Biliyorsunuz Ben yakın zamanda da burada bir buna benzer bir soru sormuştum benim tanıdığım Temmuz ayında evlendi evlendikten sonra ailesinden tamamen uzaklaştı, tabiri caizse hanım köylü oldu desek yeridir. Evimiz 5 dakikalık mesafede olmasına rağmen bir günden bir güne kendi başına gelip bir hal hatır soramıyor kuyruk gibi hanımı peşinde geliyor, Üstelik hiçbir şeylerine karışma dığımız halde hanımı yani biz kendi aramızda daha iyiyiz kimse olmadan gibilerinden laf çarpıtıyor. Düşünün ki bu tanıdığım insan sadece işe gittiği zaman annesini babasını arayabiliyor onun dışında hanımının yanında kolay kolay tek başına arayıp bir şey konuşamıyor devamlı yalan söylüyor iki taraflı oynuyor bize başka konuşuyor hanımına başka konuşuyor gerçekten ben bazı insanları anlamıyorum yani ne olursa olsun insan bence ailesini atmaması gerekiyor, bir de şöyle bir durum var bu evlenen kişinin oturduğu ev babasının üstüne yani her şeyi fazlasıyla babası yaptı kız tarafı hiçbir şey yapmadı aldıkları 2-3 tane çeyiz O da tabak çanak ev deseniz borç 0 borçla evlendiler ama şimdi fesatlık üstüne fesatlık olarak adam tamamen ailesinden uzaklaşmış durumda, aslında aile durumun farkında ama evladını kırmamak için yani ne yaparsa yapsın kendisi bilir u saatten sonra madem bunu seçti Bu hayatı da kendisi yaşayacak ama ileride çok pişman olur düşüncesiyle çok fazla da karışmak istemiyoruz. Ama şunu da farkındayız evlenen O şahıs yani benim abim eskisi gibi değil. Tamam hanımına değer vermesini demiyoruz kıymet vermesini demiyoruz ama bacağının arasına bu kadar gizlenmesini de doğru bulmuyoruz katılırsınız katılamazsınız Üstelik sırf korkusundan bazı yalanlarada başvurması kabul edilebilir bir şey değil. Üstelik onları karışan yok evine giden yok gelen yok bizim Alanya'da yazdığımız var oraya gidiyoruz ama bir olay olduğu zaman her zaman için biz suçlu oluyoruz Özellikle annem suçlu oluyor bu yüzden annem aramıyor konuşmuyor arasına mesafe koydu biz de aynı şekilde öyle oldu yani, tamam bir insan hanımını sevebilir ama hanımı için ailesinden vazgeçmesini hiçbir şekilde doğru bulmam. Resmen vazgeçme demeyelim de uzaklaşma oldu diyelim.Üstelik bu sıfır borçsuz evlendikleri halde evde oturdukları halde, kapıda iki tane araba var bir tanesini verelim gözüyle bakıyorlar onu da kullandıkları zaman iyi ama aldığımız zaman sizden kötüsü olmuyor. Bir de düşünün ki bir gelin kayınvalidesinin karşısına geçip oğlun yatakta çok benden çok memnun bu kelimeyi bir insan nasıl kullanabilir anlam veremiyorum ya annem gerçekten çok kızmış durumda, gerçekten bunların sayesinde evliliğin bir kez daha boş bir şey olduğunu anladım.
Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! Şimdi sorunu daha çok üye görecek. Üstelik, 4 Xper daha kazandın! Tebrikler! Teşekkür ederim @brandygirl
Evlilik sonrası bir erkek kendi ailesinden neden uzaklaşır?
soru o kadar beni anlatyor ki Alanya da yazlık diyene kadar acaba esimin kardesi mi diye dusundum...
Eşim ailesinden kendi uzaklaşıyor çünkü ev verdik, arabayı ortak kullanyoruz herseyi bize danışarak yapacaksın şeklinde baskı yapyorlar eve girip çıkarken dahi hesap veriyorz 30 yaşında evli bireyler olarak velhasıl böyle biz en doğrusunu biliriz diye evli adama çocuk muammelesi yapınca oda artık kendi evinde sessiz sakin kendi düzenimizi bu şekilde kapris çekmeye yeğliyor ama bunun sorumlusu ben gösteriliyorum halbuki ki kimse eşinin yanında hor görülmek istenmez ki ben zorla götürüyorum ki bizi görünce suratlar hemen asılıyor , kelimeler yarım kalıyor bariz bir şekilde arkanızdan konuşuyoruz siz gelince susuyoruz temasının sessiz gerginliği işe geçiyor her sefer konuşulunca laf sokmalar havada uçuşuyor genede saygımdan bişey demiyorum ama kocamın gerçekten zoruna gidiyor... Bilmiyorum sizin durumunuzu ama ben aynı şartlar altında abin ve yengenin ne hissedebişiceğini bu şekilde anlamanı istediğim için anlattım hiç bişey tek taraflı değildir. Aman gelin istemiyor demek yerine neden istemiyor bunu anlamak gerekiyor kendi payına düşeni kayırmadan...
Benim kayınvalidem habire "eşinin yemekleri mi , benim yemeklerin mi?"diye soruyor Emre " eşimim yemekleri" dediğinde " iyi yiyip gelirsin" diye trip atıyor belki basit bir cümle ama herkesin hoş larşılayacağı bir tavır değil mesela kötü biri değil ben alınmıyorum ama bariz bir şekilde oğlunu kıskandığını biliyorum ama o anne ve ben eşiyim aynı olamayız abininde artık kendi düzeni var aynı olması size vakit daha az vakit ayırması çok normal ama bu şeklide huzursuzluk naz , kapris çekerek kendi evliliğini de mutsuz etmek istememesi çok normal... Her şeyi geline yıkmadan önce acaba "Neden"derseniz sorun kalmaz...
İşte sen kendine göre yorum yapıyorsun çünkü size karşı bir saygı sevgi yok ama bunun durumu öyle değil, herkes arkadaş gibi davranıyor bizim ailemizden görüyoruz ama hep bir fesatlık duygusu içinde yaşıyordu. Borçsuz evlendi evi ayrı Bizim evde olmayan eşya var biz uzun zamandır yazlıkta kalıyoruz karışan yok annem desen arkadaş gibi düşünsene ağabeyimle annem konuşurken konuştuklarını dinlemek için konferans görüşmesi yaptırıyor benim ağabeyim de yapıyor. Yani kızın her konuşması hareketinin altında bir fesatlık var. Ama senin için üzüldüm. 🙁
Bunu arkadaşça sorabilirsin neden konferansa alıyorsun bir sorun mu var diye konuşmayı denemelisiniz eğer sorunun karşıdan olduğunu düşünüyorsanız kibar bir dille nedenini sormak en doğal hakkınız...
Yazdıklarını hayretle okudum. Öncelikle Aile ve sana teşekkür ederim belli ki anlayışlı insanlarsınız. Abinizin sizden vazgeçmesi tabiki doğru değil. O son satırlarda gelin hanımın kurduğu cümle beni şok etti. Sizin gibi bir aileye sahip ve hala terbiyesizlik yapıyor ya pes.
Sana kısaca bir örnek vereyim. Benim kayınvalidem bizim evimizi dağıttı sırf canı öyle istedi diye. Eşimde itiraz etmedi. Ben hiç ses etmedim olsun onlarda ailem dedim birlikte oturmaya başladık. Kadın gece kapı deliğinden bizi izliyormuş. Sabah odamıza giriyor biz uyanmadan. Hatta oğlunun yanında banyodan çıkıp sadece havlu ile duran karaktersiz bir insan. Ogluna dövdürdü doymadı, sövdürdü doymadı. Bu arada bu örnekler minimal derecede. Çok şeyler var da yazacak insanın içi almıyor. Ben hep kendi ayaklarının üstünde duran bir kadındım. 3 sene sabrettim çektim kapıyı çıktım. Gelen gelir gelmeyen kendi bilir. şu an Eşim annesinin dizinin dibinde. Annesi diyormuş ki seni sevse gelirdi. Seven her eziyete katlanır. Akıllı oğluda annem haklı diyor. Benim Eşime son sözüm sen bu kafayla bir degil bin defa yuva kursan ne fayda.
Uzun lafın kısası aile kurmak hassasiyet ister. Dengeyi kurmak gerek özenle. Ne Gelinin/ Damadın lafı ile Kayınvalideye zulum etmek doğru , nede Kayınvalidenin bir sözü ile Eşe zulm etmek. Kul hakkını daima gözetmek gerek.
Hakkınızı helal edin uzun uzun yazdım yordum sizleri belkide.
Maşallah Allah razı olsun çok güzel yazmışsın Bende teşekkür ederim, gerçekten durumuna çok üzüldüm ama işte hayatta böyle şeyler oluyor ve bazı insanlara rahatlık batıyor. Bizimkisi de böyle rahat batıyor karışan yok evi ayrı kira derdi yok zaten biz Alanya'da yazlığımız var oraya geldik görümce yok kayın yok ama işte kendi kendine hep Bir sorun çıkarma peşinde, işte annemden uzak tutmak benden uzak tutmak çabası içinde, Kendi tarafına çekmeye çalışıyor. Kimi insan bulur nankörlük yapar senin gibi güzel insanlarda eziyet çeker. Şu anda ayrıldınız mı?
Ben evimi ayırdım sonucu bekliyorum. Umarım akıllanır ve yuvasına sahip çıkar. Telefonla konuşma konusuna değinmişsin. Kayınvalidem beni eşime dövdürdü karın telefonumu açmıyor diye. Ben tabi kayınvalidem gibi yapmadım. Ertesi gece Kayınvalidemin Anne ve babasını (yani onun kayınvalide ve kayınpederini) misafir ettim. Yüzümü mosmor görünce büyük baba çok öfkelendi. Kayınvalidem onada aynı yalanı söyledi. Bende iftira oldugunu ispatladım açtım hattın arama dökümlerini toplam 500 dakikanın 420 dakikası kendisi ile konuşulmuş. Yavaş yavaş herkes anladı kim neymiş nasıl iftira etmiş. Eşimin baba tarafı beni çok sever boşansanız bile bizim kızımızsın derler.
Anladım gerçekten çok üzücü şeyler yaşamışsın ama işte insanoğlu nankör kıymet bilmiyorlar çoğu bunun böyle bir durumu da yok şimdi annemde aramıyor da sormuyorda uzak duruyor
Siz Rabbime bırakın o bilir herşeyin doğrusunu. Aileyi ziyaret etmek Sıla-i Rahimdir. Bunu bilmek ve uygulamak gerekir. Allah yardımcınız olsun Kardeşim.
Kayınvalidesine mahremini niye anlatıyor gelininiz? Anlatmasını gerektirecek ne olabilir? Edepsizlik bu, kendinden büyük bir kişiye yatak olayını ne diye anlatır? Kişi mahremini kimseye anlatmamalı. orada yaşanılanlar eşler arasında kalmalı.. İki arabanız varsa sizde kalsın, abinize vermeyin, kendi emeğiyle alsın o arabayı da.. Gereken her şeyi ailesi fazlasıyla yaptı zaten, gelin hanım sizinle görüşmek istemeyebilir ama eşine yani abine karışamaz.. Buna hakkı yok, abinizi kendi haline bırakmakla doğru olanı yapıyorsunuz.. Kendi anlasın her şeyi, en nihayetinde anlar ana gibi yar olmadığını.. Tabiki esas ailesi eşidir ama ana, baba, kardeş atılmaz. Aslında sizi atmadı da, gizli gizli arıyor. Ama bu konuda eşine resti çekmeli "sen görüşmek zorunda değilsin ama ben annemle görüşürüm, benim irademe karışma, ben sana karışıyor muyum. Onlar benim hayatımda olan insanlar, bugünlere onlar sayesinde geldim, buna karışma" demeli, diyebilmeli.. Allah'tan ev babanın üstüne, ya abinin üstüne olsa o ev? Aman Allah korusun bu kız o evi de alır elinizden.. Tapuyu kesinlikle baban abine vermesin..
Zaten kesinlikle onun adına vermez babam hatta bunun konusu bile geçti, işte onun adına neden olmadı falan diye, gerçi biz şu anda Alanya'da yazlığımız var oraya geldik annemde baya bir aramadı kendileri aradı sonunda, yani kız hep bir düşünce fesatlık duygusu içinde ona karışan yok görümcesi Yok elti yok ben dersen abi gibi davranıyorum ama kız hep olur olmadık olay çıkartıyor. Bugün konuştuk ama işte zamanla düzelir inşallah.
Katılıyorum aile her zaman herşeyden daha önemli benim için bilmiyorum bazı insanlar karı görünce nasıl böyle anne baba unutuyor ve tersi de kızlar da erkek bulunca nasıl oluyor da aileyi değil de ona önem veriyor daha fazla ben bu dünyayı bir türlü herkes gibi anlam veremiyorum benim için aile ve çocuklar daha önemli bu da var tabi anne ve çocuk arasında bir şey seç derseniz yine de benim kafam başka çalıyor çoğu insan gibi değil yani herkes çocuğum der ben annem derim tabiki çocuklarımı çok ama çok seviyorum onlar için ölürüm ama çocuklar ve annem arasında ölüm kalım meselesi olmuş olsa annem daha önde çünkü çocuk her zaman yaparim ama asla annemi yeniden yapamam bilmiyorum her bir insanın beyni farklı çalışıyor benli ben yalnıç düşünüyorum ama işte bu benim işte böyle de kalırım.
Soruyu yalan yok okumadım başlığa göre değerlendirme yaparsak kadının aile tarafından uzaklaşması aynı ölçüde gelişmez aksine artar kız evi naz evi Kızlarını verdiler diye her şey bitti sayılmaz ama erkek zaten olgunlaşma evresine girip okulları okuyup veya okumayıp iş hayatına atılmaya başladıktan sonra zaten ailesi ile bağlarının kuvveti azalmaya başlamıştır.
Özgürlük daha çoktur erkek için kızlar ne yaparsa yapsın hep bir tanedir ailesine daha düşkündür ailesi de ona sonuçta o da bir anne olacak bir evlat dünyaya getirecektir. Her anında ailesinin desteğine ihtiyacı olacaktır.
Ama erkeğe verilecek tavsiye azdır ailesinden çok eşine kendi evine daha yakındır. Yeni bir hayat doğuyor gelişiyordur artık.
Bu olanlar her evlilikte olacak gibi bakmamak gerekiyor biraz bu erkeğin kişiliğine de bakıyor.
Çoğu kadın bu durumu şöyle yaşıyor erkek evleniyor ama annesinin koynunda ayrılmıyor. Belki o kadın da böyle bir olaya şahit olmuştur ve erkeğini daha çok kendine bağlamak istiyordur.
burada erkeğin yetiştirilme tarzı ve kadının yetiştirilme tarzı ile alakalı bir sorun olabilir. Çift terapisine gitmeli ve erkek bu durumdan sıkılmadan bir an önce olayları çift halinde kontrol altına almalılar.
Erkeğin artk ailesi karısı anne baba 2. Aile oluyor on ujn için. Sadece erkek için geçerli değil bu dedigim kadın için de geçerli. Artk anne babalar 2. Aile oluyor eş 1. Aile ona göre davranmalı taraflarda
Anne babanın yanına hc gitmick umursamayacak demiyorum ama öncelik eşin olmalı. Detaylı yazıyı okudum yorumdan sonra anne babalarla belki bir sorun yaşandı sonuçta kendi içlerini kimsenin bilemeyiz dmi. Durduk yere kmse kimseye tavır da almaz araya mesafe de koymaz şizofren dglse tbi
Yani evet ufak tefek sorunlar oldu olmadı demiyorum ama yaşadığımız Bu sorunlar genelde kız tarafından kaynaklı yani ailesinden demiyorum kızın kendisinden kaynaklı adamın geçmişte nişan atmasından dolayı çeşitli saplantılar ve arayışlar içerisine girmesi surat yapması tavırlar alması bunun yanında abuk subuk şeyleri sorun yaparak kavga çıkarması aslında en büyük neden bunlar bir de tabii ki dediğim gibi kayınvalidesinin yanında tutup da oğlun benden yatakta çok memnun gibi kelimeler kullanması hoş bir durum değil
Okurken tepemin tası attı😤 aynı duruma bizzat kendim şahit oldum. Bu tür huzursuzluk çıkaran insanlar kessinlikle hastalıklı kişilerdir. Uzak durmak gerek.
Sebep genel olarak şu aşırı derecede kıskanç yani hastanede çalıştığı insanı kıskanıyor eskiden nişan attı onu kafaya takıyor hatta hastanenin telefonundan aramış yani hastalıklı bir insan olduğu için insanlar da ona biraz akıl vermeye çalışıyor şöyle yap böyle yap diyerek işine gelmiyor
Artık kendisine ait bir yuvası, hayalleri ve planları avrdır. Doğal olan budur. Herkes kendi yuvasına odaklanır ve ara ara diğer yuvayla irtibata geçer.
Bu sadece eşine aşırı değer verdiği için değil Eğer Bekar iken ailesinde mutsuz ise ve evlendiği kadın ile kendisini mükemmel bir şekilde tamamlayabiliyorsa, bunlarda çok önemli bir sebeptir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla benim bildiğim örnek bir eş hem eşini hem ailesini dengede tutmayı bilecek tabiki eşi de ona ayak uydurmayi bilmesi lazim
Ben oyle dusunmuyorum. Genelde bir erkek ailesine giderken esini goturmedigi zmn laf edilir aa karin bize gelmeye tenezzul etmiyor mu falan diye. Muhtemelen millet yanlis anlamasin diye esini de getiriyor ayrica adamin yol arkadasi tabiki birlikte gelip gidecekler hem daha yeni evlilermis her yere birlikte gitmeleri cok normal.
Kardeşim bu dünyada insan Allah akıl fikir ve irade vermiş bazı şeyleri kendi düşünmesi lazım bundan dolayı onun bunun söylemesiyle olacaksa hiç evlenmemek daha iyiydi
Gerçekten çok saçma. Bir erkek hem evi ile hem ailesi ile arasını bulup ona göre davranmalı ne ana kuzusu olacak ne hanım köylü arası olmalı diye düşünüyorum
Ya belki kendisi aramak istemiyor Allah allah evli insanları rahat bırakın ya artık Benim ablam evlendiğinden beri doğru düzgün telefonda bile konuşmadım takmıyorum. Mutlu olsun yuvasında diyorum. Bu erkekler yuva yıkıyor yemin ederim
Ya boş boş konuşmayın biz her dakika arasın demiyoruz zaten biz yazlıkta kalıyoruz onlar Ankara 'da ama kız tutuyor annemle konuşurken bile ne konuşuyorsunuz diyor
Dostum ben senin sorunların da daha önce de karşı karşıya kaldım sizde o gelin olduğun sürece aranızdaki huzursuzluk hiçbir zaman bitmez Çünkü evlendirdiği niz insan normal bir insan değil
Turk toplumundaki bu evlilik sorununu anlamiyorum iki insan aile kurmus niye darliyorsunuz ki yok bize gelmiyorlar yok hanimkoylu oldu yok bilmem ne... olayi oyle bir anlatmissin ki gercekten insan abidine sahis diye hitap eder mi...