Arkadaşlar hani bazı ülkelere gidince aktarmalı uçuşlar oluyor ya Avrupa üzerinden bazı Avrupa ülkeleride transit vize istemiyor diyelimki transit vize istemeyen ülkeye aktarmalı uçuş olarak geldim o hava alanından nasıl çıkıp pasaportumu yok edip iltica başvurusu yapabilirim çünkü hava alanından ayrılmana izin vermiyorlar Bi fikri olan var mı ( farkındayım yani bu Bi suç ama yani türkiyenin hali belli sürünelimmi burada)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Eğer Türkiyede adına açılmış bir dava falan yoksa hiç zahmet etme derim kabul edilmeyecek o kadar kolay olsa inan ülkede insan kalmazdı
Hevesimi kaçırma çok yapan kişi var
Öyle diyorsan öyledir, dene gör sonuçlarını iltican reddedilecek bir de üzerine kayıtlara geçecek daha sonradan gitmek istesen bile vize alırken vs. sırf bu sebepten red yiyebilirsin o açıdan söyledim
Beni geri gönderemezlerki pasaportumu tamamen yok edicem ve sanmıyorum geri göndereceklrini çünkü doğru düzgün kimseyi geri göndermiyorlar ve benim yaşım da 18 bide Bi kaç alanda sertifikam var hani orası için yararlı olabileceğimi düşünebilir ler
peki dene bakalım sonrada buraya sonuçları yaz başarırsan bir selfie atarsın artık :) Şöyle diyim ben de yurt dışına gitmeye çalışan milyonlarca insandan biriyim, maalesef o işler öyle olmuyor. Hiç bir ülke seni sebepsiz yere kabul etmez özellikle de iltica talebinde sebepsiz bulunan bir kişiyi, orası için yararlı olacağını düşünme olayı şöyle oluyor; Sen orada önceden vize sponsorlu bir iş buluyorsun şirket devlete gidip diyorki şu kişiye iş almak istiyorum ona çalışma vizesi verin veya şunu yapabilirsin turist vizesi alırsın bu süre zarında gidip orada iş ararsın sonra o işi bahane sürüp çalışma vizesi almayı deneyebilirsin, dediğim gibi sana kalmış tek demek istediğim milletin akıllısı sen değilsin bu işler anlattığın gibi olsa ülkede inan bana doktor yazılımcı mühendis mimar kalmazdı
Bazı şeyler için cesaret lazım denemeden bilemem bunu yapmak zorundayım
bol şans o zaman
Saol
Neden okadar eziye sana Almanya’ya davetiye gönderim
Bende sana güvenip geliyimmi
Evet seni yerim burada gelme
Ee ne diyorsun geri gönderirlermi beni gönderebilirlermi
Transit yolcular gümrük sahasından dışarı kontrolden geçmeden çıkamıyor
Oradamısın belli bu konu hakkında bilgin var yardımcı olursan sevinirim
Evet Almanya’da yaşıyorum dünyayı gezdim diyebilirim
Peki ben hava alanında pasaportumu kaybetsem hani onlara pasaportumu kay ettiğimi söylesem mecburen konsolosluğa falan gidecem orada işte o arada Bi fırsatını bulup kaçsam
Seni orada geldiğin ülkeye geri gönderirler
Pasaportum olmadan nasıl göndereceklerki
Şöyle bi durumda var transit bölgesinde mülteci başvurusu yapabiliyorsun o süreçte orada tutuyorlar başvuruyu kabul etmeleri için çok geçerli bi sebebin olmalı genelde bir çoğunu orada geri yoluyorlar
Tam olarak nasıl yani biraz daha detaylı anlatırmısın lütfen
Yanlış kelime kulandım havalında iltica başvurusu yapabiliyorsun o süre içinde orada tutuyorlar seni iltica kabul olması için çok önemli bi sebeb lazım diyorum çoğunu geri gönderiyorlar
O zaman şimdi ben sana şöyle söyliyim baştan diyelim geldim oraya işte pasaportumu yok ettim diyelimki o tek olmadı kimliğimi de yok ettim bence beni bu şekilde gönderemezler yani pasaportu geçtim kimliğim yok yani hani senin değiğin gibi iltica başvurusu da yaptım kimliğim olmadan yapabilirmiyim bu iltica sürecinde ne kadar beliyecem orada düşün burada avukat aracılığıyla güçlü Bi gerekçede hazırlamaya çalıştım ne diyorsun
Kaybettin acil durum evrakı çıkartır seni yine yollar bunu kaybolma yırtılma tarihi geçmiş kişiler için polis yapıyor diyelim geldin başvuru yaptın seni havalandı kampında bekletirler hapis gibi düşün her ülkeden iltica yapanlar hepsi bi arada çok pis bi yerdi bayan başına çok zorluk çekersin
İltican kabul oldu diyelim onların içinde nekadar yaşıyabilcen nasıl geçinmeyi düşünüyrson çalışma müsaden de olmicak
Gerçekten bunu yapmak zorundayım yoksa bu ülkede mahvolup gidecem iltacada derim ben ülkeme geri gidemem peşimde birileri var falan derim öldürecekler beni hayatım tehlikede derim ya da başka ne gerekiyorsa onu ama benim orada durmam lazım iltica başvurusu yaparsam beni ne kadar süre geri yollayamazlar Bi kaç ay sürermi
Eğer zaten ilticam kabul olursa Bi şekil çalışma izni almaya çalışacam yani burada gitmeden önce Bi kaç alanda sertifika edinicem
Havalanı başvuruları acil olduğu için hemen bir kaç gün ya da saate karar veriliyor normal ülke içinde yaparsan seni bi kampa yerleştiriyorlar sonra dil kursuna gidiyorsun orada işlem 1-1.5 yıl sürüyor en mantıklı yolu sorarsan şu an kimseyi istemiyorlar çok geldiler Ya evlilik ya bir firma işçi olarak getircek
Öyle bi imkanım olsa sence bunlarla uğraşırmıyım başka Bi imkanım yok ama
Bildiğim kadarıyla türkiyede adına Bi dava açılmış olsa iltica nın kabul edilme oranı yüksek o yüzden ne biliyim yani gerekirse burada birine para verir dava falan açtırtırım kendime ama elimden geleni yapacam
Siyaset dosyan varsa döndürmezler Yoksa gönderirler seni
Dosyam falan yok yani yapabilirmiyim sence
Geri gönderir
Niyeki
Ne amaçla geldin
Nasıl anlamadıö
M
Onlar sorar sana ne amaçla geldin diye
Türkiyede ekonomik kriz olduğundan falan filan buna benzer şeyler ya ben zaten öyle bşy yapmadan önce kafamda bir sürü şey yazar çizerim çok iyi Bi açıklama yaparım
:) olmuyor işte
Niye olmasın işte oraya gidip iltica yapanlar nasıl yapmış yani benim tanıdığım çok kişi var oraya kaçak olarak gidip iltica yapıp oturum alan
Kendim gittim geri döndüm
Nasıl oldu süreç
Bi sefer Yunanistan’da dayak yedim :)
Peki hani siyasetten dosya falan nasıl oluyor
İltica ettiğin zman kanıt olarak gösteriyorsun onu
Peki yani siyasetten dosyan falan nasıl oluyor ki yani hani böyle Bi dosyanın olması için ne yapman gerekiyor
Gözaltına alınman gerekiyor
Bak ben sana bşy söyliyim mi yani benim bu Türkiyeden gitmem lazım burada sürünmek istemiyorum gerekirse herhangi bi dava falan ne olursa olsun para bile veririm burada birine dava açsın bana yani
Yazsana bana bi
E gizlisin nasıl yaziyim
Çıktım
Takip ettim sen yaz puanım yetmiyor
Nereye kaçmak istiyorsun söyle
Herhangi bi Avrupa ülkesi