Korkudan dereceyi de yükseltemiyoruz ay sonu fatura şoku yaşamamak için 😀😀

Sobalı ev efsanedir. İsinmak dışında her işini hallediyosun. Ustune eşyalarını as kurusun, üstüne kestane at mis gibi ye yine üstüne mandalina kabuğu koy al sana oda parfümü, koy üstüne güğümü ısıt suyunu çayını demle, odanda gece lambasi mi yok aç kapaklarını onun ışığıyla huzur versen cayırtısiyla mis gibi uykuya dal. Ne günlerdi be.😅
İnsan özlüyor o günleri kardeşim. Ne günlermiş... çocukluğumuz gibisi yoktu. Bana öleceksin ama çocukluğunu sana bir yıl vereceğiz deseler kabul ederdim.
Guzel zamanlar geçirdik cidden yeni nesil bu konuda çok şanssız😕
Şanssız öyle. Şimdi çoğu betonlar arasında büyüyor. Bizim çocukluğumuzda o kadar bina yoktu. Her yer yemyeşil ve kuşlar vardı. Evimizin karşısında bahçe vardı. Bahar geldiğini o bahçeden anlardım. ☺️
Eski toprak oluyoruz yavaş yavaş 😀
Yaşlanıyoruz. 😃 Zaten yavaştan buraları da gençlere bırakmak lazım. Ayak bağı oluyor gibiyim. 😁
Hahah yok artık o kadar da demedik gitmek yok😀😀
Küçükken evimiz sobalıydı. Soba yanan oda hamam gibi olurdu ama o odadan çıkınca Sibirya soğuğu ile karşı karşıya gelirdik. Cok da zahmetli bir şey ayrıca. Şimdi doğalgaz sistemi var ve gayet iyi. hamam gibi olmasa da hırkamı giyip oturuyorum, heryer ılık en azından😁
Sobanın olduğu oda dışında diğer heryer buz gibi olur ne ısınması. Mutfakta yemek yapamazsın duş almak eziyet gelir tuvalete gitmekte keza öyle külü ile ayrı uğraş zehirlenme riski var havayı kirletmeside cabası.
Gerçeklerr :(
Cevap
18Cevap
Ben ve hâlâ sobalı evdeyim 😊 bugün patates attım fırınına, içini yardım az bi şey yağ, kaşar peyniri koydum ve gömdüm 🤭
1.800₺den aşağı bulursan ne âlâ 😄
Gel bana beleşe yav uğraşma bunlara 🥰 gelirken çay alıp gelsene bi kavanoz var ama yedek olması gerek kış ayındayız malum 😆
🥰🥳
Ne güzeldi yaa valla özlemiyor değilim..
Off yine hasta olucam sanırım 😀 çok sinirliyim))
Ben tabii ki.
Ben büyüdüm 😅
Çok güzel soba yakarım, cehenneme hazırlık olur ev. 😂
Sobayı daha çok seviyorum ben, keşke sobalı evde yaşasam.
Sobalı ev efsanedir tabii sobanın yandığı odada. Soba yanmayan yerde totomuz üşür, tuvalete gitmeye korkardık. 😂😂😂
O yüzden keyfi bol olsa da yine de doğalgaz diyorum 😂😂😂
Ablam küçükken elimi sobaya yapıştırmıştı Allah cezalandırır diye😃 minnak bir izi var djfhfh sobalı evde büyüdüm.
Soba güzeldi. Değiştirme sorunu olmasa daha güzel olurdu 😃
@Manquer ben ne dedim ben ne dedim 😃
@Manquer sen anlamıyorsun ki 👉🏻🚪
@Manquer ordan benim sorulara gidelim dedim 😂 ne kadar da anlayışsızsın
🍭
Alınmazsın bana 🤨
Bu sefer bu taraftan 🚪👈🏻 😂
Görüşürüz 🚪🏃
Ben büyüdüm çok zorluk çektik ama gerileye rağmen güzeldi
Sobadan doğalgaza geçeli çok bişey olmadı ki efendim.. 10 sene önce yine soba kullanıyorduk 😊
Üstünde ekmek kızartmak geldi aklıma, ben hala özlüyorum.
Ben 24 yaşına kadar sobalı gecekondu evde yaşadım güzeldi özlüyorum o zamanları ama sobanın zorlukları çoktu
Ben ama çok kısa bir süreydi 3 yıl anca sonra yasaklandı bizde elektrik soba aldık şu anda klima var özlüyorumm içine ne güzel patates atardım üstünde kestane pişerdi kumpir yapardım ne hoş anılar ama
Bizim evdede komur sobasi vardi eskiden tek sikintisi en ust kata cikarma esiyeti vardi
Z kuşağı ile alakası yok ki..
Bizde yoktu..
Soba güzeldi ama o geçen zamanlar daha güzeldi
O soba ile uğraşmak kolaydidimi
Kestane portakal patates soba üstünde mis
Sobalı evde oturmaya devam 🤣
beeeeeeeeeeeeeen :) :) ah ah ne güzeldiii ya
Ben😀 Hala sobalı evde yaşıyorum.
ben
huzurlu zamnlardı..
Tabii yaa hala da var köydeki ev de :)
Ben hiçte huzurlu falan değildi 🥲
Beeen 🖐️
Z kuşağı bilmez mi üzüldüm ama ben biliyorum 😦 az odun atmadım o sobalara 😐
Evet 😊
Araya kaynamış bu Z kuşağı 😃
canım onun suveyda kadar yaşlı olmaya gerek yok ki😐 10 sene öncenin meselesi jsjs😂
Süveydaa 😂 doğru var hala soba ile yaşayanlar
Olmamı bizim eski evde hala var kışın güzel kestane pişiyoo😍 kışta geldii🥳👀
Geliyoruz 🏃🏃
Hemen 😂🏃
Siz gelene kadar yidim ben hepsini size de soba sıcağı kaldı hıh 🤪
Terazi ne kadar da paylaşımcı değil mi Süveyda 😃
Peteği aç süveyda iyicene 60 yap 60
Babababa yengece bak seeen🤨🤭
Yav güzellerim siz isteyin evinizin önüne kestane tarlası açayım, siz isteyin kasa kasa dökeyim önünüze, siz isteyin tüm Üsküdar kestaneci abileri ayağınıza sereyim oluğ muuu öyle şey 🤗🤗🤗❤️
İstiyorum 😂 hadi
Büyük attım dimi 😳😬 ya işte seviyorum sizi lafımı olur anlamında kızardım işte ❤️
Yengeçte az kurnaz değil he 😪
😃 hiçte bilene burada kurnaz olan sensin
Azcık öyle olduğumu söylerler😎
Güzel zamanlardi
Sobalı evde büyümeyen çocuk mu var
Eski günler ne kadar güzeldi
Ben büyüdüm. halen de var. Doğalgaz da var.😃
Ben 🙋🏻♂️
Hep merak etmişimdir o ortamı
Şömine sayılır mı
Benn
Ve ben...