İnsan aynı anda birden fazla yerde bulunabilir mi?

Kuantum fiziğine göre bu mümkün. Günümüzde tasavvuf ehli insanların bunu yaptıklarını duyabiliyoruz. Mesela Peygamber soyundan gelen Abdulkadir Geylani Hazretleri'nin hayatına baktığımızda;Ramazan-ı şerif te bir gün, ayrı ayrı 70 kişi, birbirinden habersiz, gavs-ül a'zam ı iftara davet etti. herbiri kendi evini şereflendirmek, bereketlendirmek istiyordu. her birinin davetini kabul etti, aynı anda davet edenlerin evlerinde iftarda bulundu, onlarla birlikte yemek yedi. bu haber, bu büyük ve havsalaya sığmaz keramet, bir anda bağdat 'ta yayıldı. huzurunda hizmet eden hizmetçilerden biri, gavs-ül a'zam o akşam tekkesinden çıkmadığı, iftarı burada yaptığı halde, o kimselerin evlerine girip, onlarla yemek yemesi ve bu yemeğin aynı anda olması nasıl olur? diye düşündüğü zaman, gavs-ül a'zam o hizmetçisine dönerek: "onlar doğru söylüyorlar, herbirinin davetinde bulundum ayrı ayrı, aynı zamanda her birinin evlerinde yemek yedim." buyurdu. Bu arkadaş özet olarak güzel yorumlamış
Tasavvuf ehli insanların öleceği günü veya öldükten sonra ne olacağını bilmesi de ayrı bir mucize. Mesela 1) Abdulkadir Geylani;Bir hafta daha yorulacağım, ondan sonra vefat edeceğim" buyurdu. Dediği gibi bir hafta sonunda vefat ettiği yazıyor kaynaklarda. 2) Bediüzzaman Said Nursi; 1923'te yazdığı Lemaat isimli eserinde yıkılmış mezarından bahseden bir şiire yer veriyor. Ve 27 Mayıs 1960 darbesinde Dünya tarihinde bir ilk yaşanıyor. Said Nursi'nin mezarı darbeci askerler tarafından yıkılıyor ve cenazeyi alıp askeri bir uçakla kaçırıyorlar. Cenazesi, askerlerin getirdiği tabuta sığmayınca başka tabuta koyup diğer tabutu yakıyorlar. Sonra bilinmedik bir yere görmüyorlar. Mezar yeri Isparta'da olduğu söylense de gizemi hâlâ devam ediyor. 3) Günümüze en yakın vefat eden tasavvuf ehli ismi Şeyh Nazım Kıbrıs'i : Aynı anda iki yerde olmak için ruhu zikir ile beslemek gerektiğini söylüyor. İnanırsınız inanmazsınız bilemem ama vizesiz seyahat etmeyi isterdim şahsen 😀
İnsan aynı anda birden fazla yerde bulunabilir mi?