Benim çok büyük ailevi sıkıntılarım var. Bu yüzden hiçbiri ile görüşmek istemiyorum. Şimdi o senin ailen ama diyenler olacak. Bende sebeplerimi kısaca anlatacam. annemle babam ayrı. babam ikinci evliliğini yaptı. annemde evlenmek istedi 2 yıl önce. kız kardeşimin fikrini aldı. ben ağzımı açmadım. buna rağmen bana gelip ''sen bu evde misafirsin, haddini bil otur'' dedi aynen bu şekil. oğlan kardeşimle zaten hiç görüşmüyorlar çünkü kardeşimi eve almadılar hiç. bende sadece yaz tatili için gidiyordum. gittiğimde de ne bir özlem gördüm, ne bir sevgi. sofra hazırlar çağırırdım en basitinden. kızarak yüksek bir ses tonuyla defol git başımdan sonra yiyecem. hep aynen bu şekilde oldu annemle ilişkimiz. kesinlikle ev işleri hepsi bende olurdu zaten. ben ordada takılmadım. söylediği aynen şu'' köpek gibi yapacaksın hepsini. yapmak zorundasın. bu senin görevin.'' hoş sanki tek ben varım evde ya kız olarak. kız kardeşimden 1-2 kez yardım istedim. o kızı kullanma dedi tersledi. en son evlilik olayı oldu aramızda annemin ikinci evliliği en başta anlattığım mesele misafirsin meselesi. bende baktım aylardır görmüyorum zaten 2 aydada bu şekilde her şey. bende görüşmeyi kestim. 2 sene uzak durdum. bu yaz ne olur gel falan dedi. anne sonuçta dedim gittim. yine aynı şeyler vs vs... üstelik bu kez daha da ileri gitti. oğlan kardeşimle senede 1-2 kez anca konuşuruz. oda havadan sudan olur. 2020de bir kere çağırdı oğlan kardeşm gittim. 2 gün kaldım sadece. oda onun atanma durumunu, işte benim okulumla ilgili görev yerimle ilgili konuştuk hep. zaten çoğundada tv izledik dışarda gezdik falan. bu kadar olanlar. gittiğimi duymuş sanırım annem. tabi kafada bin türlü senaryo oluştu. işte sen bizimle ilgili bilgi veriyorsun diye önce kız kardeşim saldırdı bana. bende anneme herşeyin ekran görüntüsünü alarak attım bakma sen kız kardeşine dedi durdu. kız kardeşimi dolduranda annem biliyordum ve bugün haklı çıktım. baktım annem aradı bizimle ilgili ona bilgi verme diye atarlı atarlı konuşmaya başladı. bende tavrımı koydum ortaya artık çünkü bende insanım. bir insan bu kadar psikolojik şiddete maruz bırakılamaz. kısaca özet bu. uzaklaştırma aldıracağım. çünkü yakamı da bırakmıyor ama psikolojik şiddet uyguluyor devamlı olarak. gerçekten bıktım artık bugün hıçkırarak ağladım o yaptığı yüzünden. gerçekten dediği gibi olsa zoruma bu kadar gitmezdi. şimdi benim merak ettiğim nasıl uzaklaştırabilirim kendimden hukuki olarak. daha doğrusu aile bireylerine uzaklaştırma veriyorlar mı? yardımcı olursanız eğer çok sevinirim. gerçekten nefret ettim artık en kısa zamanda işlemleri başlatacağım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Hayır, bu şartlar altında aile bireylerine uzaklaştırma kararı cikartamazsin. Buna gerekte yok. Artık onlarla gorusmeyecegini açık bir dille açıkla. Ardından da sana ulaşabilecekleri bütün yollari kapat.
05 Yorumla- +1 yıl
Yani ortada kanunen bir suç söz konusu değil. Dolayısıyla pek mümkün görünmüyor. Umarım dilediğin gibi olur ve kendi hayatına odaklanabilirsin.
- +1 yıl
Türkiye'de yaşıyoruz ve her ne kadar hukuk ulkesi olduğumuz iddia edilse bile şartlar ortada. Umarım istediğin gibi olur diyeyim.
- 1 yıl
katateskızartması salağı, Kes sesini köpek, yalan bilgi vermişsin bi de rezil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
10Cevap
- +1 yıl
Babanızdan dolayı sizden nefret ediyor bariz belli. Tekmek yemeyi yedirememiş kendisine. Ya da babanızın evlenmesini. Ya da annenin evlendiği adam nedeniyle anneniz böyle davranıyor size. Yani sizin bir kıymetiniz yok gibi. Sen kız ve erkek kardeşlerine sahip çıkmaya bak, bir daha da görmeyin annenizi. Böyle anne mi olur ya? Babanla görüşüyorsan babana anlat durumu, kız kardeşini alsın yanına?
00 Yorumla Uzaklastirma derken, oturdugun yere gelip seni rahatsiz etmesini engel mesafeden fazla yaklasmama karari oluyor. Senin durumunda eger yaklasip, darp, siddet yoksa, uzaklastirma kararini gerektiren bir durum yok.
Sen yetiskin bir insansin, ailende olsa, istedigin anda her türlü bagi koparma hakkina sahipsin, uzak dur, ortamlarina girme.
Birseyide demeden durmayacagim, ailen gercekten aile degil, annen anne degil, baban baba degil, kendi zevkleri icin cocuk yapip salivermisler.00 Yorumla- +1 yıl
Durum baya karışık önçelikle Allah sana sabır verin aileniz birae kopuk gibi oglan kardeşin felan hiç samimi değilsiniz keşke sana o destekçi çıksaydııı hukuku bilmem Turkiyeden ama cidden uzak dur annenden ve kız kardeşindn sana böyle baskı şiddet uyguluyosa en iyisi uzak durmak en iyisini yapiyosun bide biley sormak istiyorum siz nerelisiniz ve yaşın kaç?
05 Yorumla- +1 yıl
Haa unuttum bide babandan hiç bahsetmedin 2 evlilik yaptı değdin ama hiç göruşmuyonmu babanla o sana yardım eder belkit..
- +1 yıl
Hmm anladım aynı değdin gibi aile içi kopuksunuz birbirinizden belkit böyle hayırlıdır hakkında sende hayatını kurarsın inşallah 🤍
- +1 yıl
Turkiyenin sistemini bilmem ama savçılı bi ara derim bilgilendirir seni mutlaka
- +1 yıl
Bir birey olarak hakların var kesinlikle Gooogle dan yardım al insanlardan da bilgiler edin tavsiyeler ama onların dediklerine göre hareket edip yanlış yollara ilerleme sadece tavsiye dinle ayrıca kendi ayakların üzerinde dur sadece bir kula minnet eyleme yanlış anlama kesinlikle. Kaç yaşında isen ona göre haklarını araştır.
10 Yorumla Hakkında hayırlısı olsun inşallah mutlu günler seninle olur
01 Yorumla- +1 yıl
Birer birer soru halinde sorarsan daha iyi cevap alırsın bu kadar yazıyı kimse okumaz
016 Yorumla- +1 yıl
Ayrı yaşadığın bir ev varsa gerekçeli bir kararın varsa aldırabilirsin
- +1 yıl
Başka şehire gitme şansın yok mu kanıtlarsam kabul ederler
- +1 yıl
Toprağım çıktın bende bursalıyım 😊 sana bu kadar ne yaptılar anlam veremedim
- +1 yıl
Hepsini okudum kardeşim Anladım neler yaşadığını bazı aileler bazı çocuklarına böyle yapabiliyorlar Ben de çok sevindim diyemem ama sen zaten uzaksın yanlarına gelme çağırdıklarında Hep bir bahane bul Onlarla görüşme telefon ederlerse sadece aç ve konuş bu kadar
- +1 yıl
görüşmeyi kestim. çünkü bugün annem aradı yine oğlan kardeşine bilgi veriyorsun diye kafasında kurmuş bana saldırdı telefonda. yeminle öyle bişeyde yok. ben sizinle görüşmek istemiyorum. bana hep haksızlık yapıldı hakkımı helal etmiyorum yazıp engelledim. aradıklarında da böyle oluyor işte hakaret etmek için arıyorlar sadece. gerek var mı sinirini yıpratmaya?
- +1 yıl
Hayır hiç gerek yok Telefon numaranı değiştir En iyisi sen hiçbir şekilde sana Ulaşmasınlar
- +1 yıl
Bana olsa ben de sinirlendirdim canını sıkma artık olur mu numaranı değiştir şikayet etmeye falan uğraşma daha çok Yüz göz olursun bu sefer iyice düşman olurlar sana iyice takmışlar başım şişmedi Seninle her zaman konuşmak isterim bir sıkıntı yok hakkım varsa helal olsun
- +1 yıl
yok ben kararımı verdim şikayet meselesi değil benden uzak durmalarını istiyorum. anlatmadığım daha neler var inanın ki. numaramı da değiştirecem sizin dediğiniz gibi. yüz göz olalım hiç problem değil yeterki benim lehime karar çıksın en önemlisi bu benim için. ben o kadar acı çekiyor üzülüyorum devamlı birazda onlar gerilsin benimle uğraşmamayı öğrensinler. bu zamana kadar yapmadığım için bu kadar tepeme çıkabildiler zaten. onlarında dili yansın az. çok teşekkürler tekrardan hayırlı geceler :)
- +1 yıl
Ne demek Hayırlı geceler kendine iyi bak anlatmadığın şeyleri de anlatırsan dinlerim elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım
Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı. Ailenden uzaklaşıp kendi hayatını kurabilmissen irtibatını minimumda tutup böyle şeylere takılma zaten tek yapabileceğin bu uzaklastirma sana fayda etmeyecektir
011 Yorumla- +1 yıl
kardeş her yerden engelledim bir keresinde. okuldan öğretmen arkadaşımdan ulaştılar. bu derece yani. hayır ben sizinle görüşmek istemiyorum ki engelliyorum insan gerçekten gururlu olmalı biraz. o yüzden. hem bunu açıklamak zorunda da değilim kararımı verdim bende istemem bu tür şeyleri elbet. ama mecbur bırakıyorlar
- +1 yıl
atarlanma nedenim ben karar vermişim uzaklaştırma için. merak ettiğim aile bireylerine olup olmadığıydı. herkesin ailesi bir olamıyor kusura bakmayın. benimkinden beteride vardır ama benim için en doğrusu uzaklaştırma. sizin kullanmış olduğunuz olmayacağını düşünüyorum ya da buna gerek var mı gibi ifadeler çok yanlış benim durumum için. gerek olmasa ben zaten hiç uğraşmazdım emin olun. yani burda sadece fikre saygı gösterebilmekti önemli olan.
- +1 yıl
Sen sonuna kadar haklısın. Bence de uzaklaştırma aldır.
00 Yorumla Yalnız yaşıyorum gel misafirim ol istediğin kadar kalabilirsin bende
02 YorumlaAile & Toplum konusunda 885 cevap paylaştı. Kaç git
04 Yorumla- +1 yıl
Hukuki olarak alabilirsin
00 Yorumla Kimin ailesiyle sorunu yokki. Şükret ağa🙂
01 Yorumla- 1 yıl
kes sesini aktrol seni
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Öncelikle belirtmek gerekir ki, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesi Hakkındaki Yasa ile şiddete maruz kalan kadınların ve çocukların korunması amacıyla düzenlenmiştir. ŞİDDETE UĞRAYAN VE ŞİDDETE UĞRAMA TEHLİKESİ ALTINDA BULUNAN AİLE BİREYLERİ HER ZAMAN ÖNLEYİCİ TEDBİRLERİN UYGULANMASINI BU YASA KAPSAMINDA TALEP EDEBİLİRLER.
6284 Sayılı Yasada Koruyucu tedbirler ve önleyici tedbirler olmak üzere 2 farklı koruma tedbiri düzenlenmektedir. Koruyucu tedbirleri kanun gereği hakim ve mülki amir (vali veya kaymakam) tarafından verebilirken, önleyici tedbir kararını sadece hakim verebilmektedir. Tarafımızca aşağıda açıklanan durumlardan herhangi birinin varlığı halinde aile bireylerinizden korunmanız için gerekli koruma tedbirleri veya önleme tedbirleri uygulanacaktır.
Mülki Amir Tarafından Verilecek Koruyucu Tedbir Kararları:
Hakim Tarafından Verilecek Koruyucu Tedbir Kararları:
Hakim Tarafından Verilecek Önleyici Tedbir Kararları:
Tedbir kararı ilk defasında en çok 6 ay için verilebilir. Ancak şiddet veya şiddet uygulanma tehlikesinin devam edeceğinin anlaşıldığı hâllerde, resen, korunan kişinin ya da bakanlık veya kolluk görevlilerinin talebi üzerine tedbirlerin süresinin veya şeklinin değiştirilmesine, bu tedbirlerin kaldırılmasına veya aynen devam etmesine karar verilebilir.
Koruyucu tedbir kararı verilebilmesi için, şiddetin uygulandığı hususunda delil veya belge aranmaz. Hukuki süreç içerisinde zarar görmemeniz açısından avukat yardımı almanızı tavsiye ederiz.
Çok teşekkür ederim ilginiz için ☺️🙏 gerçekten çok bezdim hepsinden umarım istediğim sonucu elde edebilirim. Numaramı değiştirdim uzaktayım onlardan kafam rahatladı bir müddet. Eğer tekrar yaklaşırlarsa bir avukata danışacağım bu konuda muhakkak