Hastanede çalışıyorum, genç ölümlerin çoğu uyuşturucu ve cinsel güç hapından. Erkekler neden hayatını böyle riske atıyor?

Dikkat ettim 50 yaş altı genç ölümlerin %99 u cinsel güç hapından veya uyuşturucudan.
Geçen gün adamın tekini getirdiler hamamda fenalaşmış can çekişiyordu hemen öldü gitti. 42 yaşında ve cebinde "Cobra" yazılı bir hap bulunmuş.
Bir diğeri 28 yaşında kızarkadaşıyla tatile gezmeye gelmişler otel odasında gece 01:30 da adam fenalaşmış kusmuş falan hemen oracıkta ölmüş. Kadında hiçbişey yok. Belli ki cinsel güç hapından.
Bir diğeri trans kadın, yani erkek doğmuş kadın olmuş, 40 yaşında karın ağrısıyla geliyor neyi var tam anlaşılamadan hemen ertesi günü ölüyor.
35 yaşında erkek gece eğlenmeye çıkıyor sabah eve dönerken yolda fenalaşıp düşüp ölüyor. Belli ki hap almış.
Bir diğeri adam 33 yaşında esnaf işi gücü yerinde evli 2 küçük çocuğu var. Gece eğlenmeye gidiyor, bodygoardlarla tartışıyor içeri giriyor sonra siniri geçmiyor tekrar dışarı çıkıp bodygoardlarla tartışıyor. Adamı döve döve öldürüyorlar. Oracıkta ölüyor gencecik adam.
Ne gerek var bunlara yaa içmeyin şu zıkkımı, hergün gencecik birsürü insan ölen ölene. Hiçkimse ibret almıyor. Değer mi?
Hastanede çalışıyorum, genç ölümlerin çoğu uyuşturucu ve cinsel güç hapından. Erkekler neden hayatını böyle riske atıyor?