Bursa'da İnegöl Belediyesi, temizliğin önemine dikkat çekmek için ilginç bir uygulamaya başvurdu. Şehir tiyatrosu yönetmeni, çöp kostümüyle sokaklara indi. Vatandaşlara "Benden korkmayın, ben sizin attığınız çöplerim" diyerek farkındalık yaratmaya çalıştı.
Peki hepimiz bu durumun farkındamıyız? Kirlettiğimiz ve katlettiğimiz doğaya karşı sizce nankörlük yapmıyormuyuz?
"Benden korkmayın, ben sizin attığınız çöplerim" diyen adam Bursa'da sokaklara indi. Bu adamı sokakta görseniz ne düşünürdünüz?
Gider dereye falan sokardım ya da bir sahile götürüp yıkar, kirlerinden arımasını sağlardım. Gündelik hayatımda da çöpleri -insan olanları ne yazık ki atamıyoruz- çöp kutusuna atarım, eğer yakınımda yoksa da yanımda taşırım. Ama bu tarz bir etkinlik bence farkındalık için gerekli
Çok güzel bir fikir olmuş.. tabi bazıları o kadar yüzsüzdür ki, al bunuda koleksiyona ekle der.
Bir kaç gün önce, yaşlı bir adam çöpün yanından geçti, beş metre sonra sigarasını çıkardı, son sigarasının paketini yere attı. Böyle bir insanın yetiştirdiği çocuklar nasıl olur kim bilir.
Tebrikler iyi düşünmüşler gerçekten ama gerçekten yere çöp atanlar en nefret ettiğim insan modelleri özellikte parkta çekirdek çitleyip atıyorlar güzelim alanı katlediyorlar iğrneç bir görüntü ortaya çıkıyor ve ben böyle insanlardan utanıyorum. Doğa senin evin oysaki evini koruduğun gibi doğayıda koru farkındalık yaratmak gerekiyor.
Ben anlamıyorum ya nasıl yere atabiliyorsunuz nasıl ya ben atqcak yer bulamazsam dahi çantama koyarım hadi konulacak bi şey değil elimde taşırım sigara içince ki bu senede en fazla 5 6 tane çöp konteyrında söndürüp çöpe atarım
Kendi adıma kirlettiğimi düşünmüyorum doğayı. Dışarda yerlerden ziyade benim çantalarımın içi çöp dolu. Yere tükürmüşlüğüm yok ya da denize elimdeki bir çöpü atmışlığım.. yapanlar nasıl varlıklar bilmiyorum
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > "Benden korkmayın, ben sizin attığınız çöplerim" diyen adam Bursa'da sokaklara indi. Bu adamı sokakta görseniz ne düşünürdünüz?