evden ayrılmak istedim. kendi evimi kiralayacaktım aynı şehide. annem gitmemem için ağladı. bugün olay nasıl başladı: eski sevgilimle görüştüğümü söyledim başladı kavgaya. ben onay vermiyorum şöyle böyle. eve geliş saatin max 11 olacak, yoksa kapıyı açmam. göğüs dekoltesi vermeyeceksin... şeklinde sözler sarfetti. özellikle eski sevgili olayi patlak verdi. arkamda gözü yaşlı bir anne bırakıp kendi evime yerlesmeli miyim? koskoca evde beni tek mi bırakacaksin ben işten geliş saatinde gözüm balkonda senin yolunu gözlüyorum bi canlı insan eve geliyor diye... dedi. şu giydiğim beyaz bluza bile sıkıntı çıkarıyor hele belim açılırsa ki fotoda açılmış, bundan nefret ediyor. ikinci siyahli fotoyu ise görmedi. onu gorseydi evden cikarttirmazdi o sekilde. çok mu açıklar?
(fotolu) 26 yaşımda giyim kuşamıma, eve geliş saatime ve görüştüğüm insanlara karışıldığı için?
hayır açık değiller ama (burada analatmak istemediğim bazı şeylerden dolayı yani Herkese açık yerde neyse) ama erkekler yinede bakar :) , yanlız kalmak istemiyoru diyeceğim ama o daha çok seni sınırlamak istiyor gibi birde eski sevigili konusu geçince galiba onunla yaşayacağını düşündü , Tabiki arkanda gözü yaşlı bi anne bırakma ama seni sınırlaması hiç hoş değil. Bi şekilde gönlünü al ve konuş kendimi özgür hissetmiyorum de ve sırf bana karıştığın için başka eve çıkmak istediğini belirt ( eğer öyleyse ) böyle devam ederse başka eve çıkacağını bilsin he seni sınırlamayı bırakırsa da eynı evde kalacağını söyle ( başka durumlar varsa bilemem tabi abla )
Şimdi eyvallah anne doğurmuş beslemiş büyütmüş ama sizi kuş kafes muhabbeti oldukça sıkıntılı hadi bunda onaylanmayan eski sevgili durumu var. yarın öbür gün evlendiğinizde ne olacak? sizinle balayına mı gelecek yoksa sizinle birlikte mi yaşayacak. Kusura bakmayın ama annenizin tutumu son derece bencil ve size ben senin yolunu gözlüyorum vs vs diyerek duygu istismarı yapıyor. Onunla konuşmalı ve imkanlarınız dahilinde kendi özgürlüğünüzü elde etmelisiniz.
annenin kıymetini bil ölünce istesen de kat trilyarlar da versen bir saniye bile göremezsin onu . anneler herşeye karışır ve zaten haksız da değil siyah da bildiğin çatal ortada az edep
elbette senin cehennem arzun beni bağlamaz ama o kadına dünyayı zindan etme . inşallah birgün hidayeti bulur da başörtülü olup kapanırsın Amin
Daha açıklarını neredeyse her gün gördüğüm için çok açık diyemiyorum ama demek ki annene göre açık. Anneni arkanda gözü yaşlı bırakman da pek doğru bir şey olmaz. Annelik iç güdüsü seni korumaya çalışıyor kendince, sen buna kısıtlama olarak bakabilirsin ama onun düşüncesi farklıdır.
ana sözü dinle . ayrı eve cıkman hakkın ama ogrencı degılsın ve ısın dolayısı ıle sehır dısında olmadıgın ıcın sansın yok aılenle yasıyorsun ve sacma türk aile yapısı mantıgında bu yapmak ıstedıklerın cok zor .
aile korumacı ile istismar baskıcılıgı cok zaman karıstırıyor evet haklısın .
ama ana baba sozu dınle sen daha yasın ufak tenhada falan silkelerler sonra senin cnaın yanar.
kıs vaktı 11 den sonra ortam yok evıne gel işte .
erkek arkadasın demek kı arizona kertenkelesimiş barıstın dıye olay cıkardılarsa ıla o cocukta bı pokluk vardır.
Sonsuza kadar ananın hayatını yaşayamazsın, kendi hayatını yaşamak zorundasın. Ananın gönlünü hoş edeceksin diye istediğini giyemeyip, istediğin adamlarla olamayıp, istediğin saatte eve girememek tercih edilmez. Bırak 2 gün ağlar zırla unutur, sen kendi hayatına bak..
Kaç kurtul, bu ebeveyn toksikliği aslında sana psikolojik baskıdan başka bir şey değil. Sırf dediklerini kabul ettirebilmek için yalandan ağlıyor alayı.
Ama ilk sıkışmanda anacığım anneciğim diye sığınmak isteyeceksen de boşuna ayrılmaya çalışma.
En büyük gücü de işte bu ''Yalnız bırakma'' diyerek anne baba şımarıklığına paye vermen gerektiğini düşünen koyunlardan alıyorlar. Sana lafını dinletemezse ilk yapacağı şey ele güne seni şikayet edip sanki tabii hakları elinden alınmış gibi herkese ağlayarak sana kendini suçlu hissettirmeye çalışmak olacak çünkü.
İstersen 40 yasina gel annen için sen onun gözünde bir çocuksun. İleride sende anne olduğunda senin de korkularin olucaktir. Sırf bir kıyafet için anneni kırma derim. Sen annenin istediği gibi giyinsen ne olucak? Seni beğenicek olan kişi zaten o dekoltene gelicekse öbür gün de başkasının dekoltesne seni tercih edebilir. Bunlar gelip geçici şeyler ve anneler sonunda hep haklı çıkıyorlar. Sen anneni dinle emin ol hicbirsey kaybetmezsin. Sonucta o özgürlük birgun hep senin olucak..
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
göğüs dekoltesi vermek benim hosuma gidiyor. bir baskasi icin değil. kendimi pazarlamaya calismiyorlar begenmeyen zaten begenmesin!
Bunun kendini pazarlamakla alakası yokki, senin ne olduğun karşı tarafın nasıl algıladığına bağlı ve bu devirde çok da "iyi niyetli" algılayan erkek kalmadığı için annen tepki gösteriyordur. Bunun için evi ayiriorsan o eve bir daha donmemelisin
Çok açık değil ama yine de açıklık var. Mahremdir. Anneyi eyle ama onu üzme eğer bir beddua etse hayatın başın beladan çıkmaz sürünürsün yüzün gülmez söylemedi deme. Tabi diğer kadınlara göre açık sayılmaz erkek arkadş işlerini biraz daha ara ver sonra gizliden buluşursun. Her ailede oluyor bende kaçacaktım evden tırlattım ama sonucuna da katlanacaktım sabır ettim şimdi daha mesafeliyiz. Bol dua et. Allah yardımcın olsun.
ben bi sıkıntı göremiyorum ama annenin hayata bakışı farklı, seninki farklı. şu genç yaşında istediğin hayatı yaşayamaman zor olmalı. ne söyleyeceğimi bilemiyorum ama orta yolu bulmaya bak ve ne gerekiyorsa, neyin doğru olduğuna inanıyorsan onu yap :)
Analarınızı üç kuruşluk zevkleriniz ve para etmeyen adamlar için üzmeyiniz, sonra iş işten geçerse o pişmanlık adamı yer bitirir. Bu arada aynı soruyu evirip çevirip tekrar tekrar niye soruyorsun. Neyse üzme ananı.
Başkasının hayatı için kendi aileni arkada bırakma. Herkes gider anne yanında kalır. Kıymetini bil. Sevgilin çok lazımsa çok değer veriyorsa eğer annenin sunduğu şartlarda kabul etsin seni.
0
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
sevgilimi istemiyor. ayrica o beni her halimle zaten kabul ediyor. ama ben mutlu olduğum sekilde giyinemiyorum
gelip konuşayım diyor babandan en fazla dayak yerim sorun değil diyor. o hazir yani duzeltmeye. zaten hic tanismadilar ama kapıyı bile üstüne carpar bizimkiler
tipini yakistirmiyor cingeneye benzetiyor fazla zayıf buluyor sinirli ve kiskanc olduğunu düşünüyor ve ciddi (kalp) sağlık sorunları olduğu için istemiyor. sanki hepimiz fix 60 sene yasayacakmisiz gibi... 1 saat içinde bile trafik kazasi gecirip sakat kalabilirim...
Şimdi sağlık sorunu ve sinirli olan birisiyle bir yuva kurmak senin tercihin. Ailene karşı bir ayıbı olmaz ise , ufak tefek beyaz yalanlar katarak (tedavisi sonuç verdi iyileşti gibi) aileni yumuşatarak başlaya bilirsin. Ama yabancı bir erkek için aileni terketmek gerçekten çok saçma pişmalık verici ve toparlamasi zor bir durum
evlen istediğini giy artik kocan senden sorumlu diyor. bu mu sizin kafa yapiniz yazik.. ben bir birey değilim zaten. kendi hakkimda karar vererem ya ailem verir ya kocam. ben sizin zihniyetinize tukurim.
Olay burada karar vermek değil. Kocana göre yaşada değil. Olay aileni mutlu etmek, huzurda bırakmak. Nabza göre şerbet derler buna. Tabi 26 yaşına gelip bu tarz basit şeyleri algılayamayan insana ansiklopedi hediye etsen okumaz. Doğru aklıma tüküreyim ki senin gibi bir zihniyetsize yardımcı olmaya çalışıyorum.
Bence giydiklerinde bir şey yok ama anne sözü dinlemeyip evi terkedenlerin sonu müge anlıya çıkmakla sonlanıyor gördüğüm kadarıyla. Eski sevgili konusunda ise annen haklı
Bazen ebeveynler bu şekilde psikolojik baskı kurabiliyorlar, onu kırmadan bi şekilde halledebilirsin bence. Ayrıca kıyafetlerin öyle açık değil hatta hiç açık değil.
Gece 2 de işten çıkardım 3 te evde olurdum o saate kadar uyumazdi annem bilirdi işte olduğumu.. annem babam memlekete gidip geldiklerinde kardeşimle kalıyoruz ayni hissi simdi ben kiz kardeşimde yaşıyorum gece 3 te eve geliyor ama o gelene kadar uyuyamıyorum. Babam giyimine çok karisirdi dışarıda değiştirirdim veya üzerine hirka giyerdim abartmamak kaydıyla tabii. Yaş biraz daha ilerleyince ne kadar gereksiz olduğunu anlıyorsun. Bu sebepten anneni kırma yalnız bırakma sonra çok pişman olursun
Attigin resmlerde hiçbir şey yok annen bence bu kadın cinayetlerinden ve tacizlerinden fazla etkilenmiş ve senin üstüne fazla gidiyor fazla karışıyor herşeye.
Annenin veya babanın bedduasını alıp evden çıkma hele hele arkanda gözü yaşlı bir anne asla bırakma derim :) işlerin rast gitmez. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Zararı yok ama, devri kötüleştiği ve insanların birbirine kıydığı şuanki dünyada annenin evladını koruması ve ona düşkünlüğünün verdiği sonuçtur yine de pişman olacağın bir şey yapma..
Yani ikisi de aşırı bir açık kıyafet değil aslında ama anne yüreği işte kızımın başına bir şey gelmesin millet dedikodu yapmasın bir sürü şey gelir aklına
Bu zamanda moda böyle ama ne alırsan ya beli açık ya göğüs bu tarz giyinmediğinde kendini rahatsız hisseden çok insan var giyimine karışması yanlış ama evden gitmemen konusunda bişey diyemem
bence bir miktar açıklar. sen onun azcık suyuna gitsen çözülür gibi. boş ver be. kırmaya değmez anneni.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bence öncelikle çatal gözüküyor daha nasıl açık olsun. ikincisi de bir anne bir daha dünyaya gelmiyor ileride çok pişman olursun. iş işten geçmiş olur. ayrı evde üç beş kere yiyişeceksin diye bir anneye bu yapılmaz.
Çık da show haberde görürüz seni de artık. Hiç mi ibret almıyorsunuz be elin oğluna güvenilir mi ana baba bırakılıp da? Bu kadar mı y... r... k meraklısısın?