Ilk defa bu sitede okudum bazi erkekler eslerinin calismasina karsiymis cok sasirdim. Almanya da mesela hic bir erkekten böyle bisey duymadim. Buna karsi olmanixin sebdbi ne?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılTürkiye insanının, ahlaki değerli vardır. Namus kavramı da diyebiliriz, bir erkek eşini başka erkeklerle birlikte görmek istemez, başka erkeklerle çalışmak, yakın olmak istemez. Türkiye insanı, daha çok içine kapanık ve kapalı kültüre sahiptir, bağlılığa ve sadakata önem fazladır. Lakin Avrupa çok geniş mezhepli, ahlaktan yoksun bir topluluktur. Burada herhangi bir kadına sözlü taciz çok nadirdir, hatta istisnai bir durum sayılır, lakin Avrupai ülkelerin çoğunda normal bakılır. Bu gibi örnekler verilebilir, velhasıl kelam, Avrupa geniş mezhepli, Türkiye değil.
04 Yorumla
Soran+1 yılPekii kim calisip eve para getiroyor? Kadinlar da eslerine ise gitme dese kiskanclik yapip ne yiceksiniz? Yani demek istedigim calisip eve ekmek getirmek icin kadin da erkekte calisiyor amac ayni. Bunun ahlakla bi ilgisi yok ha esin fingirdektir oynasir bisey diyemem ama öyle bi kadina denk gelirsen ki umarim gelmez kimse zincire vurdan kiludiyle oynasir
Soran+1 yılUmarim ne demek istedigimi anlamissindir saygisizlik olarak algilanmasin lütfen
- +1 yıl
Hayır tabi ki doğru buluyorum dediğinizi, saygısızlık olarak algılamadım. Ben Türkiye insanını genel olarak baz aldım. Elbette bir çift geçim için çalışmalılar, bir evlilikte kadın veya erkek ayrı değil bir bütünler. Çalışılmalı iki tarafta da diye düşünüyorum. Mantıklı her insan bunu düşünür, ama ülkemizin geneli bunu istemez. Ben çalışıyorum yeter diye düşünür, kadının tek başına kandırılacağını, kolayca cinsel istekler için kullanılacağını düşünürler. Kadınlarının onları aldatacağını düşünürler belki de. Bu sebeple kıskanırlar ve istemezler, ama aldatmaya eğilimli her insan bir şekilde aldatır zaten. Ortada sevgisizlikten doğan, gereksiz kıskançlık var sadece ve özgüvensizlik.
Soran+1 yılJa cok dogru kesinlikle
En İyi Cevaplar
+1 yılTamamen karşı olanlara bir şey diyemem ama ne bileyim insanın eşi değerli olmalı. İstiyorsa yine çalışsın ama kazancım iyiyse iş hayatında yıpranmasını istemem. Kaldıki evde otursa bile ev işlerine yine yardım ederim. Kadın, ev hanımı hele hele anne olmak ömür boyu bir iş ve emekliliği yok. Ayrıca elbette her işi yapan kadınlar var. Ama kadın yapısı itibari işe naif bir varlık. Daha çok üzerine titremek lazım.
10 Yorumla
Sen bunu sorduğuna göre Almanya'da doğup büyümüşsün ben de Almanya'da doğdum Türkiye'de büyüdüm ve geri döndüm Almanya'ya iki tarafı da iyi bilen biriyim bizim ülkede Almanyadaki gibi mantıksal bakmıyor insanlar hayata
01 Yorumla
Soran+1 yılRichtig krass wie du so alle dort ticken
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
s +1 yılOnlar kadının güçlü olmasını istemeyenler... çalışmayan kadın dik duramaz, istediği gibi boşayamaz. Çevremden çok görüyorum ev hanımları kocasına çok ses çıkaramıyor çünkü maddi güçleri yok ama çalışanlar dimdik duruyor. Eh bi tarafına güvenmeyen adam da bu dik duruşu istemiyor. Buradan tüm güçlü hatunlara selam, linç gelecek hissediyorum 😂
32 Yorumla- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim
Soran+1 yılRica ederim
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
72Cevap
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Bazılarında işte " karı parası yiyor " algısı oluyor ondan
10 Yorumla
+1 yılbak ben karsı degilim aslında ama mesela fabrika köselerinde ya da kücük yerlerde milletin agız kokusunu cekmesin iistemem mesela fabrikada patron ana avrat sövüyo gelıyo her pis işi yaptırıyo yapamadıgında azarlıyo şef ya şef yolda görsem selam vermem ama adam şef oldum diye karını azarlıycak bana gelmiyo ha ögretmen olur doktor olur hukukcu olur güzel bi meslegi olur bisey demem ama her işte olmuyo
10 Yorumla
+1 yılÇalışmak kadar normal ve bu gibi dönemlerde en azından Türkiye'de zor şartlarda elbet gerekli hiç karşı çıkılmaması gereken bir şey olması lazımken hem işte kadın eve bakar gibi gerici ben karısını çalıştırıyor dedirtmem saçmalıkları benim karım çalışsa da bana baksa ben sorun bile etmem kdidjxkxkxkx
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 658 cevap paylaştı.
+1 yılBızım testil işimız vardı kadınları ayrı bölüme ayırdık yınde baş edemedik evli kadınların bıle yaptıklarını gördükten sonra ac kalsamda evlenınce eşimi calştrmam 😏😏
13 Yorumla
Soran+1 yılNaptilar
- +1 yıl
Depolarda tişörtler calınıyor diye kameralar koymuştuk neler gordum neler bu yuzden babam işi devir etti 😏
Soran+1 yılOha 😂😂
özgüven eksikliğine bağlıyorum ben bunu. mesela senin gibi seksi giyinen bir eşi olsa çoğu erkek çalışmanı istemez başka erkeklerin seni her an becerme ihtimalinden kortuklarından. oysa durum öyle değildir. sen pekala iradeli birisindir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBence gereksiz kıskançlık ve gurur diye düşünüyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılCok sacma cidden
- +1 yıl
Saçma okumuş emek etmiş çalışmak ister ama yok evde otur mantık yok
Aile & Toplum konusunda 770 cevap paylaştı. Çalıştığını bilsek sorun yok. Buralarda kadın milletinin gözü hep dışarda, çok kolay aldatır. Onlar için ne üzülmeye değer ne sevmeye değer. kısacası Güvenmiyoruz. Zaten bu yüzden de evlenmiyoruz✌️
10 Yorumla
+1 yılKimse karışamaz. Kimsenin bunu demeye hakkı yok. Eşim "Çalişamazsin" diyemez. Zaten o zihniyette biriyle evlenmem. Yaşadiğimiz döneme bak hem sadece kendi parasi neye yetecekmiş? Kadınlar erkeklere biat etmek için evlenmiyorlar. Bu durumda da eşlerine çalişamazsin demeye bile haklari olmaz. Kariśan kişi de ya kendine muhtaç olmasini istiyor ya da geri kafali.
10 YorumlaBende çalısmasına müsade etmem bakamayacaksam da evlenmem çünki insanlar şeytan nefis diyede bir şey var birisi gelir tanışmak ister sonucu katliam olur namus davası hemde kimseden emir almasını istemem benim kadınım sadece ben laf söylerim bitti.
14 Yorumla
Soran+1 yılIlginc bir düsünce yapisi
- +1 yıl
İşte erkekğğğ
- +1 yıl
Nefsine hakim olamayacak bi kadın da senin bakamayacagin kadinla evlenmeyecegin gibi evlenmesin. Kadin size biat etmek icin evlenmiyor. O da çalişmali çalişsin ki kendi ayaklari uzerinde dursun, çalişsin ki eşine bagli bi duruma gelmesin. İleride eşiyle aralari bozulursa da ben ne yapacagim diyr dusunmesin. Aldatan insan her turlu aldatir ister havada ister karada.
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim ben biat etsin demiyorum lafı biraz düşünerek oku mesleği varsa avukat hakim vs yapsın okumuş güzel bi meslegı var bende gururlanayım yanında bulunayım ama sıradan vasıfsız bir işçi olamaz yaptıttırmam ayrılırsak da ben yardımcı olurum gene oyle vur popona tekmeyi gitsin gibi düşüncem yok
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben karşı olmam çocuğumuzu kendisini ilgilenip belli yaşa kadar büyütmek istiyorsa işine ara verebilir ya da devam da edebilir elbette birlikte büyüteceğiz ama annenin rolü bebekte çok başka
10 YorumlaHer insanın görüş açısı farklıdır. Kendi düşüncemi söylemek gerekirse. Kendimize yuvamıza eş alıyoruz sonucta. Sabah ugurlasin. Akşam karşılasın. Güzel sözlerle. Başımıza taç ederiz. Çalışmak isterse yine çalışabilir. Ama yuvada en önemli olması gereken huzurdur.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü Türkiye de kadın için çalışma ortamı yok her konuda ve dinine saygısı olan kadını calistirmasin doktor öğretmen ve harici kadın çalışması çok zor ve kötü sonucları var
10 Yorumla
+1 yılKadınların çalışmasına karşı değiliz. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan ötürü böyle bir düşünce var çoğu erkekte. Eşi/Sevgilisi kafeye bile gitse tedirgin oluyor insan. Yoksa kadınların da çalışmasına karşı olmak çok abes bir durum zaten. Bunun cinsiyeti olmaz. Herkes iş güç sahibi olabilir ve olmalı da zaten
10 Yorumla
+1 yılÇalışmak isterse hayır demem.
Ama bana sorulursa otursun paramı yesin, kimin için kazanıyorum ki.20 Yorumla
+1 yılben para için çalışmasına karşıyım.. kariyer hedefi varsa, yardımcı bile olurum..
ama gereksiz yere yorulmasını strese girmesini istemem..
ama çalışmak istiyorsa da hayır çalışmayacaksın demem, kararına saygı duyarım..10 YorumlaGenelde özgüven eksikliği olanlar karışıyor. Ama genelde millet, karısını çalıştırıyor, karı parası yiyor der diye çalışmasını izin vermiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin gibi böyle çekici kadınlar dikkat çeker ondan ;)
12 Yorumla
Soran+1 yılMercii
Cevap sahibi+1 yılbir şey değil canm 😍
Alman gibi bakarsan meseleye
Anlayamazsin
Müslüman Türk gibi bakarsan anlarsin20 YorumlaAlmanyadakiler bizi kıskandığı için böyle. Biz eşimizin çalışmasını izin verirsek bu sefer onlar bizi kıskanıp eşlerinin çalışmasına karşı çıkacaklar :/
04 Yorumla
Soran+1 yılHahhaha iyimis
Soran+1 yılOha ey kim soruyor o kadar seyi😂
son zamlardan sonra kendi elleriyle işe goturecekler artık eşlerini :))
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yıltürk örf ve adetleri bu şekildeydi hoş artık o da kalmadı bozuldu ya eskiden öyle idi
10 Yorumla
+1 yılCahilliklerinden, ezikliklerinden. Başka ne olacak?
10 Yorumla
+1 yılKadının yeri evidir bana ve çocuklarıma baksın yeter.
10 Yorumla
+1 yılcunku kendilerinden ustun olmani istemiyolar exikler cunku
10 Yorumla
+1 yılBoş kıskançlık.
Sanki dünyada bir tek eşleri kaldı.10 Yorumla
+1 yılŞu ekonomik şartlarda iş bulup calistirmayan yoktur heralde.
10 YorumlaKendisine rakip çıkabilir ilk korku bu. Kadın kendine yeterse erkeğe tekmeyi koyar bu korku da var
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKimse karışamaz ki
Evde hizmet etsin diye bazıları istemiyor10 Yorumla
+1 yılEziklik ve aşırı kıskançlık. Eşimi kimse görmesin diye herhalde. Kadın istiyorsa çalışır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşte olur da orada birileri ile yakınlaşırsa, ya da dışarıda olacağından birileri ile tanışır vs yani aldatmaya teşebbüs eder düşüncesi sanırım
10 YorumlaÜlkemizde ırz düşmanı çok bunu erkekler çok iyi biliyor ve içinde dahi olmayan kadının aklını celebiliyorlar. Millet işini gücünü bırakmış milletin karısının kızının peşinde. Ama bilmiyırki çalma kapısını çalarlar kapını
10 YorumlaEşlerine ilgi göstermeyip dışarda ilgi görüp onları aldatirlar diye
12 Yorumla
Soran+1 yılNasi yani
Aile & Toplum konusunda 15,5b cevap paylaştı. Güvenmiyorlar knk kendileri gibi fingirdek sanıyorlar kadınları ama kadınlar daha disiplinli ve sadece işine odaklanıyorlar 🤔
10 Yorumla
+1 yılBu düşünceyi hiç doğru bulmuyorum bazı erkekler kadınların çalışmasına izin vermiyor Çok saçma geliyor kıskançlık ve ben kadın parası yemem gibi düşünüyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlmanyada var bazı Türk aileleri istemiyorlar eğitimle alakalı birsey
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden elaleme hizmet etsin milletin karısı kızı üç kuruşa köle gibi çalışacağına evde otursun gezsin
10 Yorumla
+1 yılGözü dışarı kayar , evin işi düzgün hallolmaz , her gün yemek yapılmaz ve kendime fazla vakit ayiramayacaginizi korktukları için
10 Yorumla
+1 yılBaka ve "GURURLU ERRRRKEK ADAM" oldukları için :d
12 Yorumla
Soran+1 yılBaka ne demek?
- +1 yıl
ap._tal
Özgüvensiz oldukları için.
Başka bir sebebi olduğunu iddia edemezler başkaları karılarını ayartacak diye kendilerine güvenmiyorlar ve korkuyorlar.10 Yorumla
+1 yılKimi kadınlar da çalışmaya karşı ben çalışayım da eşim ekmek getirsin peşinde seni dahil etmiyorum yanlış anlama bende bunu anlamadım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlman vatandaşı birisiyle evlenirsem isterse 3 işte çalışsın karışmam
05 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂
Cevap sahibi+1 yılTürkiye de kadın erkekten fazla kazanıyorsa genelde zaman içinde erkeği ciddiye almamaya başlıyor erkeği umursamıyor yetersiz görüyor sonra sorunlar tartışmalar. Bunun aldatan versiyonları da var ama bir insanın içinde varsa onu eve kapatsan yine aldatır seni karakterli birisiyle evlenmek önemli. Tüm çalışan kadınlar böyledir demiyorum ama gözlemlediklerim böyleydi
Soran+1 yılInteressant gercekten
Cevap sahibi+1 yılmaalesef gerçekler
Cevap sahibi+1 yılBekarsanız bu konuyu almanya da nikah dairesinde tartışabiliriz
+1 yılBazı kadınlar da ev hanimligini tercih ediyor. Mesala eşim çalışıyordu işi bıraktı. Ben çok zorluk çektim. Boynumu kırıp ailemden destek aldım.
00 Yorumla
+1 yılOrası Almanya işte. Kültür yaşayış farkları var Türkiye ile
10 Yorumla
+1 yılBen karşı değilim kadınların erkeklerden ne farkı var?
10 Yorumla
+1 yılAlmanya'da ki kadınlar türk erkeklerini almanya ya getirdikleri için seslerini çıkaramıyorlar 😃
11 Yorumla- +1 yıl
Nasılsın
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvde yemek pişsin diye, 😄😄😄
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma sen pişirmesende olur😄😄😄😄
Soran+1 yılAc mi kalalim nein muss
Cevap sahibi+1 yılBen dışardan sölerim frau
Soran+1 yılAso na dann ist ja gut
Cevap sahibi+1 yılich finde es auch gut
Aile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı. Almanyada yok böyle bişey abiğğğğğ
11 Yorumla
Soran+1 yılYok cidden 😂
+1 yılkıskanç oldukları için
12 Yorumla- +1 yıl
kadınlarda çalışabilir bunda bi yanlış yok
- +1 yıl
eşin olsaydım
sen eve işten yorgun gelince sana sırt boyun masajı yapardım
+1 yılAldatmalar oynasmalar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü eşlerine sarkıntılık yapılıyor hanımefendi
10 Yorumla
+1 yılBencede haklısın. O çalışsın erkek parasını yesin.
10 YorumlaDeğilim hatta çalışmayan ile evlenmem
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen karışmayı sevmem ben biraz fazla rahatım ve geniş bir erkeğim istediğini yapabilir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılBen karşı değilim canısı
10 Yorumla Orası Almanya burası Afrika
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılSacma sapan toplum yapisi yuzunden
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Topluma güvenmemekten kaynaklanıyor.
10 YorumlaBende karsiyim 😅
15 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki
Soran+1 yılAnliyorum 😊
- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılKıskançlık
17 Yorumla
Soran+1 yılNe ilgisi var ki onla baglantisi ne
- +1 yıl
Karısını kıskanıyor tatlım nesini anlamadın.
- +1 yıl
Bu arada profil fena cayır cayır
Soran+1 yılCalismaya gidiliyor hatirlatirim oynasmaya degil
Soran+1 yılThanx
- +1 yıl
Namuslu erkek eşini işe göndermez kıskanır.
Soran+1 yılAlakasi yok
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeni almanyaya götüsene ya
10 Yorumla- Devamını Gör (22)
Devamını Gör(67)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri