AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Asıl Konya Karamanoğlu beyliğinden Osmanlı döneminde oralar feth edildikçe Karamanoğlu benliğindeki ailelere oralardan yer yurt verilerek gönderilmişiz aslımız iç Anadolu
Selanik göçmeni yunan mı oluyor yoksa türk mü
Türk oluyor diyorum ya Osmanlı oraları feth edince Konya Karamanoğlu beyliğinden aileler gönderdi oralarda yer yurt verip daha sonra oradaki topraklar kaybedilince mübadele ile değişim oldu Atatürk döneminde biz 1920 ilk mübadiliz ben de Selanik göçmeniyim
Selanik göçmeni çingene oluyor diyorlar öyle mi
Yok ya ne alaka çingeneler çok farklı benim çingeneye benzer bi halim yok konuşma şivemiz biraz yakın
Hem çingeneler orta Asya’dan gelme göçebe ve gezici bir millet oldukları için Trakya bölgesine kadar gitmişler bizimde şive onlara yakın olduğu için benzetiliyoruz
Ben normal İstanbul dili konuşuyorum diğer şiveyi bilmiyorum
Bak şimdi benim büyük annem büyük babam falan Selanik göçmeni diyorlar ondan sonra babamın adı Erdoğan babam Türkiyede doğmuş büyümüş dedemin adı selahattin ninemin adı muazez artık ben de bilmiyorum
Bende aynı şekildeyim bizim dedelerimiz o şivede konuşuyor
Ayrıca biz tip şekil olarak çingenelere hiç benzemiyoruz
Benim babamın adı Ali babasının adı Mustafa onun babasının adı Yusuf bizdede garip değişik isimler yok Türküz biz rahat ol sen
O zaman biz niye yunana ait olduk adımız Selanik göçmeni oldu osmanlı mı bizi oraya sürmüş
Evet maalesef Karamanoğlu beyliği çok büyük ve asi bir beylik Osmanlı o beyliğin gücünü azaltmak için böyle bir siyasi bir oluşum yapmış
Yunan zaten bizim di 450 yıl Osmanlı yönetimindeydi
Ha yani bizim yunanla alakamız yok sadece orada yaşamışız tarih boyunca asılda Türküz
Şimdi yunan yabancıların oldu onlar esir almış demek
Evet aynen öyle
Ama ben koyu bir Atatürkçüyüm
Son yazdığını anlamadım
Ben de aynıyım Atatürkçü olmak Yunan olmak anlamına mı geliyor
Sevmek başka Atatürkçü olmak başka Atatürk Selanikli olduğu için bi başka seviyorum
Bu arada annem de ıraklı şu an ırakta yaşıyorum
Sen napıyorsun Irak’ta oralar karışık ya
Evet doğru ama şimdi ırakında bölgeleri var ben kerkükte kalıyorum Türkmen bölgesi
Hmmm tamam rahatmısın orada sosyal hayat nasıl
Evet iyi
Bu arada hangi yöreye ait oluyoruz
Anlamadım ne yöresi
Uzun yıllar selanik te yaşadığı için aslen türktur muslumandir ama türklükle alakaları yok.. çoğu domuz ürünleri tüketiyor
Karamanli orta asyali grek Müslüman Makedon türkü Atatürk de Makedon türküdür kocaciklidir merkez jupadan selanike gitmislerdir
Selanik gocmeniyim. Aslen karamanogullarindan , yani karaman konyadan gitmişik. Daha doğrusu osmanli zorla oraya sürmüş bizi.
yani soyumuz yunan mı yoksa Türk mü
Safkan Turk uz hemde. Bozulmamis Turkleriz.
Şimdi ben neyim
Safkan Türksun. Karamanogullari Turkceyi resmi dil kabul eden. Geneli Avsar Turklerinden olusan, Turk beyligi idi. Osmanlı Turkleri hep dislamistir. Katamanogullari ile birlesince, Turkler başına bela olmasın diye, onlari Avrupa ya sürdü. Avrupa da da Turkler bozulmasın, asimile olmasin diye, Hiç bir irkla evlilik yapmayıp, irkini korumustur. Birinci Dünya savasinda da Turkiyeye geri geldiler. Genelimiz Trakya ya yerlestiler. Trakyanin yuzde 90 i böyle. Araştırdığımda Avsar Türk u oldugumuzu ogrendim.
Peki bizim için çingene diyorlar öyle miyiz
Yakindan uzaktan alakamiz yok. Cingeneler aslen hindistan tarafindan dunyaya yayıldılar. Biz Karamanogullarindan gelmeyiz.
Evet doğru ama şimdi ırakında bölgeleri var ben kerkükte kalıyorum Türkmen bölgesi
Nereye gicmusker
Selanik göçmeniyim bilgi almak istiyorum Selanik hakkında
Trakya tarafına göç ediyor onlar genelde
Yunanistan
Bayburt
Selanikli
Trakyalı
Yunan oluyor
Niye esmerim ve neden türk vatandaşlığım var
Baban nereli aslen
Babam annem ve dedem asıl Selanik göçmeni ama babam Türkiye de doğdu
Babaannem
Soruya bak niye esmerim ne bilek biz ananla baban esmer olduğu için olabilirmi acaba
Evet ama soyumuz yunan mı yoksa Türk mü sayılıyoruz
@zeynep080 yunan oluyor diye biliyorum ben kökeninle doğdun yerin alakalı değil
@bilinmeyenksxhiw aynen
Selanik şimdi yunandan gelme dimi
Sen ne olmak istiyorsun yunanminturkmu
Türk değilsin sen yunansin ermeni yani 😏
Farketmez insan olayım yeter zaten melezim annem ıraklı babam Türk bide Selanik göçmeniyim bende anlamadım asıl nereliyim
Baban nereli sole sene
Cins aleyselam grek ile ermeniyi karıştıracak tarihi hangi oturan yerinden uydurdun
Baban Türk diyosun ama nereli olduğunu sole
Uzaylı olmasa nereli olursan ol işte alla alla
Ya dedim ya babamın annesi ve babası Selanik göçmeni babam Türkiyede oldu annemde ıraklı bilmiyorum yani
He sen yunansin işte
Babana sorsana
Yunanlıysam adım niye Zeynep niye esmerim Allah Allah
Lan ne billim ben annana sor benim adımı niye Zeynep koydunuz Yunanlılar sarisinmi olmuyomus Allah'a sor bnei niye esmer yarattın saçma saçma sorular bune ya
Selaniklidir
Yunan'dır
Ermenisin