Merhaba, ben 20 yaşındayım. Annemle tartışma esnasında bana 'sen kimsin ki de ben senin fikrini soruyorum?' dedi. Bunu daha önceleri de demişti. Bu laftan sonra tartışma iyice büyüdü. Acaba ben mi çok abarttım? Ama fikrimi alması gereken, benimle ilgili bir konuydu fakat fikrimi almadan hareket etmişti. Bir de sürekli '3-5 sene sonra gideceksin zaten bu evden, misafir gibisin' diyip duruyor. Evlenmemden bahsediyor yani. Açıkcası bundan da hoşlanmıyor hatta korkuyorum. Çünkü akademik başarısı olan biriyim ve gelecek planlarımda evlilik değil de akademik bir yol var. Ama anneme bunu anlatamıyorum ve daha 20 yaşında olmama rağmen resmen evlilik ile ilgili psikolojik bir baskıya mâruz kalıyorum. Lütfen söyleyin, ben mi çok duygusal yaklaşıyorum olaylara ve abartıyorum? Haklıysam nasıl bir tavır takınmam gerek? Gerçekten çok yoruldum.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Kendi yolunu seç. Nasıl yaparsın bilemem ama yapman gereken bu.
Sürekli bir kendi yolumu seçme savası icerisindeyim. Bolümümü seçerken, üniversitemi seçerken sürekli annemle savaş verdim ve çoğunu da o kazandı. Ileride annesinin dediğinden başka bir şey yapmamış olan bi embesile dönüsmek istemiyorum yani. O kadar yoruluyorum ki size anlatamam. Bir başkasıyla bu kadar savaşsam yorulmazdım ama karşımdaki annem olunca ister istemez kendimi de suçluyorum dedigim ve yaptığım şeyler hakkında. Onun kalbini kırmak istemiyorum, onu cok seviyorum fakat elimde olmuyor bazen.
Ailelerimiz bazen onlara olan sevgimizi ve iyi niyetimizi istismar eden aşağılık insanlar olabilirler. Bu bizlerin suçu değil. Sadece ana baba olmasıbir insanın adi ve aşağılık olmasına ne yazık ki engel değil. Kötü insanlar da anne ve baba olabiliyorlar.
Pragmatik ol. İleride sefasını sürecek ya da cefasını çekecek olan sen olacaksın. Annen değil.
Evet haklısınız. Bir daha benim için olan kendi planlarını anlatırsa ona açıkca kendim için bir hayat yaşamak istedigimi ve başka planlarımın olduğunu söylemem gerek. Annem bu dünyadan ayrıldığında tek kalacağım sonuçta. Arkama dönüp baktığımda annemin benim için inşa ettiği bir hayat degil de benim kendim için inşa ettiğim bir hayat görmek istiyorum. Teşekkür ederim.
Rica ederim. Anneniz kendisi için inşaa ettiği hayatı yaşadı ve yaşıyor.
Şimdi aynı şeyi yapma sırası senin. Vazgeçme.
Bu tarz konuşmalarıl annelerin çoğunun sinirli iken kullandığı cumlelelr takılma
Senin hayatın senin kararların ve "kimse" karışamaz.
Benim hayat felsefemden birisi de bu, size katılıyorum. Belirli bir yaştan sonra insan sadece kendini ve geleceğini düsünerek kararlar almalı fakat ben annemin isteğini düşünmekten kendim hakkında karar dâhi alamıyorum. Umarım dediğiniz fikri herkes benimser. Hele ki evlilik lafında tüylerim diken diken oluyor. Sürekli benim geleceğim hakkında planlar peşinde. Bana 'sana nikah yapacağım, düğün yapmayacağım, bekarlığa veda partisi yapıp arkadaslarını çağıracağım' falan diye bahsedip duruyor. Ben onun ilk çocuğuyum, anlıyorum böyle konularda hevesli oldukça fakat bunlar bana ve benim kendimle ilgili planlarıma o kadar ters ki gelecekte ne yapacagımı, bundan nasıl sıyrılacağımı kestiremiyorum.
Genel olarak ebeveynlerin bu dünyaya sorgusuz sualsiz çocuk getirip birde onu kendi gelmek istemiş gibi davranmaları sinir bozucu.
Özgürlüğüme kimse karışamaz açıkçası bu nedenden , benim felsefem bu.
Evet ben de buna sinir oluyorum. Kendisi dünyaya getirdiği için hak sahibi olduğunu düşünüyor ve her şeyine el koyuyor. Yaşamına bile. Iki tane kardeşim var. Eğer ben dur demezsem şimdi, hem benim hayatımı hem de onlarin hayatını yiyip bitirecek.
Cesaretten kaybetmezsin.
senin hayrına olcak şey evlenip gitmek
Senin dogurdugunum deseydin
takma bence 20 yasındasin evden cık
Maalesef hu kolay bir sey değil. Ayrıca her ne kadar kendi başıma yaşamak bana hos gelse de aile ortamını seven birisiyim. Annemi çok seviyorum sadece aramızdaki bu meseleler bizi uzaklaştırıyor. Annem benim üzerimde büyük bir kontrole sahip olmak istiyor ben ise annemin bana çizdiği sınirlardan çıkıp baska bir hayat yaşamak istiyorum.
hangi şesırdesin
İstanbuldayım
cok zeki ve gururlusun senle sohbet zevkli gizlıden cıkıyım takıp at olur mu
Daha yeni üye oldum bu yüzden nasıl takip edilir pek bilmiyorum kusura bakmayın. Yorumunuz için teşekkür ederim siz de çok yardımseversiniz.
ben cıkıyorum ismime tıklayın takıp olan kısma
Annen hatalı, bir evlada bu laf söylenmez
Ben de sizin gibi düsunuyorum ama yediremiyorum işte. Sürekli annem için kendi içimde bi çıkış yolu bulmaktan, bi bahane bulmaktan sıkıldım. Sürekli alttan alıp kendime bunlarin normal oldugunu söylüyorum ama biliyorum ki normal değil.
Küçümsüyor
Evet ben de boyle hissettim. Her ne zaman bana sen kimsin dese kendimi küçucük hissederim. Sonucta ben yoldan gecen herhangi birisi degil onun dogurdugu bir çocuğum. Kardeslerime boyle dedigine hic şahit olmadim. Tabi ki istemem onlara böyle demesini kesinlikle. Ama nedense tek bana boyle demesi bana koyuyor. Keşke anneme somut bir halde kalbimi ne kadar kırdığını gösterebilsem.
senin kızınım deseydin skdjsldm