Merhaba! Yeni nesil hiç düğün falan düşünmüyor artık ama eskiler düğün olmadan olur mu öyle diyip ağzını açtıkları zaman bir daha kapanmak bilmiyor. Akıl var mantık var daha geçenlerde hesap kitap yapalım dedik minimum 150 ile 200 bin ₺ civarı bir miktar ortaya çıkıyor. Zaten dolar kuru almış başını gitmiş… Ya ne diyim bilemedim 🤷🏼♀️
2 saatlik bir düğün için 150-200 bin ₺ harcanması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Güzel kardeşim düğün şovdur gösteriştir. Ancak Türkiye öyle bir hale geldiki düğün lüks oldu. Ancak buna rağmen insanlar düğün yapıyor. Yapmasınlar demiyorum. Bana mantıklı gelmeyen şey altından kalkılmıcak borca girmek. 2 saat için o kadar kredi çekip evlilik boyunca bu krediyi ödemeye çalışıp sonrada evde bunalım yaşayan insanlar var. Çoğu evlilik borç sebebiyle bitiyor. Sırf 2 saat sevmediğimiz akrabalarımız göbek atsın pasta yesin diye böylesine bir borcun altına girmek bence akıl işi değil. Bunun yerine yatırım yapmak bence daha mantıklı. Mesela o parayla gidip bi ev alsan ve o eve kiracı yerlestirsen kiracıların verdiği para ile krediyi ödesen bedavaya ev sahibisin. ya da o eve sen otursan ve kira gibi kredi ödesen yine sen ev sahibisin. Yani cidden yatırım yapmak yerine böylesine saçma bi gösteriş savaşına girmek neden? Bunun yerine sade bi nikah ve sadece sevdiğim ınsanlar ile mekan kapatıp evlenmeyi tercih ederim. Az olsun öz olsun. Lakin benim olsun. Strese girmeme sebep olmasın ya da oturup takı takanları saymayım gizlice. Takılar krediye kapar niyetiyle... Her zaman gösterisi degil yatırımı savundum. Ne kız isteme ne söz ne nişan ne de düğün bana asla mantıklı gelmiyor. Ha çok yapmak istiyorsan geleceğini güzelce inşa ettiysen ve seni borca sokmucak hale getirdiysen yap ama masrafa girmek niyetiyle değil. Mesela evlendikten sonra yapabilirsin. Her şeyi yoluna koymuş isen uygundur. Ama önce düğün sonra hayatımızı yoluna koyarız mantığıyla hiç bi bok olmaz. Kimse kusura bakmasın.
Düğünden nefret ederim bir de bizim buralarda bazı adetler var yok süpürge çıkarma, sandık çıkarma, ev eşyasını orduyla beraber yerleştirme bla bla hiç hoş değil. Bana kalsa çok yakınımızdaki max 30 kişiyle bir meyhaneye gider sabaha kadar içerdim, sohbet ederdim. Ananemin komşusunun eltisi benim düğüne gelsin sonra da "ay komşucum kuru pastalar da bayat gibiydi" desin diye neden binlerce lira harcıyoruz çok saçma... zaten zamanında kesin birileri işi yokuşa sürmek için uydurdu bunları, başka açıklaması olamaz. Ama gelin görün ki ailem asla kabul etmiyor, kına gecesi düğün falan olacak diyor. Biz ev eşyalarını vs alırız ama düğün için benden 1 kuruş işlemez çok istiyorsanız siz yapın diyorum, yaparız biz diyorlar ama göreceğiz😂
Ben nikah salonunda gerçekten sevdiğin , değer verdiğin insanlarla kısa bir nikah merasiminin yeterli olacağını düşünüyorum. Sırf gösteriş için , ne kadar fazla insan olursa o kadar iyi gibi saçma sapan bir düşünce uğruna düğünümde hayatım boyunca hiç konuşmadığım insanların olmasını istemem. Gerçekten sevip değer verdiğimiz insanlarla mutlu günümüzü paylaşırız. Ama düğün değil nikah sadece.
İnan bana gereksiz harcama, eş dost akrabayı 3 saat yedirip içirip eğlendirmek kadar.. ptalca bir iş olamaz. Yaparken güzel, eğlenilir de, sonradan farkına varırsınız "lan ne gerek vardı o kadar masrafa, o kadar para elimizin altında olurdu şimdi" diyerek. Düğün bütçesiyle döviz alın, altın alın koyun bankaya, 3-5 sene sonra anne-baba olup masraflarınız katlandığında sıkıntı çekmezsiniz. Gösterişten başka bir şey değil. Yapın nikahı, akşamına da 20-30 kişilik arkadaş grubunuzla bir sazlı sözlü eğlence, bitti gitti. Gelin, büyük sözü dinleyin. Düğünü aileler sizin için değil, kendileri için istiyor. Adettir, elalem ne der, vs vs. Ama unuttukları bir şey var, evlenen sizsiniz.
Düğünleri oldum olası gereksiz bulmuşumdur. Birkaç saatliğine tanıdık, tanımadık bir sürü insanı eğlendirmek için o kadar masraf yapmak aşırı mantıksız. Sade bir nikah, aile ve yakın dostlar arasında küçük bir kutlama yeter. Harcamamı güzel bir tatile ayırırım daha iyi.
Parası olan yapabilir. Para onların nasıl olsa , hesabı ödeyecekte olan onlar. Üç beş sene sonra ayrılmasınlar yeter. Gösterişle Mutlu olunmuyor. Herkes bir kere yaşayacağım diyor ama maalesef Türkiye de Evliliklerin Ömrü azaldı. Her evlenen boşanma adayı artık. Sebepler farklı ama Sanırım ideal evlilik yaşı da 35 in üzerine çıkacak sanırım bu gidişle... şu an da bile 27-28 yaş aralığı
Cok acayip bir olay neden elalem dedikodumuzu yapsin diye o kadar para harcayalim ki? Asla dugun yapmicam bana kalsa normal kiyafetlerle gidip nikah kiydiririm biz evlendik diye foto paylasirim oldu bitti.
Ben düğünü çok saçma buluyorum.Çekemem o kadar stresi. Dünyanın parasını da veremem. Bir günlük eğlence için o kadar para verirsem aklım gider. Bir gün evlenirsem sessiz sakin bir nikahla evlenirim.
valla ben düğün heveslisi biri değildim ama bir şekilde yapılınca en iyisi olsun mantığına giriyorsun kazanıyorsan değer kazanmıyorsan kendini borca sokmaya ya da birikimini harcamaya gerek yok. ben isterim ve yapacağım
Evlilik de düğün dernek de artık zengin fantezisi oldu. İnsanlar nasıl kolayca flört ediyorsa kolayca evlenebilmeliydi bence. Bu kadar zor olmamlıydı. Ama hayatın bazı kuralları var işte. Nikah merasimi gayet yeterli bence. Gerisi israf bu zamanda
O parayla 200 fakir ailenin mutfak masrafları karşılanabilir el-insaf.. ekonomik sıkıntıların tavan yaptığı böyle bir dönemde şatafat göze daha çok batmaya başladı...
gereksiz bir masraf sinir oluyorum mntıksız. bılmem insanlar yesın içsin oynasın dıye aileler tatmın olsun dıye neden evlılıgı ya da mutlulugumu ınsanlara duyurayım ben bıleyım cevrem bılsın yeter. zaten bı basıt bıseye bıle evlenıyorsun dıye acayıp daha da pahalı yapıyorlar. nıkah en ıyısı bence. kişi kendı bılır tabı benlık gereksız. onun yerıne ıhtıyacımı alırım ya da gezerım.
Parası olanın yapması saçma değil bence. Ama borçla harçla yapılacaksa kimseyi zora sokmanın mantığa sığar bir yanı yok. Evlendikten sonra yine çalışıp ödeyecek olan onlar. Yazık.
Gereksiz buluyorum. Anneme diyorum ileride düğün istemediğimi." Ağabeyine de yapamadık. Sende de içimde kalacak?" diyor. Ben, oyun oynamayı da sevmiyorum. Masrafını geçtim.
saçmalık ya nikah olmasada bir merasim kime yetmiyor. hint tarzı gibi. çiftler birbirini sevdikten sonra kendi paralarını geleceklerine de harcayabilirler (eşya alınabilir mesela)
Yani çok klişe olucak ama o parayla neler neler yapılır. 200 bin ne demek ya düşünsene evlenmişsin ve ilk yılların borç ödemekle geçiyor. Bırak o parayla gezmeyi en azından borç ödeme yani.
Çok saçma ve gereksiz bir eylem. Bu gelenekten kurtulmanın vakti geldi de geçiyor. 100 binlerce lira dökülmeden de şık ve sade bir düğün yapılabilir. Gösteriş budalası değilseniz.
görgüsüzlük sonradan görmelik hava atmaktan, elaleme bak biz nasıl düğün yaparız demekten başka bir sçamalık değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben yaşadığım şehirden başka hiçbir şehri görmedim, o paraya farklı yerleri gezmek isterim, hayalim de bu yönde ama benim büyüklerim pek izin vermez gibi.
Saçmalıktır. Düğünde milleti eğlendirmek için harcadığın paran bir kenarda kalsın dünyayı gez oraya harca paranı en azından hatıralar biriktirirsin. Millete de laf edecek bir şey vermezsin
Bende çok saçma buluyorum. Bilmiyorum herkes yadirgayabilir öyle
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Tanımadığım kişilere hem eğlendireceğim hem de yedireceğime en son bize dedikodu yapacağını bir sade düğün yapıp kaç kişi davet edip fakir insanlara yemek dağıtırım