kanunsuz işlerle uğraşan ya da size etik olarak ters gelen bir arkadaşınız olsa bu arkadaşlığa devam eder misiniz?

Yani şimdi kanunsuz işler var kanunsuz işler var. Vergi kaçıran da kanunsuz iş yapıyor ama vergi kaçıranla arkadaş olmazsak kimse ile arkadaş olamayız.
Ama adam döven, mafyavari , parmağında kocaman , Okey tasi kadar gümüş yüzük olan, ofisinde kocaman bir tuğra resmi olan birisi ile arkadaş değil yakın bile olmam. Resmiyette ileri geçmez iş ilişkimiz bile.
Yasaklı madde kullanan kız arkadasım vardı kızdan kaçmadım aksine bırakmaya teşvik edip her hastaneye gidişinde yanında oldum bana zararı dokunmadı oda insan herkesi yaşadığı hayat Bi yerlere getiriyor bir nebze iyi geldiysem ne mutlu bana dıye kıza sırtımı dönmedim asla şu an normal hayatına döndü halada dostluğum baki 😊
Bazen yanlış yola girdiğini anlarsın ama manzarası nasıl , nasıl güzeldir 😌
Beni mutlu ettiğini, anladığını düşündüğüm biriyse vazgeçmem ondan.
İnsanlar hata yapar, elinden tutmayı tercih ederim terk etmek yerine.
Ederim niye etmeyim zaten genelde nerede fedakarlık varsa hep o yanlış yola düşmüş insanlar yapıyor çünkü onlar hayatın çok dairesini görmüşler öyle yüzsüz değiller normal insanlar gibi
Cevap
24Cevap
Yaparım, ki yaptım da. Tek yapmak gereken doğru yolu teşviklemek. Ama mesela karanlık aydınlığa geçmeye kalkarsa grileşir, bulanıklaşır. Benliğini kaybeder. Aydınlığın ışığı karanlığın gözünü acıtır. Aynı şekilde aydınlık karanlığa yaklaşmaya kalkarsa ruhu kararır ve kirlenir. Karanlık birini aydınlığa çağırmak için şansımı denerim, destek olurum ama bazen gerçekten de o kişinin yeri ait olduğu karanlık olmalı. Tabi bir de yin yang felsefe var. Yani kötünün içinde iyi, iyinin içinde kötü. Kötünün içindeki iyiyi keşfedersem o kişinin dostu bile olurum.
Bana zarardan çok yarari oluyorsa ederdim ama Bizim insanlarımız genelde arkadaş çevremize bakıp bizide yargıliyorlar bizede o gozle bakıp kuçümsüyorlar
Ben canımı sıkan enerjimi sömüren kim varsa uzak tutuyorum kendimden, kaldı ki yanlış arkadaşı tutucam hayatımda.
Kanunsuz işlerle uğraşması beni rahatsız etmez ama mesele ahlaksa, arkadaşlığımı sonlandırırım. Yaptımda defalarca. Pişman değilim.
Bayılırım yanlış yolda yürüyen, kanunsuz işlerle uğraşan, bana etik olarak ters gelen insanlarla arkadaşlık etmeye
Bu kişiden gelebilecek nitelikli herhangi bir zarar öngürülüyorsa mesafe koymak gerekir, bulaştırma yapabilecek yakınlık varsa bertaraf olmak lazım.
Uyarmalarıma ve doğru yolu göstermeme rağmen hala yanlış yolda yürümeye devam ediyorsa bir yerden sonra ben geri dönerim.
Sakıncalı olup olmadığını düşünmeyerek nereye olsa giden ya da her alana burnunu sokan kişi, günün birinde pişmanlık duyacağı bir duruma düşer.
Çok yakınsak yanlışını fark etmesine yardımcı olurum. Buna direnirse o zaman arkadaşlığımı bitiririm.
Hayatımda her türden insan var desem doğru olur. En pisliğinden en temizine.
Mülakatla arkadaş seçecek değilim tabii ki devam ederim
Arkadaşlarımın işleri beni ilgilendirmez, beni de bulaştırmadıkları sürece.
Heyecanlı gelmişse devam ederim. Biraz aksiyon olsun hayatımızda.😃
Hayır, bir yolunu bulur bitirim arkadaşlığımı. Benim derdim bana yetiyor.
Dostum bu adam tam benim kafadan der yaptığı işlere ortak olurum 😂😂
Devam ederim ama sıkı fıkı olmam bırak sarhosu kendi uyansın derim
Sakınnnnnm.. şimdi olmasa bile ilerde bedeli çok ağır olur.. ❌
Hayır yanlış olduğunu düşünüyorsam arkadaşlığım biter
O işin sonu kötü bitiyor. En iyisi uzaklaşmak. Illaki kaza bela birşeyler getiriyor
Beni bulaştırmadığı sürece sorun etmem. Hayat onun hayatı...
hiç doğru yoldan giden bir arkadaş çevrem olmadı ki ;)
çok samimi olmam işlerine de bulaşmam kendi bilir
Kendine suçlu banane o benim arkadaşım
etmeye çalıştım bi kere ama yürümedi
hayır devam etmem itici gözükür benim gözümde :)
Belli ölçülerde, evet.
Bana zararı yoksa evet.
Edemem görüşmeme kararı alırım
O arkadas bana etik gelir gayet
Beni de düşünür o pis hayatına
Direk arkadaşlığımı bitiririm
Hayır etmem tabi ki de
Neden öyle bir hata yapayım? :))
Soruyu biraz açsak nasıl bir iş mesela
bazen eğlencelidir yanlış yol
Hayır sonlandırırım
Yok tabikide etmem