Asla anlamadığım bir konu inanmayanlar zaten şeriat istemediklerini söylüyorlar çünkü inanmıyorlar. Ama inandığını idaa edip dine bu kadar düşman olanları anlamıyorum. Kadın tweette isyan etmiş ama şunu unutmuş küçük çocukların beynini dinle dolduruyorsunuz diyenler unutullar ilk okulda demokrasiyi, inkılabı aklımıza soktular buda siyaset? Bari birazcık mantıklı düşünün sizler bilimin çocuklarısınız ya.
İnandıklarını idaa eden Müslümanım diyen insanlar neden dine bu kadar düşmanlar?
Müslümanım demekle Müslüman olunmuyor elhamdülillah. Bırakalım da öyle zannetmeye devam etsinler çünkü bir şey anlatınca kötü yine biz oluyoruz. Kardeşini düşünmek de suç bu devirde. Yorumlar yine çok iyi. Türkçe kitabında ne işi varmış. "Ayşe ip atladı, Ali koşuyor." Cümleleri beden eğitimi kitabında "Ela müzik dinliyor." Cümlesi de müzik kitabında olsun o zaman. Ezanın okunmasını söylemek de bir eylemdir, namaz kılmak da bir eylemdir. Adam isterse "Ahmet ateist oldu." Der. Bunları zaten dinden daha da uzaklaştırmak için yapıyorlardır. Baksanıza topa tutmuşlar bile... Ben de eleştireyim o zaman sağlıklı olmayan bir sıvıyı çocuklara kitapta sağlıklı diye tanıtmak nasıl bir mantık? Biz de normal eğitim görüyoruz diyoruz ya okul okul değil, cahiliye alanı mübarek. Tarihçi derse girer asıl tarih bu değil der, din dersi alırız sonradan bize ne öğretiliyor deriz... Okul okul değil yani zaten bu dönemde artık iyice sıyırdılar sonumuz hayır olsun. Madem istemiyor bıraksın öğrensin her şeyi çocuk, araştırsın sorgulasın. Orada onlar yazıyor diye çocuğun eve gidip namaz kılacağını sanmıyorum. Veli hatalı ki çocuğun her şeyi öğrenmesini, bilmesini istemiyor. Sık sık inanç üzerinden gidilmesi normal değil ama yani bu yararlı da değil bizim için insanlar daha çok soğur o yüzden ben bilinçli yapıldığını düşünüyorum.
Senden izin alınmadan ve benimsemediğin herhangi bir inancı, seçme şansı olmayacak masumlukta olan çocuğuna bu şekilde empoze etmeye çalışsalardı ne düşünürdün, tepkin ne olurdu?
Tamam da bu din kitabı mı? Türkçe kitabında böyle cümleler ne alaka? Mesela İngilizce kitabında hiç “Annem beni kutsadı”, “Babam gümah çıkarmaya gitti” gibi cümleler görüyor musun? O zaman amaçtan sapmış olur
Konu burada eğitim sistemi değil zaten laik ve demokratik okulları doğru bulmuyorum ve çocuğumuda göndermem muslanim m diyorsam sadece burada beni sinir eden sey konu laiklik demokrasi olunca alkışlıyorsunuz dini sembolize eden şeyler gelince vah ne kötü. Bu arada dil okuluna yıllarca gitmiş biri olarak dediğiniz ifadelerin hepsini gördüm.
Öğrenilen eğitim/ilim/fen kısmına din sokmak zaten tamamıyla etik değilken bir de din kültürü ve ahlak bilgisi dersini İslam dersi zannetmeniz çok acıklı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok fazla münâfık ve fâsık olduğundan böyle. Helale harama bakan yok, namaz yok, takva yok. Daha ne diyeyim?