Günümüzde erkeklerin aksesuarları kişisine göre biraz değişkenlik göstermekte kimi tespih sallamakla kimi silah taşıyıp göstermekle kimisi side efendiliğini aksesuar olarak taşımakta. ben mesela hiç bir zaman gösteriş meraklısı biri olmadım tespihim vardır ama hiç ulu orta sallamam silah her karadenizli gibi benimde vazgeçilmezim ama eskilerin bir sozu vardır tespihi çekeceksin silahı gizleyeceksin efendi delikanlı adama da bu yakışır kadınlar bu tip tespih sallayan silah taşıyan erkeklere bakış açınız nedir soru kimselere itafen acilmamistir üstünüze alınıp mesaj kutumu meskul etmeyin lütfen... @. @
Delikanlı adamın aksesuarı silahmıdır tespihmidir yoksa efendilikmidir?
haha, delikanlı demek. evet ya, sizin toplumda var böyle şeyler. 'delikanlı o yapacak tabi' çocuktaki psikolojik sıtmayı görmeyip olayı delikanlılık ile örten cahilleri kastediyorum. aksesuar? evet evet, eline zibilyon tane yüzük takanlar, bileklik takanlar, sanırım eski pers mitolojilerinden veya krallar krallarının bile bu kadar takısı yoktu. son övgü ve alkış da (!) efendiliğe. en çok namustan bahsedenler onlardır. alt tabakadır genelde. ve evet, her gün sabah ve öğle kuşağında TV ekranlarında bu sosyal statü sahibi ve ağızlarından ahlak düşürmeyen insanların düştüğü hallere bakabilirsiniz. ALKIŞLAR!
Silah taşıyana karşı değilim Allah kimseyi kullanmaya muhtaç etmesin. Babam yaştan dolayı tüfeği bana devretti yılardır evde durur daha bir gün alıp bakmadım kaç mermi alır onu bile bilmem. Tesbih merakım yok benim aksesuarım kol saatidir az ve öz konuşurum kadına ve erkeğe aynı muameleyi yaparım yeri gelir kundaktaki çocuğa saygı duyarım ama karşımdaki haddini aşarsa kadın erkek yaşlı genç demem hiç acımam lafla yerim.
Şimdiye kadar kendime aşıladım hep bunu. Karadenizliyim bende sülalede gerçek silahı olmayan tek kişi benim. Hiç merakım olmadı, sadece bir kuru sıkı var onu da ramazandan ramazana kullanırım. Tesbih desen o da öyle arkadaşlarımda vardır az ver bakim derim bakarım geri veririm kendim kullanmam. İşime, evime aşıma bağlıyım. Zamanı gelince eşime bağlı olurum. Hayat daha fazlası için hem uzun değil, hem de o kadar da önemli değil. 🙏
Rahmetli babamın Ramazan dışında tesbih kullandığını bilmem. Asla şakır şakır sallayıp ortada gezinenlerden olmadı. Silahı emaneten bir dostunda. Efendilik adamım diyenin en büyük silahıdır. Bir erkekte hepsi olmalı ama hiçbiri göze sokulmamalı, ben bunlara aşık oldum sende mesela 🖤
Bizde silahı beline takarken Allah kullandırmasın denir. Sonra silahı taşırsın ama kimseye göstermezsin. Hatta silah kendini bilene kale, bilmeyene bela olur. Eğer belinden sıyırmılsan o zaman da tetiğe basacak cesaretin olacak. Silahı gösterip tetiğe basacak cesaretin yoksa o zaman da erkek diye gezmeyeceksin ortada.
Iyy silah ve tespih taşıyan erkek en irite olduğum erkek tipidir. Eline silahı alan kendini delikanlı zannediyor oysaki delikanlılık silah ve tespihle değil, karakterle olunur.