normal mi sizce ablam işini yapıyor diyor
normal
değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Avukatın görevini savunma=koruma, kollama zannedersen tabii ki normal değil. Ancak, hukukta sanığın savunulması ile futbolda kalenin savunulması aynı şey değil. Katil bile olsa her sanığın, hakkındaki (lehindeki ve aleyhindeki) tüm delillerin objektif biçimde değerlendirilerek yargılanma hakkı vardır. Hukukun önceliği, suçluların mutlaka ceza alması değil, masum bir insanın haksızlığa maruz kalarak bir gün bile hapis yatmamasıdır. Ayrıca, suçu delillerle ve mahkemede kesinleşene kadar herkes masum kabul edilir. Mahkemede olması gereken, sanığın suçsuzluğunu ispatlamaya çalışması değil, savcının (veya şikayetçinin) suçun işlendiğini ispatlamasıdır. Bir avukatın taciz veya cinayet sanığının avukatlığını yapması gayet normaldir.
Avukatlık ile Hakimlik arasında sadece sınav ve torpil farkı var...
Bir çok hakim ve savcı, avukat olduktan sonra, sınava girerek yükseliyorlar..
Avukatlık iddia, savunma makamıdır, hakimlik ise yargı ve karar makamı..
Avukatlık da günü gelir bir katilin, günü gelir bir tecavüzcünün günü gelir, vatan haininin savunması yapılır..
Kimi zaman müşteki direk kendisi avukata gider, kimi zaman ise devlet sizi tayin eder..
Bu sebeple avukat eniştenizin yaptığı şey ABEST değil..
İşi neyse onu yapıyor..
Suçu ispatlanana kadar kişi masumdur. Suç kanunun ilkelerinden biri her kişinin mahkeme salonunda kendi hakkını arama hakkıda vardır sonuçta oda görevini yapıyo belki baro atadı sonucunda mesleği hangi mesleği yapmış olursan ol kötü bi şey olduğunda seçici olamazsın çünkü o senin mesleğin yapmak zorundasın
Tabi ki normal. Herkesin bir görevi işi var. Bu işten para kazanıyor insanlar. Avukatlar suçlu olsa bile müvekkiline ceza aldırmamak ya da minimum cezayı aldırmak için para kazanıyorlar, sektörün olayı bu. Çok takılınacak bir konu değil, kendisi öyle düşünmese de para alıyorsa savunmak zorunda.
Cevap
80Cevap
Nasıl hissedip düşündüğünü anlayabiliyorum. Ama avukatlık böyle bi şey ve çok değişken var. Öncelikle o davayı isteğiyle almamış olabilir, cmyk vs gibi yerden gelmişse mecbur bakıyordur. Ikinci olarak o insanın suçlu olduğu kesin değil henuz. Ve kesin bile olsa yine onu savunabilir, çünkü bu işte her zaman haklinin yanında olamıyorsun maalesef. Cezasını indirmek vs içinde uğraşabilr yani adam suçluysa. Avukatlık ıllaki adamların gtunu kurtar demek de değil ki. Hicbisy yapamayadablr sonuç olarak ama savunmasını yaptiysa avukatlığını yapmış olur. Sen bunlara takılma adam suçlu olsa da enişten bu davaya isteğiyle baksa da bunlar anormal değil tatlım. Yani tercih meselesi, adam isimi yapıyorum diye bakıyordur olaya ona hak verdiği anlamina gelmez yani bu.
Belki iftiraya ugramis olabilir tabi ki savunabilir ama baktim kizlarin cogu normal, isini yapiyor demis. Ama bi taciz haberi duysalar dogru mu, yanlis mi bilmeden hemen yargisiz infaz yaparlar. Avukatlik sozde kutsal meslek, olmaz olsun, yasalara gore kilifini bulup ceza aldirmama sanati. Hak, hukuk kimin umrunda.
Masumiyet Karinesi denilen bir olay var. Suçu Mahkeme kararıyla ispat edilene kadar Hukuk önünde herkes masumdur... yani hukuk sistemi olaya bizim gibi bakmıyor. Türkiyede siyasi suçlarda önemsenmeyen yalnızca adi suçlarda önemsenen bir ilke...
Misal Türkiyede polisi ve devleti eleştirirseniz böyle bir ilke yok.
Ama bir banka soyarken polis öldürürseniz bu ilke işliyor.
CMYK'dan geldiğiyse normaldir. Ayrıca yargılama olmamış ve hüküm verilmemiş. İşin aslına bakarsan suçlu sayılmaz. Bir de olay kesin mi değil mi bilinmiyor. Adliye koridorlarında biraz vakit geçirir ve 10-15 davaya bakarsak hiçbir şey gözüktüğü gibi olmuyor.
Herkesin yasal savunma hakkı vardır. Zaten suçu net olan insanlar bile mahkemeye çıkar çünkü yasa böyle direk ceza veremezsin. Avukatın tek görevi seni hapisten korumak değildir, temel insani haklarını da korurlar, hak ettiğinden daha uzun ceza almamanı sağlarlar.
Hukukta suçlama her ne olursa olsun savunma hakkının kutsallığı ilkesi vardır, bu yüzden birisinin o avukatlığı yapması gerekiyor ve yapıyor, o yapmasa baro birisini atayacak, reddedebilir ama birisi kabul etmek zorunda
Tacizle suçlanan suçsuzda olabilir.
Sonuçta avukatlık suçluyu kurtarmak temelli değildir ki bu yanlış bilinir. Suçsuzsa suçsuzluğu kanıtlansın diyedir avukatlık. Suçluysa zaten ne avukat ne hakim, ne de savcı kurtarabilir..
Hukuken herkesin savunulma hakkı vardır adam işini yapıyor yapacak bişey yok mesleği gereği bence yani ayrıca genel olarak davalarda her zmn bı taraf haksız ve yanlışı yapan kişi oluyor böyle değerlendirirsek avukatların çoğu yanlışı savunmuş oluyor yani böyle özel düşünmeye gerek yok bence tabii adamin yaptığı iğrenç bir şey (tacizcinin ) ama yine de hukuken herkesin eşit derecede savunulma hakkı var.
İddia gerçeğe dönüşmeden, henüz iftira statüsündeyken gerçek olarak kabul gören senin gibi düşük zekalı varlığın güttüğü zihniyete kıyasla, ziyadesiyle olağan yavrum..
İyide suçlanan diyor yani belkide masum, suçu ispatlanana kadar yani hüküm verilene kadar herkes masumdur yani bi avukat taciz ya da başka suçlar ile suçlanan birini savunuyorsa yani suç üstü ya da suçun ispatı kesin ve delilli ise tabi ki onu kurtarmaya yönelik savunma yapmak etik değildir ama suçlu bile olsa avukatın görevi gereken cezayı ne az ne de çok yani olması gerektiği kadar almasını sağlamaktır
"cinsel suçlar, yüz kızartıcı suçlar" gibi durumlardan hüküm giymiş birisi avukatlık ruhsatını alamaz veya ruhsatı iptal olur. Ya trollüyorsun ya da beraat etmiştir
Soruyu yanlış anlamışsın. Eniştem tacizden mahkeme görüyor dememiş. Tacizden suçlanan birinin avukatlığını yapıyor yani tacizciyi savunuyor demiş
Mesleği bu fakat eniştem yalana karşıydı bu tür durumlardan hep kaçtı yeri geldi para almadı. Çalışıp hakim oldu yine psikolojisi iyi değil ama en azından adaletli. Hukuk demek adalet demektir ülkemizde bu algı kalktı artık suçluyu avukatı bile savunmamalı cezasını çekmeli! Hukuk mezunu olup o yemini ediyorsa! O zaman yalan olmayacak mesleğinde.
Öncelikle taciz yapan insanları kınıyorum ağzıma binbir tane küfür geliyor ama burası yeri değil. Eniştenin işini yapmak istemesi kadar doğal bir şey yok, o savunduğu kişi zaten suçu tespit edilmiş ise zaten yatacaktır. Enişteye çok yüklenmeyin derim.
Tabiki normal ne demek yani her taciz ile suçlanan insanlar gerçekten tacız mi etmiş oluyor? Belki iftira var belki yalan zaten günümüzde moda oldu işine geldiği zaman taciz etti desin tamam
avukatlık mesleğinden ve genel olarak avukatlardan tiksinme sebebim bu zaten
suçluyu savunuyorlar ve işimi yapıyorum diyerek bir de kendilerini savunuyorlar mis gibi ya, pes doğrusu.
mesleği gereği yapıyordur.. ben avukat olamazdim kesinlikle inanmadığım hiç bir şeyi savunmuyorum deyip bırakır meslekten olurdum 🤦
Duruma göre değişir, gerçekten tacizde bulunmuş mu falan filan AMA "sadece işini yapıyor" dünyanın en iğrenç bahanelerinden biri olabilir.
herkes düzgün işlerde çalışsaydı
ne genelevler olurdu ne pavyonlarda konsamatris
ne avukata ihtiyaç duyardık ne hakime savcıya
Görevini yapması normaldir belki ama vicdanen masum olmadığına inanıp avukatlığını yapıyorsa normal değildir.
Taciz ile suçlanan ise savunması normaldir. Suçu sabitlendikten sonra cezada indirim yaptırmaya çalışması normal değildir.
Normal, bu onun işi. Ama önemli olan işini ne kadar etik, ne kadar doğru yaptığı. Delil karartmadan, adil bir savunucu mu?
Normal
Çünkü avukatların ekseriyetinin adalet duygusu yok
Tek İlahları para
Yeter ki parasını bulsunlar
Katili bile savunuyorlar
para icin cem garioglunun bile avukatligini yapan paranın kulu olmuş erkek musvetteleri var o ne ki? 🙂
Eh biliyorsunki cinayet zanlısının bile avukatı var. hangi tarafın delilleri ve açıklamaları gerçekse o taraf haklı çıkar zaten
Enişten olmasa bir başkası olacak , hiç olmadı devlet kendisi tutuyor zaten ha enişten ha başka birinin enistesi🙄🙏 hata enistende değil hata düzende
O kişi gerçekten taciz etmediyse normal. Ettiyse bile avukat her türlü işe bakar.
Haksız bir davayı savunmak haram, kim ne derse desin...
Elbette normal..
Ama bu soru bence normal bir zihnin ürünü degil.
Taviz iftirası atılmış birisi olarak söylüyorum
Bu konularda neyin ne olduğu belli olmaz
Tacizle suçlanan diyorsun suçlu değil onun için normal
degil tabi ki de avukatin gorevi her seyi savunmak degil dogru olani savunmaktir
Nerden biliyosun iftira atilmadigini
@Fakiramagururlugenc soruyu yanlis algilamisim taciz ettigini ispatlanan insani savundugunu anladim
Olabilir :) bazı gerçekler sonradan çıkıyor biliyorsun 🤞
Normal. Yani baro atadı belki de? Formalite gereği yapılır yani.
Adam işini yapıyor sonuçta.
O olmazsa başkası yapacak ne de olsa.
Dün bir söz gördüm o geldi aklıma "sen haklısın musa ama karnımızı firavun doyuruyor."
Enişteni en iyi ablan tanır. Bu konulardaki görüşü nedir
Mesleği bu ve suçlanan her insan yüz de yüz suçlu diye bir şey yok
Mantık olarak işini yapıyor, fakat fikir ve vicdan olarak tabiki normal değil.
Bir tacizcinin avukatlıgıni yapan insanım demesin ×
Normal cunku kim olurss olsun yamak zorunda diye kanun var zate
Benim ablam da avukat, kabul etmiyor. Tercih meselesi
@ElleBella E tabii ofisine gelen kişinin davasını alıp almamakla özgür, sadece CMK denilen bir olay var devletin prosedür olarak görevlendirdiği avukat gibi, orada zorunlu
Çünkü o avukat ve eğer devlet himayesindeyse bu çok normal eğer değilse de bilemiyorum
normal... işini yapıyor.. doğru yapıyor diyen yokki sonuçta...
Çoğu avukat isemesede bu davaları almak zorunda kalbiliyor. devlet yoluyla baro yoluyla vs
Avukatın işi o yeri gelecek suçlu savunacak yeri gelecek suçsuz birini yani
Yani tamamen normal sonuçta avukatlık böyle bir şey senin müvekkilin cinayetle bile suçlansa sen gerçeğin ne olduğunu bilmiyorsan delillere göre savunacaksın
Suçlu olsun veya olmasın herkesin savunulması bir haktır. Kanunlar böyledir.
O zaman ben de sana parmak sokayım beni de savunsunlar
Kanun böyle, hiçbir avukat seni savunmak istemese bile devlet bir avukat zorunlu olarak verecek. Ama bu senin cezanı çekmeyeceğin anlamına gelmez tabi adalet sistemi boktan değilse.
Düzen saçma
Adalet sistemi bozuk doğru ama savunulma hakkı da yaşama hakkı gibi, müdahale edilemez. Çünkü belki suçlanan adam masum ve savunulmazsa masum bir adam ceza alacak.
Masum olma ihtimali çok düşük. Ayrica sağlam bir avukat suçlu olanı da kurtarır.
Masum olma ihtimali düşük diye direkt adamı aşmakta doğru değil, yeterince kanıt varsa avukat istediği kadar sağlam olsun işe yaramaz.
Bence işini yapıyor taciz ile suçlanıp suçsuz olan yokmu
Herkesin savunma hakkı vardır ama yargı makamı kararı verecek mekandır suçlu suçsuz
Şuçlanan deniyor daha şuçu kesinse yatar
Malum şimdikiler iftira atmaya pek hevesli...
mesleğine göre normal ama etik olarak bakarsan normal değil.
işte bu yüzden avukatlık mesleğini sevmem :)
Avukatlık böyle suçluyu da haksizi da savunursun istese yapmaz orası öyle ama mesleği bu yapacak bi şey yok anormal bir durum da yok.
Şeytanın avukatı filmi geldi aklıma , o kişinin tacizci olduğu kesin mi , bazen doğru bilinen yanlış olabilir, eger cidden adan suçlu ise ve ablanin kocasi para için o adami savunuyorsa sözün bittiği yerdir benim icin
Mesleği bu haksızı bile sonuna kadar savunmak o alacağı paraya bakar dışarda dolaşan bi sapık fazla olsun nolucakki
O ne demek
Yüzüne tükürmek istedim. Ben de tacizcimin avukatının yüzüne tükürecektim de hakimler vardı.
Nasıl taciz etti gerçekten mi
Gerçekten mi derken? Yok masuscuktan şaka mı yapıyorsun? Mahkeme oldu avukat karşımfaydı diyorum sen nasıl taciz etti diyorsun
Nasıl ve nerde taciz etti
Bu seni neden bu kadar ilgilendiriyor?
Benide ediyorlar ondan yani
E git şikayet et polise sonra dava açılsın
Ya göz kırpıyor biraz elleme
Sen kız mısın gerçekten biraz da elleme ne hajskd
Dünyanın en büyük suçu değil mi senin gözünde? Şu medya yok mu?
yapabilir tabi ki senin istediğini mi yapması lazm mk
Taciz ile suçlanan ise savunması normaldir. Çünkü suçu sabit değil.
Tabiii mesleği bu ama hangi dosyayı hangi davayı seçiceği onun elinde değil mi ben bu dosyayı seçmezdim.
Suçlanan diyorsun. Belki suçsuz? Avukatlıkta ayrım yok.
Hukuk faküktesinde verilen ilk ders herkesin savunulma hakkı olduğudur adamın işi bu, vicdan noktasını bilemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?