Varlığınızı mı? Yaradanı mı? Dinleri mi? Zenginin parası, fakirin açlığını mı? Dünya düzenini mi? Hayvan haklarını mı? Toplumsal normların zincirinden kurtulmaya çalışan kadın figürünü mü? Siz en çok neyi sorguladınız bugüne kadar?Sorgulamak kafanın karışması değil, çalışmasıdır.
Hep her şeyde bir neden, bir anlam aramaya çalıştım. Mesela bir çocuk katiline hakaret etmeden önce “Onu bu kadar merhametsiz yapan şey ne” diye düşündüm. Kimisinin kazıya kazıya ulaştığı bir şeyin, bir başkasına neden hiç sorgulanmadan verildiğini düşündüm. Adalet veya eşitlik aramadım, bunu da sorgulamadım. Sadece nedenini merak ettim. Ne Yaradanı, ne dinleri sorguladım. Ama insanların neden yıllarca birbirlerine bu yüzden düşman olduklarını düşündüm. Bunun gibi birçok örnek verilebilir. Ama vereceğimiz cevaplar tahminden öteye gitmeyecek birçok konuda.
Bilincim hiç yok olmayacak gibi hissediyorum. Kabul edemiyorum hiç olmamayı. Nereden geldiğimizi ve nereye gideceğimi-ki basitçe doğaya karışmak da olabilir-merak ediyorum. Bunlara basitçe tanrı, cehennem vs cevaplarını veremiyorum. Yaratan olmak zorunda ise yaratanı da yaratan olmak zorunda. O yüzden bilinmemede duruyorum. Düşünmemek daha iyi bir seçim. Ama akıldan çıkmıyor😂
Ben neden varım dedim kendi kendime her zaman. Amacım, hayalim, umudum, aşkım hiçbir şeyim yok. Saçma sapan bir oyunda alelacele kodlanmış bir npc gibiyim. Yok olup gitsem sanki hiç kimse farkına bile varmayacak gibi.
Super zengin insanların malının mulkunun kaynağını hiç sorgulamadım açıkçası. Bana çok saçma geliyor. Çunku bana hicbir faydası dokunmayacak. Ayrıca Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Jack Ma vs bu insanların servetlerini sonuna kadar hakettiklerini düşünüyorum o yuzden kimse sorgulamamalı. ( Arap prensleri için aynı şeyi soyleyemeyecegim)
Kadın ve hayvan haklarını çok takarım kafama ama bu konu kara kara düşünmekle cozulmez. Toplum olarak bir şey yapmamız lazım.
En çok sorguladığım Yaradan ve dinler. Bazen kafam patlayacak gibi oluyor o hadisleri okurken ya da arapca bir lafın 50 anlamını araştırırken. Ne yalan soyleyeyim bundan zevk alıyorum.
Adalet ve eşitlik kavramını defalarca kez sorguladığım oldu. Herkesin eşit şartlara ve imkânlara sahip olmasını çok isterdim. Kimseye haksızlık yapılmamasını isterdim..
Kendimi bildim bileli sürekli bir sorgulama halindeyim. En çok neyi sorguladığımı hatırlamam pek kolay değil. Bazen sadece bir olay için bile günlerce düşündüğümü bilirim.
@bigudiistt Öyledir elbet ama böyle saygı duyuyorum benden uzak olsun diyenler var veya bana kardeş gözüyle baktıkları sürece sorun yok diyenler biraz kendilerini kandırıyor gibi ler :)
Aslında hepsini düşündüm sorguladım ama baktım bi çaresi yok kafayı yemeye doğru gidiyor konu bıraktım ve en çok hayvanların haklarının olmaması beni ağlatıyor...