5 yıl önce kadının biriyle Instagram'da tartıştık. Şizofren midir nedir durduk yere mdzaj attı tanımıyorum etmiyorum sen benim kocamı elimden aldın ben anneyim o. rpsu falan dedi bunu diyince xellendim hayatımda hiç etmedigim küfürleri ettim. O da avukatımi arıyorum dedi. Sonra bende korktum ama o günden beri ne bı polis geldi kapıma ne savcılıktan haber geldi falan hiçbir şey olmadı. Haberim de yok. Ama memur olacağım güvenlik soruşturması falan olacak orada çıkar mı?
Hani bazı davalar 8 -10 yıl sonra sonuclaniyor ya bu yüzden haberim olmamış olabilir mi?
Hani bazı davalar 8 -10 yıl sonra sonuclaniyor ya bu yüzden haberim olmamış olabilir mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
TCK 125. maddesinde hakaret suçu, bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etmek veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldırılması olarak tanımlanmıştır.
125. maddenin 2. fıkrasında “Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.” denmek sureti ile sosyal medyadan ve internet mecralarından yapılacak hakaret fiillerinin de aynı şekilde cezalandırılacağı düzenlenmiştir.
Hakaret suçunun basit hali takibi şikayete tabi suçlardan olup, "Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse altı ay içinde
şikayette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz" (TCK 73/1)
Sorunuzda fiilinizin üzerinden 5 yıl geçtiği anlaşılmakla şikayet süresi dolmuş olup, bu aşamadan sonra hakkınızda şikayette bulunması mümkün değildir.
Sizin haberiniz olmadan soruşturmanın yürüyor olması teknik olarak mümkün olsa da fiilin sizin için pek mümkün görünmüyor. Zira hakkınızda 5 yıldan bu yana yürütülen bir soruşturma olmuş olsa idi, bu güne kadar ifade vermek ve/veya uzlaştırma işlemleri için davet edilirdiniz. Size ulaşılamadığı taktirde hakkınızda yakalama kararı düzenlenirdi.
Kısacası, kuvvetle muhtemeldir ki karşı taraf sizi şikayet etmemiş.
Huzurlu günler dilerim.
Canım avukatım Allah ayağına taş degdirmesin çok teşekkür ederim çok rahatladım 🙂🙂