Yasalara uyuyor musun , yoksa sadece sana mantıklı gelenlere mi uyuyorsun?

her zaman uyuyorum desem yalan olur :D
Ülkede yasamı varki uyulsun
Teşekkür ederim 🙏
Görüş
49Görüş
Bazen insan kendi adaleti anlayışını uygulamak istiyor.
Kadın, çocuk cinayetleri..
Hayvanlara eziyet..
Tecavüz, taciz olaylarında hele.😠
Merhaba..
Yurt dışına özenilen durumlarda özenilen konunun içeriği genelde konulan yasalarla sağlanmakta olup
Özenen taraf (lar) ın kendi ülkesinde maalesef genelde olmadığı ilk şey yine o özenilen yasadır diye düşünüyorum.
Bakış açısı..
Farklı bir bakış açısı...
Fakat ; yurtdisinda en ufak bir suçta bile , güzel şekilde işlenen bir adalet sistemi var. Ülkemizde (kör değiliz ki ) maşallah her suç çok serbestçe işleniyor ama cezalar da belli 😊
Bunu anlatmaya çalıştım; bazı durumlarda bazen insan kendi adaletini kendisi uygulamak zorunda kalıyor ise , buna mecbur bırakan yine , eksik bir adalet sistemidir..
Bu da benim şahsi düşüncem... Keşke yurtdisindaki adalet sistemine özense, bizim adalet sistemimiz de 😊
Yorum için teşekkür ederim..
Yorumunuzun içeriğinde doğru ve tartışılır durumlar var tabii ki, ben de teşekkür ederim yorumuma katkınıza..
Asıl vurgulamak istediğim konu da..
Herkesin her şeyi genelde ilk karşıdan istediği bir hal aldık çıktık ya..
Off ki ne of😊
En basit örnekle;
Yaya geçidinde yol vermeyip, yaya olduğu anlarda yol vermeyenlere söylenmek gibi.
Sevgiler:)
Ben bir Türküm. Türk yasasına göre yaşıyorum. Yalnız karıştırmayalım. Türkiye Cumhuriyeti anayasası değil. Bildiğin m. ö ve 1400 li Timur devleti türk torelerine göre yaşıyorum. Kadın en değerlidir. Hayvanlara zarar verilmez. Doğadan ihtiyacından fazlasını almazsın. Doğayı kirletemezsin. Denize işeyemezsin. Irmağı kirletemezsin gibi gibi.
yaptırım mevcut ise uyarım .
yaptırım yok ise benım kendı kurallarım vardır .
yasa koyucu kişilerin aklı sıfatı benden üsten degıldır , ayrıca tum dunya ulkelerınde yasa koyma ısı o ulkede yasayan idiot ve andavallarıda goz onunde bulundurup yapılır.
Kanunlar insan yapımı olduğu için kusurludur. Başıma dert açma ihtimali olanlara daha çok uyuyorum. Hepsine uyamayacagin şekilde kurgulanmış zaten. Hakim karşısına cikarilsam hakimin anayasadakilere ve bulunduğum şartlara göre beni haklı bulabilecegini düşünerek uymadiklarim var.
Toplumsal kurallara bakışım da aynı şekilde. Yüzde yüz özgür oldugumuz tek alan zihnimiz. Bir yerleşim yerindeyse, yanlız yasadigimiz evimiz bile değil.
Eskiden hep adaleti kendim sağlamaya yönelik hareket ettim ve hep zarar ettim. İçim rahatladı ama çok canım yandı.
Şimdi kanunlara bırakıyorum.
Türkiye Cumhuriyeti anayasası.
Dürüst olmak gerekirse ben yasalardan ve yasalara uyumaktan hesaplanamaz derecede nefret ediyorum nefffreeeeett!
Kuralları, yasaları v. b şeyleri hiç bir Zaman sevmedim diye bilirim ancak mecburen uyuyoruz benim fikrime göre İnsanlara Zarar veren örnek olarak: Cinayet. v. b suçlar dışında olan Yasaların gereksiz olduğunu düşünürüm.
Yasalar dönemsel ve bölgesel farklılıklar gösterir.
Soruya şimdilik cevabım yok😀😀😀
kanun adamlarıyla uğrasmayı sevmem o sebeble kurallara uyarım.
Yasalar kurallar bana göre değil
Eğer zorunda kalsaydım tek kurala uyardım dövüş kulübü kurallarına
Valla efendim otobüste, hastane de, kafe içinde bile sigara içmişliğim var.. Napim yasanın kalkmasını mı bekleyim efendim 😂😂😂
Hatta yatılı kursta kaldığım dönemde şöyle bişey yapmıştım efendim.. Sigara yok, dışarıda çıkamıyoruz kapılar kilitli.. Bi arkadaşı aradık telefonla parayı attık 1 karton sigara aldırdık ama biz nasıl alacağız.. Taa 3. Kattayız.. Sonra aklıma şeytanlık geldi.. Ayakkabılığa gidip bütün ayakkabıların bağcığını söktüm.. Hepsini birbirine bağlayıp camdan aşağı yolladım o şekilde sigarayı aldım.. Sonra tuvaletin camından çatıya atladım orda içtim sigarayı 😂😂😂😂😂😂
Uyuyorum. Devlet başında kim olursa olsun baş tacımız.
Askerdeyken çoğu yasaya uymuyordum çünkü mantık sıfır bunu askerlik yapanlar bilir o yüzden hayallerim yarıda bıraktım iyi kide bıraktım
Toplumun ahlaki değerleri olan yasalar benim için önemli olan. Tabi maddi hukuk olan yasalara da uymak gerekir.
Ben herşeyden bana mantıklı olanı uygularım. İnanç konusun da bile öyleyim. Mantığıma uymuyorsa uygulamam
Uyuyorum biz uymazsak anında yaptırım uygulanır zaten. Zaten mantıklı olan herkesin yasaya uyması burada vatandaş olan mevkisi farketmeksizin herkes
Çok şükür iyi olmaya çalışıyoruz...
Kuralların bana uymasini tercih ederim...😅😅
Adalet mülkün temelidir...
Bütün yasalara uymak boynumuzun borcudur
Herkes yasaları kendine göre şekillendirseydi devlet denen bir şey olmazdı
En İyi Görüşler