Çok zor insanlara karşı nasıl mücadele verilmeli?

Ben annem ve babamdan imtihan oluyorum gerçekten çok zor insanlar. İyilik edersin asla onu görmezler hep başına kakarlar. Evde çok rahat degilim yemeğine karisiliyor çok fazla yersem ama regl dönemlerimse iştahım açılıyor ne yapayım. ya da çok az yersem. Evde her şeyin hesabını verirsin. Biraz fazla yağ çok babam söylenmeye başlar yağı bitirdiniz idareli kullanın diye. Duş alırken çok alırsam hesap soruluyor kalorifer fazla yanarsa ona hesap veriliyor. Çalışayım diyorum kimse izin vermiyor en azından kendi harçlığını alırım kimseye muhtaç olmam bu da izin verilmiyor. Harçlık istemiyorum 21 yaşına girmişim zoruma gidiyor istemek. Verirse alıyorum ya da anneme diyorum annem babama diyor. Kız arkadaşlarımla gezmem yasak. Kız kıza bir şey yaparmışız. Oysa öyle bir kız arkadaşların yok. Kendimi çok sıkıştırılmış hissediyorum. Okula gidemiyorum ailem istemiyor. Bütün gün evde durup evi toplamam etmem bekleniliyor. Yapmasina yaparım ama ben Evde tek yaşamıyorum sizin yataginizi ben neden toplayayım. Babam sevilmiyor etrafta sevilecek bir insan değil zaten bunu başta söylüyorum. Babam yüzünden kimse bize misafirliğe gelmiyor. Evde köle gibi olmam bekleniliyor. Çarşıya cikayim dolmuş parası otobüs parası 10 tl diyor bana. Önceden belkide 6 sene öncesi alışveriş adam akıllı etmiştim sürekli bu başıma kakılıyor. Senin yüzünden maddi durumumuz yok diye. Çok şeyler var ama aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor. Ikıncı el muamelesi resmen evde görüyorum pandemide hepten kafay8 yedim evde dura dura. Yemin ederim evlilikten soğudum . Kendi ayaklarımın üstünde durmalı resmen istemiyorlar. Ailem tarafından kullaniliyorum sıra benim işlerime gelince kimse bir yerini kaldırmıyor
Çok zor insanlara karşı nasıl mücadele verilmeli?