1. AĞZA SU VERMEK 2. BURNA SU VERMEK 3. TÜM BEDENİ, İĞNE UCU KADAR KURU YER KALMAYACAK ŞEKİLDE YIKAMAK
AĞZA BURNA 3ER KERE DOLU DOLU SU VERMEK SÜNNETTİR. Ağza ve burna mübalağa ile su verip çalkalamak sünnettir. Hatta burna verilen su hafif çekilerek genize azıcık şekilde ulaşması iyidir.
Niyet farz değildir. Sünnettir. Yani; biri denize ya da havuza girse, ağzını burnunu çalkalasa niyet etmese bile gusül almış olur.
Banyoya girerken edeben bir havlu veya peştamal gibi bir şey ile avret yerini kapatmak uygundur. Çünkü en başta Rabbimize karşı edebli olmamız, ve cinlere karşı da tesettürlü olmamız lazımdır.
Faideli bir bilgi olarak yazayım, bantodan çıkmadan önce ayaklara soğuk su dökmek sünnettir, kan dolaşımını düzene sokar ve sıhhat açısından çok iyidir
değerli yorumunuz için teşekkür ederim yukarıda mymymy85 adlı arkadaşımızın dediği gibi alıp çıktım kurulandım Not:Ben burnumdan dolayı burnuma tam su çekemiyorum 3 ten fazla çekiyorum 3 olmuş olduğunda bırakıyorum sırayla devam ediyorum kabul olur sanırım bir sıkıntı olmaz değil mi?
Tam su çekemeseniz de bir kere su vermeniz ve burun içinde kuru yer kalmaması yeterli 3den fazla kez yapmayın. Çünkü Peygamber Efendimiz sav 3 kez istinşak (burna su çekmek) ve mazmaza (ağza su vermek) yaparmış, 3den fazla olunca sünnete muhalefet olur. Elbette istinşakı mümkün olduğu kadar yapmalısınız. Hastalık özür gibi durumlarda çok kolaylıklar vardır.
Fatih Kalender İle İsmail Hünerlice Hocaefendileri dinleyebilirsiniz.
Telefonda fıkıh hatları var arayıp da detaylıca cevabını alabilirsiniz 👍🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
1. AĞZA SU VERMEK
2. BURNA SU VERMEK
3. TÜM BEDENİ, İĞNE UCU KADAR KURU YER KALMAYACAK ŞEKİLDE YIKAMAK
AĞZA BURNA 3ER KERE DOLU DOLU SU VERMEK SÜNNETTİR. Ağza ve burna mübalağa ile su verip çalkalamak sünnettir. Hatta burna verilen su hafif çekilerek genize azıcık şekilde ulaşması iyidir.
Niyet farz değildir. Sünnettir. Yani; biri denize ya da havuza girse, ağzını burnunu çalkalasa niyet etmese bile gusül almış olur.
Banyoya girerken edeben bir havlu veya peştamal gibi bir şey ile avret yerini kapatmak uygundur. Çünkü en başta Rabbimize karşı edebli olmamız, ve cinlere karşı da tesettürlü olmamız lazımdır.
Faideli bir bilgi olarak yazayım, bantodan çıkmadan önce ayaklara soğuk su dökmek sünnettir, kan dolaşımını düzene sokar ve sıhhat açısından çok iyidir
Selametle
Mızraklı ilmihal okuyabilirsiniz
Üzerinizi kapatarak alırsanız besmele çekip dualar okuyabilirsiniz, aksi takdirde uygun olmaz
değerli yorumunuz için teşekkür ederim yukarıda mymymy85 adlı arkadaşımızın dediği gibi alıp çıktım kurulandım Not:Ben burnumdan dolayı burnuma tam su çekemiyorum 3 ten fazla çekiyorum 3 olmuş olduğunda bırakıyorum sırayla devam ediyorum kabul olur sanırım bir sıkıntı olmaz değil mi?
Tam su çekemeseniz de bir kere su vermeniz ve burun içinde kuru yer kalmaması yeterli
3den fazla kez yapmayın. Çünkü Peygamber Efendimiz sav 3 kez istinşak (burna su çekmek) ve mazmaza (ağza su vermek) yaparmış, 3den fazla olunca sünnete muhalefet olur. Elbette istinşakı mümkün olduğu kadar yapmalısınız. Hastalık özür gibi durumlarda çok kolaylıklar vardır.
Fatih Kalender İle İsmail Hünerlice Hocaefendileri dinleyebilirsiniz.
Telefonda fıkıh hatları var arayıp da detaylıca cevabını alabilirsiniz 👍🏻
anladım teşekkür ederim <3
yani şu an kabul olmamışmıdır peki son soru olarak?
Olmuştur. Burna ve ağza suyun temas etmesi, kuru kalmaması yeterlidir.
Besmele çek. Avret yerlerini yıka. ön ve arka. sonra 3 ağzına 3 burnuna su al.
Sonra iğne ucu kalmayacak şekilde banyo yap.
niyet yok mu
Kardeşim besmele çekerken niye çekiyorsun gusül için.
Bismillah niyet ettim gusül almaya.
Söylemesende sorun olmaz.
tamam eyvallah sağol cevaplar için <3
Rica ederim.
3 tane farzı var. Alıışını link atayım istersen
farz olansa çok iyi olur
farzları ağıza buruna su almak ve tüm vücudu yıkamak. Linki atayım ayrıntıya bakarsın.
https://www.uzmantv.com/gusul-abdesti-nasil-alinir
eyvallah sağol <3
varsa sorun sorabilirsin link açık zaten.
aklıma tek takılan kabul olup olmayacağı?
alınışı bu kabul olur
3 ten fazla verdiğim için takıntı oldu içime de o yüzden yazdım
5 te olsa sorun olmaz
5 ten fazla oluyor sanırım ama neyse kabul olmuştur ya da olur umarım
sorun olmaz
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!