Olduysa hakkınızı helal ettiniz mi?
Benim etmediğim biri var diğer tarafta iki elim yakasında.
Ara ara gelip kendini affettirmeye çalışıyor ama öyle kolay değil istesem de olmuyor.

Bir sürü var.
Her gün beddualar ettiklerim bile var.
Ama ahirete kalsın istemem, gözüm göre göre harap olsunlar bu dünyada.
Öyle bir acı çeksinler ki cehennemde yanmayı diler olsunlar.
😈Az bile neler söylüyorum neler.
Denizler onların olsun ama benim elimde ki 1 damla suya muhtaç olsunlar inşallah. 😈
Hergün düzenli beddua ediyorum, biri tutmazsa biri tutar sjsjsj
burada sanırım uzun uzun içimi dönebileceğim bi post olucak!
Ahmet, ben seni çok sevmiştim herşeyden herkesten daha çok sevdim bi çok şeyi göze aldım ve sirf sana yakın olmak için kendi hayallerimi ve ailemin hayatını mahv etim ben. Bunların hiç birini belki sen bilmiyorsun ama bil diye söylüyorum aptal ben senin için hastanelik oldum 15 kilo kaybetmiştim ve sirf senin yüzünden kendi ülkemden Kanada’lara kadar süründüm herkesin bana bağırp çağırmasını göze aldım kaza yaptım dayımın arabasayla param yoktu tamir için günler geçerler ağladım yalvardım mağazalara iş ver diye onu da hallettim. Sonra en büyük hayalım doktor olmaktı kazandım ama tr de sirf senden uzak kalmayım diye gitmedim ben şimdi saçma sapan bi bölümü saçmasapan bi üniversite de okuyorum hayatımdan nefret ediyorum artık hiç bi şey beni mutlu etmiyor. Sen ne yaptın? Boş umutlara beni kaptırdın sonra da terk edip gitin bütün o lafalari sen söylememişsin givi bi cvp verme zahmetinde bile bulunmadın. Ben senin için hayatımı mahv ederken sen beni mahv etin.
Seni asla helal etmicem katılımsın sen ❤️🩹💔
burada kul hakkı ne demek bilmek lazım. Mesela bugün birinin dedikodusunu onun hoşuna gitmeyecek bir şekilde yaptıysanız geçmiş olsun kul hakkına girdiniz. O size hakkını helal etmezse ahirette sıkıntılı süreç başlıyor demektir. Yolda yürürken tanımadığın bir kişinin kıyafetini eleştirmek dahi kul hakkına giriyor. Onun hoşlanmadığı şekilde arkasından dedikodusunu yapıp çekiştirseniz geçmiş olsun helallik almanız gerek. E peki bir daha göremeyeceğim bu kişiyi nasıl helallik isteyeceğiz? Eğer bir daha göremeyeceğin bir kişi ise işlemiş olduğun sevapları sizin sevaplarınızdan eksilmeyecek şekilde onun ruhaniyetine de hediye etmeniz gerekiyor. Yoksa ahirette zaten yapmış olduğunuz dedikodusu yüzünden onun günahlarından size, sizin sevaplarınızdan ona verilerek denge sağlanıyor. Bu şekilde kul hakları dağıtıldıktan sonra bakılıyor sevaplarınıza ve günahlarınıza hangisi daha ağır gelirse ona göre ödül veya mükâfat alınıyor.
Birine yalan söylemek, borç alıp vermemek, eşini aldatmak vb bunlarda hep kul hakkına giren helallik istenmesi gereken meseleler
Gittinde mi gördün kafasında olamamana sevindim 😇 biz gidip görmedik rehberimizden öğrendik. Her müzenin bir rehberi olmak zorunda olduğu için bu kâinat müzesinin de bir rehberi olmak zorunda 😇
Teşekkürler 😇
Var bir kişi ama onu öbür tarafa havale etmedim daha. Elbet bir gün onun hesabına kendim bakacağım ama acele etmiyorum. Herseyi unutmuş, gardini düşürmüş olmalı. Bu yıllar sürer ama olsun. 😂
Cevap
44Cevap
Merhaba: bir çok biyografi okudum, hepsinde ortak konu zalim her daim zengin ve güçlü olan,, . ama sonuç şu cümlede saklı!
Zulmün sonu helaktir!
Helak olmamak için düzgün yaşamalı
Adam gibi ölmek için, Adam gibi yaşamalı!
Etrafımdan uzaklaşıp zamanla önemsizleşenlere helal ederim sanırım. Hakkaten birileriyle aranı düzeltince, can ciğer kuzu sarması olmasan da, bu insanın üstünden baya bir yük alıyor. Kilo vermek gibi.
Ama bazıları ne olursa olsun, onları affedecek kadar iyi insan olmana izin vermiyorlar.
Ooo ne güzel soru var şu an böyle düşünüyorum onlarda bana helal etmesin hatta ve bana yaşattıklarını aynen yaşasınlar...
Ben etsem Allah katinda afolunur mu?
Uzak dursunlar..
Akp'yi bu ülkenin başına musallat eden, onlara oy vermiş ve verecek olan, savunan, toz kondurmayan ve gerçekleri göremeyecek kadar KÖR olan herkese hakkımı helal etmiyorum.
Evet hem de çok var. Ne çektiysem arkadaşlıklardan çektim ben. O yüzden arkadaş markadaş istemiyorum hayatımda.
Hakkımı helal ettiklerim azınlıkta diyelim.
Benim için öylesi daha uygun olur
Evet var ama gönül işleri değil.
Herkes yaşattığını yaşar ya inşallah o da yaşar ve görür diyorum.
evett maalesef var.. keşke herkese hakkım helal diyebiseydim... bugün o raddeyi çoktan aşıp kim varsa etmiyorum dedim.. o kadar kapsamli yaptım
Düşmanıma bile hakkım helal, yüzünü öbür tarafta bile görmek istemediğim insanlar var çünkü. Sanırım helal etmediğim biri yok çünkü uğraşamam.
Lise de beni rencide edip sürekli benimle alay eden biri vardı onun için yaşam tarzı olmuştu, dersleri çok kötüydü berbat bi hayatı olucak benimse güzel bir hayatım olucak diye düşünüyordum geçen gün New York a yerleştiğini öğrendim.
Yüzde yüz olmasa da çok yüksek ihtimalle değil mi Allah aşkına 😀
Hayır yok aksine ederim ki diğer tarafda da karşıma cıkmasın.
Hayır, yok. Vicdanının verdiği yük yeter herkese. Vicdanı olana.
Hayır yok, herkese hakkım helal diğer tarafta da muhatap olmayalım
Var. Diğer dünyaya kaldı. Arafta bekleyeceğim onu. O derece kırıldım
Eskiden vardı. Artık herkesi affettim benden uzak olsunlar yeter
Yüzlerine karşı yapıyorum hakkımı helal etmediğimi ALLAH'a havale ettiğimi tek tek söylüyorum
Sabah sabah yola gidiyorum beddua etmiycem kalbini bozan kendini bozar.
Var tabı.. konu sadece parasal ve kul hakkı yemeleri
Ben genelde Yaradan'a havale ederim. O ne derse odur. ☺️
Etmedim etmem de yani var ne için olduğunu Allah biliyor
Yok kanka , hepsini ettim bidaha orada karşılaşmak istemiyorum kamillerle
Evet var bir flörtüm vardı o ben ve ikimizin arkadaşları 4lü olarak ramazanda arabada sabahlamıştık diğer çift uyuduğunsa youtubede bişeyler izledik ama arkadaşı ee ne oldu anlat deyince çok kötü şeyler demiş eğer azcık hakkım varsa haram olsun
Kötü insanlar oldu ama yine de hakkımı helal ettim. Çünkü ahirette kendimle ilgili hesap vermek bile zor olacakken, kul hakkı için o insanlarla yüz yüze gelmek istemiyorum. Allah hesabımızı kolaylastirsin.
Yok...
Kimseden hak beklemiyorum
Beklentim sadece Allahtan.
Bin okadar haksizlik ve zulum gördüm.
Umrumda bile değil..
Fazlasıyla, ama bana helal etmeyenlerde vardır, ödeşeceksek eğer ederim
Çok olmuştur da şimdi öbür tarafta bide onu mu bekleyek uğraşamam hemen cennet saraylarindan bana ayrılan kısmına gitmek isterim 😂
Genelde hakkımı Allah’a emanet ederim. İçten içe helal etmek istesem de edemediklerimi
var evet hemde çok var ben onların var ya neyse 😁😁
Hakkım haram olsun dediğim var benim kalbimi kırdı mutsuz etti
helal etmediğim degil de allaha bıraktığım var.
hesaplaşmak için
Evet var bu dünyada arkamdan istedikleri kadar konuşup gülebilirler 😀😀 mahşerde görüşeceğim onlarla.
Bana yapılan hatayı unuturum ama aileme yapılanı hayatta unutmam. Babamın, abimin gözünden yaş akıtan bir hayvana asla hakkımı helal etmiyorum.
Var işte öyle birileri zamanında kurban olduğum şimdi ise tırnağıma kurban etmeye layık gördüğüm birileri
var elbette cikar sakin bir insanım ben. sabirli ve ciddi. Her kadın her erkek eskiyor. yapan yaptığı ile kalir mi zannediyorum ki?
Var okulda ögretmenim dersi iyi anlatmadı ona etmiyorum
Kimseye kin tutmuyorum umrumda değiller
Helalll olsun herkese
Olmaz olur mu ahirette çok alacağım var 😉
Olmasını istemezdim ama üç kişi var.
Çok var hiçbirine de etmiyorum..
Bir daha görmemek için hakkımı helal ediyorum
Evet kocasını aldatan kadınlar
Evet
Onlarla hesabım öbür tarafta
Yok takmıyorum öyle çok.
Var Allaha bıraktım unuttum
Var tabi ki olmaz mı.. Keyifli geceler..
1 kişi var iki dünya bir araya gelse yine etmem.
Başta akkarılar olmak üzere tüm TC kadınları.
Çocuklarım hariç kimseye hakkimi helal etmiyorum
Bilerek hakkımı yiyenlere
Var hemde sevdigim biri
Yönetimdekilerden var
Evet var Allah belasıni verdi zaten
Olmaz olur mu?
Hepsini Allah'a havale ettim.
Çok var çokkk yatacak yerleri yok
Net 1 kişi var.
Var olmaz mı
Elbette var.
Elbette var