En merak ettiğim meslek tiplerinden. Bir madenci değiller ki dinlensinler. Bir öğretmen değiller ki zihin yorgunluğu yaşasınlar. Bir mühendis değiller çizim proje hazırlasınlar. Bir bilim adamı değiller buluş icad teknoloji üzerine haftalar aylar harcasınlar. Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorlar?
İmamlar ve müezzzinler mesai saatleri dışında kalan zamanlarını nasıl değerlendiriyor olabilir?
Sorunuzdaki algıya mi cevap vermeli yoksa üstten bakışınızami ya da kucumseyisinize mi cevap vermeli şaşırdım doğrusu dini bütün herseyi dört dörtlük yaşayan biri değilim ama sorunuzun içinden seçip çıkardığım şeye gelirsek sabah namazından önce cemaatle sohbet dinin gereklerini anlatmak namazdan sonra kuran kursunda öğrencilere kuran öğretmek öğlen namazına kadar camide iş varsa işleri yaptırmak için birilerini beklemek ya da yapmak yoksa caminin dibindeki evinde kapına gelenleri karşılamak ya da namaz saatini beklemek ve bu sirkülasyon daima böyle devam eder taki ataması başka bir yere çıkana kadar
Yanlış yerden savaşıyosunuz dünya genelindeki eğitimin de parayla verilmemesi gerekiyor aslında hatta hiç bir gelişmiş ülkede özel parayla diploma satan üniversitelerin de olmaması gerekir sizin mantığınızda olursak din bir ilimdir eğitim de bir ilimdir
Hristiyanlar Museviler masonlar Katolikler Yahudiler bile inançlarına bir ilim gözüyle bakarlar inancı olmayan insanın yollarının bir yerden sonra tikanacagini söylerler eğitimsiz bir insanın nasıl bir yerden sonra gidemiyecegi gibi Ya pardon inanca bir bilim ya da ilim değildir derken siz hangi dindendiniz acaba 😃
Kafayı değiştiriniz efenim kafayı içindeki yapıyı çünkü size bir yarar sağlamaz bu coğrafya üzerinde tahmini rakam olarak söylenen 10 inanca mensup ve bunun kollarına ayrılan milyar tane insan var vergi diye avazın çıkacaksa eğer başlangıç yeriniz din olursa herkesi karşınıza alır oturup kalırsınız çünkü ye kürküm ye misali yaşayan sayısını bile sayamayacaginiz memur kolları ve yetkilileri mevcut hepsini geçiniz bunları buraya koyan değil en başa koyduğunuz sağcısı da aynı bokkkk solcusuda aynıi bok vergiyi vermek zorundasınız çünkü ülkenizde zamanında yapılan anlaşmalar kol gibi duruyor ülkeniz de dışa bağımlı yaşamak mecbur dini İslam olan yıllardır süre gelmiş bir coğrafya da vergim niye imama gidiyor dersen ya da siyasetçiler gibi bu diyanet işleri ne halta yarıyor dersen avucunu yalamak ile kalırsınız
Düzgün İmamsa dini olarak her şeyden üstün oluyor ahiretini kurtarıyor bir kere bu yeter de artar. İlim meclisleri Allahın en sevdiği yerdir. İlim meclisi içinde Kuran okunan veya Allahın anlatıldığı yerlerdir. Oraya giden biri geri dönerken günahlarından arınmış bir şekilde döner.
Dinimize göre meslek. Ebû'd-Derdâ: Ben Allah'ın Peygamber'inden işittim şöyle buyurmuştu:
“Her kim bir yola girer ve onda ilim isterse, Allah onun için cennete giden bir yolu kolaylaştırır. Melekler ilim öğrenenlere, yaptıklarından hoşlandıkları için, kanatlarını gererler. Göklerde ve yerde olanlar, hatta sudaki balıklar ilim öğrenen kimseye Allah'tan yardım ve bağış dilerler. İlim sahibinin âbitten (ibadet edenden) üstünlüğü, ayın diğer yıldızlardan üstünlüğü gibidir. Alimler, peygamberlerin varisleridir. Peygamberler ne dinar ne de dirhem miras bırakmadılar, ancak ilim miras bıraktılar. Şu halde o ilmi alan büyük bir pay almış demektir." (Buhari, İlm, 10; Ebû Davut, İlm, 1; Tirmizi, İlm,19; İbn Mace, Mukaddime,17).
İslama göre herkes evet dinini bilmeli az çok ama alimler olmak zorunda e adam hem alim hem de normal iş yapamaz ömrünü buna adaması lazım mecburen tek alanda ilerlemesi gerek
O başka bu başka gidip de kendi kafasına göre para toplayan yani ben şeyhim bana para verin ben alimim bana para verin değil sabit bir maaşı olur memur gibidir zaten Alimler Allahu Tealanın memuru desek yanlış olmaz emredileni yaparlar.
Hud﴾50﴿ Âd kavmine de kardeşleri Hûd’u gönderdik. Dedi ki: “Ey kavmim! Allah’a kulluk edin; O’ndan başka tanrınız yoktur; siz sadece uydurmaktasınız. ﴾51﴿ Ey kavmim! Bunun karşılığında ben sizden bir ücret istemiyorum; benim hizmetimin karşılığı ancak beni yaratana aittir. Hâlâ aklınızı kullanmıyor musunuz?
İmamlar alim değil ne ilimleri varki? İlim sahibi mühendis ya da öğretmen gibi kimselerdir. Sen ne anlıyorsun bundan? Ezan okumak namaz kıldırmak için bunlara ne gerek var?
Konu sadece namaz ezan değil İslami ilimleri de öğretmesi lazım bunu yapıyorsa alimdir bir bakıma hutbede sana bir şeyler öğretiyorsa alimdir bir çocuğa yaşlıya gence kuran öğretiyorsa alimdir. Seni günahtan alıkoyuyorsa alimdir
Yapan vardır niye olmasın ama bazı imamlar aldığı maaşı gerçekten hak etmiyor düz memur gibi takılıyorlar dini anlatan din için çabalayan imamlar ayrı tabi
İslamı düzgün anlatmayan sadece namaz kıldırıp geçen imamın maaşını kesmek lazım hak etmiyor çünkü ama gerçekten İslam için çabalayan ilim öğretenler hak eder çünkü dünyevi olarak bir şey kazandırmaz gibi görünür sana lakin sonsuz ahiretini kurtarır.
emlakcilik yapar cok para varmis diye doblo alir satar cami cemaatini dudukleme yollari arar ölen olsa da aksama dua ilahi okusak yuzluk kapsak diye plan yapar
binevi öğretmene giriyor imam veya müezzin. sonuçta namazdan önce konuşma yapılıyor 5 vakite yetişmesi gerekiyor ve konuşma yapmadan önce islam kitaplarına bakıyodur ne konuşsam diye
Öğretmen olamazlar. Öğretmenler kpss denen oldukça zor bir sınava ve mülakata tabi tutuluyor. Üstelik boş camilerdeki gibi ortamları yok. Ögretmen kitaplara bakmaz direk bilir ve uygular. Lütfen bu kıyaslama öğretmenlere hakarettir.
Haddini bil lann Meryem din adamına laf ediyorsun. Alkol madde bagımlısı Türkiye İslam düşmanları Bi kısım haybeden çeyrek porsiyon aydın ögretmenler i savunuyorsun
@BeniBöyleBill Son Dakika 23 Mart 2018 · Erzurum'da ablasının kızına tecavüz eden imam Abdulkadir İ., 'iyi hal' indirimi uygulanmadan 23 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar duruşmasınnda beraatini isteyen Abdulkadir İ., yeğenini suçladı: "O da beni tahrik ettiği için, en az benim kadar suçlu." dedi.