Teşekkürler!
Evlilik şart mı mutluluk için?
Teşekkürler!
Şart değil. Her evlenen mutlu diye bir kaide yok sonuçta. Mutlu olmak için birinin varlığına gerek duyulmamalı bence. Tek başına da mutlu olmayı öğrenmeli insanlar bana göre. Herkes partneri ile anlaşacak, her şeyi beraber yapacak ya da birlikte vakit geçirince çok mutlu olunacak diye bişey de yok. Ben de önceden yalnızlıktan çok korkardım, sonrasında asıl korkulacak şeyin yalnızlık olmadığını öğrendim. Hayatının geri kalanında mutlu olmayı istemek evlilikten geçmiyor, bu tamamen özgüvenle alakalı bir problem bana göre.
Ben de kendime bunu sorup duruyorum. Acaba ileride pişman olur muyum? Kimseye uzun yıllar sürecek bir bağlılık sözü verebileceğimi zannetmiyorum. Çünkü çok güzel ilişkilerim olsa bile hep bir süre sonra sürdüremedim. Şimdi nasıl bu konuda birine ve kendime söz verebilirim ki?
Ama bir yandan da hayatımda ki tek eksik bir hayat yoldaşı. Evden çalıştığım için sosyal hayatımda pek yok ve bu nedenle sık sık bu konuda düşüncelere dalıyorum çalışırken.
Olanaklarım iyi. Türkiye’de birisiyle evlilik yoluna girmem için maddi anlamda hiç sorunum yok. Ama ne karşı tarafa ne de kendi hislerime evlilik konusunda hiç güven duymayan biriyim :(
Şart olmadığı gibi aslında mutluluğun önündeki en büyük engel bana göre. İlk aylar nadiren bazı çiftlerde ilk yıllar mutlu gibi görünse de aslında evlilik büyük bir hayal kırıklığı. Bakma mutlu görünenler de kol kırılır yen içinde kalır felsefesinde insanlar. Geçen hepsi evli arkadaşlarla sohbet ederken yılın 165 günü kavgayla geçmiyorsa gerçek evli değilsindir sonucu çıktı 😂
Asla değil. Evlenip de mutsuz olan, mutlu numarası yapan çok var. Önemli olan anlaştığın kişiyi bulmak, onu bulduğunda sevgili de olsan nişanlı da evli de bir şekilde mutlu olursun. Hatta platonik olsan bile mutlu olabilirsin ama onu pek önermem açıkçası. Sonuç olarak mutluluk ilişkinin statüsüne değil duygulara bağlıdır.
Cevap
85Cevap
Türkiye’de evlenirsen mutluluktan çok hayatın zehire döner çünkü hep çıkar ilişkileri saçma sapan adetler istekler kızın akrabalarına bilmem ne evlendikten sonra kızın ailesi hayatınıza karışması gibi uzayıp gidiyor kızın tripleri üüü çilekeş oluyorsun aw
Mutluluğu bulmadıkça neden evlenesin ki?
İnsanlar sırf yalnız kalmayayım diye gidip evleniyorlar, sevdiklerinden değil.
Bu yüzden mutlu olmaya bakarak evliliğe öyle karar verilmeli.
Madem seviyorsunuz birbirinizi neden bir imzadan korkuyorsunuz.
Bir imza atmak intihar etmek mi? İmza olmadan mutluluk olmuyor mu? İmza atmak kölelik mi? oluyor o zaman.
Hayır. Ben yalnız mutluyum. Evlenirsem bu mutluluğun zerresini bulamam. Mecburiyetler, sorumluluklar, özgürlüğümün kısıtlanması, sırtımda kambur, ayağımda bağ. Nasıl mutlu olayım bunlarlar?
şu an ki aklım ve 4 sene öncesi olsaydı kesinlikle evlenmezdim. He ben mutusuzum diye her evlilik böyle demek değil.
mutluluk evlilikte değil tek başına da mutlu olursun doğru kişiyi tanıyarak da adliyeler boşlanmış çiftlerin davalarıyla dolu
Toplum yapımızda iki insan evlenmeli diye bir kural var. Ama mutlu olmak için böyle bir şart yok tabiki...
Evlilik şart değil. Mutlu olmak için iyi insanlarla takılmak şart. Seni anlayan, dinleyen, önemseyen insanlarla birlikte olmalısın.
Anlaşamadığında avukat derdi yok, boşanma süreci yok :)
Ben işin gırgırındayım abla. İsteyen istediğini yapsın.
35 den sonra şart olmak zorunda oluyor
ister istemez dışarı da kalan oyuncu gibi canım canım bakınıyorsun etrafına
Hayır değil. Hatta ince ince düşünmeden tam detaylarını düşünmeden evlenmemek lazım. Her türlü uyuma dikkat edilmeli yoksa mutsuz bir son sizi bekler
Evliliğin mutlulukla alakası yok. Ama içinde bulunduğumuz zaman diliminde evlilerde mutsuz, bekarlar da mutsuz
Biyerden sonra yalnız yaşlanmamak için ve malını paranı çocuguna bırakmak için sanırım şart. Niye yabancılar kuzenler yesin benim paramı
Arap kulturu mutluluk degildir eger istemiyorsan evlenmezsin kendi secimlerinle mutlu olursun ancak
Tabiki değil. Evlilik kesin mutluluk getiren bir şey değil. Bilakis mutsuz ettiği insan da çok.
Bu soruyu soruyorsa bir insan, önüne en büyük mutluluk engelini kendi koymuştur
Mutlu olmanın şartı insanın kendisini sevmesidir, kendini önemsemesidir, mutlu olmayı istemesidir.
Mutlu olmak için evlilik şart değil ancak mutlu olmak için bir hayat arkadaşı şart
Hayir değil hatta
evlilik dogru kisi ile yapilmamissa mutsuzluk getirir
Türkiye'de mutlu olmanın tek yolu, gamsızlık ve bir miktar akli dengeni kaybetmek.
Hayır tabiki. İnsan kendi ile mutlu olmasını bilmeli.
Nikahsiz ooan sey haram oluyor o sebeple bir bereketini de görmezsin.
yabancılar görüyor ama xd
Mutsuzlukta olsa bence şart insan insana her zaman muhtaç
Mutluluğumuzu neden bir insana bağlıyalım ki , kendimiz mutlu olmayı öğrenmeliyiz.
kesinlikle değil. evli değilkende evli gibi hatta daha iyi yaşanabilinir, mutlu olunabilir
Nikâh ne ilack6
nikah işlerine ben bakmıyorum. o işe sanırım diyanet bakıyor
😂ben kiysam
Değil ama birisiyle paylaşmak istiyor insan hayatını
Şarttır yani anemizden babamızdan öyle gördük ama henüz evli değilim kısmet nasip işleri.
Neden şart olsun insan sadece eşiylemi mutlu oluyor
Evlilik mutlu edebilir ama bekar olan mutsuz olacak diye bir şart yok. Kendi kendini üzüyorsun.
Allah hayırlısını versin ama kapıyı açınca bir Güleryüz görmek istiyor insan
mutluluktan ne anladığına bağlı.. mutluluğu nasıl tanımladığına bağlı..
Benim için şart değil çünkü hayatı ve insanları çok iyi tanıyorum
hayır değil tabi ama bi yaştan sonra bekar kalmakta iyi değil ben istiyorum yine kocam olmasını evlenmeyi.
Yalnızlık olmuyor bu hayat çekilmez tek başına ve her kadın gibi ister mutlu huzurlu bir aşk ile yaşam illaki
İllaki dediğin gibi
Değil aslında da işre kendimi evlilik adamı olarak gördüğümden düşünüyorum ileride
Keramet evlilikte olsaydı ana haberlerde öldürülen kadınlar konuşulmazdı.
Kimle evlendiğine bağlı bu durum
Ben şahsen evlendiğimden beri daha mutluyum
Değil. Evli iken sorumluluğun arttığı için daha çok mutsuz oluyorsun
Tebrikler. Evlilik şart değil. Mutluluk ve huzur için
şu an bekarım ama evli olan arkadaşlarım evlenme diyo bende mutluluğu evlilikte olacağını düşünüyorum ama evliler hiç öyle düşünmüyo
Hiç bir şey kalıcı mutluluk vermez. Heves meselesi
Bacı ne yapıyorsun 😃
Soru güncelleme
Bekarlık şart o kesin
Evlilikle mutluluğun alakası yok.
Evlilik öncede mutluysan evet 🤣
Dogru kişi ile evlenilirse evet şart
Evlilik onaylanmış s. kiştir
C. Bukowski
mutluluk ve evlilik 😄😄ne alaka ya?
Hayır hiç değil bence.
asıl mutluluk istiyorsan evlemezsin
Evlenmeden bu zamana kadar mutlu değil miydik?
Kesinlikle şart değil
Mutluluk iÇin evlenmemek şart
Sevdiğinle evlenince şart tabii
Kişiye ve düşünceye göre değişiklik gösterir
Yani insan sevdiği ile evlenmez mi?
Ben ciddi ilişki insanıyım
Şart değil. Evlenmeden de mutlu olabilirsin.
Çok mutlu bir bekarım ❤️
Asıl evli olunca mutsuz oluyor kadın
Değil ama tek başına da mutluluk nereye kadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?