Babaannem
Anneannem
Dedem
Amcam / Dayım
Halam / Teyzem
Aile büyüğüm yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Babaannem.
Padişah Emridir. Tüm diyardaki 50 yaş üstündekiler toplanacak ve infaz edilecektir...
Gençlerden biri, babasını samanlıkların altına özel yaptırdıkları sığınağa saklar. Diyardaki tüm 50 Yaş üstündekiler toplatılır ve infaz edilir...
Padişah uyanık tır. Bakar ki bir direniş olmamıştır, hatta babalarını kendi elleriyle teslim edenler bile olmuştur...
Aradan bir süre geçtikten sonra, padişah "kırk ile elli yaş arasındakileri deniz kenarına toplayın" der, toplarlar...
Padişah; "size üç gün süre. Üç gün sonra geliceğim bana kumdan tespih yapıcaksınız eğer beceremezseniz hepinizin başı kesilecek" der...
Bir gün geçer kumdan tespih yapmak ne mümkün. Ikinci gün geçer hiç bir şey yapılamaz...
Üçüncü günün akşamı babasını sakladığını bile ölüm korkusundan unutan genç adam, koşar babasının yanına durumu anlatır...
Süre bitmiştir. Deniz kenarına toplanırlar Ortada tespihten eser yoktur...
Cellatlar hazırdır. Ahali korku içinde kimisi eşinin, kimisi babasının, kimisi abisinin, kimisi en yakınının infaz kaygısı içinde...
Padişah Alana infaz emri için gelir."Verilen süre doldu görevi yerine getiremedi niz" der ve tam cellatlara infaza başlayın diyecek ken;Babasını gizleyen adam, padişaha tüm ahalinin duyacağı ses tonuyla seslenir;"Padişahım biz bu görevi yerine getirir dik, lâkin bir sorun niye getirmedik" der...
Padişah; olmayacak bir şeyin cevabı da olamıyacağını bildiği için, alaycı bir edayla "neden" der...
Genç adam cevap verir. "Hünkarım biz çok düşündük kumdan tespih taneleri yapmak zor değil. Lakin bunun İmamesi nasıl olacak?
Padişahımız ya beğenmez se... Siz bu konuda tüm diyarın en iyisisiniz İmameyi siz varken bizim yapmamız ne haddimize...
Siz İmameyi yapın biz de taşları etrafına hemen diziverelim" der. Padişah çok zor durumda kalmıştır...
İnfaz emrini veremez mecburen "tamam sizleri afettim" demek zorunda kalır...
Döner kurmaylarına; "Hani hepsini öldürmüştünüz bunların. Saklanan tecrübeli birini gözden kaçırmışsınız!" der.
Evet üretilen bir virüs yaşamımızı ve dünyamızı alt üst ederken, diğer tarafta hedef aldığı kitle yaşamımızın aslında en kıymetlisi olan, hafızamız olan, bir sözü ile bizi yaşatacak ya da kırk yıl ileri götürecek olan tecrübelilerimizi hedef almakta. Maalesef öyle bir psikolojik duruma geldik ki, neredeyse virüsün sebebi ilan edeceğiz onları. İşte bunu onlara yapmayalım, onları incitmeyelim.
Tıpkı babasını gizleyen evlat gibi onlara çok kıymetli olduklarını, onlara çok ihtiyacımız olduğunu, onlarsız bu karanlık yoldan çıkamayacak olduğumuzu ve onları çok sevdiğimizi hissettirelim ve şunu unutmayalım, onları feda edersek sıra bize gelecek.
Beni yürüyüşe çıkar oğlum, hala güçlü bacaklarım var; yanında yürümek için asla yaşlı hissetmeyeceğim...
Beni evine davet et oğlum, hiç olmazsa pazar günleri; bir öğle veya akşam yemeği için, Sizinle birlikte ve tatmin olmuş hissetmek için
Benimle sevgiyle konuş oğlum, her zaman karşıma çıkma, sinirlenme; biz yaşlılar, pohpohlanmayı, gülümsemeyi, kucaklanmayı sevdiğimiz çocuklar gibiyiz...
Beni hayatından alma, benimle öfkeyle konuşma; Hala net bir zihnim var, hala geçmişin hatıraları var...
Gel beni evimde ziyaret et oğlum, senden bir şey istemem; sadece senin varlığın bana huzur veriyor. Hayatım boyunca sana aşkla bakmaya devam edeceğim.
Beni üzgün ve yalnız bırakma, bana yorgunum diye yat deme oğlum. Gözlerinin içine bakıyorum. Susma benimle konuş. Çok anlamlı cümleler kurmak zorunda değilsin. Sadece benimle konuş.
Sesini hâlâ duyabiliyorken..
Rahmetli anneannem huzur içinde yatsın beni büyüttü baktı. Bugün cevremde saygın ve iyi biri isem onun sayesindedir. Umarım onun ruhunu huzursuz edici bir davranışta bulunmam.
Gocanam ve gocuvam. (Büyük babannem ve büyük dedem). Kalabalık ailemizde söz sahibi olan kişiler, onlardan ayrı iş yapamadığımız ve son sözü onların söylediği kişiler. Ne kadar çok kaba olsalarda beni en çok da onlar sever. Keşke dünyadan göçüp gitmeseler..
Dedem, babannem.. Rabbim onları dünya ahirette mutlu etsin inşallah 🌹🌹 Sağlıklı uzun ömürleri olsun canlarım benim 🥀🥀 İkisini de çok seviyorum 🌹🌹❣️❣️
Cevap
47Cevap
babamin babası haric hepsini gordum cok da severdim hatta inanilmaz bagliydik ama maalesef ölümde var genede onlarla gecirdigim zaman onlari tanimis olmak benim icin buyuk sans
Nenemdi 5 yıl önce kaybettim mekanı cennet olsun. Şimdilik aile büyüğüm saygı duyabileceğim, elini öpeceğim kimse yok.
Anneannemi seviyorum. #DünyaYaşlılarGününü cani gönülden kutluyorum Allah başımızdan eksik etmesin Onu ❤️🌹❤️
Ben bu günü dünya kahve günü biliyordum ama.. Büyüklerimin hepsini severim, ellerinden öpüyorum hepsinin💜
Ağırlamak sözcüğü, kökü itibarı ile ağır’dan, yani itibardan geldiği için ve her konuk belirli bir ağırlıkta olmadığı için ve bu sebeple ağırlanamadığı için, akıldaki soru işaretleri de yerlerini ünlemlerle bırakıyor...
Böyle güzel bir günü soruyla taçlandirip; toplumsal farkindalik yarattigin için teşekkür ederim, anneannem diyorum
Yaşayan aile büyüğüm yok maalesef
Ama ben en çok anneannemi severdim
HArika küfür ederdi, muhteşem yemek yapardı ve zaman keyifli geçerdi onunla...
Canım anneannem😘❤🤗 dedemi de severim ama anneannem hep başkadır.
anneannemi sevmek isterdim ama kendisi nefret etmem için her şeyi yapıyo, çok sevdiğim babaannem de vefat etti:(
Babaannem biz torunlarına annem gibi bakar üzerimize çok tirer. Hala da üyle. Tüm Atalarımızın günü kutlu olsun.
Canım babaannem var 😍bira huysuzdur ama olsun. Çok tatlı
Dede ve ninelerimin hepsini kaybettim maalesef. 1 Ekim aynı zamanda Uluslararası Kahve Günü'dür :)
Halam, teyzelerim. dayım kaldı. Maalesef ki covid belası yüzünden bir çok tanıdığım yaşlı insanı kaybettim. Devletin bu bağışlık saçmalıkları ile hala sürekli birilerini kaybediyoruz.
Canım Annemin yeri ayrıdır ama Anneler yaşlanmaz ki...
Aile büyüğümüz kalmadı maalesef. Hepsini uğurladık.
Hepsine Allah uzun ömürler versin ama annem dışında yok kimse.
Büyüklerimden sevgi görmediğim için bir şey diyemiyorum
Hayatta olan anaannem var. Ama yaşıyor olsaydı babaannem e çok füiküb olurdum sanırım.
*düşkün
Babamın teyzesi en yakın o kaldı. Ne kadar tatlı anlatamam
Babam kaldı aile büyüğümüz olarak
hepsi göçtü gittiler bu fani dünyadan..
Babaannem dedem anaannem severdim ama öldüler diğerleri yaşıyor
Teyzem var çok yaşlı dayı amca çoklar say say bitmez🤗
Teyzemi severim ama halamdan nefret ederim o yüzden o şıkkı seçemedim 😅🤣
Kimse kalmadı, hepsini severdim belki ama görmedim.
Amcamm😰😰😰iki amcam var di ikiside bir yıl ara ile vefat etti 😰
Anam. Dıger akrabalarla zerre işim olmaz. Kan bağıyla bulaşan hastalık gıbıler 🥺
Babaannemmm❤️ Hayatımın anlamıdır kendisi. Bütün nazımı, kahrımı, üzüntümü mutluluğumu hepsini gık demeden çeker dinler❤️😍
Kahve günü değilmiydi kahveler bitince mi akıllara geldi yaşlılar:))))
Baba tarafından son kalan aile büyüğümüz amcamı 2 hafta önce kaybettik kimse kalmadı
büyükler vefat etti maalesef anne ve babam hayatta şükür
sadece babam kaldı..
dedelerimi bir sene arayla kaybettim..
Benimde yaşlılar günümü kutlayın. Kendimi yaşlanmış hissediyorum.
Çok yaşlı insanlara çok bağlanmıyorum çünkü üzülmem daha yakın oluyor
Annemin babası haricinde hepsi vefat etti :(
Babaannemi özlüyorum
Dedem ve anneannem en sevdiğim dedemdi maalesef vefat etti
Kuşak çatışması yaşıyoruz onlar bizden. daha hızlı olmak istiyor bu yüzden aile büyüklerini desteklemiyorum
Rahmetli anneannem... Mekanı cennet olsun...💖
G) ANNEM/ MELEĞİM (Annemin adı Melek zaten👼)
Anneannem, dedem, amcam, halam, teyzem, dayim yok hepsi öldü
Dogum günüm zaten ya yapma yaslaniyorum diye bi hüzün vardi bide bunu gördüm tam oldu😭
Babaannem kaldı sadece. 94 yaşında.
Hani dünya kahve günüydü?
Bizde akraba da yok büyük de yok.
Aaa kimse de bir şey demedi 🤭 ben şok ben iptal
Babaannem <3 yarın yanına gidiyorum ☺
Hepsi çok uzaktalar geri gelemeyecek kadar
ANNEM... 💐🌹
@funda_a
Dedem. Mekanı cennet olsun.
Dedem mekanı cennet olsun 🤲
Maalesef hayatta değiller.. Keyifli geceler..
hiçbirini sevmiyorum.
Anneannem ve iki dedem vefat ettiği için en sevdiğim tontiş babaannem.💖
Ama hepsi rahmetli oldu 😞
annem babam ailemde baska kimseyi tanimam
aile büyüğü benim hocam ama el öpenim yok
Ananem vefat etti Babaannem sag cok sukur
1 ekim dünya kahve günü diye biliyordum
Anne tarafındaki her büyüğü severim.
annanne babaanne dede hepsi öldü
Maalesef tek babaannem kaldı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?