Merhaba ben Almanyada yasiyorum babamin kendi bir isyeri var isleri de gayet iyi gidiyor ama sorun su ki almanyadakilerin genelinden daha fazla maas aldigi halde genelinden daha kötü yasiyoruz asiri cimri 5 yildir ayni telefonu kullaniyorum yeni kiyafet almak icin bütün kiyafetlerimin yirtilmasi giyilmeyecek hale gelmesi gerekiyor. Zaten isteklerimiz alinmiyor. Ihtiyaclarimizi almasi icin de yalvarmamiz lazim. Bu durum beni bunalima sokuyor. Aranizda böyle ailesi olan var mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen değil ama bir arkadaşımın aynen senin dediğin gibi bir babası vardı. Bizde Avusturya da yaşıyorduk ozaman. Evdeki ekmek bayat dahi olsa; yenmeden yenisini almazmış mesela. Lise zamanında 3€ harçlık veriyordu kızına haftalık, inana biliyor musun? Ve kız yıllarca mahçup gezdi yanımızda. Babam izin vermedi, babam para vermedi, param yok biliyorsunuz değil mi diye diye. Baban muhtemelen yokluktan gelmiş biri, benimki gibi. Benimki de hep yalvarmamızı istiyordu. Bense onun dediğini yapmadığım için hep azla yetinmek zorunda kaldım. Millete şapur şupur bize yarabbi
şükür hesabı.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılDünyanın neresinde olursan ol kimsenin parasına tamah etme. Kendi kazancın kadar güzel bişey var mı? Lütfen kendine çekidüzen ver ve kendi ayaklarının üstünde dur. Belkide Baban senin ayaklarının üstünde durmanı istiyordur. Malum zamane gençleri daha çok tüketime dönük.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılBenim babam 7 bin lira alıyor aynı kafa senin babanla almanya euro türkiye lira olduğu için doğal tabi kur farkı var sizin paranız değerli.. ama ülkenizde 7 bin euro para değil ben soyleyim sana benim almanyadaki kuzenimin maaşı çok yüksek ve o bile fazla harcamaz tutumludur
01 Yorumla- +1 yıl
Almanyada diş doktoru kendisi karısı çocuk doktoru
+1 yılAlmanya da pavyon falan var mı varsa baban oralar da takılıyor bence başka açıklaması olamaz... Almanya hükümeti her çfitleşmene para veren bi yönetim şekline sahip bizim burada işsiz almancılar çocuk parasıyla 12 ay kral gibi yaşıyolar 6 ay da bi giriş çıkış yaparak :D
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
56Cevap
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılYanii olabilir. Kendi işyeri var diyorsun ve 7000€ çok bir şeymiş gibi gösteriyorsun. Muhtemelen zar zor yetiyordur. Euro Avrupa’da değerli değil, Türkiye’de 7000€ güzel para derdim. Cimrilik değildir o tutumlu olmaya çalışıyordur. Kendin hem okuyup hem harçlığını çıkarabilirsin. Zor olmasa gerek. Telefonun var sonuçta beş senedir kullanıyorum diye şikayet etmen biraz nankörce, hayallerine ulaşmak için kendin çabalamalısın.
110 Yorumla- +1 yıl
Almanya da yaklaşık 9-10 tane arkadaşım var. Ve hepsinin söylediği şey aynı burada sadece kiralar ve tekstil ürünleri pahalı geri kalan her şey ucuz.
Orada ki devlet üniversiteleri burada ki özel üniversiteler den daha güzelmiş. İnternetten açtım baktım harbi öyle.
İnternetten video falan da izliyorum herkes aynı şeyi diyor. Kız Türkiye'ye 5-6 boş bavulla geliyormuş burdan dolusuyla götürüyormus. Millet 1600 Euro ile geçiniyor hadi bunlar masraflı olsun 3 bin Euro masraf olsa kalır 4 bin Euro 👌 - +1 yıl
@Collectiveworld bende Almanyada yaşıyorum. İnsanların ayaklarını yorganına göre uzatmayı bırakınca öyle kolay olmuyor. Bir kaç videodan ve milletin ağzına bakarak burdaki yaşam hakkında bir fikir sahibi olmak zor. İş yeri sahibi de olsa, yan giderleri çok oluyordur. Kuzenimin dondurmacısı var, ordan biliyorum. Bir iki çalışanı varsa onların da maaşları falan.
- +1 yıl
Bakın benim 9-10 arkadaşım demek ki yalan konuşuyor demek ki geçtim demek ki bu soruyu soran da yalan söylüyor , yani kız babası üstünden yalan konuşuyor. Video lar da kiinsanlar da yalanci , markette ki fiyatlar da , internette yapılan fiyat karşılaştırması anketleri de yalan. burada KS de bı tane kızla konuşuyorum o da yalan konuşuyor. Bakın ben babamın aldığı maasi giderlerini herşeyi bilir ona göre konuşurum demek ki kız da ona göre konuşuyor. Şimdi ayrıca. 🔥 Kız demiş ki babam cimri sen diyorsun ki tutumlu , hayır şimdi o evin içini sen mi daha iyi bileceksin yoksa bu soruyu soran kız mı ?
- +1 yıl
@Collectiveworld ben kimseye yalan konuşuyor demedim hocam. Cimri tutumlu muhabbetine gelirsek, orayı tekrar okumanızı rica ediyorum. Kimse kimsenin evinin içini bilemez elbette. Bende çevrem ve gördüklerimden yola çıkarak kendimce yorumumu yaptım. Sizinle bu konuyu uzatıp saçma sapan tartışmalara girmek istemiyorum. Doğma büyüme buradayım. Yaşım da 30u geçmiş. Biraz kendi tecrübelerime dayanarak yaptım yorumumu. Herkesin hoşuna gitmeyebilir ama bu böyle.
- +1 yıl
Neden Almanya’da yaşayan Türkler ülkelerine geri dönmüyorlar peki?
- +1 yıl
@Roboticlife çünkü burada yaşarken borç harç ediniyorlar. Bu borç kapansın sonra giderim. Bunuda halledeyim sonra giderim düşüncesi. Şimdi şu da bir gerçek. Devlet burada işsize, evsize, çocuk sahiplerine vs belli şartları var tabii ki, yardımda bulunuyor. Bu tür şeyler maalesef Türkiye’de yok. Karnın nerede doyuyorsa, köklerini nereye saldıysan orada yaşamaya devam ediyorsun. Benim hayallerimden biri mesela İstanbul'a yerleşmek. Bir kaç senedir sırf o hayalim için çabalıyorum. Türkiye’de evin varsa, kira ödemiyorsan mesela, bir şekilde yaşayabilirsin diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Tabi hep ayni muhabbet kurulu düzenimiz var peki geri dönüş yapanlar var onlar nasıl dönüyor?
- +1 yıl
Abla bir şey soracaktım. Avusturya nasıl bilginiz var mı?
- +1 yıl
@roboticlife evet, amcamlar döndü mesela. burada oturumunu öldürttü ve borçlarını çocuklarının üstüne yıktı. O konulara hiç girmeyelim. Konu kapansın. :)
@antierdoganizm bilmiyorum kardo - +1 yıl
Borç konusun da şunu söyleyim bir Almanya da ki Faiz oranlarına bakın Bankalar da ki bir de Türkiye de ki bankalar da ki faiz oranlarına bakın ikisini karşılaştırın bakalım başka sözüm yok
+1 yılArkadaşlarımdan dan oranın ekonomisini az çok biliyorum. Ev ve tekstil ürünleri dışında diğer ürünler ucuzmus sanırım.
3-4 bavulla Türkiye ye gelip burdan alabilirsin tabi baban bişi demesse ,
Telefon için bişi diyemem.
Bana kalırsa git çalış asgari ücret bile alsan cebine1600 Euro para girer. 600 Euro yersin gerisini kenara atarsın 1 yılda istediğin herşeyi alırsın. Araba , telefon , vs. .00 Yorumla
+1 yılBende fransada yaşıyordum bi kaç yıl önce türkiyeye taşındık ve aynı durumdaydık. Oradayken paramız varken bi tişört almaya bile zorlanıyorduk ama sonra biz buraya taşındık babam ordan euro gönderiyor bize, tl olarak çevirince karlı oluyoruz çok şükür şu an her şey yolunda. Almanyada nasıl bilmiyorum ama fransadayken maaşın yarısı devlete çok fazla gidiyordu kendimiz için para kalmıyordu
00 Yorumla
+1 yılBen bu dediğin cimriliği almancıların genelinde görüyorum. Siteminde haklısın. Fazla para olunca bu cimrilik otomatik mi geliyor bünyeye bilmiyorum. Dünyanın en kötü şeyidir cimri ebeveyn, eş dost, yakını...
10 Yorumla
+1 yılSimdi 7000 euro kac tele yapar bilmiyorum
Orada aylik market gideri ne bilmem
Ama kimseye muhtac olmamak icin yatirim birikim yapiyorsa eyvallah o adam iyi aile reisi ama size vermeyip kendi yiyip iciyorsa onada babalik denmez02 Yorumla- +1 yıl
Hacı onların orada 7.000 Euro bizim burada 40.000 tl gibi düşün. Zaten o adam buraya gelse 100.000 Euro ile burada 700.000 tl yapar
- +1 yıl
Pardon tam 1 trilyindan fazla yapıyormuş
+1 yıl7000 Euro burada para ediyor, Almanya için çok büyük bir rakam değil, sizin gibi bir ailenin ev kirasinin bile 1500 ile 2000 Euro olduğunu düşünürsek. Sadece kira giderinizi söyledim, diğerlerini saymaya gerek görmedim.
00 Yorumla
+1 yılSorun şu ki bazı insanlar yemesinide para harcamasınıda bilmez sadece para biriktimek isterler ve o parayı harcayamadan göçüp giderler.. babanızda aynı kategoride olabilir...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Napiyor baban parayi? Para araç olarak kullanılmalı amac icin degil. Hayat kisa
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye’de Bunu okuyan vatandaşlar şu an krize girdi
13 Yorumla
Soran+1 yılEfendim anlamadim?
- +1 yıl
Ekonomik olarak Gün geçtikçe kötüye giden Türkiye’de 7000 Euro’yu gören vatandaşımız bir kötü oldu diyorum
Soran+1 yıl7000 euro almanya icin de fazla zaten buradakiler genelde 1500-1800 kazaniyor
Almanyada da olsanız Amerikada da olsanız Türk ailesisiniz bu degişmez kafa aynı kafa
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bu fakirlik değil tutumluluk. Telefonun 5 yıllık peki çalışıyor mu? Çalışıyorsa yenisine gerek yok. Kıyafetin için de aynısı söz konusu.
12 Yorumla- +1 yıl
Nereden baksan d0ru. Yoksulluk görmeyen insanlar istedikleri her şey alınmadığında ağlamaya başlıyor.
trole bak bir trol kuyuya taş atmış 38 erkek 24 kadın yazmıs uzuldum ya :)
20 YorumlaHahahah biz asgari ücret hem de Türkiye’de yaşıyoruz. Parayı dibine kadar harcıyoruz ve 365 günün 165’ini aç geziyoruz
00 Yorumla
+1 yılBen ilk maaşımı aldığımda ki 2010 mu neydi. 1 lira harcarken bile evlat acısı gibi oturuyordu içime 😂
02 Yorumla- +1 yıl
Iyy.
- +1 yıl
Sana iy. Sen para kazandın mi hiç hayatında
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim abim jöj babamında kiralar emekli. İşinden 20 bin civari kazaniyor. Ama hala dedemin yaptirdigi binada oturuyoruz durumkar benzer. Sacma sapan bir semtten kurtulamadim neymis biz burada dogup buyumusuz 😩
00 Yorumla
+1 yılAga Almanya'dasın. Git iş bul, ev tut ayrıl. Niye ailenle yaşıyorsun? Mis gibi ülke, alım gücü, can güvenliği şahane.
00 Yorumla
+1 yılAnliyorum seni bende belcika da yasiyorum ve gurbetcilerin cogu boyle para 💩gibi olunca para harcamaktan korkuyorlar. Psikolojik boyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu sitede olduğuna göre 18 olman lazim. Sana tavsiyem kendin git çaliş o para da yeter kiyafetine falan. Zaten yaşın daha fazlaysa uniye git veya ausbildung yap evden çık imkanin varsa. Devlet yardim ediyo nasilsa
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 682 cevap paylaştı.
+1 yılParayı kontrol etmeyi bilmiyor demek ki ne iş yapıyor
04 Yorumla
Soran+1 yılTüccar
- +1 yıl
Ne satıyor
Soran+1 yılKumas kiyafet vs
- +1 yıl
İyi kazanıyor 😁 Allah ondan alsın bize versin de biz o parayı kontrol edecek akla sahibiz fakir gibi yaşanır mı 7000 euro ile
+1 yılOrta seviye telefon 300 euro olmalı türkiyede yaşasanız demek ki hepten kafayı yerdiniz
10 Yorumla
+1 yılTürkiye’de 7000 Euro alsan 80.000 TL ediyor neredeyse
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe diyeyim bilemedim ki Avrupa da bile gelişemiyoruz beyin olarak..
10 Yorumla Yalan söyleme, Almanya'da proflar bile 7000 Euro almıyor
00 Yorumla
+1 yılAylık 80 bin civari ediyor 🤯 aylık maaşı havale geç ben sana 10 yıllık kıyafet alayım 🤷🏻♂️
00 YorumlaSen de çalış temizlikçi olsan da krallar gibi yaşarsın
00 Yorumla
+1 yılÇok kötü durum imkanın varsa ayrı eve çıkmayı düşün
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKendin çalışıp, kendi ihtiyaçlarını kendin almak en güzeli
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. almanya şartlarına göre evet az aslında normal ama bu neresinde yaşadıgına baglı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı. "Allah gönül zenginliği versin." diye boşuna dememişler.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Cimriliğin fazla psikolojik bir rahatsızlık, tedavi edilmezse durum bu raddeye kadar gelebiliyor.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Almanya için çok yüksek gelir sayılmaz bi o kadar da gider olur orada
18 Yorumla- +1 yıl
Almanya için yüksek gelir sayılır kardeşim. Asgarisi 1600 euro zaten. Neden bahsediyorsun?
- +1 yıl
Orada 2000 euro maaş alan biri buradaki 10 bin tl kazanandan daha iyi yaşıyor.
- +1 yıl
Haberim var ev kiralarından. Çok da güzel daireler maksimum 1500 euro. Bak en iyisi
- +1 yıl
Bilmeden boklamayalım hiç
- +1 yıl
Boş yapma dayı deniz stajındaysan çoğu Avrupa ülkesine gittim gezdim 1500-1000 Euro arası bir sürü ev var siz hazımsızınız TL Euro’ya karşı değerli olda bir gün durmazsınız orada ekmek yediğiniz yeri kötülemeyin bari almana Türkiye’ye 100 e katlar yaşama açısından
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
+1 yılkendi paramı kendim kazanıyorum 15 yaşımdan beri..
doğal olarak bu durumu yaşamıyorum..00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenelim Türkiye de istediğin kadar kiyafet alirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim bütün borcum, hayalim, sıkıntım senin babanın bir aylık maaşı😂 biz yaşamıyoruz hiç yani.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen neden calismiyorsun? Sana bakmak zorunda değil yaşın 18 si geçmiş hem okul hemde calisabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirikim yapıp geleceğinizi düşünüyordur hiç o yönden baktın mı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılBazı aileler öyle oluyor. İmkanın varsa kendi paranı kazan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizim aile aylık 40k kazanıyoruz tr de ama fakir gibi yaşıyoruz altımda son model 320i var ama bi çay içecek param yok
00 Yorumla
+1 yılAlmanya'da dogman yeterli kanka büyük şans
Gerisini senin çabana bırakmış adam20 Yorumla
+1 yılNiye babana muhtaç hissediyorsun. Çalış ve paranı kazan. O ne yaparsa yapsın.
10 Yorumla
+1 yılvalla knks o kadar paramız olmadığı için öyle sorunumuzda olmuyor bilmem ki
00 Yorumla
+1 yılalmyada bu kdr kotu giyime devlet nsil izin veriyor
00 Yorumla
+1 yılSende iş bul paranı kazan, başka türlü öyle birinden para çıkmaz.
00 Yorumla
+1 yılVarlık içinde yokluk bu olsa gerek evet burdada öyle aileler var
00 Yorumla
+1 yılpeki bu kadar para tam olarak neye harcanıyor nereye gidiyor?
00 Yorumla
+1 yılhaklisin durumu iyi olanlar genellikle cimri olurlar ben de fransa'da yasiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTeyzem böyle. O da çok zengin ankaranın yarısı onun. Ama sofradan aç kalkarsın ekmek zaten yedirmez.. Para çok oldukça bencillik artar
00 Yorumla
+1 yılTanıdığım var, ölene kadar böyle devam eder.
10 YorumlaOha baya iyi kazanıyor, bence baban cimri baya
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok şükür ailemin maddi durumu iyi
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 738 cevap paylaştı.
+1 yılBenide evlat olarak alabilir mi?
00 Yorumla
+1 yıltürkiyeye taşının baban orada çalışsın
00 Yorumla
+1 yılSalla kardeş hayal dünyasında yasa ke dine
00 Yorumla
+1 yıliş bul sende hemen evden git
00 Yorumla
+1 yılPinti. İşte böyle böyle paralar oluyor...
00 YorumlaO kadarı da fazla bence ne yapacak o kadar parayı
00 Yorumla
+1 yılOrada sen kendine bakacaksın
00 Yorumla
+1 yılBabamin kredi kartindan istedigimi aliyorum. 😃
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 602 cevap paylaştı. Gidiyordur o para hep
00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Babam aylık 7.000 euro kazanıyor ama fakir gibi yaşıyoruz. Ailesi böyle olan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım