Başkalarının hayatına burnunu sokar mısın, bana nee beni ilgilendirmez demeyi bilir misin?
Ev sevdiğim huyum bu galiba.. bana nee beni ilgilendirmez der yanımda konuşulmasına müsade etmem bile.. Günahıyla , sevabıyla onun seçimi der, ilgilenmem..
Başkalarının hayatına burnunu sokar mısın, bana nee beni ilgilendirmez demeyi bilir misin?
Hayır konu sevdiklerim ise banane diyemem, zarar gören biri ise banane diyemem, haksızlık karşısında susamam, konu vatan ise de banane diyemem. Başkalarının tercihi elbette kimseyi ilgilendirmez ama bak mesela Sezen Aksu’nun şarkı sözleri olay oldu ve herkes bi yorum kattı kendince, eleştirdi. İster istemez yapıyoruz bunu. Bu her şeye “banane” diyebilen insanlar, vurdumduymaz insanlar oluyor ve hiç haz etmiyorum.
Benim hayatima sevdiklerim karışabilir bu konuda negatif bir tecrübem olmadi. Sevdiklerim siz konusuysa elbette gerektiği kadar fikir belirtirim. Ahlakı anlamda da sorunlu şeyler varsa ben susamıyorum.
banane.. başkası ne istiyorsa onu yapsın sevdiğim dostlarımın hayatına sadece fikrimi sorarlarsa görüş bildiriyorum yoksa umursamam benim hayatımdaki sorunlar bana yeter..
Çoğu şeye bana ne veya sana ne diyebilirim. Çıkarım olmadığı, bana zararı dokunmayacak olaylara müdahale eder miyim? Evet insanlık ayıbı ise ederim. Onun dışında karışmam.
Hayır sokmam banane herkesin aklı var fikri var bir şey söylesek popişinden anlıycak çok insan var hiç çekemem ama karşımda çok sevdiğim biri varsa uyarırım sadece
İlk yapılan yanlış hatadır, sonrakiler karardır diye söz var. Ben uyarmaya çalışırım, fakat o yanlışın karar oldugunu gorursem, geri çekilirim, herkes kendinden sorumlu, banane
Birisi benden yardım istemezse kimsenin hayatına karışmak benim haddim değildir fakat yanlış bir şey yapıyorsa doğrusunu söylerim ama diretmem uyarımı yaparım kenara çekilirim