Ben yıllarca bunu yaptım. Çocukken her şeyin tozpembe olduğu zamanlarda nerde yaşıyorsam orayı sık sık ziyaret ederdim. Oyun oynadığımız o çıkmaz sokak, abur cubur, top almaya gittiğim bakkal hep ziyaret ederdim. Uzun zamandır ise bunu yapmıyordum. Bu akşam aniden aldığım kararla tekrar geldim. Komşularımız hâlâ aynı yerde oturuyor. Tek başıma çıkıp gezmem insanlara tuhaf geldiği için kendimi göstermeye niyetim yok. Ki göstersem bile muhtemelen "x yere gidiyordum geçerken uğradım" demek zorunda kalabilirim.Herkes için çocukluk anıları iyi olmasa da insanlar travma yasağı yerleri bile ziyaret etmek ister. Psikolojik bir sebebi var bunun. Bu yeniden sahnelerdirmek/canlandırmak.
Benim şu an bulunduğum yerde yaşadığım kötü anılarım olmasa da; buradan sonra gittiğimiz yer tam anlamıyla kâbustu. Daha önce oraya da gitmiştim.
Belki de şu an ziyaret ettiğim yerden gittikten sonra hayatla ciddi anlamda tanıştığım için burayı aklımdan çıkartamıyorumdur.
inanin ki benim hayatimdan bi parca yazmissiniz hanimefendi benimde hayatim oyle oldu 7 ci sinifdan sonra ailece baska yere goc ettik cok kotu oldu benim icin yeni sehir alisamadim. sevgililm ilk öpusduyum zamanlar ilk defa marekte gitmek okul ilk dostlarim ilk kavgam ilk defa spora gittiyim zamanlar falan filan, ilklerin oldugu kutsal yerdir eskide yasadigim yer vay beee demek yalnizca ben boyle hissler gecirimiyormusum bende aniden giderim o eski yasadigim yere sokakalarini gezer okulun bahcesini falan nebiliyim isde cok duygusallasirim sanki kutsal bi yere gidiyormususm gibi hiss ederim. simdide cok duygusallasdim. guzel soru ellerinize sağlik yalniz degilim demekki😊
Kanka gerçekten Evet o kadar çok isterim ki zaten benim Çocukluğum çok renkli geçmişti bir de tabii o yaşlarıma Keşke geri dönen bir insan hani bir zaman makinesi icat edilse ve gerçekten o zamanlar Ama geri dönebilsem yani o zaman da o zaman ki dilimi ziyaret edebilsem keşke
Çocukluğumdan beri hâla aynı yerde yaşıyorum o yüzden ziyaret etmeme gerek kalmıyor zaten ama çocukluğumu düşünüyorum tabi ki, eskiden daha güzeldi her şey.. gece yarılarına kadar eve girmez oyun oynardık her şey daha masum ve guzeldi. Şimdi bir boşluk var buralarda...
4 yaşıma kadar yaşadığım yerde çok bir şey hatırlayacak kadar uzun kalmadım. Onun için de orayı ziyaret etme gereği duymadım pek. En son 10 sene önce lise zamanımda yolumun üzeri diye uğradım. Bir kaç flashback yaşadım tabi. Bisikletle düşüp kafamı yarmak favorimdir 😀
Ailem ekonomik durumlardan dolayı çok ev değiştirdi fakat hep aynı alandaydık. Yani bi nevi semtte işim olduğunda ziyaret ediyorum. Eski en sonki sokağımda arkadaşlarım var hala da ziyarete gidiyorum.