Şöyle bir düzeltme yapmak istiyorum: putlar hayatımızı zorlaştırmaz, yönlendirirler. Aynı zamanda bunlar İslam dininde şirke girmemize de neden olur. "Şirk, kapkaranlık bir gecede, kapkara bir taşın üzerinde yürüyen, kapkara bir karıncanın ayak sesi gibidir."
Bir insan hayatının merkezine neyi koyuyorsa, onun putu odur.Bu put eşi de olabilir, çocuğu da, parası da, sağlığı da...
Bu yüzden Kur'an'da sürekli bu konuda uyarılırız. Tüm bu putlar geçici. Boşuna bağlanmayın. Hem bu dünyada, hem ahirette üzülürsünüz diye...
Ya şimdi hiç putum yok diyeceğim çok inandırıcı olmayacak. Görselde sayılan ve ona benzer kötü davranışlara sahip değilim çok şükür. Anne olduğum için ve sürekli çocuklarıma örnek olmak zorunda olduğum için kötü olan hiçbir duyguyu barındırmadım. Kötü olan; ki buna put denir mi sen söyle, Herşeyi kafama takmam kendimi değmeyecek şeyler için üzmem...
Put kavramını duyanların orta çağda tapındıkları peynirden heykeller olarak yorumlandığı bir çağdayız. Fakat buradaki çıkış noktası çok önemlidir , bu detayı yakalamış olmanız çok güzel bir durum. Hepimizin putları var, sahip olduğunuz ve paylaşmaya koyamadığımız, üstüne titrediğimiz , zamanımızı ve manei değerlerimizi sömüren bir çok şey bu zamanın putlarıdır.
Selam, Dünya her geçen gün daha yaşanmaz bir yer haline geliyor. Böyle bir ortamda putların ezici çoğunluğu altında kıvranan insanlığın sancısını kabullenmeme çabasını anlamıyorum.
Dürüst olmak gerekirse ben sanırım gösterişli olmayı seviyorum benimki bu olsa gerek. Kim ne der umrumda degil, fakat çevremde çevremizde kast ettiğin türde çok fazla puta sahip insanlar var ve buna önem verenlerin sayısı oldukça çok fazla...
Soru güzelmiş, görsel daha bir güzel :) Kaç putumuz var, saygısızlık, vefasızlık, kibir, ego.. Aklıma o kadar çok şey geliyor ki. Ama insanlar çıldırmış, hayvana dahi şiddeti hak gören yaratıkların nefes aldığı bir çağdayız, maalesef..
Put derecesinde taptığım bir şey yok çocuklarım var.. ki, onlarsız da ölürüm biterim yaşayamam hayat biter demem. Tabi evlat acısı çok ağırdır ama bi kere insan dediğin her şartta yaşayabilecek potansiyelde yaratılmıştır.
Bundan 10 yıl önce sorulmus olsaydı bu soru pekcok şey sayabilirdim... hırsımin ve mükemmeliyetçi olma takıntımin pencesindeydim.. ama şimdi dünya umrumda değil elalem ne demiş ne düşünmüş hakkımda kim ne söylemiş hiç umrumda değil...
Heryer putlarla dolu, ama bunlara uymayan insanları görüyorum, uyanların çokluğu beni korkutsa da.. Dostoyevski nin putları biliyor mu yoksa çevirirken böyle mi çevirmişler..🙂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
17Görüş
Şöyle bir düzeltme yapmak istiyorum: putlar hayatımızı zorlaştırmaz, yönlendirirler.
Aynı zamanda bunlar İslam dininde şirke girmemize de neden olur. "Şirk, kapkaranlık bir gecede, kapkara bir taşın üzerinde yürüyen, kapkara bir karıncanın ayak sesi gibidir."
Bir insan hayatının merkezine neyi koyuyorsa, onun putu odur.Bu put eşi de olabilir, çocuğu da, parası da, sağlığı da...
Bu yüzden Kur'an'da sürekli bu konuda uyarılırız.
Tüm bu putlar geçici. Boşuna bağlanmayın. Hem bu dünyada, hem ahirette üzülürsünüz diye...
Çok güzel bir yorum.
Teşekkürler..
Ben teşekkür ederim.
soruyu okudum
bir daha okudum
bir daha.. Sanırım benim putum fedakarlık bir illet gibi yapıştı yakama
Belki daha fazlası vardır onu bilemiyorum tabi derin bir soru yüzeysel bir cevap vereyim dedim.. gündemimde fedakarlık var bu sıralar bolca
Evet, bize zarar veren her şey putumuzdur.
Ya şimdi hiç putum yok diyeceğim çok inandırıcı olmayacak.
Görselde sayılan ve ona benzer kötü davranışlara sahip değilim çok şükür.
Anne olduğum için ve sürekli çocuklarıma örnek olmak zorunda olduğum için kötü olan hiçbir duyguyu barındırmadım.
Kötü olan; ki buna put denir mi sen söyle,
Herşeyi kafama takmam kendimi değmeyecek şeyler için üzmem...
Bu bir puttur ve bundan kurtulman şart.
Peki ne bagariyorsun ki😳
Kendimi sınıfta gibi hissettim 😂
Asıl onu ben hissettim😂
😂😂😂
Put kavramını duyanların orta çağda tapındıkları peynirden heykeller olarak yorumlandığı bir çağdayız. Fakat buradaki çıkış noktası çok önemlidir , bu detayı yakalamış olmanız çok güzel bir durum. Hepimizin putları var, sahip olduğunuz ve paylaşmaya koyamadığımız, üstüne titrediğimiz , zamanımızı ve manei değerlerimizi sömüren bir çok şey bu zamanın putlarıdır.
Aynen bu, hayatımıza yön veren her şey bir puttur.
Selam,
Dünya her geçen gün daha yaşanmaz bir yer haline geliyor. Böyle bir ortamda putların ezici çoğunluğu altında kıvranan insanlığın sancısını kabullenmeme çabasını anlamıyorum.
Selamlar.
Çok haklısınız.
🙏🙏
Bu Dünya benim için put.
Aldanıyorum O'na çünkü..
Harika bir tespit.
Dürüst olmak gerekirse ben sanırım gösterişli olmayı seviyorum benimki bu olsa gerek. Kim ne der umrumda degil, fakat çevremde çevremizde kast ettiğin türde çok fazla puta sahip insanlar var ve buna önem verenlerin sayısı oldukça çok fazla...
Maalesef bu bir gerçek.
Soru güzelmiş, görsel daha bir güzel :)
Kaç putumuz var, saygısızlık, vefasızlık, kibir, ego.. Aklıma o kadar çok şey geliyor ki. Ama insanlar çıldırmış, hayvana dahi şiddeti hak gören yaratıkların nefes aldığı bir çağdayız, maalesef..
Maalesef öyle.
Put derecesinde taptığım bir şey yok çocuklarım var.. ki, onlarsız da ölürüm biterim yaşayamam hayat biter demem. Tabi evlat acısı çok ağırdır ama bi kere insan dediğin her şartta yaşayabilecek potansiyelde yaratılmıştır.
Çok haklısınız, bu çok güzel bir açıklama oldu.
Bundan 10 yıl önce sorulmus olsaydı bu soru pekcok şey sayabilirdim... hırsımin ve mükemmeliyetçi olma takıntımin pencesindeydim.. ama şimdi dünya umrumda değil elalem ne demiş ne düşünmüş hakkımda kim ne söylemiş hiç umrumda değil...
Örnek alınası bir yorum.
Teşekkür ederim... hayattan aldığım dersler..
Bu dersleri bizimle paylaşmaya devam edin lütfen.
Teşekkür ederim efendim sorduğunuz güzel sorulara naçizane cevap vermeye çalışıyorum...
Estağfurullah, katılım ve değerli katkılarınız için ben teşekkür ederim.
Rica ederim...
Zor soru.. çünkü kimse dürüst olmayacaktır. Nitekim kimi bilmeden kimi de bilerek bunu inkar edecektir.
Dünyadaki en büyük put , güç ve ihtiras olmuş.
Maalesef öyle.
Heryer putlarla dolu, ama bunlara uymayan insanları görüyorum, uyanların çokluğu beni korkutsa da..
Dostoyevski nin putları biliyor mu yoksa çevirirken böyle mi çevirmişler..🙂
Maalesef menfaatlerimiz ve beklentilerimiz çok zaman putlaşıyor.
Bakalım hayatımda kaç putum var?
Sıfır putum varmış.
Tebrik ederim.
Yok galiba putum düz yaşamak istiyorum sadece kargaşadan sürekli taktik kullanmaktan uzak bir şekilde
Aferin sana asker.
😌
Putlara gelişine vole çakan , bunu yapmayı seven birisi olarak öyle aklıma gelen bir putum olduğunu sanmıyorum.
Harika bir düşünce.
Ülke olarak bi tane putumuz var onun da her yerde heykeli mevcut.
Ruhen ve kafamızda sizce kaç putumuz var üstadım?
Bi tane bile yok
Size boşuna hayran değilim :)
Burası yalan üstadım yalan :) asıl gerçek öte tarafta. Ne demiş yunus emre: Mal da yalan mülk de yalan gel biraz da sen oyalan
Evet gideceğiz birgün.
uyanacağız üstadım inşallah kolay geçer sorgumuz
Tek putum benim zincirlerim ne makam ne mevki hiç biri benden daha zor değil
Çok haklısınız.
O derece yok bazı konularda çizgilerim var ama putluk derecesinde değil
Bu çok iyi.
Düzen ve simetri takıntım var ama putlaştırma derecesinde mi bilemiyorum
Henüz o derecede değil ☺️
Ben putlar'dan da şiddetle nefret ediyorum nefffreeeeett!
Bende.