Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin için çok üzüldüm. Daha 4 aylık evlisin ama bunalmışsın bile. Böyle sıkılmanın sebeplerinden biri çalışırken bir anda evlendiğin ortama hazırlıksız düşmek olmuş. Kese bir olayı ile aynı evde oturmak aynı şey hatta daha beteri bence. Kese bir deniyor senin almadığın şeyleri alıp borç bitmesin diye uğraşıyorlardır buna eminim. Kuzenimde evleneli 7 yıl olsu hala kese bir ve nedense aldıkları bin TL lik koltuk takımının bile borcu bitmedi. Borç bitmeden nasılsa kese bir diye kaynanası sürekli evini yeniliyor. Eşi memur ama bir tane altını bile yok. Bir Kızı var evlendikten 4-5 ay sonra hamile kaldı doğurdu ama kaynanası hala koca adam olduğunu ve kesenin ayrılması gerektiğini görmüyor. Sizin 5 çoçuğunuz bile olsa onlara göre hala çocuksunuz ve onlardan ayrılamazsınız. Eğer erkenden resti çekmezseniz sizin için de zor olur. Daha çocuk olmadan ayrılın derim. Bende zorluk olmasın diye birçok şeyi aldırmadım ama kıymeti yok.
021 Yorumla
Soran+1 yılTek bir kişide yönetilen cüzdanla büyümüşler kaç nesildir. Onlar için normal ama bana çok saçma geliyor. Birey olarak kabul edilmemek acınası. Onlar farklısını görmediği için bu şekilde yönetilmek normal geliyor. Çok güzel dedin torunlarımızda olsa hala çocuğuz. Allah yardımcısı olsun kuzeninin.
Cevap sahibi+1 yılİşte eski dönemde yaşamadıklarını, hepinizin ayrı hayatları olduğunu kabul etmeleri gerekiyor. Yıl olmuş 2021 hala eski düşünce hala cahil düşünceler var. Benim kayınbabamda eğer direkt aynı binada olsaydık kese bir istiyormuş babama bıyık altından söylemiş, söyleyince şok oldum. Yani böyle insanlar her zaman her yerde olacaklar. Allah yardımcın olsun, inşAllah eşinde kendini bir an önce toplayıp ne olduğunun farkına varır.
Soran+1 yılAminn İnşallah. Farklı kafalarla bir olmaya çalışmak çok zormuş bunu anladım. Herkes kendini doğru sanıyor. Aradaki tek fark onların kendilerince doğrusu daha baskın oluyor. Annem babam çok üzülüyor bu durumlara. Görünürde bir şey olmasa bile alttan alttan bir sürü şey oluyor insanları yıpratıyor. Elden bir tek sakin kalıp psikolojik destek almak ve dua etmek geliyor sanırım.
Cevap sahibi+1 yılYani eğer eşiniz gidince babası yapamıyorsa eşinizle konuşup keseyi kesin olarak ayırın. Benim aldığım şeyi neden onlar bilsin ki? Kendi paramla almak varken neden onlara söyleyip onlar alalım derse alalım. Ben kendime belki keyfi bir şey alacağım ne ilgilendirir onu. Çocuğuna alışveriş yapamazsın, kendi ütüne başına alamazsın. Böyle konularda her şey erkekte bitiyor. Benimkinde de iş yok babasın laf edemiyor anca kendini üzüyor. Olan yine bize oluyor.
Soran+1 yılAynen işte. Ekonomik özgürlüğüm benim var yine iyi kötü, ama eşimin ikimizin yok. Haksızlık bu. Eşimin hakkının yenmesi ve onun buna razı olması. Ama şunu algılayamıyor; artık senin razı olup olmaman mühim değil çünkü artık iki kişisin, tek değilsin. Evin ailen var kabullen bunu. Kırılmasın gücenmesin diye diye önceliği onlar oldu. Daha dün çatışma yaşadık artık ailen benim ben diye. Olmak istemediğim kınadığım karaktere büründürdü beni. Kese ayırma konusu açıldığı zaman oluşacak curcunayı hayal bile edemiyorum daha. İnşallah korktuğum kadar tartışmalı olmaz.
Cevap sahibi+1 yılValla bende kırılmasın gücenmesin dedim birçok şeyi alttan aldım ama baktım ki ben böyle yapınca o hep saygı duysun ses etmesin istiyor. Babası işine gelince oğlunu sürekli arıyor yanına çağırıyor sırf gösteriş için ama işine gelmeyince ölümü takmıyor. Balayından döndüğümüz gün bile ben evimde tek kaldım neden kayınbabam yüzünden. En sonunda aldım karşıma dedim ki anan baban yok senin ailen var. Çocuğun yok diye aile değiliz diye düşünüyorsan eğer yanlış düşünüyorsun. Bundan sonra Allah korusun sana bir şey olsa ben koşarım ailen değil, bana bir şey olsa sen koşarsın ailem değil. Evlilik demek aile olmak ayrı bir çatı altında yaşamak ve artık kendi yoluna bakmak demek. Eğer sen bunu kabul etmezsen kimse etmez.
Soran+1 yılYorumunu ekran görüntüsü aldım. Ne güzel açıkladın öyle. Biz düğünün ertesi günü balayına gidicektik, yakamızı salmamışlardı. Balayında hergün her saniye aramalarını mı dersin. Artniyetli olmamaları merak ettiklerinden sürekli arayıp sormaları insanı daha da çıldırtıyor. Çünkü düşünüyordum bu nasıl bir düşüncesizlik diye. Yola çıkmadan önce eşim dükkanda durmuştu. Daha bir günlük evliyim evde duruyorum kocam yok yanımda. Ayıp nedir bilmiyorlar falan şaşkınlık içindeydim. Şimdi aklıma gelince gülsem bile bu içimde yaraya sebep oldu. Bunun gibi bir sürü düşüncesizce davranışlar birikti. Dolayısıyla bıktım artık bende. Ama yazdıkların tam kafamdakilerin cümleye dökülmüş hali. Oturup aklına yerleştire yerleştire konuşucam bunu. Bana onları savunacak hep biliyorum boşa çenemi yormuş gibi hissedeceğim bir müddet sonra, ama çok az bile beynine yerleştirebilirsem ne mutlu bana. Çok teşekkür ederim.
Cevap sahibi+1 yılAy valla aynı şeyleri yaşadık😂 cumartesi düğünümüz oldu pazar kahvaltı yapacağız markete gitti ekmek almaya. Görenler demiş senin dışarda ne işin var çok ayıp ilk günden dışarı çıkılır mı niye birine söylemedin o getirseydi diye. Bak şimdi buna ayıp dediler. Sonra balayına gittik arayan arayana, ne arkadaşları ne sülalesi rahat vermedi sürekli aradılar bende artık açtırmadım. Balayının ikinci günü babası aradı diyor ki amcam vefat etti biz memlekete gidiyoruz. Eee ne yapayım? Balayını bırakıp bende memlekete mi geleyim cenazeye. Neyse eve gittik İstanbul'da da cenaze çadırı kurmuşlar. Evimde olduğum ilk gün kocamı çağırdılar dua okusun Kur’an okusun diye, babası gösteriş yapacak ya benim hoca oğlum var diye. Sabahtan akşama kadar yalnız kaldım. Benide zorla kayınbabam cenaze evine çağırdı. Bende ayıp olmasın diye gittim ama giden kafama tüküreyim. Babası çağırdı diye gittim, sonra kaynanamın evine geçtik akşam. Halası gelmiş diyor ki sen yeni gelinsin ayıptır niye geldin cenaze evine? Abisi beni zorla çağırıyor ablası ayıp diyor, ben hangisinin dediğini yapayım. Benim evime benden habersiz gelmeye çalıştılar.
Cevap sahibi+1 yılYengesi benden habersiz yatak odama girdi terbiyesiz ahlaksız insan. Babası evi dolaşırken hızını alamayıp çamaşır sepetine baktı 😂 bu kadar aptal ve edepten yoksun insanlar. Hala bile ben evdeyken çağırıyorlar bir yerlere. Artık yemin ederim bir gün çöplük ayıp yeter diye bağırıcam. Ha bu arada düğünde bile rahat bırakmadılar, düğün günü sinirden ağladım takıda çektim gittim gelin odasına. Böyle rezil böyle pis insanlar görmedim. Ha bir de evime görmeye geldiklerinde yeğenlerini çok seven bir dakika boş bırakmayan halaları ev hediyesi getirmediler. Evlendik bir kere yemeğe davet etmediler ama hep benden davet bekledik evime çağırayım diye. Bir kere sırf sussunlar diye çaya çağırdım sonrada evime almadım. Kaza geçirdim aradılar açmadım. Hastalıktan halsizlikten bşle anlamıyorlar. Yani daha bir sürü şey var ama hangi birini söyleyeyim. Ağlamaktan üzüntüden gözlerim kör oluyordu bana takıntılısın dediler. Bende artık hepsini sildim, bunuda eşime söyledim. Kusura bakma dedim annende babandır ama bana saygıları yok sana saygıları yok, baban seni adamdan saymıyor beni gelin değil yabancı olarak görüyor dedim. Ben iyileşip eve gelince kimse evime gelmesin beni sormasın dedim. Annen baban gelir yemek yer ama benden daha fazlasını bekleme. Benim ailem seni oğulları gibi görüp benden çok seviyorlar el üstünde tutuyorlar ama senin ailen beni yabancı ve küçük çocuk gibi görüyor dedim. Haklısın sen bilirsin dedim. Luan evinden uzağım pek müdahale edemiyorum ama iyileşince evime ne kimseyi alırım nede sülalesinden biriyle muhatap olurum. Sende al karşına sakin sakin arada bir konuş hatırlat kafasına yerleşsin. Gelmiş 30 yaşına hala babasından harçlık mı alacak ayıptır günahtır
Soran+1 yılİnanmıyorum ya. Sorsan birde aşırı edepliler öyle gösterirler ya kendilerini. Allah bildiği gibi yapsın ya ne değişik insanlar var. En güzelini yapmışsın vallahi aynı hayatı paylaşıyoruz gibi. 😂 Bu geriye alamadığımız zamanı çöplüğe çevirmekten ne zevk alırlar merak ederim ya Allah akıl fikir versin. Geri kafalıysanızda belli etmeyin bu kadar dimi😂 Allah yardımcın olsun. Dıştan gülsekte içimizdeki o nefreti haksızlığı her duyguyu anlayabiliyoruz. Valla çok ilginç enteresanlar ya. Ki daha bahsetmediğin neler neler vardır. Bizimkine diyorum ufacık şeyi mesele haline getirme diyor. Yahu 😂 bu kadar mı sabit kafalı olur bir insan çıldırtacaklar beni yakında 😂 neyse sakinim🥰🤗
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂 aynen onlara göre edepli insanlar, asla pantolon giydirmezlermiş ayıpmışşş. Peki ya diğer yaptıkları ayıp değil mi? Babam kayınbabamla bir ay konuşmadı düğünden sonra. Buna rağmen yüzsüz babamın evine gidip beni kötüledi. Yani cahillik her safhada. Allah herkesin yardımcısı olsun. Onlara göre basit şeyler ama sayılmayınca insanın zoruna gidiyor. 25 yaşında kadınım ne sevgi var ne saygı var. Eşim 27 yaşında adam yerine koymuyorlar. Her gün arayıp niye eve gelmiyorsun diyor. Eşinin yanında durmasını istemiyor böyle aptal insanlar. İnşAllah Rabbim doğru yolu gösterir de bizde kurtuluruz mutlu oluruz. Kimse bu güzel zamanlarında böyle ağlamak, eşiyle kavga etmek istemez. Kocalarımıza bol bol şuur versin😂😂
Soran+1 yılAhahahahahahahahhahah amiiiiiiin. Aynı aileden başkası yapar hiç sorun olmaz bahsi bile geçmez sen yaparsın vay efendim. Ne yaparsan batacak hiç memnun olmayacaklar her istediklerini yapacaklar ve kırılınca da gönül alma bekleyecekler. Ama insanı kazanmak istiyorsan karşındakini sayman gerekir ki o da seni saysın. Bunlar biz onları saymayalım diye uğraşıyorlar bence. Başka bi amaç göremiyorum. Ben evde yokken Allah bilir evde kimler neler döndürüyordu haberim yok. Olsa mevzu çıkacak çünkü. İnsanın kişisel sınırlarını ihlal etmek ayıp desem tek anladıkları kelime ayıp olur burada. O yüzden kocalarımıza şuur bize sabır büyüklere edep ve düşünme yetisi versin amin🤲🏻😂
Cevap sahibi+1 yılAmin bacım Amin 😂😂😂 onlar edep deyince sadece bzı şeyler alıyorlar. Kendi kızlarının başına geldin ben o zaman göreceğim
Soran+1 yılKendi kızlarına olduğunda kesinlikle kabul etmezler. Karşı taraf için atmadıkları şey kalmaz valla bu tür böyle bi değişik. 😂
Soran+1 yılBu nesli bari düzeltelim ki bizden sonrakiler bize sallamasın
Cevap sahibi+1 yılAllah izin verirse zaten biz daha akıllı, anlayışlı nesiller yetiştireceğiz
Soran+1 yılAynenn. Ağlarken yazıyordum tebessüme döndüm sayende çokk teşekkür ederim 🌼
Cevap sahibi+1 yılYa o insanlar senin bir damla gözyaşına değer mi acaba? Hiç üzülme ağlama. Ben ağladım gözlerim kör olma derecesine geldi ama o insanlar vicdana geldi mi hayır. Düğün günü ağlattılar üzüldüler mi hayır. Sen ağlama mutsuz olma, bağlılığın düşerse hastalanırsın bir de onların eline düşürme kendini. Ayakta dur kendini göster 😘
Soran+1 yılGerçekten de boğazımın düğüm düğüm olmasına bile değmez bu durumlar. Çalışırken çok güzeldi hem kafam dağılıyordu hem sevdiğim işimi yapıyordum. Bu olmayınca herşeyin farkına vardım daha çok düşünmeye başladım. Ne çok düşünmenin ne de gözyaşı dökmenin faydası var dediğin gibi. Kendimize iyi bakalım bu yüzden hem zihinsel hem fiziksel 🥰💃
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle sen ne kadar iyi olursan o kadar iyi yönetirsin ve daha net görebilirsin etrafında olan şeyleri.
Soran+1 yılKesinlikle
En İyi Cevaplar
+1 yılKafes hayatı yaşıyorsunuz resmen söz hakkınız yok karar verme yetkiniz Yok her şey onların elinde mesala aç bırakmak isteseler bugün sizleri cidden aç kalırsın onlara bağlı yaşıyorsunuz kesinlikle çocuk yapmayın düzelmez kanaatimce eşinizde pasif maalesef baba evinde daha mutlu, söz hakkının olduğu kendi kararlarini verdiğin bir hayatı bırakıp anlattiginiz hayata mahkum edilmek eşiniz ve ailesi tarafından konuşun bence güzelce çeki düzen versinler kendilerine baktınız olmuyor gidin bir iş de çalışın kendinize birikim yapın yarın ne olacağınız belli değil ALLAH yardımcınız olsun
16 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten öyle. Hem kendi yazdıklarımı tekrardan okuyorum hem bu yorumları. Nasıl bir kapanın içine düşmüşüm ben. Çıkılmayan düğüm olmuş kimseye asıl büyük resmi gösteremediğim, karşınında anlama yetisi olmadığı bir hayatta yaşıyorum cebelleşiyorum. Ne yapayım artık biraz önce neyse diyordum az bir şey mutluydum. Biraz unutsam bu kısılmışlık beni tekrar bunaltıyor. Gideyim herkes rahat etsin. Eşim istediği hayatı yaşasın bende kimseye bir şey idrak ettirmek zorunda kalmayacağım bir yere göç edeyim. 4 aydır buna izin vermemeye çalışıyorum işler bu raddeye gelmesin diye çabaladım. Ama bunaldım artık bende. Kafamın içi susmuyor. Sağlıklı değilim. Beni bu hale getirenler yine mırın kırın ediyor haklılar hep ve umurlarında değil ama benim umrumda. Çünkü bana yaşatılan bu psikolojik kitlenme benim hayatım oldu umrumda olmak zorunda. Allah beni bu görünmez hapisten kurtarsın uygun bir şekilde. Olumsuzluk mutsuzluk olacaksa bu beni daha kötü edecek ve özgürlüğün tadını bir gün bile çıkaramayacağım. Olacağına varsın ve kurtarsın beni. Herkes iyi hissetsin ama bende hissedeyim artık.
- +1 yıl
Evliliginizle ilgili vereginiz karar önemli eşinizle konuştunuz mu ne dedi?
Soran+1 yılArada kalmaktan yorulmuş ve olan kendisine oluyormuş. Gerçekleri görsede o perdeyi indiremiyor, önceliği zaten onlar olduğu için beni suçlamak daha kolayına geliyor. Onlar benim annem babam ben onları dışlayamam gibi zaten haklı çıkabileceği cümlelerle kendi vicdanını rahatlatıyor. Sağlık olsun elbet farkeder. Artık tükendim çünkü.
- +1 yıl
Aile ile eşi arasında dengeyi kuramadigi için arada kalmaya devam edecektir ALLAH yardımcınız olsun ne diyim zor
Soran+1 yılAmin çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rice ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılÇok kızdım senin içinde çok üzüldüm. Maalesef bu şekilde olan aileler var ve sizin içine düştüğünüz zor durumları bilmiyorlar.
017 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef ki. Olan oldu artık insanlara da bu yaştan sonra saygıyı öğretemeyiz gibi. Bilmiyorum. Berrak düşünemiyorum.
- +1 yıl
Hak veriyorum. İyimserlik içinde yuvanın istikbali için birseyler söylesen o da yanlış anlaşılır. Aileden koparmak istiyor etiketine gelir
Soran+1 yılKesinlikle öyle. Zor durum
- +1 yıl
Olması gereken esas , rollerin değişmesi aslında, iş hayatında basrol kocan olursa , sorun çözülebilir belki
Soran+1 yılEtkisi olabilir belki de. Ama yönlendirici karakterlere karşı ne kadar başrol olunabilir ki. Pek ümidim yok o konuda ama denemek lazım zamana yayıp.
- +1 yıl
Evet , işte burada kocanın liderlik vasfı ve yönlendirici vasıfları yoksa , babasının yönlendirmesine bağlı olabilir bu biraz, zamanı uzatabilir. Benim de bir arkadaşım vardı bu şekilde , saha ve inşaat alanında çalışırdı , tabiki böyle olunca bir zincirin halkası olmuş oluyor , iş kolları ile devamlı bağlantı içinde olunan bir iş. Arkadaşım işinde başarılı , aynı zamanda liderlik vasıfları olan, yapısal olarakda bağımlılığı benimseyemeyen biri ama babası ile çalıştığı için bir nebze sıkıntısız geçiyor olsada iş gelişimi konusunda söz babasında olduğu için kısıtlı kalıyordu. Zaten son dönemlerde babası fiziken işin içinde değildi sadece söz ondaydı. Bir gün diğer iş kolundaki , sözüne de değer verdikleri biri. Babasına, abi bu adamları sal , yanlış anlama çekil kenara , ya da karar verici olarak bulunma , bırak bu çocuk kendisi bu işi götürecek demesi üzerine , babası hak veriyor. Nitekim iş kolunda işin önem arz eden zincirindeki iş insanından bu gözlem ve intibayi görmüş olması muhtemel ona güven vermiştir. Sonrasında çekildi ve keyfi işlerle emeklilik yaşıyor eşiyle birlikte , arkadaşımsa işini güzel yürütüyor hatta daha da ilerlettigini düşünüyorum. Pandemi sürecinde bile sorun yaşamadan devam etti
- +1 yıl
Umarım kocan ve aileside bu duruma gelir
Soran+1 yılNe güzel açılmış yolu arkadaşının. Çevremizde böyle lafının hükmü olan birisi varsa umarım farkına vardırır ve bu seyri değiştirir. Bazen sadece engel yaratıyorlar çünkü verdikleri komutlardan çok daha fazlasına sahip eşim, ve ya aynı durumda ki başka gençler. Kısıtlamak ne işi başarıya ulaştırır ne de ufku genişletir. Birisinin farkına vardırması en kritik nokta bu durumda. Kendilerine ilah inmesini bekleyemeyiz ya da birden dank edip ben ne yapıyorum bunlar artık kendileri bir aile ben bunlara karışamam kendileri geçinmeleri gerekli artık demeleri çok düşük olasılık. Sabırla bekliyoruz.
- +1 yıl
Evet en kritik nokta bu. Belki de bu meselelerin çokluğu sebebiyle bir film yapılmıştı , bir mobilya ustası kendi kabuğunda, yetiştirdiği insanlar işini ilerletmis, çocuğunun birini internetten uzak tutuyor diğerini yabancı dilden vb. Derken , sanırım bir iftira sonrası cezaevi ne düşüyor. Mahalleli , adamın yetiştirdiği kişiler aileye destek oluyor ve yabancı dil ile kızı uluslararası görüşüyor , Web donanımı ile oğlu İnternet yoluyla işyerini dünyaya aciyor , adam dönünce her şeyi bambaşka görüyor çocuklar , koltuğuna buyur ettiğinde , adam orayı siz hakkettiniz diyor benim yerim burası şeklinde misafir koltuğuna yöneliyor. Umarım bu şekilde gelisimler sizde de olur
Soran+1 yılAraştırıp izleyeceğim teşekkür ederim. Bi nebze bu buhrandan uzaklaştırabilirse beni ne mutlu bana
- +1 yıl
Evet İnşallah, kocanizin kendi zincirlerini kırması gerekiyor tabiki bunu yaparken ailesini kırsın yıksın değil. Kocan o işyeri gelir ve giderlerini biliyordur buna bağlı olarak , aklı selim şekilde ailesi ile konuşsun ve gerekirse belli oranda gerekirse bir alt limit belirlenerek düzenli kazanç şeklinde Aylık belli bir oranda sabit gelir düzeyinin eline geçmesi gerektiğini konuşması, ayrıca onlara gitmemen olmaz lakin , senin severek gönülden yapacak olduklarının dışında beklentileri olmamalı ve etiket mevzuu gibi sinirleri hoplatan durumlar yaşanmamalı. Bunları kocanın engellemesi gerekiyor. Anlamadığım. Bir gelin bizim degerlerimizde emanettir emanetin yeri baştacı olmaktır. İnsanların degerlerimizden uzaklaşıp bu denli cahilce yaklaşımlar içinde olması maalesef çok ama çok acı
Soran+1 yılBakın aynen o şekilde. Her cümlesi doğru katılıyorum. O gelir mevzusunu eşimle masaya yatırdık. Atıyorum o ay bin liraysa 400 ü bizim olsun. Ve ya sabit olsun. Çıtam gittikçe düştü konuşmanın sonlarına doğru. Aylık 100 TL olsun umrumda değil bizim olsun dedim. Şu aralar babamın durumu sıkışık gibi birşeyler söyledi. Ev aldı bize ama bizim takılarla bana takılan altınlarla ve eşime hiç bir kuruş ödememesiyle. Neyse yine Allah razı olsun dedim. Enteresan gelen durumsa şu: size ev aldım! Nankörlük ediyormuşum tarzında üstü kapalı cümleler şaka ayağına. Çok insiyatifli alçak gönüllü ve hep verici gibi bir karakter oluşturuyor, buna inanmamı bekliyor. Oğlu inanabilir kendi babası daha yatkın olur duygusallık öne geçer. Keşke bende öyle olsaydım bu kadar sorun etmezdim işin kolayına kaçardım. Neyse diyip yine giderim sevgimi gösteririm tatlılar yaparım yine yaranamam, hadi neyse derim dükkanda dururum düzeltirim bu sefer bende beleş çalıştırılan daimi eleman olurum. Bu durum yaşanmasın diye arada giderim yeterince soğumuş olmama rağmen buda yanlış gelir. Enteresan gerçekten ne haliniz varsa görün. Benimde takatim bir yere kadar. Bir insandan motivasyonunu düşürdüğüne rağmen hala aktif olmasını beklemek çok saçma. Robot veya birinin malı değilim. Kabullenmeseler de beni kötü bilselerde bu böyle. Eşim kalmasın arada ve kendi annem babam üzülmesin. Başka bir temennim yok daha. Ben zaten mutsuzum çünkü.
- +1 yıl
Çok iyi anlıyorum , zaten öylede olmalı , az olsun sizin olsun ki sizde ölçeğinizi bilin. Şakaya vurdurarak konuşulan ifadeler maalesef çok ucuz ve insanın derecesini düşüren ifadeler. Bir de bu şekilde olan ailelere genelde senin gibi hassasiyet sahibi , ince düşünceli, iyi kalpli insanların Nasib olması gerçekten, takdiri ilahi , sana ve senin gibilere bu şekilde imtihanlar veriyor. Böyle ailelere ise senin gibi geniş ve çok önemli lütuflar veriyor ki aslında sende onların imtihanısın lakin, sen sabırla imtihanı kazanırken onlar seni ve senin gibileri hüsran çukurlarında boğarak kaybediyorlar.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Fakir olalım ama yine biz olalım. Başkalarının insiyatifine kalmasın bizim ailemiz. Bir tek cebimizle ilgili de değil her konumuzda. Ben onların açısından da düşünüyorum ve hala terslik olduğuna kanaat getiriyorum. Şükür ki cesaret edip burada paylaştım ve düşüncelerim netleşti. Teyit edildi. Özellikle son dediğin cümle çok güzel bir şey, imtihan ve sabır.
- +1 yıl
Ne demek rica ederim. Evet sadece ekonomik olarak değil her açıdan bağımsız şekilde biz olabilmeli aileler. Bu durumda büyükler sadece , çiftlerin istek ve ihtiyaç durumunda destek ile yanlarında olmalı gençlerin mutluluğuna gölge düşürerek değil. Evet sabır ve imtihan dilerim senin imtihanında kısa süre içinde mutlulukla tamamlanır
Soran+1 yılİnşallah. Gerçekten çok teşekkür ederim tekrardan.
- +1 yıl
Ne demek rica ederim , İnşallah ☺
ayrılın farklı yere gidin ve farklı bir işe girsin bu süreçte ailesiyle arası bozulsa da kabullenmeleri zaman alsa da bu şart
01 Yorumla
Soran+1 yılArtısıyla eksisiyle düşündük bu durumu fakat babası dükkanda tek yapamaz bu yüzden mecbur orada duracak. Bir yere kıpırdayamıyoruz yani
+1 yılYazdıklarını okudum, bu durumda napıcağın aslında çok kolay. Dilersen bu durumdan nasıl kurtulacağını detaylı anlatırım, tabi dinleyeceksen anlatim çünkü sorununu yazman nasıl uzun sürdüyse çözümüde uzun
04 Yorumla- +1 yıl
İyide yazdıklarımıza bakmıyosun bile, yani sorununa çözüm arıyosan napcağını detaylı anlatırım
Soran+1 yılGerçekten yardımcı olmak isteseydin şimdiye kadar fikrini belirtmiştin.
- +1 yıl
Uzun konu olduğu için burdan yazamadım istemiyosan sen bilirsin
Soran+1 yılTeşekkürler 👍🏻
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen evlenirken bunu böyle olacağını bilmiyor muydun
06 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyordum.
Cevap sahibi+1 yılBu adam senin ömrünü çürütür aklın varken bitir
Soran+1 yılAllah o raddeye getirmeden herşeyi yoluna düzene koymayı nasip etsin.
Cevap sahibi+1 yılAmin de Ben değişeceğini hiç sanmıyorum
Soran+1 yılBiraz önce uzunca ve sakince konuştuk. Ufak bi umutlanmam oldu bakalım.
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı
Eşini adam et biraz ayakları üstünde dursun
01 Yorumla
Soran+1 yılAşılamaya çalışıyorum dik durma fikrini. Kendimide törpülemeye çalışıyoum. Hayırlısı bakalım
+1 yılDurmum karılık galiba
02 Yorumla
Soran+1 yılFazlasıyla
- +1 yıl
O zaman dertleşelim
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası