Günden güne artan kadına şiddet haberleri toplumu daha çok huzursuz etmeye devam ederken şiddet ve cinayet oranlarının yüksek olduğu bu günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu’ndan “evlilik ehliyeti” önerisi sunuldu. Yasaya göre evlilik öncesi her iki tarafta psikolojik testlere sokulacak.
Bitirmez, çözüm olmaz.
Bitirebilir.
Çözüm iyi bireyler yetiştirmekte.
Bu zamanda evlenilmez.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Bu iş ehliyet belgesi vermekle olmaz. Ancak yeni bir ticari rant kapısı açılmış olur. Asıl mesele aileden başlayarak sağlam karakterli bireyler yetiştiren bir eğitim sistemi, güvenilir bir asayiş ve emniyet sistemi ve sonsuz güven duyulan bir hukuk sistemi kurmaktadır. Bunu yapmadığımız sürece her yeni jenerasyon daha da şiddet yanlısı olacaktır. TV dizileri ve "yarışma" programları da adaletsizliği, haksızlığı, hukuksuzluğu, cinayeti, gaspı, hırsızlığı, yolsuzluğu özendirecek konuler üzerine kurulu. Bunu da gözden uzak tutmamak gerek.
Kadına şiddet cümlesi başlı başına bir saçmalık... Kadına sebepli veya sebepsiz zarar verenler aynını hemcinslerine de yapıyorlar cinsiyet gözetmiyorlar. Şimdi şiddete meyilli bir dangalak düşünün... 1 kadına zarar veriyorsa diğer tarafta 10 erkeğe zarar veriyordur. Ayrıca hayvanlara da zararları vardır mutlaka. Siz çokları bırakıp 1'e çare arıyorsunuz. Yanlış!!! Şiddeti kadın erkek hayvan ayırmaksızın değerlendirmedikçe hiç bir yöntem şiddet için çözüm olmayacaktır.
Katılıyorum çok güzel açıklamışsınız konuyu...
Siddete dur demekle olmuyor, herşeyin başı eğitim, kültür birazda Anne babadan geçiyor..
Anne babalar başedemediği erkek çoçuklarını evlendirip psikopat çoçuklarını gengececik kadınların düzeltmesini bekliyor,
Toplum sağlığı bu şekilde düzelmez
her şey aileden geçiyor
Kesinlikle öyle, yeni nesiller iyi eğitilirse sorun ortadan kalkar...
Psikopatların şöyle bir özelliği vardır: Onlar yalan makinesini bile yanıltabilir, bagajında cesetle polis kontrölüne takılsa seri kanlı kalır hatta memurla espri yapıp, güler. O açıdan bitirmez belki ama, potansiyeli olan insanları düşünmeye sevk eder.
Ama zaten nikah işlemlerindeki evraklar arasında o da var. Niye bitmiyor? Demek için içinde sorumsuzluk var. Her kese sağlık raporu aldırıyorlar. Bana birisi sadece kan testi yapıyorlar diyordu uyuşmazlık varsa bize derler (yani bu da çocuk için). Bence sağlık raporunda psikyatriden rapor alınmalı sonra evlenilmeli. Hatta mütemadiyen araç bakım teknik şeysi gibi insanları da her sene kontrolden geçirsinler. Bütün cinayetlerin altında psikolojik sorunlar var.
Evlenmeye ehil kişilere verilecekse evet lakin bununda Türk halkı olarak bir boşluğunu buluruz.. testlerde torpil yaptırırız kesin
yani bu testleri yapanda insan bir tanıdığı amcası dayısı olacak ricacı olacak diğerine bu şekilde uzar gider bu liste:)
Çözüm iyi bireyler yetiştirmekte. Göster oğlum pipini amcalara , büyüyünce ne canlar yakar bunlar değişmeli en başta. Yoksa olan olduktan sonra vah vah demenin ne anlamı var.
Aynen kesinlikle aynı fikirdeyiz...
Diploma insanın cehlini alsa da hamurunda varsa eşeklik baki kalır
Evet kesinlikle...
Denemekte fayda var en azından ortada kalan çocuklar olmaz
Yani ama pek umudum yok gibi...
bitirmez.
çünkü insanlar olmadıkları biri gibi davranmak konusunda çok başarılı
eminim o ehliyet nasıl alınıyorsa o konuda da sahte davranmayı becerirler. sonra içlerindeki pislk yine ortaya çıkar
Kadında da şiddet var! Bu toplumsal, ehliyet iki tarafa da verilmeli.
Zaten öyle olacak iki taraf içinde...
Hiçbir faydası olmaz. Olan fakir fukaraya olacak ve bunun üzerinden bir bedel alınacak olması sebebiyle birilerini zengin edecek.
B haric diğer şıkları işaretlemek istiyorum mümkün müdür acaba 😉🤣😇
Bitirmez. Çünkü erkeklerin genelinde ilk başlarda mükemmel olup sonradan değişme gibi bir huy var.
Psikolojik teste sokulacakmış dersine çalışan biri soruları yanıltıcı cevap verebilir. Çözüm bu değil.
Psikolojiyle çözülecek olaylar değil bunlar. Toplumun eğitilmesi şart bu her iki cinsiyet içinde geçerli
Hâlâ absürt uygulamalarla sorun çözeceğini sanan beyinler...
Bu iş çocukluktan verilen eğitime bagli
İstediğin kanunu getir insanlar değişmedikçe çok zor.
Ola bilir onu durdurmasa bille boşanmaların bir tık azaltan bikir
çözüm değil maalesef..
Aslında bende öyle düşünüyorum, bu yeni nesillere eğitimle çözülebilecek bir durum...
onda da hile hurda olur.
Yani asıl iş eğitimde aslında bireyleri iyi yetiştirmekte...
işe yaramaz bence bu ya ama bakalım 💫💭
Bence çok güzel bir fikir çok da iyi olur
Bu zamanda İNSAN bulabilmek zor.
Konu Türkiye se hayır
Bitiremez
Hayır
bütün rejenasyona reset lazım
Azaltır belki
Bitirmez
Bitirmez.
Hiç sanmıyorum.
Bitirmez