Taksiciler odası başkanı bugünkü açıklamasında ''15 Temmuz'da ilk biz köprüye gittik, Ankara 'da kan stokları azaldığında ilk biz kan verdik'' demiş. sdlfgdj Tamam aferin.
Buradan sorayım dedim sizin bir takside yaşadığınız en ilginç olay nedir?
Çok acil bir işim çıktı ve istanbuldan kocaeline gitmem gerekiyor. Malum uygulamadan taksi felan da gelmiyor. Bir tanesi denk geldi. Bindim taksiye taksici abi şeytan dürttü az daha çağrını iptal edecektim ileride biri el etmişti dedi. İyiki etmemişsiniz acelem var derken nereye abi dedi kocaeli diyince gözleri doldu ağlamaklı oldu. Çok şaşırdım. Ne oldu dedim abi sabah beri iş yapamadım hiç dedi sıkıntılarından bahsetti. Demekki nasibinmiş iyi ki çağrıyı iptal etmemişsin dedim. Sonrasında haddim olmamak ile beraber ufak bir nutuk çektim. Uygulamadan kabul ediyorsanız iptal etmeyin kimin o anda ne durumda taksi bulmak için çabaladığını bilemezsiniz demiştim.
Hastanede bi işim vardı çıkışta taksi gördüm diye sevindim boş musunuz dedim, gideceğin yere bağlı yakın mesafe almıyorum dedi. Falanca yer dedim neyse bindim, araçtayken taksici Adam bir arkadaşın eşini yol üzerinde bir yerden alıp yine güzergahımızda olan bir yere bırakmam lazım müsaden var mı dedi, dedim olur shs.. sonra kadın bindi marketten bişey almam lazım dedi gitti aldı etti tekrar bindi taksiye. Sonrasında evine bıraktık, ben de dedim ki kargom şubeye iade olmuş oraya geçelim ordan eve geçeriz diye... gittik aldık bindim tekrar geldik evin önüne ve taksimetre şu kadar dedi. Normalde bu fiyat tutmuyor bi de gelirken başka yol kullandın dedim, senin Kargo için döndüm dedi pişkin, ben de o bayanı almasaydınız Kargo ve ev güzergahı zaten aynı yoldaydı, neyse uzatmayacağım ama durağa da bildireceğim bu durumu dedim, dedi ki olur. Aradım durağı anlattım olanları... dediler ‘tamam hanfendi’. Ne yani bu mu sadece fazladan 50 liramı aldı dedim, dedi ki kabul etmeseydiniz o zaman o bayanı shshs pardon ya haksız olan benmişim
Napim tartışim mi adamla. Bi de sert bir şekilde söylüyor dövecek gibi.50 lira için tartışmaya giremem. Duraktan umudum vardı ararken ama onlar da haksız buldu, kabul etmeseydin o zaman o bayanın binmesini dediler
Akrabalar arasında taksi sahibi olanlarda var. Fakat taksiyle ilgili bir anım yok.. Binceğim zaman biner, ücretini öder inerim.. Kimse ne fazla para aldı, ne de öyle bir sorun yaşadım.. (İstanbul dahil) Fakat olan sorunlar göz ardı edilemez.. Bunun nedeni de eğitimsizlik ve denetimsizlik.. Ben illa ki lise mezunu, üni mezunu olsun demiyorum, kastettiğim eğitim; şöförler federasyonuna bağlı olacak her şöför ve onların belli bir süre eğitiminden geçmeli.. Bazı kurallara uymadığı zaman da federasyon meslekten men etmeli.. AMa federasyon ne yapıyor, yiyip içip yatıyor..
Gece bayağı geç saatte taksiye binecektim. Saat 4 gibiydi. Okuduğum şehirden memlekete gitmek için otogara gidecektim. Tam taksi durağına gelmişim bi motor durdu. Gel ben bırakam seni dedi bende tamam dedim jsjsjks tek ilginç anım bu. Zaten malum ekonomi yüzünden pek taksiye de binemiyor millet
Yurttan çıkmışım eve gideceğim. Bekliyorum şehiriçi gelsin ki otogara gideyim. Bir baktım taksici durdu. Gel seni bırakayım dedi. Neyse ben de bindim. Otogarda bıraktı beni. " abi hani para"dedi. ben durdurmadım kendisi durdu. sandım ki zaten havaalanınan da boş dönüyor beni öylesine bırakıyor. yanılmışım. şok oldum. yaptığı terbiyesizlikti işte ama yine de parasını verdim
Türkiyedeyken İstanbul'da atasehire gitmem gerekti ümraniyeden , taksicede navi yoktu kendi telefonumu öne koydum öyle gittik sonra telefonu unuttum 50 kere aradim cikmadi telefonumu baska bir telefon üzeri buldum taksici sok gecirdi sonra sallamaya basladi ben seni aradimda felanda filanda neyse aldim gittim telefonumu,
ve ertesi gün Avm ye gidicem taksi durdurdum amcaya dedim suraya gidicem bilmiyorum desi neresi ora tamam navi acayim dedim tamam dedi fakat adam kendi kafasina göre gidiyor benim istedigim yere götürmüyor amcaya dedim abi yolu bilmiyorsun navigasyona uymuyorsun taksimetre oldu 50 lira sen en iyisi dur baska bir taksiyle gideyim dedim hakkimi helal etmedim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir keresinde havalimanına gitmek için taksi çağırmıştım. Telefonda konuşurken beni ağlarken duydu. Yol da uzun olduğu için nereye gidiyorsun filan diye sormuştu ben de boşanacağımı ailemin yanına gittiğimi söylemiştim baya dertleşmiştik. Sonra bana seni kaldıramamış bu çocuk demişti. Kendisinin emekli polis olduğunu, bir daha böyle şeyler yaşarsam yardımcı olabileceğini filan söylemişti. Çok ponçik bir amcaydı. Taksimetre 165 lira gibi bir şey tutmuştu benden 150 lira almıştı, valizlerime filan yardım etmişti.
Bir başka anımda da yurda geç kaldığım için otogardan taksiye binmek istemiştim, tam camı tıklattım bir baktım ki amcanın elinde telefonda bildiğin yarı çıplak kadın resmi saat de gece 11 civarıydı. Camı açınca mecbur şuraya ne kadara gider dedim şu kadar dedi ben de o kadar veremem deyip arkadaki taksiye sordum, onunla gittim. Ama telefonu fark edince büyük bir şok yaşamıştım.
Gideceğim yere gerekirse geç giderim, arabam harici metro ve otobüs kullanırım ama yine de çoğu serseri olan taksilere binmem. Tek zorunda kaldığım anlar gec saatte havaalanina geldiğimde oluyor. En son sol şeritten 130 la giderken WhatsApp mesajlarını okuyordu, onu uyardım. Sonra artist artist kullanmaya başladı, kendimi eve kadar zor tuttum.
15 temmuzda köprüye ilk siz gittiniz diye bize atlamanıza izin mi verelim dayıcım?
Tuzla'dan İzmit'e taksiyle geçiyordum, taksici abi çok fena uyku bastırdı gidemiyorum, sen devam eder misin diye sordu. Olur birader dedim kendim sürdüm ve gelince uyandırdım taksiciyi :)))
Unkapanında gece 1 2 gibi taksi bekliyordum. Bir taksi yanaştı ön koltukta bir kadın vardı. Adam "nereye gideceksin?" diye sordu. "Eyüp Silahtarağa mahallesi" dedim. "Ehliyetin var mı?" diye sordu. Var dedim. Tamam bir saniye dedi. İkiside inip pilavcıdan pilav aldılar. Arkaya oturup torunlarının olduğu bir video açıp izlerlerken bende kendi kendimi eve götürdüm. 10 tl hizmet bedeli indirimi yaptı 😂
Babam taksici benim, neyse. Pek taksi kullanmam zaten ama ne zaman araba kullansam bi taksici ya önüme kırar ya tehlikeli bi hareket yapar.. genelde de babamın duraktakilere denk geliyorum. Bi gün durağa gidip "siz neden ehliyeti kasaptan almış gibi araba kullanıyorsunuz" demiştim.. hepsi güldü ertesi gün yine önüme kırdılar😐
İstanbul da bakırköy de bir hukuk bürosuna gidecektim metrobüs durağından aldı ilk sapaktan sapması gerekirken bunu yapmadı. Zeytinburnu sınırından dönüp avm önünden geçip pazar yerinin oraya gelince geldik dedi çıkardım 10 tl uzattım bu az diyerek tepki gösterdi bende az gezdirseydin dedim
Bilmediğim bir adrese gidecektim. Taksiciye beni şuraya bırakır mısın dedim. 15 dk dolandıktan sonra geldik dedi. İndikten sonra farkettim. Bindiğim yerin bir sokak arkasıydı.
Yıl 2017. İstanbul Oyuncak Müzesi için yol arıyoruz. Meğer pek bir muhterem şoför kırması, insan artığı ve para kölesi herif taksimetre daha çok yazsın diye beni müzenin etrafında iki kez dolaştırmış. O gün İstanbullu tüm vatandaşlarımı çok daha iyi anladım.
İzmirden manisaya dönüyordum taksiyle. O arada keskin virajlı tehlikeli bir yol var. Ordayken bana yeğenim koltuğun altındakine elini uzat ver dedi. Elimi koltuğun altına uzattım , bira şişeleri. Aldım elime , açabilir misin dedi. Nasıl açayım dedim , eski bi nokia telefon vardı. Onu gösterdi. Açtım verdim. 😄 bi 12 13 yıl oluyor galiba.
Ankara 'da kızılaydan Atakuleye çıktım taksiyle gitmek istediğim yere geldiğimde 8 lira yazdı. 10 lira verdim adama. Adam bozuk param yok dedi. Ben de " tamam abi o zaman 2 liralık daha yukarı çık ben aşağı yürürüm dedim. 2 liralık daha gitti ben de yukardan aşağı yürüdüm.
Şoför koltuğunun yanında oturuyordum ve burnum kanamaya başlamıştı. Çatlaklardaki genişliğin büyüklüğü yüzünden de tazyikli bir kanama yaşıyodum. Taksici beyi kan tutuyormuş. “Abla kan mı o beni kan tutar çünkü” der demez direksiyona yığılmıştı. Allah’tan tıkalı trafiğin ortasındaydık aksini düşünemiyorum bile.
İzmir'e ilk gidişim taksiye atladım sabah saat 6 falan adama devlet tersanesine goturur musun dedim 15 dk düşündü ora mi bura mi vs derken tersane diye köhne bir yerde bıraktı Dayı dedim bak bura tersane değil deniz yok yok kardeşim şuradan giriyorsun falan dayı dedim çanta burada kalsın bakıp geliyorum Adam meğerse pavyonun önüne çekmiş güvenlikçi abi sagolsun 15 dk da o taksiciyi firlacaladi Pisi pisine yetiştim taksicide gelmiş üstüne üstlük tam para istiyor vermedim tabi ki
2000 yılında Taksim'den üniversiteye taksiye bindim. Taksici oldukça sarhoştu ama üniversitenin oraya kadar zor bela geldi. Göbeği dönünce saüda ineyim dedim ve göbeği dönünce sağdaki kaldırıma çıkıp telefon kulübelerine toslayarak durduk. Ben ne oluyoruz diye taksiciye döndüm ama adam horlaya horlaya uyuyordu. Adamı uyandırma çabalarım sonuçsuz kalınca, taksimetrede yazan parayı koltuğa bıraktım ve oradan uzaklaştım.
Bir gece besiktas sahilde arkadas grubuyla biraz alkol aldik normalde yuruyerek evime 25-30 dk da yuruyebilirdim ama taksiye bineyim dedim kafam guzel diye taksi soforunun kafasi benden daha guzel cıktı iki kafadi guzel 10 dk da ulkeyi kurtarmistik 😀
Taksi kullanmıyorum en son yıl 2005 astiden mamaga gideceğim taksi ye el ettim iki taksici birbirine girdi benim. musterim. diye bende yurudum gittim ordan.
Şu taksiciler odası başkanı yorumları sadece onlarla sınırlı değil daha neler var taksi fiyatlarına zam yapılsın ki herkes taksiye binemesin böylelikle taksi sorununu çözeriz vsvsv diye yorumlarında var
Erkek arkadaşımla taksiye bindik taksici tırrek çıktı. Tüm trafiği sollaya sollaya, makas ata ata darmadağın etti... Sonra yanlış yola girdi tamamen bambaşka bir yere gittik “aa yanlış yola girmişim dönüşü kaçırdım dedi” bi
Yoldaki bütün arabalara artistlik yaptı camdan küfür falan etti.
Ölmeden sağsalim indik bu günlere geldik şükür ksjsjsj
Daha önce milyon dolarlık şirketler batırmışlardır, esasen 10 sene önce Nişantaşı'nın yarısı onlarındır. Ben bir tane de vasıfsızlıktan taksicilik yapan taksi şoförü görmedim, hepsinin daha önce büyük başarı öyküleri mevcut muhakkak :/
Pek taksi kullanmam sansima da isini duzgun yapan taksiciler geldi ogrenciyken bozugum yok diye benden para almamis bir ara duraga birakirsin dedi hem de kisa mesafeydi... ne diyeyim her taksici ayni degil gercekten iyi insanlarda var
Sınava yetişmek için bindiğim taksi gideceğim yeri bilmediğim varsayarak farklı yerlere uğraya uğraya gitmişti, her rotadan saptığı yerde burası nereydi diye sorduğunda bulunduğu yeri söyleyince, utanıp taksimetrenin yazdığını değil normal ücreti almıştı.
Akşam taksiye binmiştim , kuzenime geçecektim. Kuzenimi aradım telefonla konuşuyorum, adam da telefonu kapat da iki lafın belini kıralım bacım demişti 😅
Sinirli biriydi, arkadaşımla trollük yapıyorduk bindiğimizde taksici gazla birazzz acelemm varr benimm beklemeyi hiç sevmem vs vs diye bir dizi müziğinin şarkısını söylemeye başladık bizi indirdi arkadaşımda sakız attı ona dmfjfm
Sarı taksi gideceğim yer kısa mesafe diye almadı ayak yaptı işte otobüs durağını gösterdi. Ben bu sefer uber çağıracaktım kenara çekildim olayı gören turkuaz geldi o götürdü gideceğim yere 😀😀
neyseki İstanbul gibi saçma bir yerde oturmuyorum :d yoksa katil olurdum. Valla çok aşırı ilginç bir anım yok Ankaralı taksiciler adamdır, kısa uzun demeden alı veriyorlar.
Taksiye binmedim hiç bikere niyet ettim tam binecektim adam değişim saati dedi. Bende kadınmı olacaksın dedim nasıl bi değişimden bahsediyorsun dedim küfür etti gitti
Çok bindim ama pek bi anım yok. Beni hiçe sayıp kafalarına göre yüksek sesle Müslüm, ferdi Tayfur şarkıları açmalarının dışında.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
O zamanlar askerdim terminalde indim gideceğim mesafe için para yetmedi kimliği gösterdiğim halde götürmedi rospu coccu bütün Sarı taksiler rospu coccudur
Köprüye cildiniz saolun plaka değeri uç trilyon geliriniz dusucek diye got korkunuz var gelin istediğiniz gibi zikin halki
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
En ilginç anım ne biliyomusun... babamın taksici oluşu ve bir gün bile babalık yapmaması. Ne ilginç dimi... nasıl taksiciler var evlat ne vs bilmeyen...
@tatlibelancxk suç onlarda degil ki kadın biniyor ödenelim mi diyor taksi parası vermek yerine onu yapıyorlar ünideyken değişilik olsun diye takılıyordum denk geldi bana da
sen ne sacmaliok suc erkekde degilmsi kadin vermek istiyorsa zorla mi kabuledecek erkek ee ozaman erkekde yapamk istiyorsa suc erkekde sürekli sucu kadinda görüyorsunuz sizin gibiler yüzünden kadinla ölüyor kendisin her alti iyiyoniz