evlilik isteyen taraf değilim bu yüzden dışardan bir bakış atacağım. gerçi bunu yapamayacağım çünkü benim çevremdeki erkeklerde evlilik isteyen taraflardı. benim halam ve sevgilisi birlikte yaşıyordu. sonra halam işyerinde düştü ve engelli maaşı bağladılar. sevgilisi sırf bu maaş için onunla evlendi. evlenme falan dedik ama halam da dinlemedi. sonra sonra benimle evlenmek isteyenler var. neyse bir sürü hikaye var. erkkeler evlenmek istemeseydi, sitede okumuyorum işim yok zengin erkek arıyorum sorularını yazan kızlara yazık olurdu. Bu soruları da okudum. Bu gözler neler gördü.
Gerçekten de kimse yani gençler hür iradesiyle kız istemiyor. Kızlarımız tabiki çok kıymetli, ama erkeklerimiz de kıymetli. Aslında hep baskı ve kurgu ile kız isteniyor. 😎
Kimse kimseye çamur atmadın. Kızlar daverkeklerde madur ve her iki cins de daha çok mutlu olmayı hak ediyor. İnanın bana, çoğumuz mutsuzuz ya da daha çok mutlu olmayı arzuluyoruz. Bana kimse kızmasın nolur ama bence de evlenme hiç olmamalı. O zaman daha özgür ve inanın hepimiz daha çok mutlu olurduk. 😎
Kadınların erkeklere ihtiyacı bize göre daha az. Kadınlar hamarattir, kendi işini kendi yapar. Ama erkeklerin çoğu tek başına sıkıntı yaşar. Erkek zora gelemez.
Erkek te her işi yapar... Ama yeter ki buna mecbur kalsın. Ben kendi iş yaşamımda evden haftalarca uzak kaldığım , sadece erkek çalışanların olduğu istasyonlarda yemek, temizlik, nöbet.. vs bütün işler komün bir yaşam içinde, belli bir düzende ortaklaşa yapılırdı. Herkes, her işi yapabiliyordu.
Çoğu dedim zaten, senle ben de eşit olamayız belki. Yetiştirme tarzi da olabilir. Zorda kalinca hersey yapılır ama herkesin yaptığı burada kadin kadar tam yapıldı diyemeyiz.
Profesyonel yaşamda erkekler, o malum iş dışında her işi kadınlardan daha iyi yapıyorlar... Kadınlarda da duvara bir tablo , ayna.. vs asmak için dışarıdan teknik servis çağıranlar var.