Bekar evinde tek kalmak mı iyi bir arkadaşla mı?

Bir süredir tek kalıyorum ama bir arkadas olsa mi diyorum arada. Ikisininde avantajlari dezavantajlari var o yuzden kararsiz kaldim. evimin temizligi falanda ben iatedigim ve vaktim olunca yapiyorum. Şimdi özgürce her istedigimi eve aliyorum. Hesap kitap yapmıyorum o kadar. Gerekirse ayda, gerekirse haftalik alisveris yapıyorum.

Simdi birini almis olsam her seye ortak olacak. Evet guzel ama bunu ayarlamasi o kadar zor ki. Özellikle bir kızla. Yani arkadas alirsam elbette bu kiz olur ve kızlarla ayni evde kalmak biraz zor bence. Simdi gida aylik alisverisim 1500 civari tutuyorsa sebzesiyle, meyvesiyle, etiyle falan bunu paylasacagiz haliyle. Faturalar ortak olacak. Butun faturalar benim üstüme ve internetten otomatik olarak ödeniyor. Bu durumda karsi taraf bunun titizligini gösterip her faturanın yarısını bana oder mi mesela. Atiyorum 150 elektrik gelirse bunu duzenli olarak 75 lirasini bana verir mi? Surekli zirt pirt hatirlatmak hem hoşuma gitmez hemde hoş olmaz.

Tek basima yasamaktan memnunum aslinda ama bazen ev cok sessiz geliyor. Hastalansam kimse yok, aksam oturup konusabilecegim kimse yok. Yani aslinda oyle faturalarima kirama ortak olsun falan diye istemiyorum ev arkadasi. Evin çarkını bir sekilde donduruyorum cok şükür. Ev isleri, yemek falan da sorun olmuyor. Ev kucuk temizligi hemen bitiyor zaten. Yemekte yorgunsam disardan yiyorum, enerjim varsa ben hazirliyorum. Sadece yalnizliktan dolayi istiyorum ama dogru bir karar mi bilemiyorum. Dertsiz başıma dert mi ariyorum bilmiyorum.

Simdi aramizda surekli degisik sorunlar olabilir maddiyatla ilgili. Bunu nasil yürütürüz bilmiyorum. Erkeklerde belki 5 liranin lafi bile olmuyor ama kizlarda oyle degil. Kizlar 5 lirasi gecse hesabini yapar onun. Üniversitede yaşadım bunu. Bilmiyorum ya bu konuda kararsizim sizce bir arkadas iyi mi olur yoksa hic girme mi o işlere dersiniz?
Bekar evinde tek kalmak mı iyi bir arkadaşla mı?