Dostum umarım okursun başlıyorum. Şimdi hem evrenin oluşması hemde evrenin böyle tek bir kusuru olmadan doğanın kendini yenilemesi onuda geçtim insanın varolup evreni sorgulayacak kadar aklı olması tesadüfi değildir. Yani ateistler neye göre kesin özgüvenle tanrı yoktur diyor anlamıyorum. Biz evrende kum tanesi kadar varlıklar tanrı yoktur diyoruz ulan biz kimiz gerçekten. Evrene bakıyorsun insan müdahalesi olmadan tek bir şey bile kusurlu değil bak kardeşim ben gök mavi ne güzel renk diye tanrı elbet vardır demiyorum bu öznel bir şey olur sana göre güzel olmayabilir. Ama ben diyorumki doğanın insan müdahalesi olmadan 1 tane bile kusurunu bulamazsın her şey o kadar güzel işliyorki. Evrim teorisi islamı çürütür diyorlarda. Evrim tanrının bir yaratma metodu olabilir kardeşim. Çünkü islam alimleri bile diyor darwinden seneler önce. Hem matematiksel olarak evrenin kendi kendine olma olasılığı 10 üzerinden 10 üzeri 500 küsür mü neydi. Yani bu matematiksel olarak imkansız bir rakam araştirabilirsin:)
Allah diye bir şey yok. Orda da ne Allah ne de Muhammed yazıyor. Zorlama bir şey olmuş. Hem kıtalar sürekli hareket yazıyor. 250 milyon sene sonra ne yazacak acep😂
şu an yaşadığımız çağda böyle dünyayı ters çevirince Allah yazısı çıkıyor Allah yazısını ters çevirince ise Tengri yazısı çıkıyor Tengri ters çevirince ise Allah
"Şu an" yazdım. İman dediğin şunu ters çevirelim buna yan bakalım o zaman tamam gibi bi şey değil. Gerçekten içinde hissettiğin zaman ancak kabul edilirsin. Şimdi bu hissiyattan uzaksan kendini zorlama diyosam düşündüğüm için. Belki anlaşılır.
Peki Kuran'da toplam 6236 ayet olması ve 1 ayet yekün ile alınca toplam 6237 olması Allah'ın toplam 99 ismimin olması ve Hz Muhammed 63 yaşında ölmesi 99×63 6237 olması ve 23 senede tamamlanan bir kitabın tam yaratıcının toplam isminin ve elçisinin öldüğü yaşta çarpımı ayet olması mucize mi yoksa öylesine rastlantı mı
Yok efendim kıtalar eskiden böyle değildi ve ilerde de yer değiştirecek diyorsun. Arkada müslüman olmak için çeşitli bilimsel tespitler bulmuş ve yorumların ile onu yıldırmaya çalışıyorsun
Ya neresi ispatlanmış hanfendi. Sadece teorilerden ibaret bilim adamları o tarihlere gitmişler mi ki bu kadar net konuşabiliyorlar. Sadece varsayımlar."Yok eskiden pangea'ymış da milyonlarca tarihlik süre zarfından birbirinden ayrılarak bu hâle gelmiş miş miş? İnsan ömrünün yaklaşık 70 yıl olduğunu göz önüne alırsak bence biraz fazla fantastik bir görüş
Allah var tabii hatta onun yaratmış olduğu şeylerin mükemmeliğine bakarsan (başta insan bedeni olmak üzere) sana delil olarak yeter. Harita konusu ilginçmiş belki mucizelerden biri bile olabilir ama Allah'ın varlığının tek ispatı olamaz.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tek Allah yazsa anlarım ama Muhammed'de yazıyor dahada mucize duruyor ondan
Hakka Suresi 44 - 47 ayet Eğer peygamber bize atfen bazı sözler uydurmuş olsaydı, Elbette onu kıskıvrak yakalardık. Sonra onun can damarını koparırdık. Hiçbiriniz buna mâni olamazdınız.