Türk kızlarının kendini adeta bir satilik mal gibi görüp bakireligi ederlerini arttiran birşey gibi gormeleri ne zaman son bulacak?
Cevabın nedir?
Ben senin ne demek istediğini iyi anladım merak etme.
Şimdi buraya herkes bakirelik nedir diye dökülürler , çok tepki alırsın çünkü beyinlerindeki algı başka.
Mesele ne zevk ne de aşk meselesi.
Lafların doğrudur birileriyle birlikte olmak , sevişmek veya başka türlüsü hiç önemli değil bunu karşıdaki insanın hayat standartları nedir ne değildir diyerek ölçerek kendilerini onlara yanaştırıyorlar.
Bunda 10 kuruş varmış koklatayım , şunda 20 kuruş var baktırayım , diğerinde 100 kuruş varmış e takılayım ozaman daha ne gibisinden.
Sonrada gelip insanlık şudur budur diye laf ederler.
Burada bakireliğin kaybedilmesinden veya başka birşeyde bahsetmiyorum , konu kendini mal edenlere.
Buradaki ince çizgi çok önemli anlarlar umarım.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTurkiye cinsellikte malesef dunyanin afrikasi konumunda, cehalet ne zman biter erkek yaptimi sani sohreti olmaktan vazgecilip kadinlarada ayni hak sunulmadigi taktirde son bulmaz :( o yuzden turkiyede kadin erkek esitligine ben inanmiyorum, erkekler islerini gorurken hicbi sorun yok ama evlenirken sen bakire deilsn demek yanlis o zman erkek erkekligini bilicek ve bekaretini koruycak sonra kadinanda aynisi bekliycek, allahtan 8 yildir americada yasioem herkezin herkeze saygisi var...
20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılBu eril fikir yapisidir aslinda. Kadinlarin da erkeklerin de ederi olmaz, çirkin betimlemelerdir bunlar. Her kültürün kendine ait bazı tabuları vardır. Bu tabular genellikle kadını kısıtlayan, erkeği yucelten ata-erkil sistemden beslenir ki bahsini ettiğin mantalite de oradan dogar. Toplumsal değer yargıları icinde kimlik ve sayginlik kazanmaya calisan kadınlar bu tabuları tasiyabilirler. Bunun icin onlara kizmanin anlamsiz oldugunu dusunuyorum. Kendi hemcinslerini elestirmek yerine, kadınlara bir zar çapından bakan erkeklere gönderme yapman daha isabetli olurdu.
113 Yorumla
Soran+1 yılErkeklere yeterince gonderme yaptim ikk defa kadinlari elestirecek birsey soyledim. Toplumsal deger yagilari icinde kimlik ve sayginlik kazanmaya çalışan kadinlar ne tasiyabilir? Ne tabusu anlamadim?
- +1 yıl
Bazı insanlar cinselliği tabulastirabiliyor. Anlasilmayacak bir sey yok bunda. Ezberletilmis kadin ve erkek tanimlamalari vardir. (Sitede bile gorebilirsin bir kadin veya erkegin nasil olmasi gerektigi ile ilgili sorulari) Genel ahlak kurallari da yasadigin toplumda sana ezberletilir. Ancak genel ahlakta erkeğin domdom kurşunları çok önem tasimasa da kadının kesinlikle emniyeti kapalı olmalıdır ya da susturuculu olmalıdır (Olayi izah etmek bile rahatsiz edici) Bir kadın bir erkeğe "ait" olmalidir bu cerceveye gore; ama erkeğin çok eşli olmasi durumu normal karşılanmaktadır. Elestirecek oldun mu hemen Darwin'e ya da Freud'a cevirir konuyu entellektüel olanları ama feodalite kokuları yine burnuna gelmektedir.
Kadın kendi doğasını kesfettikce (Bilimsel açıdan ele alırsak) ezberleri yavas yavas bozulmaya başlar ve yasamaya baslar.
Soran+1 yılBravo cok güzel tasvir etmişsiniz ama bu sitede bu soylediklerinizi anlayacak kişiler bir elinizin parmak sayisini geçmez :)
- +1 yıl
Namus bekçilerini ciddiye almana gerek yok. Herkes kendi çıtası kadar konuşur. Onların mantık hatasina gül geç: Herhangi sosyal baskı altinda olmadığı halde, cinsellik tabularindan bagimsiz, ve tum bunlara rağmen seçici bir kadın/erkek bulunca onlarin da ezberi bozuluyor ;) Insanlar guvenebilmek istiyor aslında. "Ellerimden uçup gitmesin" diyor. Kadin bir baska deneyimi olmadiginda erkegini kiyaslayamaz, bunu koz olarak kullanmayi tercih ediyorlar. Tamamiyle yetersizlik korkusu. Hayat sadece cinsellikten ibaret degil ki arkadaş! Evlenmelik/eğlenmelik gibi iğrenç kiyaslamalari kendilerine dursun, iki mutlulugu da bir arada yasayabilecekleri bir kadin gördüklerinde kapilir giderler. Bu kadinlar icin de gecerli.
- +1 yıl
Telefondan yaziyorum. Yazim hatalarim icin kusura bakmayin ^^
- +1 yıl
"Bravo cok güzel tasvir etmişsiniz ama bu sitede bu soylediklerinizi anlayacak kişiler bir elinizin parmak sayisini geçmez :) " yorumunu yeni gördüm :)
Kimin beni anlayıp alamayacağı umrumda değil. Fikir yapıları bir başkasının hayatına müdahil olmadığı sürece sıkıntı yok. Senin anlaman önemliydi tabi bir de, ben seninle muhatap oluyorum şu an :)
Soran+1 yılTeşekkürler ama ben kişisel konuşmadim gercekten kendimi o kesimin bulunduğu topluluga dahil etmiyorum zaten. Ama değişim sart bazi kafalarda ampul yanmasini istiyorum kadinlarin bu olguyu öne surmelerini asagilayici buluyorum.. o kadar yoksa benim bu siteden başka halka karıştigim bir ortam yok.
- +1 yıl
:) Zorunluluk varsa doğada, elbet bir şeyler değişecektir. Kadınların kendi ayakları üzerinde bir erkeğe bağlı kalmadan durmaya başladığını ve haklarını aramaya başladıkları bir cagdayiz artık. Bağnazlar her türlü sıfat yakistirir, çok da fifi! ;)
- +1 yıl
Yahu çok yazim hatasi yapiyorum telefondan yazinca :( edit secenegi de yok.
(Kadınların -bir erkeğe bağlı kalmadan- kendi ayakları üzerinde durmaya ve haklarını aramaya başladıkları bir cağdayiz artık*)
Soran+1 yıl:) Aynen degisim kacinilmaz. En iyi cevap yapmasaydim keşke beni anladığın ve bu kadar güzel bir aciklama yaptigin icin teşekkürler :)
- +1 yıl
Rica ederim ^^ Mutlu olmaya bak. İnsanları kafana takma fazla, yorulursun.
Soran+1 yılÖyle yapmaya çalışıyorum :) size de mutluluklar ^^
- +1 yıl
Merci ^^
+1 yılErkeklerin düşünce yapısı düzeldiği zaman. Ne diyorlar "Bakire olmayan kızla evlenmem." Ama bu kız evlenmek istiyor, ne bileyim bu onun hayali falan filan. Bu yüzden kendini tabiri caizse hediye paketi gibi saklıyor.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
26Cevap
Tam olarak istediğin nedir? Evlenene kadar istediğin gibi gezip tozmak, istediğin kişiyle yatıp kallkmak mı?
412 Yorumla
Soran+1 yılHayir tabiki eşitlik sadece
Soran+1 yılHaram ama erkekler kendine müstahak görüyor o zaman bu görüşü düzeltelim
Soran+1 yılDini bakış açısı farkli geleneksel bakış açısı farkli malesef toplumda erkeklerin pavyona gidip eglenmesi icki icmesi normal görülup kadinlarin o ortamda çalışması yadirgansa da dinimize göre her iki cinsin de o ortamda bulunmasi yadirganir bu bakimdan keşke dinimize göre yasasak diyorum..
- +1 yıl
Bizene o şekilde yaşayamayı normal görenlerden? Bende o şekilde yaşayanlara cahil gözüyle bakıyorum. Var mı onlar için bir zararı ya da karı? Sen boşver onu bunu. Efendi efendi yaşa, namusunu koru. Kim ne yaparsa yapsın, ne günah işlerlse işlesin. Herkes kendi bacağından asılır. Ha böyle diyede insanları doğruya teşvik etmekten de kaçınma. Doğrusunu, hak olanı söyle dostlarına, eşine, akrabana, arkadaşına. Ha anlarlar ha anlamazlar.
Soran+1 yılbir avukat olarak diyorumki keşke şeriat gelse de rahatlasak..
Soran+1 yılYoksa beb kafayi yicem bu kaostan kurtulmak istiyorum..
Soran+1 yılBize ogretilenler gördüklerim yaşadıklarım hepsi birbirine girdi yani tam bir çıkmaz.. ya adam gibi seriat gelsin ona göre yonetelim ya da birakalim b*k yoluna gitsin artik ne diyim...
+1 yılne yazıkki düzelemeyecek. bakirlikle bekaretler seksle cinsellikle bu kdr tırsan bu kdr öcü gören sanki seks yapmış olsa ölecek sanki cinsellik dünyanın en ayıbı sanki bekareti gitse böbreği çalınmış gibi olacak bu zekayla bizden hiç bir halt olmaz ki olmayacakta şeriatta yaklaşıyor sağolsun iyice sçck. bizim yerimiz avrupa amerika
10 Yorumlavalla eder midir gider mi bilmem, aile terbiyesi aldiysan bir gun onun bir gun onun altinda olupta eline birsey gecmiycegini bil. hadi bilgini arttiriyim; herkes istedigi sekilde, istedigi dusunceyi de korudugu seyi de savunur hani bildin mi dedigin ozgurluk bu olsa gerek cunku:) yorma boyle seylerle kendini, napmak istiyosan yapabilirsin. ozgurce dusuncesini savunan birinden karsi tarafa ne isyan edisi bu boyle:)
15 Yorumla
Soran+1 yılAltina yatmak ne demek arkadaşım sen önce şu uslubunu duzelt mahalle agzindan kurtul. Bekaret cok özel bişeydir bana gore de evlenen kadar korunmasi gerekir fakat bunu ifsay etmenin anlami yok oni diyorum bu kadar özel bisey basitlestirilmemeli. Bak resimdeki sensen benden oldukça küçük cok tatli bir kizsin. sen de kadin haklarini savun biraz bir kizi bakireliginden dolayi satilik bir mal gibi gorenlere layik görme
Soran+1 yılBu yakistirmayi kendilerine layik gorenler var sen niye aliniyosunki o zamn kendini satilik bir mal gibi gormuyosan alinma. Bu toplumda hep beraber yasiyosak benim de bu rahatsizligi dile getirmem kadar normal bisey olamaz onlari kinanamam kadar da normal bosey olamaz.. onlara karismak derken gidipde agizlarini tikamiyorum tatlim senin benim bu dusuncemi dile getrmemden rahatsiz olman da başka bir gerici zihniyet..
Soran+1 yılOk:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılerkekler 'bakireliğin' ne demek olduğunu gerçekten anladığı zaman :) yani daha uzun süre yürür bu düzen :)
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. Erkekler bakireliğe bu kadar önem verdikçe bitmicek.
31 YorumlaOncelikle kadinin namusunun kilidi bakireligidir. Bu su anlama gelmez ama opusym koklasym aama iliskiye grmedgm icin namsluyum anlamina gelmez. Bazi kizlarda kendini patlattiriyo sonra namus iki bacak arasinda degil diyor ozaman genel evdekilerde ekmek icin yapiyo diye onlarda namuslu sayalim
01 Yorumla- +1 yıl
peki sen bakir misin? bunları konuşabiliyorsan bakir de olmalıdın çünkü
Akıl vereyim sana.
Sen ve senin gibi düşünenler evlenip kız çocuğu sahibi olunca ergenlik çağına girer girmez hemen piyasaya sürün.
Bütün sorun hallolur o zaman.
Kızın olduğunda kızından başla. Hemen birinin altına yatır kurtar onu.
Oğlun olursada ona istediğin gibi bakire olmayan kızlardan al. :)
Hatta genelevden alsanda olur. Bir şey farketmez. Biri para ile veriyor. Diğerleri iki üç hoş beş sohbete belki birlikte yediği içtiği yemeğe. :)
Annen ne düşünüyor senin bu düşünceden dolayı. :)04 Yorumla
Soran+1 yılYok sen ne diyosun kardeşim tövbe tövbe ben evrensel normlardan yanayim. yazdigin cok kaba bir tabir onu kullanamicam ama kimsenin evlenmeden once kimseyle olmamasi benimde tercihim ama kadinlarimizin kendini satilik bir mal gibi görmemesini istiyorum bunu ifşa etmenin anlami yok bu cok özel bişey basitlestirmeyelim böyle. Kadin erkek esitligi istiyorum o kadar
- +1 yıl
Kadın erkek eşitliği istemek il namus kavramının ne alakası var.
O zaman sen git bir tane p**evenk bul afedersin. Onunla evlen.
Git alkolik bul onunla evlen.
Git bağımlı bul onunla evlen.
Git katil bul onunla evlen.
Onlarda erkek. Seninle eşitler unutma.
Bırak onlarla evlenmeyi sen dışarda alnının teti ile simit satan, ayakkabı boyayan, hamallık yapan birine bile yaklaşmazsın benimle eşit değil diye.
Sizin eşitliğiniz nedir biliyormusun. Her istediğim olsun. İstediğimi elde edeyim. Anlatabidim mi. :)
Soran+1 yılYok yani anlaşılacak gibi degilsin..
Dertlerimin sözcüsü olmuşsun resmen. Biraz erkekler yüzünden oluyor çok yüz verip şımartıyoruz
10 Yorumla
+1 yıl20 Yorumlaerkeklerin abazalığına, kızların hayatının bacak arasından ibaret olmasına son verecek yegane şey kişisel gelişimdir..
10 Yorumlakadınlar tek kullanımlık eşya yapan dincilerdir namus ahlak onlardan gelme
10 Yorumlainsanız hayvan değiliz hayvanlar o işi bu kadar rahat yapar bunu unutma. milli benliğimizi böyle konuşarak kaybettirmeye çalışma. ayrıca bakirlikte bakirelik kadar önemlidir. kızınki namussa erkeğinkide namustur. istediğin gibi seks yaparsan sokaktaki köpekten ne farkın kalır?
03 Yorumla
Soran+1 yılSorudan ne anladin acaba? bu da başka bir zihniyet yaa
+1 yılAh şu erkeklerimiz bakir değilken bakire kız arayan tipler acıyorum namus sadece bacak arasında değil ne zaman anlayacaklar
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı. herkesin bir düşüncesi var tabi seninki böyle bir düşünce başka kızın da başka düşüncesi bazılarına göre önemlidir bazılarına göre zardan başka bşy değildir önemi yoktur
00 YorumlaGeçenlerde duymuştum, kadınların cinsel isteği erkeklerden9 kat fazlaymış fakat Allah onlara öyle bir haya örtüsü vermiş ki eğer o olmasa erkeklerden çok daha saldırgan olurlarmış:)
10 Yorumla
+1 yılbu sadece turkıyede degıl kı avruparda kız bakırelıgını2 ,7 mılyon dolra sattı ::DD:
bızımkıler 2 kave 1 sınemaya :D16 Yorumla
Soran+1 yılHadi Avrupalı kiza hak veriyorum çünkü birseyden ne kadar azsa o kadar degerli olursun.. ederi o kadar vardir yani o kizin da bizimkiler bir ayri yani hepsi kendini satilik mal gibi pazarliyo
- +1 yıl
ya sadece bu konuya kızalr yonunden bakma mesela erkekler hem cınsım
bakıre olan bı kızla yatmak ıcın elınden gelenı yapr ve kızın bakırelıgını alırlar
* evlenmek ıcın bakıre olsun
ulan ıpne :D
gecen sen bakıelıgını aldıgın kız omru boyun dulmu kalacak
Soran+1 yılHayir o erkeğin bakis acisi bir ayri sizinki de apayri yani dul kalmak ne demek kalsa ne olur şu kavramlari bir degistirelim artik
- +1 yıl
bek benım annemde duldu 2. evlıgını yaptı ıtraz etmedım benı o dusunce kavramıyla bır tutma ;)
Soran+1 yılPeki o zaman tebrik ederim bu düşüncenden dolayi :)
- +1 yıl
rica ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılHelal olsun sana kız , ilk defa bir kız böyle konusuyor , halen umut var demekki ülkede
20 Yorumlaben bu olaya karışmıyorum sadece bakirelerin olmayanlara bakire olmayanlarında olanlara karşı tepkilerinin anlamını çözmeye çalışıyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılBen bakireyim ama bunu basbas bagrmak istemiyorum cok asaglayici buluyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakirelige önem veren bakire olmayan kızla evlenmem evlenemezsin diyen insanlar bittiği gün.
10 YorumlaKendilerine saygi duymaya basladiklarinda
30 Yorumlabu me diyo ya? bakire olmasakta kaşar kendini satıyo dersiniz, hay ben sizin zihniyetinize
05 Yorumla
Soran+1 yılAkil var mantik var o türlü kendini satanlara başka bisey diyoruz
Soran+1 yılCanim buni soylemek zorunda degilim ama mecbur birakiyosun ben bakireyim fakat feminisitim kadin haklarını savunuyorum önce bir terbiyeni takin benden küçük olduguni düşündugum icin cocuklugiba veriyorum.. tek istediğim kadinlarimizn insan yerine konulmasi
- +1 yıl
o zaman senin bunu dillendiriş biçimin farklı, insanları ezmek gibi gorunuyor amacın neyse onu geçte alaçtyada bir kıza yasım buyuk demişsin, iyiki buyuksun yani. ne takıntılı birisin be, yasın buyuk egon ondan buyuk. atalarımız bosuna dememiş, akıl yaşta değil baştadır. seninde yasa bu kadar takılmamanı temenni ediyorum anaanne
Soran+1 yıl:D doğru bu yönden egom olabilir yasima hürmet edilmesini isterim anneanne olmaktan onur duyarim :)
Bu yüzden rus kızları diyoruz işte
10 YorumlaEvlenmeden once baskasnn altina yatan evlendikten snrada yatar bunu unutma ! O zamanda savunursun sen kendini. Kicimin feministi !
12 Yorumla
Soran+1 yılYazik ya..
Ama arttırıyo değeri onlar ne yapsın PİRENSES :)
00 Yorumlason bulmayacak bulmazda iyikide böyle namus kavramı var bizde hala elhamdülillah
18 Yorumla
Soran+1 yılYahu namusla insanın kendini satilik mal gibi gormesinin ne alaksi var dinde böyle biseyin yeri var mi
Soran+1 yılTamam ne güzel demişsin kadin muhafaza edilmeli bencede ama bunu ifşa etmek ve kadinlara buna göre pay bicilmesi hic hoş degil erkekde evlenmeden önce biriyle beraber olmuşsa safligini yitirmiş demektir benimde cocuklarimin babasi olamaz bu kadar net ama toplumda sadece kadinlara bakiliyor ben bunu yadirgiyorum..
- +1 yıl
Erkek erkeğe mi ilişkiye giriyorsunuz siz? Kadın muhafaza edilmeli diyorsan, ilişkiye girdikleriniz kadın değil mi yani? Vay canına o. O üstüne sirke falan da at bari turşu olsun
- +1 yıl
Bakir biri olduğunu yeni okudum. Bakirsen bakire bir eş hakkındır tabi. Ona laf yok.
Haydarı yeyince son buluyor
00 Yorumlasen bakire olsaydın cevap veririrdim :D
00 Yorumla
+1 yılOff şimdide saçmalayanlar çoğaldı
00 Yorumla
+1 yılumarım hıc bır zaman kaybetmezler !
02 Yorumla
Soran+1 yılBence de mallar bulun!!
- +1 yıl
sevgiler asdas. d
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Sob bulmicak.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen kendine bir beyin bulana kadar
02 Yorumla
Soran+1 yılNiye saldirgan bir sekilde konuşuyosun? Ben kadin haklarini savunuyorm sen dahil hepimizi savunuyorum.. kendini satilik bir mal gibi mi görüyorsun arkadasim?
Gizli Üye(30-35)+1 yılUla uyuyun ya
10 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Türk kızlarının kendini adeta bir satılık mal gibi görüp bakireliği ederlerini arttıran birşey gibi görmeleri ne zaman son bulacak?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler