https://youtu.be/MocfgAjIBg0
Müslümanlıktan hristiyanlığa veya deizme geçiş yapsam nasıl olur?
https://youtu.be/MocfgAjIBg0
Hak olana kalp ver dikkat et kulak ver demedim sırf birileri olması gereken yoldan saptandı diye apaçık yanlış yola sapmak ne kadar doğru olur sence nitekim Peygamber Efendimiz (s a v) kafirun suresi iman ve şirkin ayrı şeyler olduğu ikisinin birlikte bulunmasının mümkün olmadığı kesin bir dille anlatılmıştır ve bu surenin şirk inancına sapmaktan korunulması adına okunmasını buyurmuştur geniş anlamıyla İslâm (müslüman olma) hem kalp hem dil hem de davranışlarla teslimiyeti ifade eder bunlar içinde en önemli ve değerli olan teslimiyet kalple olanıdır Kur’an’da İslâm kelimesinin iman düzeyine ulaşmamış teslimiyeti ifade etmek üzere kullanıldığı da görülür.
Dinleri topluma göre değerlendirmek etik değildir. Çünkü toplum değişkendir lakin (semavi) dinler sabittir, değişmez. Kişi önce kendini yola sokmalı sonrasında yolundakilerle ilgilenmelidir. Genel olarak Müslümanları "tek bildiği namaz, oruç" olarak nitelendirmişsiniz. Peki siz de bu genelin içinde misiniz? İslam inancı her zaman iyiliği, güzelliği, merhameti ve şefkati öne sürerken insanların bunu uygulamaması dinin problemi midir? Siz hak yolundan giderseniz o yolun yolcuları ile karşılaşır ve o yolun yolcuları ile hayatınızı idame ettirirsiniz.
Kendi peygamberinin kardeşini, torunlarını katledenlerden kastınız nedir? Hz. Muhammed'in amcası olan Ebu Leheb gibi bozgunculuk çıkaranlardan bahsediyorsanız konu zaten tartışmaya kapalıdır. Kaynak belirtirseniz sevinirim.
Bir dine veya dinsizliğie mensup olup ona bağlı yaşamak kişinin yaşamını etkiler. O yüzden takım tutar gibi din tutmamayı ve mensup olacağınız dini sahi kaynaklardan köklü bir şekilde araştırıp sorgulamayı bilmelisiniz. Varsa başka sorunuz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. ^^
Çok teşekkür ederim efendim
Çok oldu. Ama işte bu bilinç çok az kişide var. Oda birsüre sonra insanı yıldırıyor
Cevap
6Cevap
Deistim ama bazı müslümanlar kötü diye diğer müslümanlara haksızlık etmişsin , her dinin insanında sorunlar vardır.
Bizde daha çok. Onlarda çıksın:)
Ateist ol. Ben aşağı yukarı 5 senedir ateistim, gayet memnunum.
Işin ters gittimi hiç. Yoksa daha mı iyi durumun eskisinden
Ben öyle sikıntilar, acılar cektim ki daga versen kaldirmazdi. Bazısı cevresel, bazisi kendi yuzumden. ama her durumda madem Allah varda beni niye o durumlara sokturdu veya izin verdide aleme maskara etti? Sürekli soruyorum? Niye bugum keşkelerle yaşıyorum? Niye zamaninda doğru tercihleri işaretlemedim veya neden düzgün insanlarla karsiladmadim en zayıf anlarimda
Yaşamı doğru yorumlamak gerek. Biz kötü olaylar yaşıyoruz ama neden. Yaşam bize iyi ve güzel bir ömür vaadetmez. İyi ve güzel bir ömür için mücadele etmek gerek ama bu mücadelenin galibi olacağının da bir garantisi yoktur. Karşılaştığımız durumlar, olaylar kızma birader oynarken attığımız zar gibidir. Bazen olur zarı atarız atarız ama bi' türlü 6 çıkmaz, dolayısıyla adamımızı sahaya sokamayız. Ama bazen olur üst üste 3 kere, 5 kere, hatta 10 kere 6 çıkarırız. O zaman bi' seviriz, coşarız. Ama üst üste 10 kere 6 çıkacak şekilde öncesinde kimse zarı ayarlamamıştır. Üst üste 10 kere 6 çıkması bir olasılıktır, düşük bir olasılıktır ama düşük olması gerçekleşmeyeceği mânâsına gelmez. Zaten düşük bir olasılık olduğu için herkes üst üste 10 kere 6 çıkaramaz. Yaşam da buna benzer. Kader diye bir şey yoktur. Yarın ne olacağını bugün senin vereceğin kararlar belirler. A, B, C şeklinde 3 seçeneğin varsa bunlardan her biri yaşamanın gidişatını farklı yönlere doğru değiştirir. A seni daha kötü bir yere, B şu ankinden pek de farklı olmayan bir yere, C de seni daha iyi bir yere götürebilir. İleri görüşlü olmak lazım. İyi tahmin etmek lazım. Aksi takdirde pişman olabiliriz. Hatta rezil bile olabiliriz. Ama tabi bizimle birlikte diğer insanlar da tercihlerde bulunuyor. Tercihlerimiz bazen bizleri çakıştırabiliyor ve bu insan hayatımıza girip hayatımızı mahvedebiliyor. Yaşamının dizginleri senin elinee olmalı. Yoksa uçurumdan yuvarlanan kaya gibi olursun. Tek parça bir şekilde de yere varabilirsin, unafak şekilde de. Yani işini şansa bırakmış olursun. Ve şans sana gülmezse kötü olur.
Ayrıca tüm bunların dışında doğada da birtakım olaylar oluyor. Deprem, sel, yangın, hortum, kasırga, meteor vs. Bunların her biri doğal bir olaydır. Yani herkes Müslüman olsa ve dini dört dörtlük yaşasa yine de bu afetler yaşanacak. Çünkü bunların yaşanmaması için gezegenin stabil kalması lazım ve gezegenin stabil kalabilmesi için de ölü bir taş yığını olması gerek. Dünya ölü bir taş yığınından fazlası. Bu afetler insan yokken de oluyordu, insanlar yok olduktan sonra da olacak. Plakalar hareket halinde. Birbirlerine sürtüyorlar, birbirleri üstüne çıkıyorlar. Eee, doğal olarak deprem oluyor. Deprem oluyorsa sen bir insana iftira attın, bir kediyi öldürdün, bir ağacı kestin, hırsızlık ettin, zina ettin diye olmuyor. Depremin yıkıcı etkilerinden kurtulmak istiyorsan öncesinde önlemlerini almalısın. Ya da depremden sonra mücadeleci bir tavır takınıp yaşamanı iyileştirebilmek için hasarını onarmalısın.
Karşılaştığımız kötü olaylar imtihan değildir. Ya bu kötü olayları, durumları halleder ve daha güçlü olursun ya da halledemez ve elenirsin. Halledersen ödül olarak bir süre daha yaşarsın. Aslında bu da bir çeşit doğal seçilimdir ya da yaşamayı öğrenmemizi sağlayan bir çeşit ders.
Müslümanların kötü olması İslam'ın kötü olduğu manasına gelmez. Kaldı ki sen ne kadar uyguluyordun müslüman iken?
Hirsizlik yapmiyom, kimseyi kandirmiyom, yalan konusmuyom. Daha neyini uygulayim?
Yeziterin, zalimlerin yaninda durrmuyom.
Daha neyini uygulayim.
Adam namaz diyor cuma hutbesi sonu okunan ayeti, fatihanin anlamını bilmiyor
Lan dengesiz, işine gelen gibi görme! Ee son derece iyi olanlar neci? Adam burs vermek için lüks yaşamıyor ki daha çok öğrenciye para gitsin, daha çok aileye yemek verebilsin. Burada iyi olanı değilde gidip kötü olana bakan sensin. Ne müslümanlar var, diğer din kardeşlerimiz için uyumuyor, çalışıyor. Sen git kötüleri gör, İslam'a şüphe duy? Gözlerini pislikten çek, güzel yöne bak. Gerçi buna da Allah izin verir.
'Lan dengesiz ' diye konuşursan bütün diğer iyi sözlerinin bi anlamı kalmaz. Örnek olacam diyorsan temiz konuş önce tavsiyem.
Lan az bile kalıyor yaptığın terbiyesizlik karşısında, içimden daha neler söylemek geliyor ki bir bilsen... Ama işte saygılı olmak lazım az da olsa, sen İslam'ı başka basit konular ile eş görürsen, yanlış yaparsan, burada bile nefsini öne koyup kanıtı etkisiz görürsen kendi sorunun. İslama bak, bakalım ne hata var diyorsun?
İslamda hata var mı dedim beyinsiz adam? Müslümanların haline işaret ettim. 57 islam ülkesinin düştüğü zillete işaret ettim küçücük israil siyonismine karşi.
Beni ancak ALLAH'ım yargılar senin haddin değil.
Ulan dengesiz, niye İslam'dan çıkayım mı diyorsun? Sen ne dediğini biliyor musun? Bende zeka var sandım, kusura bakma hata bendeymiş. Adam sandık.
Haklısın burda. Bireysel yaşanabilir.
Bazı şeylerden daraldım o yüzden. Yoksa İslam elbette en güzel yol
Özür dilerim
İslam'a odaklan, çevreni temizle. Bu kutlu yoldan çıkma. Peygamberin ümmetinden ol. Allah kolaylığı verir şüphesiz.
Kişiyi Hristiyan olması dürüst yapmıyor veya Müslümanlığı onu kötü yapmıyor kişilik ile alakalı bir durum
Bu kafayla ilerlersen, "batan gemide ateist kalmaz" lafının anlamı olursun.
Açıkçası söylemin saçma biraz.
Bıçakla adam, kadın, çocuk demeden öldürüyorlar, gidip bıçak üreten firmalardan bıçak almayı bıraktılar mı acaba insanlar
Bir daha düşün derim. d Tabii ki inancın sana ben senin üzerine bir bekçi değilim
Deist olacağına ateist ol ateist olmak deist olmaktan daha mantıklı
Düşünüyorum henüz:)
Ateistsen bir soru soracağım hep kafamı kurcalar, yargılamak için değil
Evrende görüp algıladığımız her şey bir sebep zinciri eşliğinde oluşmuş, sebebi olmadan oluşan hiç bir şey yok
Fakat ilk sebebin, sebebsiz oluştuğunun kanıtını verebilir misin
Şeirat ile yönetilen bir devlet olsa kellen giderdi
Mıh ﷺ
Muhammed ﷺ
Muhammed Rasulullah allahumme ve sellim mi okunuşu. Hat ile yazılmış tam çözemedim
Sallallahu aleyhi ve Sellem Arapça hattı
Eyvallah:)
Eyvallah
Dilediğine inanabilirsin.
Teşekkür ederim, öyle rasgele hayatım zaten:)
Tabiki hayat senin hayatın.
Gel ikimize bölelim hayatimi:)
Sağol ben evliyim.
O zaman sağol yerine canın cehenneme desen yeridir. Çünki cahilce konuştum. Ve hiçbir erdemli kadın başkasından gelen yakınlığı hüsnü niyet ile karşılamaz:)
Her insan hata yapar önemli olan bunun farkına varmış olmak.
Hm demek o da aklına yatıyor 🤔
Ortaya karışık yapsan.
islamı nerden öğreniyorsunuz anlamıyorum ki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?