Hergün haberlerde gördüğümüz tecavüz olayları insanı çileden çıkarıyor, üzüyor... Tecavüz edilen kişi ile empati kurduğumda hissettiklerimi kelimelere dökmek bile çok zor şu anda. Kullanacak kelime bulamıyorum. Bu suçu işleyenlere öyle bir ceza versinler ki herkese ibret olsun. Ve caydırıcı olsun istiyorum. Belki o zaman bir nebze de olsun sakinleşirim.
Sizce tecavüz edenlere verilecek hangi ceza toplum vicdanını rahatlatır?
Tecavüz edenlere verilecek hangi ceza toplum vicdanını rahatlatır?
Bence kesinlikle ölüm cezası verilmeli tecavüz suçlarına.. Başka bir şekilde ifkah olmaz bu alçak insanlar.. Hadım cezası caydırıcı değil bana göre ki zaten toplum vicdanını da rahatlatmaz, sadece o kişiye ceza vermek olur..
Elini kolunu sallaya sallaya cadde sokak gezecek, dışarda bakınca hiçbir şey olmamış gibi dolaşacak.. Tabii illa ve sadece cinsel organıyla tecavüz olmuyor.. Bakışlarıyla her yoldan geçeni, otobüse binince yanındakini, telefonda konuştuklarını.. Bunları yapmayacak mı hadım olunca.. Görünmeleri bile yaralıyor insanı..
En güzeli cezayı toplumun vermesi de.. O imkansız maalesef..
Tecavüz başta olmak üzere, kadınlara yönelik her türlü maddi ve manevi şiddet, taciz vb ağır cezaya tabii olmalı kuşkusuz. Cezalar caydırıcı olmalı. Şu kadar ay/yıl diyecek kadar yorum yapacak bilgiye sahip değilim. Ancak cezalar ne kadar caydırıcı olsa da sadece cezaları arttırmak yeterli olmayacaktır. Daha köklü çözümlerin bulunması şart ki bu da eğitimden, aileden başlayarak kişinin yetiştirilme tarzından, edindiği kültürden geçiyor. Yani cezalar kısa vadede çözüm olsa da uzun vadede çözüm değil maalesef.
Cezalarla bu işin önünü alamayız. Ceza traş etmek gibidir ama kökler halen oradadır. Ameliyat diyorum. Bu tür kişilerin psikologlar tarafından araştırılmasının derinlemesine incelenmesinin sorunun kökeninin bulanmasının üstlerinde deney ve çalışmaların yapılmasını. Çıkan sonuçların kitap haline getirilmesini öneriyorum. Dersler alınmalı insan psikolojisi daha iyi öğrenilmeli. Hastalığı ne kadar iyi anlarsak çözümümüz de o kadar kaliteli olur. Hükumet bana yetki versin bu çalışmayı bizzat ben yürütürdüm.
Hadim edilmeleri en mantikli ceza olur. tabi bu yetmez cezaevinde yan gelip yatmasina izin verilmemeli ve calistirilmali. Bu tur yaratiklarin uckuruna sahip cikamamasi yuzunden cani yanan aileye calistigi para verilmeli omur boyu. eger tacavuz edip öldurduyse birini once hadim edilmeli bir kac ay sonra meydanda idam edilmeli cunku artik biktik. Topluma faydasi olmayan yetmezmis gibi zarari olan vasifsizlarin oksijenimizi tuketmeleri yeter artik.
Tecavüz %100 gerçekten olduysa bu adamları domaltip, yağlı uzun bir kazığı sokacaksiniz,. sonra kazikla adamı paralel bir şekilde yukarıya kaldırıp 90 derece açıyla kazığı zemine oturtacaksın. Adam kazığın tepesinden ağırlığının etkisiyle yavaş yavaş aşağı doğru kayarken,. kaşığın ucu anusünden bagirsaklar, mide,. ciğerler derken boynuna doğru bir. bolgeden çıkacak.
@Afrodit34343434 şu da olabilir. Hayvanat bahçelerinde vahşi hayvanlarin canlı yem yeme ihtiyaci vardır bu yüzden tavuk vs kullanıyorlar. Aç kalmış bir aslan kafesine atılmaları da güzel olabilir
Günümüzde böyle konularda iftira atmak çok kolay olduğu için cekincelerim var yoksa gerçekten adalet gibi bisey olsa kadinlari sırf kadin olduğu için öldürenleri ve tecavüz edenleri kadin yapıp genelevde calistiracaksin derdim ama dediğim gibi adaletin olmadığı yerde ceza zulüm olur
vicdanımızı rahatlatabilecek hiç bir çözüm önerisi yok ama tecavüzcüye ölüm kurtuluş olur, işkence çekterilmeli. mesela canlı canlı hadım edilmeli her bayıldığında tekrar tekrar ayıltılıp ince ince yavaş yavaş kanırta kanırta ameliyat etmeli. sonra hayvanat bahçesi gibi bir kafese konup. hayat kadını olarak pazarlanmalı. aç susuz bırakılmalı ölüme terk edilmeli. ya da kendi uzuvları kendine yedirtilmeli.
Kızoğlankızı bozmuş ise evlilik cezası verilmelidir. Dul'a tecavüz etmiş ise yine evlilik cezası verilmelidir. Eğer gayrimeşru çocuk yapılmış ise yine evlilik cezası verilmeli ve çocuk nesebi olarak kabul edilmeli. Bütün yollar tükenmiş veya tıkanmış ise hadım edilmeli. Hapise atmak hazineye yük bindirir.
Sadece tecavüz değil, başta terör olmak üzere cinayet, gasp ve hırsızlık gibi suçlarada caydırıcı cezalar uygulanmalı. Bunun içinde şeriata ihtiyaç var. Batı kanunları insan hakları temelli olduğu için bizim cezalarımız yanında çok ağır kalıyo. Adam suçsuz 94 kişiyi öldürdü 21 yıl tvli kütüphaneli lüks odada ceza aldı. En ağır cezaları bu.
Tecavüz olayları gündemimizde çünkü; günlük yaşanabilir durumlardan oldu. Çünkü cezalar olmasına var ama uygunabilirlik konusunda tam soru işaretleri giderilmiş değil. Hakim karşısına çıkınca takım elbise giyince ceza düşürüyor bakire olmadığı için ceza düşüyor. Tecavüzcü az ceza ile yirtiyor bazen arkası varsa salınıyor. Çok az hak ettiği cezayı alan yatan var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ceza falan vermezler. kim ceza alır anca bi bürokratın akrabasına yapılırsa ceza alır yoksa sıradan insanların tücavüze rızası oluyo ya da giydiği tecavüzü gerketiriyo o yüzden falan olduğundan sen ben tecavüz edilirsek ceza falan beklemeyin... hadım falan hikaye alnından öpmesinler kafi...
Ama burada şunu sormak istiyorum. Böyle canlı canlı kesmek yakmak gibi cezalar acımadan zevkle yapman için tecavüze uğrayanın kim olduğu önemli mi ve cezayı nasıl arttırır. ya da sadece tecavüz olması yeterli mi @lotus-patra
Bence insanın cezalarını onu yaratan yaratıcı ondan daha iyi bildiği için yaratanın ceza sistemi insanlık için en uygun olduğunu düşünüyorum. bence bütün insanlık bununla gerçek adaleti bulup rahat ve huzur içinde yaşayabilir.
valla bana bıraksalar önce her yerini jiletler sonra kanayan yerlere günlerce tuz basarım daha sonra dar ağıcına çıkarır asarım alama ölmesine izin vermem sonra arada asarım üstünde naylon eritir damlatırım
BURAYA BAKIN Ben olsam penislerinin başlarını önce yakardım sonra hafımlaştırırdım ya da ağırlaştırılmış mühebbet yiyen katil tecavüzcü sapıkların arasına katıp yemeklerine azdırıcı katıp onları mikmelerini sağlardım en güzel ceza
Evet şu an ki cezalar çok ağır ve gerçekten caydırıcı sizin medyada gördükleriniz bir kriter olamaz medya manipülasyondan ibarettir. Şahsen medyada bu tür konuların haberleştirilmesine karşıyım.
İdam cezası olsun. Bazen hastaneye gittiğim zaman masumcukları görüyorum kimisi babası tarafından tecavüze uğramış vs bu tarz insanların toplumumuzda yeri yok
Erkeklikten hadım yoluyla emekli etmek. Ah bu erkekler işte pipileri onların her şeyi olduğu için hadım onları büyük depresyona ve sonunda intihara sürükler. Bir mikroptan temiz kurtuluş yolu.
Hadım edeceksin ki her aklına geldiğinde bir şey yapamadıkça içten içe kendini yiye yiye bitirecek. Ama ne oluyor şimdi az bi ceza yatıp, çıkınca kaldıkları yerden devam ediyorlar.
Önce tikeceksin sonro doveceksin sonra tekrar tikip pullugunu ezeceksin o bu acı ile bogururken ayak parmakları vs bir yerinden demir makası ile kesmeye başlayacaksın baktın çok bogururyor tattaklarini ağzına sokacaksin ama öldürmeyeceksin bu altın kural
bence bu olayla ilgili ceza değişkenlik göstermeli nasıl yani deyip yanlış anlamayın bazılarını idam etsek bile az gelir diye düşünüyorum göz korkutucak gerçek bir ceza gerekiyor bizdeki sistem ödül mü cezamı belli değil dahada cesaret veriyor adeta saygılar..
@Afrodit34343434 Seçenek çok madende onu seve seve öldürürler , ya da ceza evlerinde müebbet ceza giymiş hükümlülerin koğuşuna hizmetçi olarak bırakacaksın. :D
Ben göze göz dişe dişçilerdenim. Eski çağlardada kadın tecvüze uğrasada suçlu bulunup kazıktan geçirilirdi. Hemde dikenli kazık. Tecavüz edeninde br kazıktan geçirilmesi gerek.
Nasıl yok tek kişilik hücre cezası var fakat belli kriterleri var. Ayrıca ırza tecavüz suçu 12 yıldan başlıyor iyi hal uygulamasıda yok. Siz ceza hukuk infaz hukuku biliyor musunuz? Mahkumların da haklarının olduğunu unutmamak gerek. Halk arasında konuşulan veya medyadaki haberler doğru değil.
Evet doğru değil basın sadece reyting amaçlı manipulasyon yapıyor hukukun kendine göre matematiği var halk arasinda konuşulduğu gibi tecavuzculeri serbest bırakmaları yargılamaları gibi bir durum söz konusu değil yani boyle biry mumkun segil sosyal medyada katilleri kahraman ilan edebiliyorlar (kadir şeker) ama diğer taraftan beraat eden mağdurları lekeleyebiliyorlar (elmalı davası)
Bu kadar ölmek isteyen psikolojisi bozuk insan varken idam suça özendirmek olur. Tecavüzcüyü hadım etsinler. Hem o utançla ve mimlenerek ömür boyu yaşar hem de bu suçu işlemeyi düşünenlere çok güzel caydırıcı örnek olur.
Cezaların bence namı olmalı halk arasında ki caydırıcı olsun demek ki caydırıcı olmayan bir niteliğe sahip mesela tecavüz direk karşılığı idam zaten insan bunu bilebile yapmak isteyen ölümü haketmiş olur
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Herkes acımasızca şeyler istemiş ama ya iftiraysa? İftira atan birçok insan varken bu kadar katı olunmaz.
Bu devirde teknoloji bu kadar gelişmişken tecavüzün iftirası olmaz zorlamı istiyerek mi anlaşılır ve bence idam kadına tecavüz edene verilmeli. Ayrıca çocuk kız erkek hayvan demeden tecavüz edenlerin de Erkeklik organı alınıp bu dünyada cehennemi yaşadıktan sonra idam edilmesi bence uygundur gereklidir keşke de olsa.
Acımasızca mı? kadına çocuğa hayvana bile tecavüz eden yaratıklara ne acımasından bahsediyorsun onlar acımış mı tecavüz ederken hakkediyorlar bence az bile
Çok nadir olur öyle şeyler hem niye rencide olayım savunulacak bir yeri yok bence tecavüzü yapan bile hakketiği cezayı almıyor ki sen diyorsun iftiraya uğramış öldürülmüş saçmalama
@asels34 nadir diye günahsız kişiler mağdur mu olsun kafaya bak.
Kızın biri ailesi hamile kaldığını öğrenince eski sevgilim tecavüz etti diyor. Babası da o çocuğu öldürüyor. Sonra ölen çocuğun babası DNA testi yaptırınca bebekle mezardaki garibin ki uymuyor. Kız sorguda başkasından hamile kaldığını ama söylemediğini diyor.
Kaçırdığın bir nokta var idam diyorum ben araştırılıp devlet tarafından verilen ceza hakkediyorlar diyorum Sen diyorsun ki kızın babası öldürmüş aynı şey mi cinayet oluyor bu burada tabiki suçlu kızın babası dikkatli okuuu
@asels34 arkadaşım bizim adalet çok mu adil? Adamcilik yokmu? Bir adamı bitirmek için böyle bir iftira atılabilir. Yıllarca hapiste yatan adama pardon deyip çıkarmadılar mi bu ülkede
Herkes kafasına göre hüküm verirse inanmak istediğine inanırsa iftiralar gerçek olur tabi biz ondan mı bahsediyoruz konuyu çarptirma Hakimin önüne belgelerle kanıtlarla bulgularla gelindikten sonraki idamdan bahsediyorum ben. Ama yine de diyelim senin dediğin gibi olucak herşeye rağmen iftiraya uğrayıp idam edilenler olucak o zmn bende sana derim ki beş tane masum günahsız kız çocuğuna tecavüz edilip öleceğine bir kişi iftiraya uğrayıp tek seferde idam edilsin en azından ülkemiz için daha onurlu olur.
Arkadaşım diğer konuya geçme genelleme yaparsak adil değil. Ben tecavüz konusunu diyorum gerçi bunda bile adil değil de cezalar az neyse sakin ol kapatalım konuyu uzuyor
@MįTRÂ_123 bir yakının ya da sen iftiraya ugrasyip. hayatin kararsa salya sümük ağlarsın ama tuzun kuruyken günahsız kişinin idam edilmesine bile tamam diyecek kadar vicdansizsin
Tecavüzden kimse günahsız bir şekilde devletin adaleti tarafından idam edilmedi. Asıl sen biraz mantığını kullansan iyi olur konuyu çarptırıyorsun zihniyetine bak aile olaylarına çekiyorsun ihtimaller üzerine konuşuyorsun Ayrıca doğru olmayan görüşüne tabi ki tepki göstericem
Öyle bir şey bu devirde bu teknolojiyle mümkün değil o yüzden öyle diyorum DNAsı örnek doku alımı çizik mizik vs. bir ton işlem var elbet çıkar ortaya Devlet tarafından Mahkeme kararıyla verilen idamdan bahsediyorum. Senin söylediğin zaten yanlış savunmuyorum demek istediğimi anlamışsındır umarım.
Bak kendinle çelişiyorsun burada gelmişsin binde bir ihtimal iftira atılan ve katledilen birini öne sürüp onlarca kadını kız, erkek çocuğunu kundaktaki bebeği sokaktaki hayvanı cansız nesneyi tecavüz eden sonrada vahşice katleden zihniyette ki insanlara gelmesini istediğimiz idamı sorguluyorsun vicdan dersi vermeye çalışıyorsun ama nerden bakarsan bak yanlışsin kendi dar pencerenden dünyaya bakıp görmek istediğini görüp bana adaletten bahsetme adalet sadece iftiraya uğrayan adama değil herkese lazım uygulamayanın kendi şerefsizliği uygulatmıyanın da kendi çıkarları için uygulamaya sokmadigi adaleti biz geri istiyoruz sadece olan bu.
Cinsel organinin, ellerinin, ayaklarinin, kulaklarinin kesilmesini talep ediyorum. Bir de gozlerini cikarirsak, hayata daha da umutla devam edebilirler.
Hangi cezayı verirsen ver içim soğumaz bu şerefsizlere
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İftiraya mahal kalmayacak bir vaka ise hadım olmalı ama her tartışmada ben bayanım diye g. zekalilarla dolu olan dünyada normal ilişkiyi tecavüz olarak gösterip iftira atacak kişi çok. O yüzden iyi düşünülmeli