Bu videoyu sadece dört dakika ısrarla izlemenizi istiyorum. Aslında her şey burada açıklanmamış mı?
Mutlaka izlemeniz gereken video
Mutlaka izlemeniz gereken video
Baştan sona izledim ama video da son iki hocanın söyledikleri yer çarptırılmış sanki bu hocalar sanki hep böyle şeyleri anlatıyor gibi ima verilerek iftiraya kadar giden bir video olmuş. Yasin suresinin devamında o hoca yasin süresinin sevabını hediye ediyoruz ölüye diyor. Diğer hoca da bir sohbetin de hadisi şerifte geçen cennette verilcek olan hurinin tanımını yapıyor. Ben son ikisinden çok şey öğrendim mesela. Birilerinin bunları da anlatması lazım. Eleştiri yapılırken yanlış yapılmış bu video da ve kul hakkına girilmiş. Şimdiki hocaları eleştirmek böyle yapılmaz. Dersin ki hocalar keşke video çekmek yerine sokağa inseler de gençlere mikrofon uzatsalar dertleri ne neden ataist oldular gençlerin ağzından dinleseler deseler. Aynı bu kardeşlerimizin yaptığı gibi yapabilseler keşke 👇
Bahsettiğin hocaları bilmem, o konu farklı evet. Ben detaylardan çok ana fikre odaklanmayı tercih ettim. Buradaki çoğu insanın kapasitesini görüyoruz zaten. Bu kısacık videoyu bile ilk on saniye izleyip kapatan var. Ayrıca insanlar karşısında âlim de olsa türlü türlü şey anlatsa yine içinden bir iki bir şey seçer konuyu farklı yere çeker çarpıtır. Zaten orada temelde hocaları eleştirmiyor. Genel olarak toplumda herkesin bir şeyler biliyor olup hayatına adapte etmeyip bunu başkalarından beklemelerini anlatıyor. Yine de görüşün için teşekkür ederim.
Ben senin iyiliğin için söylüyorum. Yanlış anlama. Mesela ben sokak röportajları videoları izliyorum tavsiye ederim. Buradaki sorulara cevap vermek için yarıyor. Bir insanı bile kurtarabilirsin belki bu sayede kendini geliştirerek.
https://youtu.be/fjbTTDJm5wc
Böyle video çekerek eleştiri yaparak gençler kazanılmaz. Sahaya inmek asıl mesele bana göre
Ben senin niyetini biliyorum kalbinin güzelliğine de biliyorum. Ama video da yanlış görmesem seni uyarmazdım. Vesile olayım derken bir insanın yaptığı yanlışa ortak olma diye dedim. Aynı hataya tekrar düşme diye. Yoksa adam haklı zaten aileler dinî eğitim verme konusunda yetersiz ama sonlara doğru tadı kaçmış videonun. Seni düşünmeyen biri olsaydım. Aman banane der geçerdim.
Cevap
6Cevap
Kısa ve öz...
Kimse kimsenin yükünü çekmez ( ayet)...
Her koyun kendi bacağından asılır ( atasözü)
Cedel ( kavga-tartışma ) ile din anlatılmaz... Bu da benden
Güzel anlatmış. Bayan diplomat.
Herşeye bir muhalefet olacak bilirsin 😊
Takılma salla gitsin 😂
Yalnız suçlu yalnız gençler değil.
Takdir ederseniz ki bir şey aile de başlar aile de biter.
Ortada suçlu aramaya gerek yok. Bu tarz konularda suçlu aramaktan ziyade doğru neyse onu bir birey olarak araştırıp öğrenip uygulamak bizim boynumuzun borcu. Ailem ogretmedi ya da ailemden böyle gördüm diyerek bir değişim çabası içinde olmamak büyük bir gaflet. Onlar yanlış ise, sen yanlış olmak zorunda değilsin. İnan bana, çok akıllı insanlarız. İstersek her şeyi araştırır öğreniriz. Mesulüz bundan. O yüzden o suçlu bu suçlu diyerek vakit kaybetmekten ziyade doğru olan ne, doğrusunu yapayım. Önce ben kendimden başlayayım duzeltmeye demeliyiz.
Dediklerin doğru fakat araştırmak öğrenmek doğruyu bulmak isteyen insan sayısı çok az gerçekten çok az.
Milletimiz işine ne geliyorsa öyle hareket ediyor her birey menfaat doğrultusunda ilerliyor ve doğruları bir kenara bırakıyor bu sebeple aslolan eğitim aile başlar.
Hırsız bir ailede Yetişen çocuğun iyi olma oranı yüzde 2 dir onu da kendi bulursa ancak iyi biri olabilir. Öyle değil mi?
Fazla bilgilisin kendini güzel yetiştirmişsin kardeşim seni tebrik ediyorum. 😊
Bu şekilde kendini geliştirmeye devam edersen doğruyu yanlışı iyice ayırt edebilirsen o seviyeye tabii ki ulaşabilirsin.
Hayat senin hayatın bunu güzelleştirmekte kötü yaşamakta sadece senin elinde kardeşim. 😊
Hakkınız da hayırlısı olsun abisi.
İnşallah hedeflerine ulaşabilirsin tüm zorluklara rağmen 😊
Evet çok doğru anlatmış
Risale güzel anlatıyor. Çok mantikli
Saçma buldum
Herkes ister Müslüman olur ister Hristiyan olur ister Yahudi olur ister Ateist olur hiç fark etmez. Ve bunları kendine göre yaşayabilir kimi Müslüman namaz kılar oruç tutar kimi Müslüman kılmaz tutmaz herkes kendince dinini yaşamakta sonuna kadar özgürdür başka canlılara zarar verilmediği psikolojik ve ya fiziksel şiddet uygulamadığı sürece. Aynı şekilde çocuklarında belli bir dine göre büyütmeye karşıyım o çocukta olsa aklı bazı ailesinin yaptığı zorlamaları anlamasada kendine göre çocuk ileriki yaşta dinini seçebilmeli çocukta bir bireydir ailesine göre yaşamak zorunda değil. Çocuğa öğretilmesi gereken ne kuranı kerim ne incil ne tevrat çocuğa öğretilmesi gereken iyi insan olabilmek bunu Allahtan korkutularak cehennem azabı çekmemek cennete gitmek ödüllendirilmek için değil doğru olanın bu olduğu için öğretmek önemlidir.
Haklı sonuçta 👍👏
Izlemem
Ya bacim merak ettim bi 10 saniyesini falan izledim de yok namaz yok edep yok bu genclerden adam olmaz falan filan sen de bunu dinimizi yasama bicimi cart curt diye gelip burada paylasana kadar gidip dogru düzgün yasa sen de dinini seni tutan mi var ne yani sen muslumansin namaza niyaza inaniyosun diye herkes bir mi olmak zorunda git kendi dinini istedigin bicimde yasa kimse sana yasama demiyor ki neden cogul konusuyorsunuz her zaman kimse dini inanci yok diye edepsiz hayasiz olmaz cok aptalca bi bakis aciniz var bu hayata karsi biraz insan olun kendi isinize bakin istersen sabahtan aksama kadar namaz kil soz kimse sana bisi demicek tamam en musluman sensin hadi kapatin artik su cenenizi ya
Malin biri de cikmis orada ona buna salliyor namaz kilmiyorlar edepsizler hayasizlar bilmem ne diye video cekiyor siz cidden cok gereksiz insanlarsiniz
Boyle bir sığ zihniyetin hicbir videosunu 10 saniyeden fazla izlemem aksama kadar tavanı izlerim yine de bu sacmalıklara harcamam vaktimi sen cok istiyorsan izle knk
Kxjwkxjs bende sırf devamında ne kadar saçmalıyacak diye merakımdan izlemeye devam ettim. Devamında diyor ki, siz dininizi düzgün yaşamıyorsunuz, faiz günahtır diyorsunuz sonra ev kredisi çekip bu ona dahil değil diyorsunuz. Dedikodu günah diye camilerde konuşuyorsunuz kapısındaki adam dedikoduyu nirvanaya çıkarmış diyor. Siz gençlere Örnek bile olamazken ona şunu yap onu yap diyorsunuz diyor. Gençlere laf etmeyin. Önce Ken dininizi düzgün yaşamayı öğrenin diyor. Ön yargılı oldugunu ve izlemeyecegını düşündüğüm için yazdım
50+ facebook gruplarından sürünerek cikmis bi video ve sofi kılıklı bi sünepe acar acmaz kapatmalıymısım 10 saniye yine iyi dayanmısım yine de tskler
Videoyu daha şu nefsini yenerek bile izleyememişsin. Sen o videoyu dört dakikani ayırıp izlemedikten sonra benim ne demek istediğimi anlamazsın zaten. Tartismaya gerek yok güzel kardeşim saygı duyuyorum. Keşke izleseydin. Dini inancın İslam olmasa bile İslami yanlış anlatan insanlardan, gençlere bunlar adam olmaz diyen insanların sosyal hayatta yaptıkları şeylerden bahsediyor. Her neyse, anlaşamayiz belli. Kalp kırmaya gerek yok. Allah'a emanetsiniz.
Allah razı olsun.
Selam nasılsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?