Bence gurur duyma orada kalsaymış her şey çok daha güzel olacakken deden geri dönerek büyük bir hata yapmış. Benim de dedim gitmiş ama ben sonuca bakarım çünkü geri dönme hatasına o da düştü. Büyük dedem yaşadığı yerde çok saygın bir kişiymiş, babam onu çok severmiş hala anlatır, anlattığı kadarıyla da gerçekten tam bir osmanlıymış. Çok düzgün karakteri varmış, babama bir çok ahlâki değeri o aşılamış.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet tabii dönmese her şey daha başka olabilirdi. Yine küçük de olsa havamız oluyor.
Babannemin rahmetli dedesi köyde tanınan bir ağaymış. Adı Hacı Ömermiş, deveyle 6 ayda hacca gitmiş ondan lakap olarak Hacı demişler. Köyün hemen yanında tarihi kalelin yamaçlarında yaşayan Rumlardan kaçan bazı köylüler şikayete gelmişler dedeme. –Bizim mallarımızı çalıyorlar Hacumar, demişler. O da bi çözüm düşünmüş ve keçi sürülerini getirin demiş, emrindekiler getirmişler. Bir de çıra gerekiyor ağaçlardan çıra kesin demiş, çırayı da halletmişler. Sonra çıraları keçilerin boynuzlarına bağlatmış, ve çıraları ateşle tutuşturtmuş. Bu ateşin dumanını gören Rumlar: –Bunların çıralısı böyleyse çırasızı nasıl olur hayal bile edemiyoruz, demişler. Ve mallarını altınlarını bırakıp kaçmış gitmişler. Daha sonra Rumlardan kalan hazinenin bir kısmını dedem millete dağıtmış, fakirlere yardım etmiş. Bir kısmını da sandığa koymuş çocuklarına bırakmış. Babannemin babası ölüm döşeğindeyken hazinenin yerini Babannemin abisine söylemiş. Bölüşün demiş. O ise kardeşlerine koklatmadan altın aleti olan birilerini çağırmış ve hazineyi aratmış. En sonunda bulmuşlar. Ama aleti getiren uyanıklar hiç dururlar mı, babannemin abisini dövüp altınları alıp kaçmışlar. Vee bize ulaşmadan hazine uçuup gitmiş. Bu arada olay Antalya/Gazipaşa Adanda köyünde meydana geliyor.
Kremline girdim orada Putin yazan bi oda vardı girdim içeri Putin masanın başında oturuyordu elinde 🐻 ile nasıl vs atılıyor yazan bi kitap gördüm. Tabi Putin beni fark edemedi olsa gerek okumaya devam ediyordu, bende ih ihnih yaptım fark etti beni hemen önünü ilikledi, afferim böyle efendi ol bir daha ki sefer s-500 istiyorum s-400 kesmiyor artık beni dedim... 💫💫💫
Benim rahmetli babamda zamanında Almanya ve İtalya'da yaşadı :)) gururlanma kısmına gelirsek kimsesiz çocuklara yaptığı bir çok yardımlar, bunun ne kadar kıymetli ve gurur duyulacak bir şey olduğunu büyüdükten sonra anladım.