Onlar hakkında Allah'ın Adem'e isimleri filan öğrettiği ayeti biliyorum ama bazı kişiler Allah'ın Adem ve Havva'ya, hatta Adem ve Havva'nın kendilerine cahil dediğini, bunun Kuran'da yazdığını iddia etmişler. Doğru mu bu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBazı kaynaklarda Adem ve Havva'nın Cennet'te yaratılışı ve Dünya'ya gönderilişi anlatılır. Ancak onların günahları nedeniyle değil imtihan dünyası olduğu için dünyadayız denilmektedir. Bazı söylenceye göre ise onlarda dünyada yaratıldığı cennetten kovulmaktan sonra günahları çok olmadığından dolayı cenneti geri kazandılar. Bu nedenle insanlığın ömrü ve Dünya'nın ömrü hakkında bir ayrım yapılmaz...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılCahil insan hatasından pişman olmayan dikte eden insandır. Adem ve Havva pişman olup tövbe etmişlerdir. Bilgi anlamında da cahil değillerdir. Allah Kuran'da "Biz Adem e eşya nın isimlerini öğrettik" diye buyurur. Melekler sorduğunda cevapları veriyordu Adem Peygamber. Havva anamız da Hz Adem e hayatı boyunca hep destek olmuştur, zorlukları bilip sabretmiştir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
+1 yılKuranda Adem ve Havva için cahil kelimesi geçmiyor. Birincisi Adem as 'ın yasak meyveyi yemeleri üç günde beş günde olmuş bir şey değil. Allah 'ın yasak koyduğu o elmayı (burdaki elma esasında teşbih olma olasılığı çok yüksek bahsedildiği gibi bir elma olmaya bilir bir hareket bir eylem olabilir) almaları uzun yıllar sonra oluyor ve Hz. Adem as onu unutuyor. Havva ise İblis tarafından kandırılıyor. Kaldırılmak cahillikmidir oda kişinin kendisinin vereceği bir şey. Gelelim cahil olmasalar meyveyi yemezlerdi diyenlere. Bunu söyleyen kişi Allah a bile inanmıyordur kuranı bile reddediyor. O bağlamda alırsak kiminkisi daha büyük cahillik. O bağlamda alırsak her yapılan günahta cahillik dersek bunu yapanlar kendilerini cahil kabul ediyor mu? Sezen aksuya gelirsek. Onlara dil uzatarak ve dil uzatılmasına sebep olarak hatta küfür edilmesine sebep olarak kendisinin yaptığı cahillikten bile seviye atlamış oluyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer insan hata yapar sonucta oda insandi. Hatasiz kul yokki. Seytandan ustun yaratildi melekler egildi ama o egilmedi. Seytan bu yuzden seytan oldu kibri yuzunden hata islemesini yapmasi icin ugrasti nefis iste onlarda yapmis. Kac bin yil af dilemisler de oyle affedilmisler diye okudum bi yerde. Ona bakarsan herkesin gunahi affi kendine biz surda iki dedikoduyu hafif goruyoruz. Af dilemekte ne haddimize yani seytandaki kibirse bizdeki ne. Su dunyada kac kisi gun sonunda allahtan af diliyor merak ediyorum ki kac bin yil etcez. Ibadet yok sakinmak yok af dilemek yok cenneti istemek yok ama sorsak muslumaniz! Azizim bugune bakmak lazim Alak suresi 1. Ayet derki "oku" bence cok sey gizli icinde.
00 Yorumlaİslam'a uzak, kuranı kerimi adam akıllı okumamış, okusa da Kulp bulmak için direnen insanlara hiçbir şey anlatamazsın.
01 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım?
+1 yılHayır Kuranda Havva adı geçmez. Tevrattada cahil diye bir şey yazmıyor
05 Yorumla- +1 yıl
Kuran'da Havva adı geçer. Nisa Suresi 107. ve Hacc Suresi 38. Ayetlerde.
- +1 yıl
@ahmetcannn1 İncil'de Hz. İsa ben öleceğim sonra geri geleceğim yazmıyor neden Hz. İsa'nın geri geleceğine inanıyorsunuz peki? Ben gidersem teselleyici gelmez diyerek Hz. Muhammed Sav'i kast ediyor. Ben öleceğim sonra geri geleceğim demiyor. İşinize göre ayetleri kafanıza göre yorumluyorsunuz. Hz. Adem'in eşini yarattık diye açık açık yazıyor Kur'an da. Sadece isim olarak Hz. Havva geçmiyor. Ona bakarsan bilimsel olarak Hz Meryem'in babasız çocuk doğurması imkansız neden buna inanıyorsun da Hz. Havva'nın kast edildiğine inanmıyorsun 🤔
- +1 yıl
Geri geleceği yazmıyor mu? Ve Kuranı kerimde Havvanın adının verilmemesi neden
- +1 yıl
Bana İncilden örnek ver? Ben öleceğim sonra geri geleceğim yazdığına dair örnek vermeden neden Hz. İsa'nın geri geleceğine inanayım beni ikna er hadi.
- +1 yıl
@ahmetcannn1 Hz. İsa isim olarak ben öleceğim sonra geri geleceğim demiyor
+1 yılCahil olmasalar neden meyveyi yesinler
(Linç is coming) umrumda değilsiniz hiçbiriniz060 Yorumla- +1 yıl
Haklı
- +1 yıl
Hata yapan her insan cahil mi oluyor 🤔 meyve sadece imtihanın bir sembolü. O meyveyi yemeselerdi başka bir şey ile imtihan edileceklerdi. Çünkü Hz. Ademden önce Hz. Muhammed Sav'in nurunu yaratıyor Allah. Yani zaten dünya'ya gönderileceklerini belliydi. İrade sınavına tabi tutuldular ve nefislerine yenik düşüp sınavı kaybettiler. Daha sonra Hz. Adem Aleyhisselam da tevbe ederken Hz Muhammed (Sav) in hatrına affet diyerek kendini Allah'a affetirebilecek kadar bilgin bir peygamberdi. Bugün sen nesnelere, icatlara isim koymayı biliyorsan bu Hz. Adem aleyhisselam'ın özelliğinden geliyor insanlığa. İslam'ı bilmeden araştırmadan atıp tutmak işin kolay tarafı
- +1 yıl
@Handsomehell01 Kuran'ın neresinde yazıyor Hz. Adem'in tövbe ederken Hz. Muhammed'in hatrına affet dediği?
- +1 yıl
@Gök_Yıldız güzel kardeşim Kur'an bir anayasadır. Kuran'da her şey yazmaz. İslam'ı bilmemek böyle bir şey işte. Git Kur'an'ı aç bakalım namazların kaç rekat olduğu yazıyor mu? Namazların günde 5 vakit olduğu yazıyor mu? Kur'an sana sadece namaz kıl der. Ama namazın nasıl kılındığını sahih hadislerden öğrenirsin. 82 Anayasasında kırmızı da dur yazmıyor niye duruyoruz? İşte peygamberler de bu yüzden var. Allah kitap indirir. Peygamberlerde bu kitabın nasıl uygulaması gerektiğini toplumlara anlatarak insanların yaşantını düzene sokar.
- +1 yıl
Allah beni hem OKB ile hemde Sunnilerle imtihan ediyor. Kutub-i Sitte denen kitaptaki peygamber sözlerine (!) Bak bakalım. Ne kadar güvenin kalacak sonra hadislere. Hem hadislerde bile rekat sayıları yazmaz. Bende eskiden senin gibiydim. Fakat sonrasında gerçeği gördüm. İnşallah günün birinde sende gerçeği görürsün 😇
- +1 yıl
Dua edilirken falancanın yüzü suyu hürmetine, hatrına filan denmez. Bu şirk olur. Unutma.
- +1 yıl
Kuran'da olmayan her şey hurafedir. Namaz sünnet-farz diye ikiye ayrılmaz ve illa namazı şu kadar rekat kılacaksın diye bir şey de yok. Örneğin sabah namazını 2 rekat kılmak zorunda değilsin. İstersen 3 rekatta kılabilirsin.
- +1 yıl
@Gök_Yıldız
O zaman günde sadece 1 rekat namaz kılayım ben Kur'an da çünkü 5 Vakit kıl demiyor rekat sayısı da vermiyor 🤔 bunu böyle söylersen dinden çıkar imansız ölebilirsin. Bilmediğin konular hakkında yanlış fetva veriyorsun - +1 yıl
@Gök_Yıldız Sahih Hadislere inanmak zorundasın. Hadis inkâr etmek. Kur'an'ı inkâr etmek demektir. Hadislere inanmak için Kur'an' ile uyumlu hadislere inanmak zorundasın. Kur'an anayasadır. Her şey yazmaz. 82 Anayasasında kırmızı dur yazmıyor diye neden kırmızı ışığa itiraz etmiyorsun bana bunu açıkla hadi 😀
- +1 yıl
Senden daha bilgili olduğum kesin 🤣 Kuran'da 5 vakit kıl denmiyor ise 5 vakit kılma sende. İstersen 1 rekatta kılabilirsin. Sahih dediğiniz hadisler? Ha şu malum hadis kitabı Kutub-i Sitte'de yer alan rivayetler mi? Dışarıdan dini bir kitabmış gibi görünen ama içi uyduruk sözlerle dolu olan o kitaba inanmamı bekleme benden.
- +1 yıl
Hem 82 anayasası nedir yaw? Gülme ama ilk defa senden duydum.
- +1 yıl
Allah sana ölünce İlk namazını soracak. Sen günde sadece 1 rekat kıl sonra bak bakalım sorgun nasıl oluyor 🤣
- +1 yıl
Allah'ın ilk namazı soracağı hadislerde geçiyor değil mi?
- +1 yıl
Hem 82 anayasası ne? İlk defa duydum.
- +1 yıl
@Gök_Yıldız ölmeden bu jesti mi unutma bak. Bu yazıyı oku da sonra ne kadar yanlış yolda olduğunu gör. Umarım bu kafayla ölmezsin. Her kim de, hidâyet yolu kendisine iyice belli olduktan sonra, Resulûllah’a muhalefet eder ve müminlerin yolundan başka bir yola tâbi olursa, Biz onu döndüğü yolda bırakırız. Fakat âhirette kendisini cehenneme koyarız. Orası ne fena bir varış yeridir!” (Nisa, 4/115) Sana diyor Kur'an Peygambere tâbi ol. Onun yolundan Başka yola gitme diyor. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem hadislerinde sana ne diyor? 5 Vakit kıl diyor Teheccüd bana farz size sünnet diyor. Namazın rekatlarini onun hadislerinden öğrendik hep. Sadece Kur'an yetseydi eğer peygamberlere ne gerek vardı o zaman? İslam'ı ölmeden önce adam akıllı araştır da imanını kurtar diye sana makale bırakıyorum. www.zaferdergisi.com/.../...n-yeter-diyenlere.html
- +1 yıl
Daha yaşadığı ülkenin Anayasasını bilmeyen biriyle tartıştığıma inanamak istemiyorum 🤦🤦🤦
- +1 yıl
@Handsomehell01 Anayasayı biliyorum tabi ki. Genel kültürüm zayıf ya ne yapayım?
- +1 yıl
Siz sunnilerin üstüne yok ayet çarpıtmamada. Neyse sen daha inandığın dini bilmiyorsun, bende yaşadığım ülkenin anayasasını. Tartışmayalım. İyi günler.
- +1 yıl
@Gök_Yıldız ayet çarpıtan yok. Sana yanlış yolda olduğun için doğruyu anlatmaya çalışıyorum bugün Kur'an bize yeter diyen hocalar bile şu an hadisleri kitabına alıyorlar. Ama alırken Kur'an'a uyumlu mu değil mi diye bakıp ona göre alıyorlar. Kimse inkâr etmezken senin hadis inkâr etmen seni imandan eder. Neden cennet varken cehennemi tercih edesin ki. Sana işin mantığını veriyorum ben. Kur'an anayasa peygamber de Allah'ın rehberidir. Örneğin Hristiyan ülkede doğan bir kişi. Dinleri araştırmaya başladı. Açtı Kur'an da sürekli namaz kıl yazıyor. Tamam ben namaz kılayım da nu namaz nasıl kılınıyor? Hangi rekatta hangi dualar okunacakll. Bu namaz kılmanın kuralları ne? Bunu düşündü. Baktı aa Kur'an da yazmıyor o zaman namazı kafama göre mi kılayım demesi daha mantıklı? Yoksa peygamber hayatı, sünnetleri ve sahih hadislerini okuyarak namazı nasıl dosdoğru kılınması gerektiğini öğrenmesi mi daha mantıklı?
- +1 yıl
Hangi hocalar alıyor? Yazar mısın? Niyetin kötü değil biliyorum ama bak ben senin gibilerle çok tartıştım, bıktım artık. Sen hangi hocaların aldığını söyle daha da konuşmayalım. İyi günler.
- +1 yıl
@Gök_Yıldız https://youtu.be/LcaeVbvXIhM
Bu hocayı iyi dinle önce. Sonra sana o hocalardan birinin videosu bulacağım inşallah - +1 yıl
Allah'ın yobazı İhsan Şenocak değil mi bu? Hani şu kız çocuklarını üniversteye yollamayın diyen? Hani Filenin Sultanları'nı hedef alan? İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkan? Bunun gibi yobazları dinliyorsan ciddiye alamam seni.
- +1 yıl
@Gök_Yıldız Hadis inkâr eden hocalar bile kendileri ile çelişiyor bak. Sen hangi hocaya inandın acaba bunlar arasından🤔
https://youtu.be/YNVSo4rWGos - +1 yıl
@Handsomehell01 Sizlerin dini böldüğü kadar bölünmemiştir onlar.
- +1 yıl
@Handsomehell01 Hem ben öyle hocalara çok güvenmem. Benim rehberim Kuran ayetleridir.
- +1 yıl
@Gök_Yıldız izlersen anlarsın. Kur'an da köpek eti haram demiyor neden yetmiyorsunuz sizler peki? Çin yiyor bak siz sadece Kur'an da yazmayana inanmıyorsanız bu da yazmıyor ee neden yemiyorsunuz? İşinize geldiği gibi Kur'an'ı nefsinize göre yorumluyorsunuz sadece
- +1 yıl
Köpek eti haram değilse yenir.
- +1 yıl
@Handsomehell01 Neyse artık tartışmak istemiyorum. Sen atalarının gittiği yoldan gitmeye devam et. Artık kapatalım konuyu.
- +1 yıl
@Gök_Yıldız Kur'an da haram yazmıyor bunun haram olup olmadığını nasıl bileceksin 🤔 ikincisi Kur'an da Hızır aleyhisselam çocuk öldürüyor. Hani insan öldürmek Kur'an'a göre yasaktı. Bana bunu açıkla hadi Kur'an'a bakarak bunu nasıl açıklayacaksın bana? Bir ateist sana bu soruyu sordu. Kur'an da Hızır aleyhisselam bir çocuk büyüyünce annesini babasını dinden çıkaracak diye düşünülerek, Hızır aleyhisselam tarafından öldürüldü yazıyor. Şimdi ki dinsiz çocukları neden öldürmüyorsunuz diye sana bir ateist soru sordu. Kur'ana bakarak bu soruya cevap ver de görelim seni şimdi madem Kur'an yetiyorsa sana
- +1 yıl
Bi susun ya sizin yüzünüzden bildirim manyağı oldum
- +1 yıl
@diplomtimam bildirimleri kapatabilirsin kardeşim
- +1 yıl
@diplomtimam sorunun başlığında sağ üstte üç nokta var. Oraya tıkla.. bildirim alma de. Kapanır
- +1 yıl
@diplomtimam kusura bakma 😅😅
- +1 yıl
@Handsomehell01 ilk öncelikle Kuran'da haram olduğu söylenmeyen her şey helaldir. Kur'an da Hızır Aleyhisselam'ın çocuk öldürme ayetini yazar mısın?
- +1 yıl
@Gök_Yıldız yukarda Ahmetcan adlı kişiye bile yanlış ayet yazmışsın ya. Kur'an'da Hz. Havva isim olarak geçmez. Anlamıyorum arkadaş daha Kur'an'ı bile okumadan bilmeden bana Kur'an yeter demen çok mantıksız. Sen sadece Kur'an yeter derse Ateistler seni çok güzel kandırır ilerde bilmiş ol. Kehf 80: Çocuğa gelince: Anası, babası inanmış kimseler. Bu çocuğun, onları azgınlığa ve kafirliğe sevketmesinden korktuk da öldürdük. Ee bak burada çocuk öldürdük diyor Allah. Hadi bana bunun mantığını Kur'an'a bakarak açıkla bakalım çok bilgin hanım
- +1 yıl
@Handsomehell01 araştırıp internetten bakıp yazdım o ayetleri.
- +1 yıl
@Handsomehell01 doğru ayetleri yaz. Cidden yanlış mı yazmışım? Bende OKB+Dikkat eksikliği var da. Ondan soruyorum.
- +1 yıl
@Gök_Yıldız gerek yok sen ayetlerle dalga geçiyorsun. Kur'an bize yeter diyerek bile yalan söyleyen bir insansın. Az önceki sorundan da Kur'an ayetleri ile dalga geçtiğini açık açık belli ettin. Bir de gelmiş bana Kur'an yeter diyor. Sırf Kur'an'a karşı koz bulmaya çalışmak için İslam'a karşı ayet araştırması yaptığın için umarım Allah'ın gazabına uğrarsın yakında
- +1 yıl
@Handsomehell01 Ne dalgası ya? Yalan söylemiyorum! OKB'yim anladın mı? OKB! Sen bu hastalığa sahip birini tanıyor musun? Biliyor musun ne yaşadıklarını? Gerçi sormam saçma, bilsen bunu der misin? Benim ne çektiğimi bir ben bilirim bir de Allah! Ben şu anda dinden çıkma korkusu ile sevdiğim şarkıcıları bile dinleyemiyorum! Acaba İslam düşmanlığı yaptığı iddia edilen Sezen Aksu'nun ve onu destekleyenlerin şarkılarını dinlemeye devam edersem dinden çıkar mıyım diye korkuyorum! bir mitolojik hikâye bile yazamıyorum! Sınavlara girdiğimde 0 almaktan korkuyorum! Kafamın içindeki düşüncelere dur diyemiyorum! Ben hastayım hasta! Az önce cevap verdiğin soruyu da takıntımı gidermek için sormuştum! Kuran'ın yetmediği ile ilgili rahatsız edici düşünceleri kafamdan kovmak istemiştim! Ben kendimi acındırmıyorum bu arada. Şimdi dalga geçtiğimi düşünen biri kendimi acındırmak için bunları yazdığımı da düşünür! Beni benim gibi değilsen asla anlayamazsın. Kafanın içinde ki düşüncelerle savaşmak, korkunç şeyler izleme geçer diyecek bir ailen olduğu için (küçükken korkunç şeylere çok bakardım) psikolojik yardım alamamak, anlayamazsın bunları!
- +1 yıl
@Gök_Yıldız ben nerden bileyim senin hasta olduğunu sen söylemeden müneccim miyim ben? Şimdi baktım: Obsesif kompulsif bozukluk, takıntılı düşüncelerin günlük hayatı, hatta yaşamsal aktiviteleri etkileyecek düzeye gelmesi sonucu ortaya çıkan ruhsal bir hastalıktır. En yaygın obsesyon belirtileri:
Aşırı kuşku ve sürekli güven ihtiyacı
Simetri, düzen ve kusursuzluk dürtüsü
Günahkâr düşünmekten korkma
Sosyal açıdan kabul edilmez bir davranışta bulunmaktan ya da rezil olmaktan korkma
Hata yapmaktan korkma
Başkasına zarar vermekten korkma
Pislik ya da mikrop bulaşmasından korkma.
Hasta isen Rabbim şifa versin diye dua edebilirim sadece senin için. Allah tez zamanda bu hastalığı atlatmayı nasip etsin sana inşallah 🤲 - +1 yıl
@Handsomehell01 Benim ne yaşadığımı doğru dürüst ailem bile bilmiyor. Bizim aşırı gelişmiş (!) toplumumuz psikoloğa gidenlere deli damgası yapıştırıyor. Psikoloğa gidenler deli değildir biliyorum fakat herkes bana deli der. Daha neler yaşadım ben, neler geldi aklıma. Korkarak girdim sınavlarıma ya düşük not alırsam ya sınıfta kalırsam diye. Bana berbat hissettirdiğin ve kafamda yeni takıntılar oluşmasına sebep olduğun için teşekkür ederim!
- +1 yıl
@Handsomehell01 İnşallah atlatırım hastalığı. Hem sorularımdan obsesif olduğum anlaşılmıyor mu? bir kişi bana ruh hastası demişti. Sorunlu olduğumu sorularımdan anlamıştı.
- +1 yıl
@Gök_Yıldız ben sana işin doğrusunu anlattım sen neye inanmak istersen ona inan artık. Bu doğru olanı değiştirmez. Kur'an anayasa peygamberlerde rehberidir. Kur'an'da bulamadığın şeyleri Rehberlerin hayatına bakarak bulabilirsin sadece. Hadislere bakarken de baktın ki mantıksız inanma, ama Kur'an ile uyumlu ise mantıklı ise sadece mantıklı olan hadislere inan. Bunu yapmak bu kadar basit
- +1 yıl
@Handsomehell01 Kuran ile uyumlu hadis neredeyse hiç yok. Hepsi çelişiyor. Hele hele Kutub-i Sitte'de olanlar, berbat. Her neyse, daha fazla yazma. Teşekkürler ve iyi günler.
- +1 yıl
@Gök_Yıldız 1) İslâm, güzel ahlâktır. Kenzü'l-Ummâl, 3/17.2)-Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz. Buhârî, İlm, 12; Müslim, Cihâd, 6. 3) Nerede olursan ol Allah'a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran. Tirmizî, Birr, 55. 4) - Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı (n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu (n kusurunu) örter. Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58.
Soru: Hani uyumlu hadis yoktu 🤔 - +1 yıl
@Handsomehell01 ben neredeyse demiştim. Tabi ki uyumluları var.
- +1 yıl
@Gök_Yıldız Hızır aleyhisselam'ın çocuk öldürme olayını da anlatayım da kafan da soru kalmasın. Canı veren de Allah canı Alan da Allah. Bu Hızır aleyhisselam olayında Hızır peygambere çocuk katili diyor inançsız kesim fakat bu Allah'ın emri. Eğer Hızır aleyhisselam katıl ise Azraile da katil demeleri gerekir. Ama Azrailin görevi eceli gelince can almak. Bu görevi ona veren kim Allah. Aynı şekilde Hz. Musa'ya da ders olsun diye çocuğun öldürülmesini emreden yine Allah. O çocuğun canını alıp onu cennete koydu büyümesine izin verseydi eğer müslüman anne ve babasını dinden çıkaracaktı. Bu yüzden Allah en hayırlısını nasip ederek o aileye o çocuk yerine daha hayırlı bir evlat verdiğini açıklıyor. Yani Allah ne isterse onu yapar kâinatın tek sahibi Allah olduğu için. İstediğini öldürür istediğini yaşatır. Biz ona sen niye böyle yaptın diyemeyiz. Dersek isyan etmiş oluruz.. Allah bu dünya'ya aldanmayın hepiniz zaten öleceksiniz o yüzden öldükten sonraki hayatınız için yaşayın bu dünyayı diyor. Ona göre sevap işleyin, günahtan kaçının diyor.
- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
@Handsomehell01 bu arada bir şey sorabilir miyim?
- +1 yıl
?
- +1 yıl
Diyelim ki bir şarkıcı A diye bir şarkı çıkarttı fakat şarkı İslamofobi içeriyor. Fakat bu şarkıcının B isminde de bir şarkısı var fakat bu şarkısı İslamofobi içermiyor. Benim bu şarkıcının İslamofobi içermeyen şarkılarını dinlemem dinden çıkarır mı?
- +1 yıl
@Gök_Yıldız şarkı dinlemenin haram olup olmadığı çelişkili bir konu. Bu konuda haram diyenler de var helâl diyenlerde var. Allah'ı hatırlatan şarkılar dinliyorum ben sadece. Çünkü peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem: Eğer şüphe varsa yani haram ya da helâl olduğunu bilmiyorsanız uzak durmanız daha hayırlı diyor bir hadiste. Gelelim senin soruna şimdi grup duman ayet ile dalga geçti sen şimdi bu adama tepki göstermelisin çünkü Allah'ın ayetleri ile dalga geçiyor. Tepkisiz kalırsan eğer Allah'ı ne derece sevmiş olabilirsin ki? Örnek: Annenin adı Fatma olsun, evde balkonda çamaşır asarken Sezen Aksu, Annenle cahil Fatma yine balkonda diye dalga geçti ve sende duydun bunu. Sen hâlâ Sezen Aksu dinler misin? Dinledin diyelim. Annen onu dinlediğini duyarsa Annen gücenir mi sana gücenmez mi? Bunun gibi de Allah'ı annen yerine koy. Onun ayetleri ile dalga geçen birini dinlemen Allah'ı gücendirir mi yoksa gücendirmez mi?
- +1 yıl
Şarkı dinlemek haram değildir. Hem dinden çıkarır mı yoksa günah mı olur onu merak ediyorum.
- +1 yıl
Yaw yeter. Bildirim geliyor.
- +1 yıl
@milkchocolate kusura bakma 😅😅
- +1 yıl
@Gök_Yıldız şarkı dinlemek dinden çıkarmaz tâbi ayetlerle, kaderler dalga geçen şarkılar dinlersen Allah'a isyan etmiş bile olursun. Örneğin; Kaderin böylesine yazlıklar olsun dersen kadere yani Allah'a isyan etmiş olursun. Hoca müziği özetlemiş Haram değil demek ya da haramdır demek yanlış olur. Biz fetva veremeyiz. Bununla ilgili işin ehli hocaları araştır. Kaç hoca ne diyor ortak kanaat ne ise ona göre hareket et. Ben öyle yapıyorum.
https://youtu.be/6AfwFE-76Nk - +1 yıl
@Handsomehell01 ben öyle şarkıları dinlemem. Benim dediğim İslamofobik bir şarkıcının içinde İslamofobi barındırmayan şarkısını dinlemek. Bu caiz mi?
- +1 yıl
@milkchocolate soru başlığının üst kısmında sağda 3 nokta var. Oraya tıkla bildirim alma de. Bildirim gelmez artık
- +1 yıl
@Gök_Yıldız dediğim gibi müzikten ben uzak duran biriyim elimden geldiği kadar sadece Allah'ı hatırlatan müzikler dinliyorum. Müziğin kendisi zaten başlı başına bir sorun. Haram ya da helal olduğu belli değil genel kanaat uzak durulması yönünde. İslamifobi içerse de içermese de ben her türlü müzikten uzak duruyorum. Arada Allah'ı hatırlatan ilahiler dinliyorum. Ney sesi dinliyorum huzur geliyor içime. Caiz mi değil mi şeklindeki sorunun cevabını videoda hoca vermiş zaten ama yok ben soruma cevap istiyorum diyorsan eğer; instagram.com/sorucevapsk?utm_medium=copy_link burdan sorabilirsin tüm sorularını
- +1 yıl
@Handsomehell01 teşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılBence çok akıllıydı dünyanın cennet olduğunu görmüşler ve yeryüzünde yaşamaya karar vermişler
00 Yorumla
+1 yılher şey öğretildi öyle yollandılar dünyaya ayette kasıt odur
00 YorumlaSaçma saçma sorular sormayın yaa
09 Yorumla- +1 yıl
Saçma buluyorsan engelle beni. Benim sorularım buna benzer.
- +1 yıl
Ne saçmalık? Benim cahil miydi diye sormam mı?
- +1 yıl
Bilsem sorar mıyım?
- +1 yıl
Emre ampule basıyon di mi
- +1 yıl
Vay şaşırdım. Genelde yanılmam.
1.2 yorumunu görmüştüm. Emindim yani...
Neyse dile gelene inanırım ben.
ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim
ampuller fena yalancı oluyor.
mesela profilimde bu duruma konu olan bi cahil var. Önce hayır dedi
sonra bir soru soruyordum