Sizce aşk nedir? Dini yönden baktığınız zaman namazı aşk olarak görür müsünüz? Siz huzuru nerede ararsınız?

Züleyha gibi bekleyenin, Yusuf gibi yâri olur…
En güzel Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa (sav) efendimizin aşkıdır...
Söyle ki bu aşk görmeden sevginin sevmenin tek örneğidir...
Amin ve ecmain inşallah bacım...
adı güzel kendi güzel Muhammed Sallallahu aleyhi ve sellem
Cevap
11Cevap
Tabi gorurum, kendim de kildigim icin ayriyetten huzur veren de bir sey. Ama digerini soruyorsan olmadi hic...
İnşallah rabbim gönlüne göre birini nasip eder. Sen kendini bozma, harama yaklasma. Salih bir kul olmayı amaçlarsan Saliha bir eş napis olur Allah'ın izniyle.
Amin amin inshallah. Az dua etmedim o yonden, bakalim kim nasil biri cikacak karsima, cok merak ediyom. Bu devirde de kendim gibi birisini bulmak da, bilmiyorum ya bazen de insanin cani sikiliyor dusundukce, bide daha once olmadigi icin hep istegim, ilk tek ve son "sevgili" esim olsun istemisimdir, sonradan oyle uc bes kisiyle yasanmisliklar gecmisim de bir cok seyler olmasini da istemiyom Şu an ne kadar temiz bir gecmisim varken gidip de iki uc sene onceki yasanmisliklardan dert bela toplamak istemiyom basima...
Risale-i Nur güzel bir külliyattır. Ben yine de Fütuhat-ı Mekkiyye'yi öneririm.
Namaz her zaman huşu içinde olmuyor, öyle olsa bırakamazdı kimse, demek ki hep bir imtihan var zaten
Şu kadarını deneyimledim okumayı seven biriyse kişi eğer risaleleri okusun. Özellikle aklında ki sorularla alakalı ve inan vesvese kalmıyor. Ben deneyimledim ve demek ki çoğu vesvese bilmemekten geliyor. Hatta ordan bir söz paylaşayım sana ey genç:
Ey maraz-ı vesvese ile mübtela! Bilir misin vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Sen ona ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Demek büyük nazarla baksan büyür, küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Korkmasan hafif olur, hafî kalır. Mahiyetini bilmesen devam eder, bilsen gider.
Çok doğrudur
En büyük aşk Rabb'imdir, ezan ile huzuruna çağırdığı vakittir, habibim dediği Rasulü Ekrem'dir. En büyük hayalim de şehit olmaktır.
En büyük aşkım şehit mertebesine ermiş bir şekilde tez zaman da ölme isteği 🤲
Bence de en büyük aşk genç yaşta namaza baslamk insala yapabiliyorsunz
En büyûk aşkım şehitliktir , namazdır , dinimdir
SN iyi bir alim ama tutmam.
En güzel aşk namaz aşkı Allah aşkı
Bn nmz klrkn gzmn önne klç rsimleri glydu
k*lça
kadın geliyodu sonra allahım ben görmek istemiyom ama zorla geliyo diyodum sonra namaza devam ediyodum ama bu 5 yıl önceydi şimdi ateistim kılmıyom
allah beni diskalifiye etti sapığım diye
Nasıl maal edemem allah değil mi şeytanı insanlara musallat eden
Ne zannediyorsun acaba şeytan zorla sana namaz kildirmiyor mu? Güldürme beni. Daha doğru düzgün arastirmamissin bile. Neyin neye sebep olduğundan haberin bile yok. Şeytan vesvese verir sadece. Sen de nefsine uyup tamam dersen şeytana uymuş olursun. Uymazsan nefsine de hükmeden bir mümin olursun.
Şeytanı yaratan da allah , dünyaya gönderen de allah , istese yok eder veya cehenneme atar cezasını verir , insanlara hem irade veriyor hem de aklını çeliyor nasıl iş
Şeytan olmasa sınav olmazdı ki zaten. Şeytanı sana musallat etmiyor. Şeytanın görevi vesvese vermek. Şeytan bu yolu kendi seçti Allah musallat etmedi. O tercihini yaptı Allah' da madem öyle in yeryüzüne kıyamete kadar lanetlendin diyor. Şeytan da and olsun bütün insanları kendime hizmet ettireceğim ama salih kulların müstesna diyor. Yani Salih kul Allah'ın emir ve yasaklarından çıkmayan kulları kast ediyor. Onları yoldan çıkaramayacağini biliyor. Hani bazen deriz ya şeytan diyor git ağzını yüzünü dağıt. İşte burada şeytan sana vesvese veriyor ama tercihi sana bırakıyor. Gidip ağız burun dalarsan kendi tercihinle dalmış olursun. Eğer dalmaz nefsine hâkim olursan da yine kendi tercihinle yapmış olursun. O sadece vesvese verir başka bir gücü yok insanlara karşı
@Handsomehell01 kesinlikle. Dünyaya imtihan için geldiysek, bu süreçlere etki edecek şeyler de olmazsa imtihan diye bir şey kalmazdı doğal olarak bir anlamı olmazdı. Ayrıca şeytan çok ibadet edermiş. Kibrine kapıldığı için lanetlendi. Allah da ona bu ibadetlerin uğruna izin vermiştir.
Şeytan diye bir şey yok , her canlı kin tutma duygusuna sahiptir bu duygu yaptırır kötü davranışları , her kötü davranış nefretten doğar şeytanın fikirlerinden değil
Şeytan ibadet ederken birden ne oldu da kibirlendi hahaha çok komik bir masal gerçekten cahillerin inanacağı
Ben ilmihali ezberledim , kurandan birsürü surenin türkçesini okudum , 2 yıl boyunca aklın alamayacağı kadar ibadet ettim herşeyini araştırdım
Hocalar 1500 lira fazladan fatura çıkardı beni suçlu gösterdiler bunlar 5 vakit namaz kılan insanlar , müdür desen dışarıyı seyrederek namaz kıldırıyodu , bu islamcıların hepsi fetocular gibi.. gerçekten müslümanlığı yaşayan 100.000/1
Sana duyguyu tattıran ne peki? İnsan ruhu duygu ve düşünce içindedir her zaman. Şeytan ruh âlemi içinde olduğu için onu göremezsiniz zaten. O sadece senin duygularına vesvese verir. Nefret duygusu da şeytanın vesvesesi içinden geçirdiğin tüm kin nefret öfke bunlar nefisten gelir. İnsanın düşmanı sadece şeytan değil nefistir. Şeytanı bile kibirlendiren şey nefsi idi. O da Nefise yenik düştüğü için şeytana dönüştü. Şöyle özetlim. Daha iyi anla: Birininden intikam almak istediğini düşün Mesela birini Herkesin içinde rezil. etme planın var. Bu kurduğun plan içinde nasıl yapsam da rezil olur diye daldığın düşünceler şeytanın vesvesesinden gelir. Nefis de bu vesveseleri eyleme dökmeni ister. Eğer bu işi yaparsan yani eyleme dokersen nefsine yenik düşersin. Vazgeçerse nefsine galip gelirsin ama içinde gala kim nefret gibi düşünceleri şeytan hala sana vesvese vererek iletir. Şeytan söylem iken nefis ise eyleme dökmedir. Eğer nefsine hakim olursan eylemlerini güzel yönde Allah yolunda uygularsın
Şeytan neden kibirlendi güzel soru. Şeytan önceden bir melek idi kimi âlimlere göre kimlerine göre ise Cinlerden orası muamma ama eski adı Azazil. Yani melek ya da şeytan olmadan önceki adı. İnsanlar dan önce Allah cinleri yarattı gönderdi yeryüzüne. Cinler ise yoldan saptı. Şu an ki insanlar gibi birbirlerini öldürmeye kan dökmeye başladılar. Bunun üzerine Allah Azazile emir veriyor. Meleklerle birlikte in bu Cinleri yola getir diye. Azazil komutan olarak iniyor meleklerin başına. Yani onlara emir verme yetkisi veriliyor. Cinleri düzene sokunca artık kendini meleklerden de üstün görmeye başlıyor. Kibirin İlk adımları bu. Daha sonra Hz Ademi yaratmadan önce Allah meleklere ben yeryüzüne bir beşeri (insanı) halife olarak yaratacağım diğer insanlara diyince. Melekler, yeryüzünde neden tekrar kan dökecek bir beşer yaratacaksın diyince. Cinleri kast ediyorlar burada çünkü onlarda da irade var. Allah da ben sizin bilmediğinizi bilirim diyor. Secde mevzusuda. Ben meleklere komutanlık yaptım ben ateşten yaratıldim bu Toprak tan. Diyerek kendini meleklerden ve insandan herkesten üstün gördüğü için secde etmiyor
@Handsomehell01 koskoca evrende cinleri ve insanları aynı yere mi koydu zibilyon tane gezegen var neden sadece dünyada , big bang burada devreye giriyor
Dostum zaten big bang ile İslam'ın alıp veremediği yok. Allah big bagdan sonra yatırıyor zaten dünyayı. Kaldı ki big bang zaten Allah'ın varlığının delili. Nasıl mı? Bir patlama düşün. Evinde patlama olsa ne olur? Evin darma duman olur. Bir balon düşün patlarsa ne olur. Tüm güzelliği gider değil mi. Yani bu demek ki eğer bir yerde bir patlama varsa tahribat olur. Yani patlama tahribat yaratır. Düzen yaratmaz ama big bang a bakıyorsun bir patlama sonrası zaman mekân kavramı oluşuyor. Bitki doğa aklına ne gelirse. E patlama tahribat yaratırken nasıl oluyor da canlılar oluşuyor nasıl oluyor da aklı olan insan dünyaya geliyor? Ve bir yerde hiç Bir Zaman patlama Kendi kendine olmaz. Bir balonun patlaması için ona balonun ağırlığından daha ağır bir yoğunluk gerekir. Ya vurursun patlatırsin. Ya iğne ile ya da daha fazla şişirir patlatırsin değil mi. Yani balonun ağırlığından daha ağır bir yoğunluk ve müdahele lazım. Big bang in de patlaması için müdahele lazım işte burada Alllah devreye giriyor. Bunu yapan Allah'ın bizzat kendisi bu patlama ile evreni yaratıp daha sonra düzen veriyor kâinata güneşe aya yörünge veriyor. Saten ben evreni 6 gün de yarattım evreni yaratmak insanı yaratmaktan daha zor diyor Kur'an da. 6 gün 6 periyot olarak geçiyor.
Kırmızı Asa serisini izle anlarsın ne demek istediğimi. 6 video hepsi
Big Bang den önce Bir toz bulutu oluşuyor önce patlayan o toz bulutu bu videoyu iyi izle. https://youtu.be/xH6R41tqkHA
Genç yasta bu ask ile tanistim namaz tabiki
Ninja aşkı
Karnım yarıldı gülmekten :QWE::QWE:
terbiyesiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar