Neden ailede hep cazgır edepsiz kişiler edepli kişileri sindirip köle yapıyor?

Ben ablamdan bıktım artık. Devamlı bana talimatlar verip derhal yerine getirmezsem avazı çıktığı kadar bağırıp rezalet çıkarıp kavga ediyor. Bankada , sokakta, evde, mağazada, heryerde böyle. Hiç utanması sıkılması yok, bütün mahalleye rezil olduk herkes bizim kavgalarımızı konuşuyor, duvarlara vuruyorlar.
Demin sadece yemeğin dibi birazcık tutmuş unutmuşum diye kendini yırtarcasına bağırdı.
Bankada bana kredi çektiriyordu kendi için, birkaç hesabım vardı farklı hesaptan çekmişim o anda öyle bir bağırmaya başladı ki elim ayağım titriyordu dizlerimin bağı çözüldü. Herkes bana acıdı iyimisiniz diye sordu çalışanlar. Evde devamlı temizliği ben yapıyorum, yemeği ben yapıyorum, onun ütülerini bile ben yapıyorum. Bürokratik işlerini ben yapıyorum. Yine de rahat bırakmıyor devamlı darlıyor beni.
Çalışan biriyim bütün maaşımı benden borç diye alıyordu, vermediğim zamanlar benden habersiz maaşımı çekmişti. Maaşımı geri istedim diye avazı çıktığı kadar bağırıp üste çıkmaya çalıştı, kavga etti bütün bina çıkıp bizi dinledi , ben de git paramı bankadan çek getir dedim onu kapıya koydum açmadım kapıyı, parayı getirmeden eve giremezsin dedim. Polisi çağırmış rezalet çıktı polisler eve geldi tüm bina ve mahalle bizi izledi.
Her ay maaş kavgası yapıyoruz tüm paramı borç diye alıyor 5 kuruşsuz sürünüyorum.
Geçenlerde arkadaşım kahve ısmarlamıştı, bugün yine o cafenin önünden geçiyorduk arkadaşım yine kahve içelim dedi , tabi ki bu sefer benim ısmarlamam lazım ama 1 liram bile yok. Kredi kartlarımı da ablam almış haberim yok. Rezil oldum ağlayacaktım. Beleşçi gibi göründüm yine.
Ablamla devamlı konuşuyorum ama anlamıyor. Bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor. Bir gram bile değişim göstermiyor.
Resmen ablamın rezalet çıkarmasından korktuğumdan artık ödüm kopuyor. Resmen beni kendine köle etti.
Mesleğim ise çok havalı bir meslek. Bu yüzden bizi gören tanıyan insanlara mesleğimi söylemeye utanıyorum. Ezik halimle o mesleği söylesem daha beter acırlar küçük görürler. Koskoca insanın düştüğü duruma bak toplum içinde eziliyor itin gödüne sokuluyor. Normal değil yani.
Ama ablamın sesini duymak, telefonda aramasını görmek mesajını görmek bile vucut kimyamı bozuyor, elim ayağım titriyor.
Ablam psikolojik tedavi görüyor ama bu durumlar değişmiyor.
Galiba yakında ben ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatacağım.
Resmen beni sindirdi.
Neden ailede hep cazgır edepsiz kişiler edepli kişileri sindirip köle yapıyor?