Örneğin telefon ekranindaki şifreli kilit ya da sosyal medya hesaplarının eş tarafından rahatlıkla girilemiyor oluşu ve ya bütün çevre tarafından dahi bilinen ve tekinsiz olduğundan emin olunan yanlış arkadaş seçimleri kişilerin özel alanımıdır?
Ben daha fazla detaya girmiyim. Sizinkileri merak ediyorum çünkü... Size göre evliliğinizdeki "özel alan"neresi? Neye karışıldığında özel alanınıza mudahile olarak görürsünüz bunu?
Evliliklerde kişilerin "özel alanı" dediğimiz kısımlara hangi durumlar giriyor sence?
Evlilikte özel alan.. şifreli telefon filan olayı bence güvensizliği tetikler ancak yapacak olan insan bir başka hat ve telefonla yapar. yani güvensizliğin temelinde karşı tarafı iyi tanımamak ya da hissetmemek yatar gibime geliyor.. yani ilişkinin temelinde evliliğin temelinde güvensizlik varsa her şeyden nem kaparsın
Ancak eşler arasında şifreli telefon ve sırlar olmamalı çünkü her şeyini paylaştığın birisine karşı benim özel sınırlarım var diyemezsin..
Evli olan arkadaşlarıma sormuştum hepsi telefonlarımız açıkta şifre falan ne ya diyorlardı. Başka evlileri bilmem. Bn olsam benim de özelim eşim olur sosyal medyaymış bilmem telefonummuş özelmiş anlamam o ne demek ya kırıcı bişey bu. İnternette erkeklerin ne halt ettiğini de biliyoruz gizliyorsa var bunun altında bişey. Aynı şey kadınlar için de geçerli.
Günaydın Davina😍 Bence iki tarafın birbirini aldatmadığı her durum, her zevk, hobi, uğraş kişisel alana girer ve iki taraf bu alana ne kadar saygılı davranırsa birbirlerini daha çok aşkla ve arzulayarak, samimi bağlılıkla özlediklerini hissederler... Öbür türlü mecburi sadakat olur...🦄🍀❤️
Şifreleri falan özel alan olarak görmüyorum ama bence kişilerin kişisel bi alanı olması gerekiyo gibi geliyo bana.
…Ve Almitra konuştu ve dedi ki: “Ya evlilik usta?
Ve o dedi ki:
Yeryüzüne birlikte geldiniz ve sonsuza dek birlikte yaşayacaksınız, Ölümün ak kanatları günlerinizi dağıtana dek birlikte olacaksınız, Tanrı’nın suskun anıları katına eriştiğinizde bile birlikte olacaksınız, Ancak bırakın bunca beraberliğin arasında biraz boşluk olsun, Ve Tanrısal alemin rüzgarları esip dolanabilsin aranızda, Birbirinizi sevin, ama sevginin üzerine bağlayıcı anlaşmalar koymayın, Bırakın yüreklerinizin sahilleri arasında gelgit çalkalanan bir deniz olsun Sevgi Birbirinizin kadehini doldurun ama aynı kadehe eğilip içmeyin, Ekmeğinizi bölüşün, ama aynı lokmayı dişlemeyin, Şarkı söyleyin, dans edin, eğlenin birlikte, ama birbirinizin yalnız olmasına izin verin, Nasıl lavtadan dağılan müzik aynıysa, nağmeleri çıkaran teller ayrı olsa da, Gönlünüzü verin ama saklamak adına değil, Çünkü ancak Hayat’ın elleridir yüreklerinizi himayesine alacak olan, Yan yana olun, ama fazla sokulmadan, Çünkü tapınağı taşıyan sütunlar da ayrıdır, Çünkü bir selvi ile bir meşe, yetişmez birbirinin gölgesinde.
Kendine başına dinlenebilir. Odasına çekilerek kitap okuyabilir veya kafasını dinleyebilir. Arkadaşları ile gezebilir. Hiç konuşmak istemeyebilir. Yalnız kalma hakkını kullanabilir.