Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayır tabiki zorunda değilsin. Annelik birilerinin lafıyla isteğiyle olacak bir durum değil kesinlikle. Güzellikle konuşup, onlara bunu güzel bir dille söylemen lazım. Birileri istiyor diye çocuk doğurmak da nedir? Sen kendini baskı altında hissetmeden, böyle bir duyguyu gerçekten yaşamak istediğin zaman, ve tabiki kendini buna gerçekten hazır hissettiğin zaman olacak bir şey bu. Hem senin için, hem de doğacak bebeğin için. Çocuk oyuncağı değil bu işler. Sakın kendini baskı altında hissetme. Asla hem de. Bir çocuğu dünyaya getirmek kolay ; onu yetiştirmek annelik yapabilmek marifet. Ve bu birilerinin lafı ya da isteğiyle olacak birsey değil kuzum. Hersey gönlünce olsun.
11 Yorumla- +1 yıl
Guncellemeye nazaran yazıyorum;Hakkında hayırlısı olsun
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle şunu sormak istiyorum, eşinizle evlenmeden önce bu konuyu konuştunuz mu? O zaman aranızda ne konuşuldu? Erkeklerin görüşüne katılmıyorum, ne demek ben olsam boşarım felan bilmem ne. Kendinizi hazır hissetmediğinizi de söylemişsiniz. İnsanın içinden gelmeyerek yaptığı annelik çok mu güzel olacak sanıyorlar anlamıyorum. Üreme hakkınız olduğu kadar çocuk yapmama hakkınız da var. Çocuk sorumluluğu çok ciddi bi konu ve gün geçtikçe ekonominin hali de belli, böyle bi zamana çocuk getirmek için bin kere düşünülmeli.
Kendinizde zaten ağır şartlarda çalıştığınızı aşağıda bi cevapta yazmışsınız. Bu devirde iki kişinin çalışmadan ev gecindirmesi de zor artık. Sizi anlayabiliyorum umarım eşiniz ve ailesi de anlar sizi.25 Yorumla- +1 yıl
O kadar sinir oldum ki bazı erkeklerin görüşüne, hesap açıp yazmak istedim.
- +1 yıl
Tatlım hislerimi paylaştığın için tesekkur ederim okumak isteyeni gelin yapan ressam olmak isteyeni doktor yapıp gururlanan bu zihniyet değil mi yapmalı etmeli ile yaşayan bir toplum olduk gerçekten yapmak istediklerini yapmayan mutsuz kadinlar anneler yetiştirdik yeter ki olması gereken olsun diye düşünmedik düşünenleri kötü ilan ettik o yüzden boşa sinir olma bu insanlar değişmez
- +1 yıl
Kesinlikle haklısın. Keşke haklı olmasaydık da mutlu olsaydık. Mutlu olmak, istediklerimizi yapmak hepimizin hakkı. Mutlu kadın, mutlu aile, mutlu bir toplum. Herkesin zihniyetinin iyi yönde değişmesi temennisiyle.
- +1 yıl
İnşallah canim
- +1 yıl
Erkekler babalık bile yapmıyor birde çoçuk istiyorlar olan kadına ve çoçuğa oluyor
Değilsin. Aslında çocuk yapılmak istenmiyorsa evlilik öncesi kesinlikle söylenmeli ama evlendikten sonra da görüş değiştirebilir insan. Eşinin ailesini konuya dahil bile etmeyin. Onların hakları yok. Sadece eşinle aranızda konuşmanız gereken bir konu. İkiniz de kararınızda net ve kesinseniz ve bundan vazgeçme niyetiniz yoksa çok uzatmadan severek ayrılmak lazım. Çocuk yapmakla ilgili endişelerin giderilebilecek endişelerse bunu eşinle konuşmalısın, giderilirse çözüm bulursunuz. Ya da eşin çocuk yapmaktan vazgeçecek.
00 Yorumla
+1 yılKimsenin sana baskı yapmaya hakkı yok. Çocuk sahibi olma kararı eşler arasındadır. Ailesi ne hakla konuşuyor? Onu geçtim eşin nasıl buna izin veriyor? Sen istemiyorsan olmaz, eşin istemiyorsa yine olmaz. Tek kişilik bir karar değil bu iş saçmalamasınlar
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- Aile & Toplum konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yıl1 seyi farkinda degiller eger anne istemiyor ya da hazir degilse iyi anne olamaz
Hani derler ya keske bu anne olmasaydi iste bundan ayrica bunlari basta konusmaliydiniz Cocuk meselesini bu cok mühim bir konu erkege söyleseydin belki ozaman ayrilirdi senden02 Yorumla- +1 yıl
Soyledim
- +1 yıl
Söylediysen o da kabul ettiyse bosan
+1 yıl2 çocuk annesi olarak söylüyorum. Çocuk büyütmek zor hele birde zor cocukların varsa. Şöyle koyim şurada dursun olarak doğmuyorlar. Çalışıyorum diyorsun , istemiyorum diyorsun. Bence boşanma sebebi olur ilerde sizin için çocuk. Bakamadıktan sonra yapmanın bir anlamı yok. İlk önce sen istemelisin.
01 Yorumla- +1 yıl
Allah hepinize uzun ömürler versin
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılbaskı hakkı yok elbet .
ama evlenecem dıye gıttın koca ıstedın buldun adamı kitledin .
her ıkı tarafta torun ısteyecektır doğal olarak.
bi zahmet sende 2 ya da 3 yıl sonra doguracaksın , o zaman adam senı evde ne dıye beslıyor ve adamın vebaline girdin.010 Yorumla- +1 yıl
Kim kimi besliyor komik misiniz ya sanki ben çalışmıyorum evde yatiyorum bir de koca parası yiyorum
- +1 yıl
ne yaparsan yap banane .
cocuk şart lazım belli bir süre sonra ben onu diyom. adamın vebaline girme - +1 yıl
Ben evlenirken söyledim uzun zaman yapmam diye
- +1 yıl
hemen yapma zaten 3 olmadı max 5 sene .
o surede camışı tanırsın falan oda senı tanır.
- +1 yıl
Cocuk yapmak istemiyorum?
- +1 yıl
bosan o zaman adamın vaktı zamanını ne dıye calsıp vebalıne gırıyorsun hıc yapmamayı dusunuyorsan ve ne skime evlendın kı? fb bulur takılırdın o zama .
evlılık farklı bır durum yanlıs anlamıssın ve adamıda bastan kandırmıs ucuzluk yapmıssın o zaman . - +1 yıl
Baştan açık açık söylemek mi ucuzluk pardon ben 10 tane çocuk yaparım diye evlenmedim böyle bir şeye kesinlikle niyetim yok dedim takılmak ne demek
- +1 yıl
sen bastan ben hıc cocuk yapmayacagım demıs ve senın camış kabul etti ise senınle evlendı ise bızı bu kadar ne dıye yordun . bılerek ısteyerek evlenmıs sonra bebek dıye vızıldıyor .
haklısın .
ya senın camış susacak ya da ayrılacak . - +1 yıl
E ne diyor herkes neden evlendin diye illa nikahsız mi yaşayalım
- +1 yıl
sen bastan bu durumları soylemıs bilgi vermıs karsı tarafta tamam aynı gorusundeyım demıs evlenmıs ıse bu senın sucun degıl karsı tarafta sorun .
+1 yılbence çocuksuz evliliğin bir amacı yok, sonradan çiftler boşanır hayat sıradanlaşır çocuk doğar bebekken seversin beraber vakit geçirirsin okula başlar bir şeylee öğretirsin üniversieye gider işler değişir evlenir düğünmüş buymuş vs yaparsın hayatının her alanını faklı geçirirsin ama çocuk olmadı mı hayat sıradanlaşır, çocuk şart bence
bir kadına annelikten daha güzel yakışan bir şey yok. bir kadına anne kelimesi o kadar yakışıyor ki.. annelik içgüdüsü kadını güçlendirir.
çocuk neşedir berekettir huzurdur aşktır. bir saat uzakta kalsan burnunda tüter, görünce dünyalar senin olur.
neşesi başkadır, bebekken aa dersin güler o gülücükler seni o kadar mutlu eder ki.. bir bebeği güldürmek çok kolaydır onun gülüşü kadar seni mutlu edecek başka bir şey yoktur bu hayatta..00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıldeğilsin kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman yaparsın bir arkadaş anlattı kadın çocuk istemiyor diye boşanmışlar hakim kadına hak vermiş
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence bir kadın istemiyorsa anne olmamalı ve evlenirken karşı tarafa çocuk istemediğini net şekilde üstüne basa basa söylemeli Anne olabilmek isteyen kadının hakkı olmalı. Ricayla minnetle anne olacaklar hiç olmasın inşallah
10 Yorumla
+1 yılDeğilsin.
Kimse hiçbir şeyi yapmak zorunda değildir.
Fakat keşke evlenmeden önce çocuk istiyor muyuz istemiyor muyuz diye bir istişare etseydiniz.04 Yorumla- +1 yıl
Konuştuk
- +1 yıl
Ne diyordu geçmişte?
- +1 yıl
Sen bilirsin büyütecek olan sensin diyordu
- +1 yıl
Söyle dümdüz o zaman geçmişte böyle diyordun ne döneklik yapıyorsun de. Ne oluyosa olsun
- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılBaskı yapmak normal durum evlenmişsin evlendiğine değsin yap çocuk ama tabi boşanacaksan yapma tabi çocuklar acı çekmesin. Benim ailem boşandı babam iki kez evlendi üvey kardeşim var sıkıntılı yani
06 Yorumla- +1 yıl
Ağır bir. iste çalışıyorum eşimin maaşı evi gecindirmeye yetmez
- +1 yıl
Anlıyorum çok zor olmalı anlıyorum ama işten izin veriyorlar demi doğurunca
- +1 yıl
Doğum izni veriyorlar ama süt izninde maaş alamıyorsun galiba diye biliyorum.
- +1 yıl
Doğuma kadar ne yapacaksın 3 günde düşünürsün çocuğu böyle bir işte
- +1 yıl
Bak o da var onu unutmusum
- +1 yıl
Düşünmüyorum ki ki kimse
+1 yılhaklılar valla ben olsam boşardım seni. çocuksuz evlilik mi olur. eee diğer türlü ne anlamı kaldı evliliğin evde temizlikçi misin yoksa yatakta seks sunan... mısın tabiki evlilikte çocuk olmalı
013 Yorumla- +1 yıl
Su an hazirl değilim maddi açıdan da durumumuz zor hem doğusunda çalışmam çok zor
- +1 yıl
derdin para ya da kariyer saçmalıkları olmasın. yarın yaşlanınca pişman olur kafanı taşlara vurursun. istediğin kadar zengin ol evler arabalar paralar ama 1 çocuğun sana sunduğu aile olmanın sıcaklığının sunduğu mutluluğu huzuru sana hiç bir şey sunamaz. ben evlendim evlendiğimiz ilk gün gerdekte eşim hamile kaldı 20 günlük bebeğim var ve para pul hepsi hikaye. iyi ki de yapmışım diyorum hatta minimum 2 3 sene emzirme periyotu bitsin ikinciyi yapacaz. unutma her çocuk kendi kısmeti ile doğar. sadece çocuğa takılan altınları bozdur 1 araba alabilirsin.
- +1 yıl
Lütfen 20 günlük bebek sevinciyle değil de çocuğu bütün gelişimini tamamlamış insanlar bana cevap versin 20 günlük bebek bakmak zor mu gun geçtikçe hersey daha zorlaşıyor
- +1 yıl
anlaşıldı sen bahanelere sığınıyorsun. muhtemelende ömür boyu bu gidişle anne olmazsın. bence yol yakınken boşan olsun bitsin.
- +1 yıl
O zaman çocuklarıma okul için bir şey alamıyorum diyenler hep yalan söylüyor Allah tarafından yollanıyor bütün masraflari
- +1 yıl
en zor yeni doğan bebeğe bakmaktır ağlar neden ağlar anlamazsın altına sıçar emmek ister uykusu gelir ağlar gece boyu ağlar ama büyüdüğünde tuvalete de gider derdini de anlatır. okula yazdırmak vs de zor durum değil. giyiyor elbisesini gidiyor okula
- +1 yıl
okul için ne alacaksın ki? kitabı okul veriyor defteri kalemi silgiyi çantayı da bi zahmet alıver. toplasan 300 lira tutmaz bu mu sana dokunuyor? sen anne ol bana yaz tüm okul ihtiyacını ben sana alırım. 3 kuruş beni batırmaz.
- +1 yıl
Puhahabhaaaa komediye bak ya 300 lira yetiyormuş hayatında hiç çocuk okuttun mu kucuk bey
- +1 yıl
senle konuşmaya değmez boşa zaman kaybısın ve ciddiyim eşin olsam anında boşardım.
- +1 yıl
Sen benim gibi kadının anca kölesi olurdun 🤣
- +1 yıl
Herseyi bukadar basite almayın bu devirde bir sürü ek kitabi defteri kalemi kıyafeti servisi ayda 500 çocuğa gidiyor herseyi bu kadar basit düşünmeyin eski zamanlarda yaşamıyoruz arka sokağa çocuğu servisle gönderiyorsun
- +1 yıl
Hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum ama arka sokağa bile servis ile yollama sadece güvenilmez mahallerde olur. Ankara'da yaşıyorum çocuk bile bulunduğum mahallede her saat rahatça dışarı çıkabilir ve başına da hiç bir sorun gelmez. Artı evimin tam önünde ilkokul var. üniversite sınavına hazırlanmayan bir çocukta ise ek kitap vs gibi masraflar sadece öğretmenin ayda yılda 1 al okusun dediği 5 10 liralık hikaye kitaplarıdır ki kaliteli bir anne baba parayı düşünmek yerine çocuğuna zaten kitap alır ve onu okumaya yönlendirir. Ben bile şimdiden kitap setlerini doldurdum kütüphaneme. Beslenme çantasını evde hazırlarsın yılda 1 kere defter kalem dışında hiç masrafı olmaz. 300 500 lira yılda okul masrafı çıkıyor diye çocuk yapmıyorsan evinizin ekonomisi yerlerde bence.
- +1 yıl
Sen düşünmüyorsun bence ben çocuğum olursa çok iyi bir gelecek sunmak isterim ilgilenmek isterim benim çalışma şartlarım hamileliğe ve çocuk bakmayı kaldırmaz sınavını vermediğiniz dertler hakkinda yargı uretmeyin kardeşimi ben okuttum biliyorum
+1 yılEvlilik müessesi müşterek, bunları bilerek evleniliyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılÇok istiyorsanız siz yapın biz çeyrek takarız de sussunlar
20 Yorumla hayır asla hiçbir şeye mecbur değilsin. eşin çok istiyorsa başkasından yapsın.
10 YorumlaYani niye evlendin o zaman en azindan evlenmeden once soyleseydin kocana. Ama onun ailesi ilgilendirmez hic
20 Yorumla
+1 yılzorunda değilsin buna en önce sen hazır olmalısın çünkü sorumluluk sana ait bunu kaldıracağın zaman en güzel zamandir.. hazır hissettiriyorum de bu kadar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. Tabiki de değilsin. Onların üretme imalat makinesi falan değilsin. Cocuğunsem büyütecek ve yetiştireceksin. Ne zaman hazır olursan o zaman yap.
10 YorumlaBöyle bir aileye gelin gitsem müge anlıya çıkarız kesin
11 Yorumla- +1 yıl
Biz de gideriz yakında
+1 yılSiz yetişkin bireyler değilmisiniz. Kendi kararlarınızı kendiniz vereceksiniz.
Konuşur konuşur dururlar anca, salla gitsin.10 YorumlaZorundasın doğanın kanunu bu seni annen niye doğurdu?
01 Yorumla- +1 yıl
İstemiş doğurmuş ben istemiyorum
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılErken daha, zamanı gelince istersin. Eşinin ailesinin baskı yapması kabul edilemez. Eşin seni ikna için yollar arayabilir
00 Yorumla
+1 yılKeşke "Benim bedenim, benim kararım." dediğimiz zaman hoşgörüyle karşılayacak, medeniyet üssü insanlarla içiçe yaşayabilsek...
10 YorumlaBu kadar baskı çok saçma sen istemedikten sonra yapamazlar o kadar da değil istemiyorsa kapı orada demen gerekir bence
00 Yorumla
+1 yılEşinin dediklerini duyduğunu ve buna kırıldığını açıkça belirtmek gerekiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu çocığu sadece siz istersemiz yapın. Yoksa o bu istedi diye değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmeden önce çocuk istemediğini eşine neden söylemedin adam çocuk için evlenmiş belliki ki zaten evlilikte çocuk olmalı yoksa niye evleniyorsn
01 Yorumla- +1 yıl
Söyledim
+1 yılDeğilsin haklısın kadınları kuluçka makinesi gibi görmelerine sinir oluyorum
00 Yorumla
+1 yılSana ve eşinin tercihine bağlı başkalarını umursama
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇoçuk yapma çünkü kocan bakmayacak zaten tek sen bakacaksın ve toplum her zaman anneliğine laf atacak sen annesin şöyle olacaksın derler
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumlar le ş bu erkeklere evlenen kadınlara acıyorum
- +1 yıl
Ben de
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Zorla seviştirecek halleri yok sonuçta. O yüzden o kadar dert etmeyin. Sal gitsin.
00 Yorumla
+1 yılYok bence onu sana soromalilar sonuc ta o cacugu sen bakip büyütüceksin getirip bakmiycaksen getirme derim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Evlenmeden önce bu durumu kocana söyledin mi? Hiç bir zaman çocuk istemiyormusun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocan istiyorsa mecbursun sonucta bir yuva kurmak icin evlendin cocuk yapmicaksan neden evlendin ozaman?
01 Yorumla- +1 yıl
Kocası sanki çoçuğa bakacak
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarpuz kadar şey çıkacak oradan… ben de yapmak istemezdim
20 YorumlaYapmak zorun da deilsin o senin tercihin sana kalmış bir şey. Onlar istiyor diye hayatına bir şey yapmak zorun da deilsin millet alalem nefer anca lafları
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,1b cevap paylaştı. her aile hemen hemen baskı yapar hicbirsey için zorunda değilsin
00 YorumlaŞu anlık ıstemiyorsan tabii ki zorunda değilsin ama asla doğurmayacağım diyorsan neden evlendin?
01 Yorumla- +1 yıl
Bunu ona söyledim
Aile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Doğur ver ellerine nasılsa senden daha meraklılar
10 YorumlaKesinlikle mecbur değilsin. Söz konusu dahi olamaz. Bu senin vücudun!
00 Yorumla
+1 yılTabiki yok. En nefret ettiğim insan tipleri.
20 Yorumla
+1 yılOnlar yapsın çok istiyorlarsa
20 Yorumla
+1 yılÇocuk evin neşesidir yapın bi tane bence
00 YorumlaYapsan bir türlü yapmasan bir türlü zor işler
00 Yorumla
+1 yılhangi devirdeyiz ya..
00 YorumlaYa bihtih bu trol sorulardan
00 YorumlaÇocuk istemiyorsan bunu baştan söylemeliydin
00 Yorumla
+1 yılEvet zorundasın. Fiziksel olarak bu senin görevin
01 Yorumla- +1 yıl
İstemiyorum çocuk bakmaya gücüm yok zamanım yok
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe demek çocuk doğur muyorum? Dakikasında boşarım
01 Yorumla- +1 yıl
Keyfin bilir
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden evlendin o zaman?
05 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka evlilik sadece çocuk için mi
Cevap sahibi+1 yılNe için ya
- +1 yıl
Vallahi ben damızlık olarak evlendiğimi bilmiyordum
Cevap sahibi+1 yılO zaman eşine ben çocuk yapmam de ki adam boşuna evlenmemiş olsun.
- +1 yıl
Evlenmeden önce söyledim
Değilsin
10 Yorumla
+1 yılHAYIR ASLA ZORUNDA DEĞİLSİN
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğur gitsin canim ya
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGiren çıkan onlara degil sonuçta isterler 😂
00 Yorumla
+1 yılşu dik kafalı kadın rollarinden çıkın ya
11 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka
haklılar
041 Yorumla- +1 yıl
Ben çocuk büyütecek kadar yeterli hissetmiyorum kendimi
- +1 yıl
En büyük sorumluluk bende olacak
- +1 yıl
İşte anne olacak kadar hazır hissetmiyorum kendimi
- +1 yıl
23
- +1 yıl
3
- +1 yıl
İsim çok yoğun kafa olarak hazır degilim
- +1 yıl
Anne değilim ama çalışıyorum
- +1 yıl
62 kiloyum neden
- +1 yıl
173 boyundayim sorumlu ne alakası var
- +1 yıl
Konumuzla alakasi
- +1 yıl
Anlamadım ne dediğini
- +1 yıl
Benim vücudumda sorun yok sadece istemiyorum
- +1 yıl
Bravo
- +1 yıl
Anne olmak için bünye zayıf olmaz bebek her türlü olur yani
- +1 yıl
Neyi sorguluyorum anlamadım ki yapmak istemeyen yapmak istemiyor bu kadar
- +1 yıl
Senin şu sorduklarında bana faydalı bir şey var mı
- +1 yıl
Bos boş konuşuyorsun sorum ne sen bana boyun kaç diyorsun
- +1 yıl
Ne alakası var söyle bakalım
- +1 yıl
Evet acayip vücut direncinin boyla kiloyla alakası yok
Değilsin bence
00 YorumlaDeğilsin sana bir şey sormak istiyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılDeğilsin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 882 cevap paylaştı. degilsin
01 Yorumla- +1 yıl
bence de değilsin boşuna baskı yapmasınlar
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılDeğilsin
00 Yorumla
+1 yılEvlilik oncesi esini tanimamissin ve ailesini
00 Yorumla
+1 yılKaç yıl geçti evlilikten sonra
00 Yorumla- Devamını Gör (11)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem