https://youtu.be/IaO3waqN_Y8
Aslında hikaye gösterildiği gibi romantik değil..

Kızılderililer onurlu insanlar. Severim onları. Ademle Havva’dan gelen bir akrabalığımız olduğunu da kimse inkar edemez. Evet aslında biz bir aileyiz. Bununla da insan olarak övünüyorum. Türk ve kızılderililerin akrabalığını ciddi şekilde savunan çok ciddi bilim adamları da var zaten. Hayırlı geceler efendim. 🌸🤗😎
kızılderililer ile orta asya türkleri yani bizim kökenimiz arasında çok yakın benzerlik tespit edilmiştir.
hem dini hem kültürel yaşam hem aile kavramı birebir türkler gibidir.
dini inanışları bizim orta asyadaki şaman inanışımız gibidir. zaten islama da en yakın inanış olduğu için de türkler savaş olmadan islama girmiştir. (peygamberin hadisinde geçer. "öyle bir ırk var ki savaşsız islama tabi olacak.")
yaşam kültürleri orta asya türkleri gibidir. çok fark yok.
diğer yandan aile kavramı da çok önemlidir.
tüm dünyada aile kavramı anlayışı ile kızılderili ve türklerin aile kavramı farklıdır
türklerde ve kızılderililerde çocuk 50 yaşına da gelse çocuktur ana baba mesuliyeti atmaz.
diğer toplumlarda 18 yaşına kadar ana baba ilgilenir sonra ilgilenmez herkes kendi yaşamında tek başına mücadele eder. aile kalkanı koruması yoktur.
bilim adamlarının tahminine göre ya deniz çökmzei ile coğrafya ayrıldı ya da denizin donması ile göçler oluştu. kızlderililer ile türkler akrabadır diyorlar.
okumak isteyen arkadaş var ise Gene D. Matlock'un kitabı "Ey Dünya İnsanları HEPİNİZ TÜRKSÜNÜZ" ü kendi driverime pdf olarak yükledim. oradan indirip okuyabilirsiniz
indirme linki
https://cloud.mail.ru/public/UHnS/jMaq8zQbG
Kızılderelileri seviyorum… ve onlara karşı soykırım yapan İngiliz , İspanyol, Fransız ve Portekizlilerden de en az o kadar nefret ediyorum… hele İngilizlerin elinde ok ve mızraktan başka bir şey olmayan kızılderililere karşı ateşli silahlarla yaptıkları ve 45 dkda kazandık diye dünyanın en hızlı savaşı olarak ilan etmeleri Avrupa’nın aslında ne kadar vahşi bşr toplum olduğunun bşr göstergesi…
Dünyadaki 5 ırktan biri olan mongoloid ırkındanlar. Kök tengri inanısı ile kızılderili motolojisi ikisinide incelemis biri olarak çok benzer ve hatta aynı kökenden gelme diyebilirim.
Bu ırkın yolları nerde ayrıldı ve nasıl farklı iki kıta daha gemiler yokken var oldular pek anlaşılabilmiş değil ama senin şu mu kıtası dediğin günümüzde jeoloğların kanıtlarla çürüttüğü bir efsane.
Bilinen en organize gemi vikingler dönemine deng gelir. O da gemi değil tekne sayilir. Kızılderililerin10 ila 25 bin yıl öncesi amerikaya geldigi dusunuluyor. 92 km bir mesafe var arada. Bering bogazı yani. Alaska gibi soguk bir yerden yüzerek bu mesafeyi katedemezler. Tam net değil olay ama tüm ihtimaller bu yönde. Kısa teknelerle geçmişlerse 92 km yi bilemem. Eskimolarda mongoloid. Her tarafa yayılmişlar. Tamam asyayı amerikayi anladıkta kutuplarda ne işiniz var😀
Bu arada kızilderilileri seviyorsan şef geronimoyu araştır ve sef seatlenin abd başkanına yazdığı mektubu mutlaka oku.
Vahşi dedikleri kabile liderinin yazdıgı o mektubu gunumüz üniversiteler bitirmis liderler bile yazamaz. En az beş defa okudum. Mektupta inançlarının ve külturlerinin kok tengri inanısıyla bağlantısıyla ilgili izler bulabilirsin. Sef seatle'nin mektubu yaz çikar
Cevap
12Cevap
Tarihsel bir bilgim yok ama bana da her zaman sıcak gelmiştir kızılderililer. Ki rivayetlerde de Türk olabilecekleri söyleniyor.
Aynen, kayıp Mu bgesi var Amrika ile Asya kıtası arasında ki okyanusta. Bazı rivayetlerde bizim eskiden orada beraber yaşadığımız söyleniyor.
Şamanizm goktürklerde de vardı, kızılderililerde de var. Sadece onlar ayrı kıtada oldukları için Islamla bizden geç müşerref oldular.
Zaten hel baskı ve hayat mücadelesi içinde geçmiş tarihe bakıldığında.
Disney'in pocahontas filmi bile yalan. Pocahontas diye gercek bir kız vardı ama zorla alıkoymuşlar onu. :((
Senin konuya dair yeterli bilgin var sanırım.
Tarih zaten kazananlar tarafından yazılır. O yüzden kızılderililere dair çok da sağlıklı bilgiler edinemiyoruz.
Evet baktım. O da gayet bilgili bu konuda.
İmla hataları ise sorun değil. 😊
Akrabayiz tabi çinliler le, amerikalılarla, ruslarla , ingilizler le, araplarla.. hepimizin babası adem 🤔
Onların muhteşem insanlar olduğunu biliyorum. Onlarla akrabalık var mı bilmem ama onlar gibi saygılı ve sevgi dolu olmak isterdim.
Her konuda takdirlik insanlar.
Evet aynen öyle. Kızılderililer aslında bizim büyük büyük büyük dedelerimiz. Onlar da ademden olma sonuçta 😂
Bazen inançlar aynıdır. Fikir kardeşliği diyorsan olur. Ama akrabalık kan bağından kardeşlik diyorsan çok uzağız.
Kızılderililer de affetme duygusu yoktur. Biz türkler ise savaşta rehin düşmüş düşmana bile zulmetmeyen bir milletiz. Merhamet bizde var onlarda yok. İsimlerinden de anlaşılacağı gibi onların derileri kızıl bizim değil. Yakınlık dediğin şey aslında neye göre onu merak ediyorum
Tamam kızılderili şefi senin deden olsun tamam
O lütuf sana ait
😅😅
+ kızılderililer için de türktür derler hani...
- kenan abi var mı böyle bi şey?
* yok olum öyle bi şey, topla topla topla!
Bende Ortak çok noktamız olduğunu düşünüyorum. Örneğin atalarının bizimkiler gibi atlara binmekteki ustalıkları , göçebe olmaları , isimlerini namlarıyla belirlemeleri , iyi savaşçı olmaları gibi... örnekleri daha da çoğaltabiliriz.
Aynen , o yüzden tarihimiz isimsiz kahramanlarla dolu :)
Doğa ile bütünleşmiş insanlar olmaları harika üstü 😊
Toplum çok karışık şu an için böyle bir şeyin olması imkansıza yakın
Niye ağlıyoruz yahu boş ver. Hayat devam ediyor. Kişi kendisi için en iyisi ne ise onu yaparak dünyada mutlu olabilir.
Paris İklim Sözleşmesi hükümlerini yerine getirirse devletler sıkıntı yaşanmaz ama pek de uyacak gibi değiller
Geç olsun güç olmasın ama 10 yıl daha böyle gidersek gelecek nesiller büyük acılar çekecek. ARtık insanlar çocuklarını ve torunlarını düşünüyorlar ise buna dur demeleri gerekli.
Evet, sorabilirsin :)
Dünya üzerinde safkan ırk çok azdır. Her miletten mutlaka karışık genler çıkar. Ben bile Kafkas kökenli çıktım. %100 türk diye bir şey yokmuş. Onu anladım.
Eski Orta asya turkleri gibi..
Evet kesinlikle aynı ailedeniz
Benim hayatım bu argümanları araştırmakla geçti burada yazmakla bitmez
onlarla aramızda benzerlikler var
Yok bence olsaydık bukadar kıllı bir ırk olmazdık
Aynen katılıyorum
Kızılderelerin kaderini Kürtlere çok benzetiyorum.
Yıllardır Kürtlere de benzer baskılar uygulanıyor. Mesela eğitim, kültürel ifade, cezaevlerinde yaşananlar, işkenceler, siyasi cinayetler... Uzar gider bu. Kürtlere yapılan bu baskıların neredeyse tamamı Kızılderililere karşı da yapıldı. Belki inanmayacaksın ama ben bir Türküm.
arkadaşlar bana geronimo derler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?