Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kuran ı Kerim de kuzenler arası evliliğe izin veriliyor.. İki tarafın da birbirinde gönlü varsa olabilir.. Görücü usulünde de her hangi bir problem yok.. Görürsün konuşursun görüşürsün uyarsa bir yola girilir... Ben bunlara karşı değilim.. Kuranda yasaklanmış akraba evlilikleri de var , serbest bırakılmış olanlar da var.. ben buna bakarım. Benim kişisel fikrim budur. Ha benim yetiştiğim bölgede ve kültürde akraba evliliği gündeme alınmaz bile.. Ama , ben buna karşı değilim inancım gereği.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAsla büyük konuşmamak lazım😉 evliliği düşünmüyordum hep birilerini derdiler görüşmek istemezdim geçen annem bir yere misafirliğe gitmiş ailece ben iş nedeniyle gidemedim orada biriyle tanışmış bana bir anlattı bir anlattı tam sana göre giyimi felan ya bu hamarat bu hamarat bir gülüyor insanin içi açılıyor bir gözleri var güneş misali candan bakıyor ben aşık oldum kıza valla dedi.
Ben merak ettim ilk defa birini görmeden etmeden 😉
Ve olursa nasıl olur diye düşünce sardı içimi 🙃16 Yorumla- +1 yıl
Ne varsa annelerde var sen ona sırtını daya 😀
- +1 yıl
bilmiyorum ki neden böyle oldu kızı görmedim bile ama bir anlatti ki şimdi kız nelerden hoşlanır diye düşünmeye başladım nasıl tanissam nerden bulurum :)
- +1 yıl
Çıktı talip 😅
- +1 yıl
@Yrufigicu
o kızın beni burada bulma ihtimali var mı ki :)
yoktur diye yazıyorum :)
hem ben açık sözlüyüm ne var ki bunda varsın bilsin :) - +1 yıl
Gerçekten farkli çevrendeki herkes baskı yapar bazen biri olsun felan derler ben inanmazdim ama anne baba faktörü var sizi iyi tanıyorlar sonuçta ve annem face'de şarkı paylaşmış o gece bir gülüşü var şarkısı bir gözleri var diye:)
+1 yılGörücü usulü evlilik tabi yaparım burada hiçbir sakınca yoktur. Aksine evleneceğin kişinin soyunu sopunu tüm detaylarına kadar araştırırsin. Ve ona göre tanışma görüşme olur. Bunda ne gibi sıkıntı olabilir ki! Yani sevgili olup sonra araştıracağına. Tek fark sevgili olmadan onun hakkında bilgi edinmiş oluyor sun! Ama akraba evliliğine son derece karşıyım ❌
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani ben ikisini de tercih etmem ancak akraba evliliği kesinlikle yapılmamalı.
Görücü usulü ise ailen anlayışlıysa yapılır. Tanıştıktan sonra karşıdaki kişiyi beğenmezsen dırdır yapmayacaklarsa olur. Bazı aileler tanıştın, görüştün artık ayıp olur diye baskı yapıyorlar. Mutsuz bir evlilik oluyor mecburen.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
Akraba evliligi olmaz altinlar yari yariya azalir ama diger akrabalarla da anlasirsak hem kiz tarafi icin hem erkek tarafi icin birer tane altin takarlar olur 😅 saka bir yana akraba evliligide gorucu usulude olmaz ikisinede isinamazsin ne gerek var boyle seylere
10 Yorumla
+1 yılben yabancıyla evlendim çok pişman oldum. Şimdiki aklım olsa gider bi akrabamla evlenirdim. Aynı memleketten olacak alışmak cok zor. tanıdk biri olmalı huyunu suyunu bilip ona göre davranırsn. Kızım var inşAllah o da bi akrabamızı sever ileride onu yabancı birine vermeyi asla düşünmuyorum severse tabi elimiz mahkum.
121 Yorumla- +1 yıl
manyakmsn ne ensestligi Allah akıl fikir versin öz amcamn oğluna ben o gözle bakmam zaten 1. ci dereceden akraba olsun diye savunmuyorum. Tanıdık aynı memleketten olsun diyorum. iyi oku
- +1 yıl
Çoğu kişi boş yapmış bunlara laf anlatamazsin boş ver
- +1 yıl
Amcaoğlunun nikah düşer evlenebilir
- +1 yıl
Annem süt kardeşi yapmş bizi ben hiç bir yakın kuzenle evlenemiyorum😂yengelerimi sevmiyormuş sağolsun bu yöntemi denemiş. Ama cocuklarn engelli olma ihtimali var çok yakın akraba olmasn boş ver
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
@Sinem2107 ensestin ne olduğunu sanıyorsunuz acaba
- +1 yıl
Çok bildiğini sanan cahilin biri işte boş ver
- +1 yıl
@Sinem2107 sinem bacı boş yapma
- +1 yıl
akrabaya nikay düşüyor. Ensest dediğin baba, amca, dayı, dede onlarla olan münasebet 1. ci derece akraba zaten bunlar akıldan geçirmek bile imkansz o kadar geniş değiliz. iğrenç.
- +1 yıl
@Sinem2107 ah bu cehalet... nikahınız düşmeyen kişi ile ilişkiye ensest denir... abi kardeş anne teyze gibi saçmalıklara denir... kuzeni ile çok farklı şehirlerde yetişebilir insanlar kardeş gibi de olmaz... ilk önce siz ensest rezaletinin ne olduğunu öğrenin sonra kuzen vs dersiniz... hastalık mevzuuna gelince mesela Akdeniz ateşi denen bir olay baya genetik ama belirli şehirlerde yaygın on göbek ötesi akrabanız olmasa bile gene o şehirlerde çıkıyor... tanıdığımda var... on göbeğe kadar tanıdık değil ama bebekleri genetik hasta
- +1 yıl
Çok fazla ciddiye almayın şunu ensest, in daha noldugunu bilmiyor 😐
- +1 yıl
Bu yeni nesil amca oğluyla evlenmeye iğrenç ensest diyor. Ama biri lezim gay ım dese aa bu kendi tercihi diyor ben anlamadım bu dünya nereye gidiyor.
- +1 yıl
İşte şu yorumu yaptın şimdi seni cahil ilan eder 🤭
- +1 yıl
Boyle cahilikle gurur duyuyorum.😀
- +1 yıl
👏👏
- +1 yıl
Takdir ediyorum 👏👏
- +1 yıl
Vala bende sizin gibilerini tanıyınca çok mutlu oluyorum. burada aşırı geniş insanlar dolu pskolojim git gide bozuluyordu benimde 😂😂iyi geldi.
- +1 yıl
Aynen farklı bir yer burası ahlaksızlığı savunup bizi cahil ilan ediyorlar ben şok 😀
- +1 yıl
😀😀Ben her zaman bildiğimi savuncam boş ver cahil olayım. iyi geceler😊
Akraba evliliği asla !
görücü usulü belki olabilir 😅22 Yorumla- +1 yıl
😊
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılGörücü usulü gene bi ihtimal. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık sadece vesikalıkla istemeye bağlanmıyor bu işler. Ama akraba evliliğine hiç sıcak bakmıyorum, karşıyım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvt. Niye yapmiyim. Görücü usulünü düğünde ya da nişanda ilk kez gormek olarak bilenler yoktur heralde hala.
11 Yorumla- +1 yıl
Hâlâ öyle olduğunu sanan var 😳
+1 yılGörücü usülü olabilir. Bir bakarsın aynı senin gibi düzgün belli kriterleri olan bir insan çıkar karşına. Yani eninde sonunda belli bir tanıma süresi olacak.
10 Yorumla
+1 yılGörücü usulü olabilir ama akraba evliligi yapmam. Kadın kıtlığı mi var
32 Yorumla- +1 yıl
Hahahahaha hayran kaldım cümlenize 😅
- +1 yıl
Oyle ama ya kıtlık mi var mk. Hic evlenmem daha iyi 🤣🤣
+1 yılHerkes de asla, katiyen, imkansız, net demiş. ahahha Büyük konuşan büyük konuşana.
Hayırlısını yapmak isterim. Sevmeden olmaz.10 Yorumla
+1 yılbiz yan yana mahallede büyüdüğümüz kıza bile yan gözle bakmadık kardesimiz ya da arkadasımızdı sadece bide akraba alcam cok zor
10 YorumlaAkraba evliliği katiyen yapmam. Bu konuda netim. Görücü usulü evlilik için bu kadar katı değilim ama yine de gönlüm sevdiğim kişiyle evlenmekten yana.
10 YorumlaGörücü usulü tanıştırıp kafamız uyarsa olabilir karşılıklı birbirimizi beğenmek ayrıca akraba evliliği yapmam
11 YorumlaGörücü usulü olabilir ama akraba evliligi ve hatta cok yakinen tanidigim komsu v. s tarzi kisilerle bile evlilige sicak bakmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılBirdaha mı tövbe. O değilde abi yıl olmuş 2022 karşıma 30 35 yaşında adam çıkıyor kendi imkanlarıyla bulamamış başkası ile yok no no no kalsın
14 Yorumla- +1 yıl
Bir daha derken :)
- +1 yıl
boş ver patito
- +1 yıl
Patito ne oluyo 😅
- +1 yıl
Patatessin ya kardeş😂
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz özgüvensiz geliyor durum, özgüvensiz birinin ise bir ilişki için hazır olduğunu düşünmek abes kaçabilir...
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılBunu düşündüm ama evlilik bana göre değil diye vazgeçtim
15 Yorumla- +1 yıl
En güzeli 😁
- +1 yıl
Şimdi biraz pişmanlık var evlenip çocukları olan arkadaşlarım var kötü hissetmeye başladım heves ettim bir çocuğumun olmasına bunun içinde evlenmek daha doğrusu evlenmek gerekir o daha zor
- +1 yıl
Doğru insan ile evlilik olursa senden mutlusu yok
- +1 yıl
Doğru insan yoktur.
Mutluluk desen anlık zaten.
Bilmiyor ki hayırlısı diyek lo - +1 yıl
Aynen
+1 yılAkrabama yan gözle bakamam kardeştir, abladır benim için, görücü usulü de sanmıyorum.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılAkraba evliliği sağlıklı çocuklar açısından sıkıntı olabilir 🤔
20 Yorumla
+1 yılGörücü usulü tanışabilirim ama akraba evliliği nedir yaaa
10 Yorumla
+1 yılSırf evlenmek için biriyle gorusmek istemiyorum. O kişiyle uzun bir zaman gecirmem lazim.
10 Yorumla
+1 yılGörücü neyse de akraba evliliği kadar cahilce bir olay yok
10 YorumlaAkraba evliliği kesinlikle olmaz görücü usulü belki,,,, karşındakini iyi tanımak gerekiyor
10 Yorumla
+1 yılAkraba evliliği asla olmaz , ama görücü usulü belki bir ihtimal.
10 Yorumla
+1 yılİkisi de olur..
Gönlüm ısındıktan sonra neden olmasın?
#Vesselam10 Yorumla
+1 yılEğer evlenirsem bir gün kesinlikle görücü usulü olur
10 Yorumla
+1 yılYakın zamanda temelli isviçre olacak. Galiba görücü usulüne giriyor 😅
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGorücü usülü evlenebilirim. Fakat görücü usulü olsa bile ömür boyu yaşayabileceğim b irisi olduğundan emin olmalıyım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı. Sabaha kadar konuşuruz bu konuyu :) İşin içinden çıkamayız wşskdks
10 Yorumla
+1 yılAkraba evliliği katiyyen da olmaz görücü usulü bi ihtimal.
110 Yorumla- +1 yıl
Tanımadan etmeden?
- +1 yıl
@SucukluPatates kaçıncı yüzyılda yaşıyorsun görücü usulü evliliği bir araştırıp öyle gel tanima süresi var iki tarafın da onayını varsa oluyor zaten
- +1 yıl
Olsun ayları hatta yıllar geçirmeden evlenmek cesaret istemiyor mu?
- +1 yıl
Gereken cevabı hanımefendi vermiş zaten. Teşekkürler.
- +1 yıl
@SucukluPatates sen ne boş yaptın ya
- +1 yıl
Evleniyosun kafa dengi cıkmıyor sonra erkekler niye değişti. Gerçi kültürlü kişilere benzemiyorsunuz şaşırmıyorum. Bu tipler genelde muhtaç görücülere
- +1 yıl
@SucukluPatates zavallı 😊
- +1 yıl
Belli kimin zavallı olduğu 😂😂😂😂😂
- +1 yıl
@SucukluPatates aynen çok belli 🤭
- +1 yıl
Birincisi görücü bekliyoruz gibi bi algıya kapılıp iğneleyici konuşmanız sizi yüceltmez, bizi de kültürsüz yapmaz. İkincisi kız soru sormuş iki seçenek var birini kesinlikle reddedip birine bi ihtimal olumlu bakılabileceğini ifade ettim bu da beni görüşüm ve saygı duymanız gerekmez miydi diye düşünüyorum. Üçüncüsü o kadar saçma sapan sorular ve görüşlerle dolu bir platformda, size muhalefet etmeyi gerektiren tek soru bu mu ya da her görüşe böyle kendi fikrinizi, karşı görüşü küçümseyerek yanıt mı veriyorsunuz?
+1 yılAy o ne öyle görücü usulü evlenmek milattan öncesi gibi ya. Akraba evliliğinden bahsetmiyorum bile, insan kendi kanından biriyle nasıl evlenir ya
21 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız
+1 yılBiz Trakyalılara aşırı ters olan bir durum. Bizde ayıplanır. Komşumuzun çocuğu bile bize kardeş gibidir.
01 Yorumla- +1 yıl
Görücü ve akraba evliliği bizim cemiyetimize uygun değil pek.
Görücü yaparım severek evlenmistik kaçırmıştım sonra anladamadik boşandık hayatin ne getireceği belli değil hiç
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayir ya ne saçma akraba evliliği görücü usulu daha iyi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörücü üsülü biriyle evlenmek istemek tanımıyorsun sevmiyorsun
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl30 yaşındaki kadını kimse almaz diyenler ne yani karısı 30 yaşına gelince erkek aldatır mı? Büyük Erkeğin genç kadın istemeye hakı yoktur. 30 yaşındaki kadın erkeklerin ayaklarına kapanır evlensin diye diyenler nerde yaşıyorsunuz yıl 2022 oldu uyanın. Kadınların 16-20 yaşında evlenmesi normal değil daha çok gençler evlilik 25 yukarısı olmalı bazı kadınlar çoçuğunun yanında ablası gösterir bazı Erkekler çoçuğunun yanında dedesi gösterir ikiside hiç güzel değil
İlla herkes aşık olup evlenicem diye bir şey yok belki görücü gelen çocuk benim daha çok hoşuma gider hem görücü olunca zorla verilmiyor beğenirsen evlenirsin beğenmezsen evlenmezsin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDünyada başka erkek mi kalmadı akrabam ile evleneyim? Hem sağlıksız, hem mantıksız.
Görücü usulü evlilik de yapmam.
Ben birisini seversem onunla evlenmek isterim aşk evliliği yapmak isterim yani diğer türlü evlenmem10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılGörücü olabilir.
Akraba evliliği yapanın aklı yoktur10 Yorumla eğer seviyorsam evet. zaten büyük ihtimal görücü usulü nasip olacak ki çevrede güvenilir namuslu bir eş bulmak imkansız
10 YorumlaGörücü usulü tabikide akraba yapmam annem ile babam akraba bence akraba düşünme 🤗🤗 Akrabadan uzakdur Hayır gelmez şer gelir
10 Yorumla
+1 yılYapmam diyenleri gördük. . yorum yok..
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen valla
+1 yılBen yaparım ya kendi tanıdığımızdan hayır yok belki ondan gelir evlenmeyi düşünüyorum ama evlenmek için kız lazım o eksik 😂😂
10 YorumlaBöyle giderse sonumuz öyle olacak o yüzden şimdiden büyük konuşmak istemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılEli yüzü en önemlisi kalbi güzel olsun tabiki yaparım
10 Yorumla
+1 yılYapmam. Hele sırf biri istedi diye asla yapmam. Benim hayatıma burunlarını sokamaz insanlar.
10 Yorumla
+1 yılAkraba evliliğini hoş karşılamam görücü usulünü tavsiye etmem sevmek güzeldir
10 Yorumlaakraba evliliği asla yapmam fakat görücü usülü biraz tanıdıktan sonra olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAkraba evliligi yapmam bizde oyle sey yok zaten kuzen vs kardestir hep ama gorucu usulu neden olmasin olabilir
21 Yorumla- +1 yıl
Tanımadan etmeden?
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörücü usulü isterim ama akraba evliliği istemem
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGüncellemeye katılıyorum, artık eskisi gibi görücü usulünde tanımdan etmeden evlenilmiyor zaten
- +1 yıl
Aynen 👍
Gizli Üye(30-35)+1 yıl8 sene sevdim görücü usulü evlendim.
121 Yorumla- +1 yıl
Güzel.
Cevap sahibi+1 yılGörücü usulü daha iyi.
- +1 yıl
Olabilir tabii
Cevap sahibi+1 yılMantık evliliğinde olur. Ama maddiyat önemli onda da.
- +1 yıl
Hiç sevgilin olmadı görücüden önce
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli oldu cok oldu. 8 senede birisiyle görüştüm.
- +1 yıl
He 8 sene başkasını sevdin şimdi anladım onla nedne ommdı
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli uzun hikaye beee dinlersen
- +1 yıl
Dinlerim ya
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli istek atıyorum size.
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli sorun olmazsa sizin için
- +1 yıl
Bi atın bakalım sorun olur mu 😂
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli 34 sonu attım
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli görmediniz sanırım veya görmezden geldiniz?
- +1 yıl
Yatıyorum
Cevap sahibi+1 yıl@adimsevimli dinleyeceğim demiştiniz.
- +1 yıl
Vazgeçtim kb
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli Estağfirullah iyi geceler
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli Allah’a emanet ol kendine iyi bak iyi geceler
- +1 yıl
Sizede
Cevap sahibi+1 yıl@adımsevimli merhaba nasılsınız?
+1 yılAncak aklını kullanamayan insan görücü usulü evlilik yapar zaten. Düşüncesi bile saçma
25 Yorumla- +1 yıl
Kendinden bahsettin sanırım
- +1 yıl
Ben sevdiğim insan ile evlenirim, bana dayatılan ile değil
- +1 yıl
Sana dayatılan kimse yok keşke araştırıp öyle gelseydin
- +1 yıl
Filanca akrabanın falanca tanıdığı ile tanışıp evleneceğime hiç tanımadığım birini bulur, tanır, evlenirim
- +1 yıl
Tm dostum
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Aşık olmuşsam yaparım elbette
10 Yorumla
+1 yılorada kalsın, istemem.
10 Yorumla
+1 yılGörücü usulü düşünürüm ama akraba asla.
10 Yorumla
+1 yılYapacağımı düşünmüyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Hayır başkalarının buldukları pek iyi olmuyor.
10 Yorumla
+1 yılAkraba yapmak istemem. Yabancı olsa daha iyi olur.
10 YorumlaHayır ileride zor olur
10 Yorumla
+1 yılgörücü olabilr de akrabaya pek sıcak bakmıyorum
10 Yorumlaikisini de yapmam. burada evlenmeyeceğim zaten
10 Yorumla
+1 yılAkraba evliligi zor, herkes kaldiramaz.
10 Yorumla
+1 yılGörücü usulü evlendim
20 Yorumla- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler