Eğer dini inancın varsa islamda kuran temelli uğursuzluk yoktur ama sahihliğinden tam emin olmadığım bir hadis vardır uğursuzlukla ilgili. O da üç şeyden söz eder sadece. Mekan ( konut, işyeri vs) Binek ( eskinin atı, şimdinin arabası) Eş ( kadından söz eder ama feministler beni yolmasın diye es dedim)
Uğursuzluk değildir ama şahsen ben müstakbel eşimin evlendiğimiz gün görmesini isterim. Çünkü o zaman daha etkili olur. Duygulanır falan hoşuma gider böyle şeyler. :)
Batıl inanç. Böyle şeyler gerçek olsaydı ya ayetle ya peygamberle mutlaka bize bildirilirdi. Şüpheye düştüğümüzde peygamber efendimizin hayatını araştırmakta fayda var. Onun tüm hayatı bizim için örnek olması adına...
Bence çok saçma. Hatta bizim eskiler daha da abartmışlar olayı odaya girene kadar gelini görmüyorsun. Hatta odaya girsen de parayı basmazsan yine göremiyorsun. Çok saçma çooookkk.
Nikahtan önce hangi model daha güzel aşkosu diye sorulması hiç tarzım değil ben tek bir gelinlik giyilmesinden, onun da nikah öncesi gizlenmesi taraftarıyım...🦄🍀❤️