Birleşik Krallık’ta yaşayan çift kira ödemekten bıktıkları için dağa çadır kurup yaşamaya başlamışlar. Ben de şahsen kira ödemekten çok sıkıldım, sizce Türkiye’de de yakında böyle şeyler görür müyüz, siz yaşamak ister miydiniz? 🥲
Kira ödemekten bıktım, çadırda yaşamak isterdim.
Çadır zor olur, kira ödemeye devam.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kira ödemekten bıkan çift çadırda yaşamaya başladı! Siz de kira ödememek için çadırda yaşamak ister misiniz?
Maalesef yurt dışında kira ödemek ve yaşam çok ağır. İnsanlar hep birlikte çalışsa bile pahalı ve yetişmiyor. Bu nedenle çadır, eski okul otobüsü alıp ev şeklinde düzenleme yapıyor. Karavan tercih edebiliyor. Geçen ay 40 adet karavan teklifi verdim. Talep yüksek.
Bunlar daha iyi günler! Türkiye zenginlere göre dizayn edilmeye başladı. Yakında kadrolu memurlar kira bile ödeyemeyecek duruma gelecek! İstanbul'da kimse şehrin içinde oturamaz oldu! Şehir içinde kiralar 4500den başlıyor. Terör tehdidinin olduğu yerlerde kiralar 3000den başlıyor. Insanlık kalmamış ülkede. Imkani olan herkes yurt dışına kaçacak. Ben de kaçıyorum sonra ne olursa olsun umrumda değil!
Konfor alanlarını yüceltmekten başka ne yapıyorlar. Biri gelip ellerindekini alamayacak sanki. Böyle bir durumda siz de yalnızlaşıp insanlara öcü gözüyle bakmaktansa daha da sosyalleşirseniz en azından külfet gördüğünüz kirayı hafifletebilirsiniz
@Morvsmpir zaten bir evde 3 kişi kalmayı planlıyorum yaklaşık 2 ay sonra abd Illinois'te kira 1650$ akilli ev sistemi dublex yapıya sahip. Orada bilgisayarlı muhasebecilik yapacağım saatlik 17.45$ sonunda insan olarak yaşayabileceğim icin aşırı mutluyum😊. Turkiyede kaldığım her gün bana daha çok zarar veriyor. Okyanusu kayıkla elimde çomça ile geçmeye calisiyorbl gibi hissediyorum. Bir ev bir araba almak için ömür boyu çalışmam lazım fakat ben bu kadar vizyonsuz değilim! Benim dünyayı gezmek gibi bir hayalim var. Bu ülkede sürekli ayağımda planga bağlı gibiydi. Yazılacak çok şey var ama neyse...
Bu çok bilindik. Duymuştum yani evini barkını, bütün eşyalarını satıp karavanda yaşamaya başlayan Almanları. Kira yok, elektrik parası yok, su faturası yok. Bakıldığında çok ekonomik. Hayatını 5m2’de idame ettirebilecekler buyursun, ben edemem kardeşim.
Görülür ama tolumdan kendini tamamen soyutlayacaksan, onun dışında çalışansan, kamuyla işin varsa vs. elektrik, su, ikametgah gerektiren tebliğlerde hep sorun çıkar ve sürdürülemez bir durumda kalırsın sonrasında mecbur yine imarlı bir yapıya dönmek zorunda kalırsın sen istemesen bile mecbur ederler buna
Kira ödememizin nedeni çadır kuracak yerin buralara uzak olması. Yoksa iş güç müsait olsa ve çadır kurmaya müsait bölgede yaşasam kendi mütevazı evimi de yapmaya başlarım. Büyükşehirdesin. Şehrin ortasında çadır kuramazsın. Dışarı bir yere kursan işe gidip gelmek bela. Mecbur katlanacaksın.
Marmraya bütün Türkiye yığıldı Çadır yeri bile yokki Benzin tohum su biraz ucuz olsa zaten herkes köyüne gider ne sürünsün üniversite okuyan zaten boşta ya da hakı olmayan basit işlerde üç kuruşa çalışıyor avrupaya doktor yetiştirip yoluyor ülkeye bişey kalmıyor akılılar avrupaya gidiyor Çünkü 500 euro sade doktor maaşı Almanyaya uçak bileti alamaz koca doktor dünyayı bile göremez
Sosyal Bağı olmayan ve Gerekli gelir Düzeni olmayan birisidir. Kimse Konforunu bırakmaz. Kaldıki Cadırda yaşıyorsa Arka Plandaki Kaynak Haberleri bilmeliyiz. Doğa ile iç içe olmak iyide Zorlukları fazla olur. Örneğin Isı Tuvalet Yemek İletişim Dünyayla Yani ölümü bekler gibi beklemekmi olacak Bumu yani ya da Mücadele etmekmi daha güzel
Yaratıyımdır fazlasıda var hehe Umutsuz çıkmaz bir Sokağın Sonunda gördüğüm Işığın Parıltısıyla benim Gözlerimi Kamaştıran tanımadığım bir Güzel gibi kim bu Güzel aaaa
Ödediğim kiraların hepsini toplasak herhalde 1 yıl bile etmez. Ancak Türkiye’de böyle bir şey yapmaya kalkarsak, bundan da ödeme almanın yolunu bulur devletimiz. 🙄
Türkiye' de bunları değilde köye yerleşim daha sık olmaya başladı. Tüm birikimini gelip köyde gayet iyi bir ev yapıp geçinenler var. Fakat bununda mümkün olması için bir maaş şart oluyo. Ya da hayvana yatırım yapıcak yoksa başka türlü geçim olmaz.
Türkiye'de hiçbir insan bunu asla yapmaz. Bizim derdimiz ekonomik değil. Bizim derdimiz hiçbir şey üretmeden, çalışmadan para kazanıp çok rahat yaşamak. Çadırda kalmak zor iş. Düş, tuvalet, mutfak vs. ihtiyaçları var bu yüzden asla kimse kalmaz.
Aslında yeni uçuyoruz dedikleri ekonomi modelinde çoğu insan sokaklarda ve çadırlarda, arabalarda yaşamak zorunda kalacak. Zengin kesim inanmaz buna tabi. Ama yavaş yavaş normalleşecek. Yabancılar mal mülk sahibi oldu zaten. Gerçek Türk halkı zamanla sokaklara mahkum olacak. Bunu kendimiz yaptık. Çekeceğiz
İnsanlar artık karavanda yaşamaya başladılar. Benim de hayalim. Bir depremde tepeme yıkılacak bir beton yığınının içinde yaşamaktansa, istediğim yerde istediğim manzarada durup yaşayabileceğim karavan en güzeli.
Ortaçağda yaşansa on numara hareket fakat bunun elektriği, suyu, ısınması, özel hayatı he r şeyi var. Yani bu devirde zor o işler 😂 Erişilmiş ve alışılmış belli bir medeniyet seviyesi var.
Çadır da yaşamak isterim ama bu olay Birleşik Krallık'ta geçiyor. Türkiye'de bunu yapmak zor. Çadırı kurduğun yerden vergi alırlar yine ödeme yapmak zorunda kalırsın.
Çadır falan bilmemde... intihar eden çok olur bu gidişle.. kira ödemek zor birde bebeğin varsa mamasını , bezini alamiyosan o adam yaşar mı... o anne neresi koparıp versin bebeğine😔
Doğa ile iç içe ama çok zor bir durum bence çok güzel yanlarıda var bir kampçı olarak söylüyorum bunu ama çok fazlada olumsuz yanlarıda var en fazla 1 hafta daha fazlası sıkıntı
valla mantıklı tek tuvalet banyo sorunu var kiira verdiğim parayada yemek alırım yemek masrafını kiradan cıkarmıs olurum oh miss ev sahibiyim ahahahhahah
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu ekonomi bu zamlarla sonunda böyle olacak az kaldı