Son beş yıldır okuldan dolayı İstanbul’da yaşıyordum.
Şu an İzmir’de aile yanındayım ama yalnız yaşamam sağlığım için daha iyi.
İstanbul'a gidemeyeceksen eğer İzmir'de kal başka eve çık. İzmit sanayi şehri. Sosyal aktivite açısından pek bir beklentin olmasın. İzmir, İzmit'e göre kat kat daha iyi. Aslında bu sosyal aktiviteleri belediyeler düzenliyor. İzmir belediyesi de az buz değil bu konuda. Bir de Kocaeli belediyesini araştır bakalım. Ayrıca İzmir seni daha mutlu eder.
İzmir'de sosyal faaliyet az demene şaşırdım açıkçası :))) İzmit'te sosyal ortam faaliyetler nasıl bilmiyorum. İzmit'te yapabilir misin önce ona bakmak lazım İstanbul gene büyük bir şehir ama hangi şehre gidersen git evden çıkmadığın sürece sosyalleşemezsin. Spor, dans kursu, resim kursu gibi sosyal etkinliklere katılarak sosyalleşirsin. Arkadaş çevren oluştukça onlarla konser ya da bir mekana gitmek vs gibi şeyler ile onların da arkadaşlarıyla tanışıp sosyal çevreni genişletirsin. Hangi şehir olacağı da gene sana kalmış yaşayacak olan sensin orada sen ne istiyorsun önce kendine onu sor ;)))
Başlangıç için sosyal etkinlikler iyi ama devamında çevren çevreyle gelişir sosyal iletişim kurarak olay daha sonra ikili ilişkilere döner. İstanbul pahalı bir şehir düzgün bir ev arkadaşı filan bulman lazım ve aşırı kalabalık bir şehir ben İstanbul'a gittiğimde bildiğin boğuluyorum şehirde, İzmir mesela çok daha rahat geliyor bana bunaltıcı değil aksine daha bir stres free hissediyorum. Yaşadığın bulunduğun şehrin etkisi büyüktür insanın üstünde bu kadar kabalık stresli bir şehir de yapabilecek misin ona da odaklan biraz bir şehirden sadece maddi değil ruhsal anlamda beklentilerin ne onu da hesaba kat ;)))
Heee daha önce İstanbul'da yaşadın yani ben hep İzmir'de yaşadın gibi anlamıştım. O zaman İzmir ve İstanbul arasında seçim yapmanı kolaylaştırır bu durum İzmit için bir şey diyemem hiç bulunmadım nasıl bir şehirdir. Bekar kalanlara yaklaşımı nedir ne değildir bilmiyorum. Sosyal etkinlikler hakkında da bir şey bilmiyorum açıkçası
En sakin şehir İzmir'dir orada yaşa olmuyorsa İzmit'te yaşa baktın iş vs bulamadın en son çare İstanbul'a gidip yaşarsın, zira İstanbul'da trafik yoğun, insanlar fazla
İstanbul'da da yaşadım izmirliyim İzmir'de yaşıyorum. Kesinlikle İzmir diyorum. Yaşadığın bildiğin yerden kopmak çok zor problemleri aşacağına inanıyorum
İzmir'de arkadaşın yok mu? Arkadaş olabiliriz istersen Bayraklı'da yaşıyorum ben
Zamanla alışırız ya takip atsana
Cevap
6Cevap
yalnız yaşamak konusunda haklısın. İzmir derim yine ama İstanbul'da da ucuz semtler var. beylikdüzü büyükçekmece tarafı uygun olabilir
İzmit'e git bence psikolojik sıkıntılara maddi sıkıntı eklenmesin bir de
İzmire gelmeyin artık lan
İzmir"de kal ayrı bir eve çık.
Bence İzmir'de ayrı eve çık daha mantıklı
İstanbul
Evet
İzmir bildiğin bir yer orada yasa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?